Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Doktor Strange u Multiverzumu Ludila

Godina:

2022

Žanr:

akcija, fantazija, avantura

Trajanje:

126 min

Režija:

Sam Raimi

Scenarij:

Steve Ditko
, Stan Lee
, Jade Halley Bartlett
, Michael Waldron

Glavne uloge:

Patrick Stewart
  >  Charles Xavier
Chiwetel Ejiofor
  >  Mordo
Elizabeth Olsen
  >  Wanda Maximoff
Michael Stuhlbarg
  >  Dr. Nicodemus West
David Tse
  >  Kamar-Taj Teacher
Benedict Wong
  >  Wong
Rachel McAdams
  >  Dr. Christine Palmer
Tony McCarthy
  >  Police
Sabrina Pui Yee Chin
  >  Vinny
Benedict Cumberbatch
  >  Dr. Stephen Strange
Yasmin Chadwick
  >  Rag Tag #1
Ako Mitchell
  >  Charlie
Soo Cole
  >  Novice Warrior
Momo Yeung
  >  Hong Kong Master
Daniel Swain
  >  London Master
Eden Nathenson
  >  Ariann
Jett Klyne
  >  Tommy Maximoff
Sheila Atim
  >  Sara
Julian Hilliard
  >  Billy Maximoff
Charlie Norton
  >  The Weasel
Xochitl Gomez
  >  America Chavez
Topo Wresniwiro
  >  Master Hamir
Adam Hugill
  >  Rintrah

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
KrazyM View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj KrazyM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
    Objavljeno: 06.Svibanj/May.2022 u 09:40
Srećom pa sam pogledao film inače bi zažalio da prvo pročitam recenziju pa onda idem gledati. Ne bi bilo loše da u naslov ubaciš "Spoiler alert" ili tako nešto? Nisu veliki spoileri, ali svejedno potpuno kvariš par iznenađenja koje nakon pročitane recenzije umanjuju doživljaj. Ali slažem se (iznenađujuće) s većinom napisanog - Raimijevi horor crnohumorni elementi su sjajni, i ovo je definitivno najmračniji MCU film do sada baš zbog toga, iznenadilo me koliko su daleko išli s obzirom na dosadašnje filmove. Naravno, pričamo o Marvel PG-13 filmu, a ne Halloweenu tako da nema baš krvi do koljena. I morali bi bar okvirno znati što se događalo u prošlim filmovima i serijama da se sve prati bez ispitivanja tko je to, što je to i sl. što se, primjetio sam, događalo puno među ljudima nakon filma kod mene u kinu. Glazba je odlična, kao i cameo uloge. Pogledajte ga u kinu, uvrnuta zabava garantirana.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2022 u 10:10
Poslušao te KrazyM, mada nisu to baš neki veliki spojleri...
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2022 u 11:38
Spoiler je za one koji nisu citali stripove, i zasto ima detaljno ali naravno u stripovima, a inace to je delic ili pak ideja jednog od crossover-a, omnibus od 1400 strana izlazi 2023. godine koja vecina ljubitelja Marvel-ovih stripova svrstava u najboljih ...itd.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2022 u 14:20
Da nije prica iz ovog filma,bila u onoj animiranoj seriji What if.. nesto mi lici na to
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2022 u 14:35
Nije, uglavnom na dva stripa jedan iz 2015. godine i jedan iz 2005. godine, da ne otkrivam koji su, i jos dva ili tri onako preuzeli po nesto. Mozda ponesto lici, ili kombinuju, i provuku jer mesaju narativne lukove stripova. A  What if pa ... su isto stripovi  koji su poceli da izlaze tamo negde krajem sedamdesetih.

Ažurirao AlexDeLarge - 06.Svibanj/May.2022 u 14:51
Na vrh
KrazyM View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj KrazyM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 18:42
IgaBiva da, nisu veliki spojleri, ali nešto da bude i iznenađenje kad su već sami traileri otkrili dosta toga (šteta). Hvala što si uvažio konstruktivnu kritiku :)
Na vrh
tap3ah75 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tap3ah75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2022 u 17:38
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Da nije prica iz ovog filma,bila u onoj animiranoj seriji What if.. nesto mi lici na to

Nije ali ima onaj dr Strange iz What iff ... ili je valjda to on
Na vrh
Danis88 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danis88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Svibanj/May.2022 u 00:40
jel moze neko od vas divni ljudi da mi kaze kad ovaj film izlazi u hd? ja nmg da istrazim release date
Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gewehr98 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2022 u 21:48
Originalno postovano od strane Danis88 Danis88 piše:

jel moze neko od vas divni ljudi da mi kaze kad ovaj film izlazi u hd? ja nmg da istrazim release date
U avgustu.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2022 u 22:43
Prevode su uradili Osgiliath, Bambula i payutti ⚡⚡⚡
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
aka balavurdija

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2022 u 01:17
Nisam mogao da ga odgledam do kraja, pogubio sam se.
Totalni kolaps mozga, svesti, zivota, itd......
Na vrh
osman2510 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Kukuruz kokičar iliti Deadpools Ass

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj osman2510 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2022 u 12:10
da, i ja sam se pogubio pokušavajući da se setim šta je sve bilo u prošlim filmovima, 
a stripove nisam nikad ni čitao.
gledajući trailere očekivao sam mnogo više. 
izgleda da je ovaj film sniman samo za hard core fanove.
navodno je poslednji Spiderman otvorio vrata ili sve te dimenzije ovog ludila,
koji je IMO daleko bolji od ovoga.
لا إله إلا الله محمد رسول ا
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2022 u 15:31
Lepo naziv filma kaže "multiverzum ludila"🙂 Vala baš je ludilo. Iako sam poprilično upoznat sa dešavanjima Marvel filmova, jeste ovo poprilično haotično za praćenje. Marvel štaca li štaca filmove, pa i ne čudi ovoliki haos i nedostatak dobrih ideja. Nije ovo meni leglo.
Na vrh
VZaitsev View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VZaitsev Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2022 u 10:44
Mene samo interesuje zašto su 2 sjajna prevodioca uradili tilove za isti film?
Znam da je njihovo vreme samo njihovo i bezobrazno je zahtevati od njih da požure ili urade prevod po svačijoj želji, ali, zar ne bi bilo bolje za sve da se dogovore šta će prevoditi?
Osim ako im je ovo način za usavršavanje ili lagano medjusobno takmičenje....
Na vrh
VonKoga View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VonKoga Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 22:43
Zali boze para koje su ulozene u ovaj film
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2022 u 13:21
Koja je ciljna grupa ovog filma? Zaostali u razvoju?
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2022 u 13:29
Teško, to bih onda makar ja gledao, no ovo je ipak za ljubitelje Marvel stripova (iako, ne znam koliko uspešno pretočeno u film) te zbog studija koji stoji iza filma, delom i za mlađu publiku, mada je i to generalizovanje koje mahom ne vodi ikuda, dok i ne znam kako će klinci reagovati na igrarije sa multiverzumom, meni je daleko, šta znam kako li tek oni to doživljavaju, pa je upitno do koje mere Disney ovime puca na one baš najmlađe.  
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2022 u 16:26
Vjerojatno sam onda ja zaostao u razvoju jer meni se film - sviđa.

Ne skroz, naravno.

Tko se drzne usuditi razmišljati o scenariju nakon odgledanog film, zaključit će da je scenarij bezze.
Međutim kad se u tom i takvom scenariju nađe glumačka ekipa koja zna što radi i koja se sprda gdje god to može, kad je za kormilom Raimi pa će ubaciti Campbella sa hommageom na nekontroliranu Evil Dead ruku, kad će montaža znati da repu, hip hopu, recitacijama i libretima nije mjesto na filmu...

Meni je ovo bilo prokleto zabavno.
Što su drugi očekivali, ne znam nit' me puno briga.
Ako će biti kakav novi nastavak, preludu ekipu molim zadržati, a scenarista promijeniti.

EDIT:
Pa da, čitam sad na imdb triviji:
Citiraj Sam Raimi has observed that due to the chaotic production process, he and the screenwriters essentially figured out the movie during filming, with the ending being conceptualized about halfway through the shoot.
Tako se film - ne radi.

Ažurirao JoxerTM - 02.Srpanj/Jul.2022 u 16:34
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2022 u 00:30
Znam da se tebi svidja, ti si onaj što ne voli igre nego pucačine a od takvih svašta :)

Gospodar lutaka, nije problem u multiverzumu negu u gluposti. Čovek skoči sa solitera i leti do ulice. Za koji uzrast, za koju kategoriju? Ko ima toliko medicinske suspenzije neverice i kliničke doze katatonije? Zato sam pomenuo one jadne ljude, ne želim da ih vredjam, Bog ih blagoslovio.

Ažurirao ProtivuNeukusa - 03.Srpanj/Jul.2022 u 00:40
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2022 u 16:21
Odličan. Napokon malo mračniji Marvelov film. 
Nisam očekivao da će mi ovaj film biti zanimljiv, početak je baš glup 
i nije mnogo obećavao, ali film kasnije postaje komedi-horor-sf 
i donosi neočekivano dobru zabavu. Vredi pogledati. Thumbs Up
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.