| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
De Dag (2018) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1843 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: De Dag (2018)Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 12:55 |
|
Ovo nije belgijska serija!? , nego holandska.
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 13:08 |
|
Producirao ju je i emituje kanal iz Flandrije koja je u Belgiji. Jesu Flamanci de facto Holanđani, ali ipak žive u Belgiji.
Ažurirao Hogar Strašni - 03.Ožujak/Mar.2019 u 13:41 |
|
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 14:30 |
|
Ne baš. I Holanđani i Flamanci su "Dutch", a tako im se zove i jezik - "dutch"... A mi nemamo adekvatnu riječ za to...
Tako da je tačno da je serija na "dutch", ali nije holandska nego belgijska... To je isto kao kad Valonci nešto naprave - na francuskom je, ali je belgijska... ![]() P.S. ima jedan mali broj Belgijanaca koji govore njemački. Mislim da se isto izjašnjavaju kao Flamanci. Švicarci su još "gori" (imaju 4 službena jezika)...
Ažurirao baho - 03.Ožujak/Mar.2019 u 15:37 |
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 14:35 |
|
Da dodam... jako mi se sviđaju novije flamanske uopšte belgijske serije...
![]() Skandinavci su mi malo "ušablonirani"... Ali to je možda lični doživljaj...
Ažurirao baho - 03.Ožujak/Mar.2019 u 15:34 |
|
![]() |
|
Solex7474
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 14:50 |
|
Prvih nekoliko epizoda obecavajuce, druga polovina veoma dosadna i predvidiva.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1843 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 15:23 |
|
Izvinjavamm se, ispao sam glup. Belgijska je serija. I kod njih ima suptilnih nijansi u serijama, koje su na francuskom i na flamanskom-to jest holandskim. Moje je izkustvo da su serije na flamanskom za nijansu bolje od serija na francuskom.
|
|
![]() |
|
TheMancic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 19:26 |
|
Belgija je sastavljena iz 2 dela koja su kao posebne drzave,jedan deo su ustvari Holandjani a drugi deo Francuzi tj Flamanci i Valonci.. Herkul Poaro je Belgijanac ali govori francuski. :)
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 19:57 |
|
Belgija ima tri regiona - valonski, flamanski i grad Brisel, sa deset konstitutivnih provincija (po pet flamanskih i valonskih). Svaki region ima svoj jezički ekskluzivitet, što znači da se u flamanskom delu govori holandski, u valonskom francuski, dok je grad Brisel - dvojezičan.
U zemlji od nešto više od deset miliona stanovnika, oko 58 odsto populacije živi u severnom, flamanskom delu, oko 32 odsto u južnom, valonskom, a 10 posto u regionu glavnog grada. Populacija nemačkog govornog područja, u okviru valonskog dela, broji svega oko 75.000 ljudi. Holandski je prvi jezik za 57 do 60 odsto populacije, a francuski govori 40-43 odsto Belgijanaca.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2019 u 20:06 |
|
Citat je preuzet sa sajta Novosti.
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1083 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2019 u 08:35 |
|
Sasvim dobra krimi serija. Epizode se gledaju u paru, tj. jedna epozoda je događaj iz vizure policije, druga taj događaj sa druge strane, odnosno otmičara i njihovih žrtava. Odličan zaplet, gledaoc se lagano uvlači u priču koja se veoma inetersantno razmotava. Fokus sumnjivaca, odnosno saradnika otmiačara se iz epizode u epizodu premešta sa jednog na drugi lik i čini se da svako ima neki svoj interes u zločinu (nalik na romane Agate Kristi). Moja zamerka je dužina, odnosno mislim da bi serija bila gledljivija i kompaktinija sa 8 epoizoda.
|
|
![]() |
|
alterego
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2019 u 19:17 |
|
slabašno 4.5/10
|
|
![]() |
|
rajans
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 06.Sijecanj/Jan.2005 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 25 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2019 u 20:37 |
|
Imao sam mnogo veća očekivanja od ove serije. Poprilično sam razočaran.
5/10
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2019 u 18:40 |
|
Ovo je jedna od najslabijih belgijskih serija uz seriju La treve.Udavili su sa 12 epizoda. Jedino je dobar finale pomalo psiho neocekivani rasplet. Sama ideja, da je jedna epizoda prikazana iz percepcije policicije a sledeca iz ugla otmicara taoca u banci, nije uspela da odrzi potrebnu tenziju i adrenalin potreban za ovu vrstu zanra.
Ko voli serije sa slicnim temama preporucujem da pogleda daleko bolju, smisleniju i dosledniju dansku seriju Ispod povrsine iz 2017 koja ima jednu politicku i moralnu poruku koja cesto izostane u serijama za jednokratnu zabavnu upotrebu kao sto je ova De dag. Ocena 5 na skali do 10 Ažurirao aleksayu - 01.Travanj/Apr.2019 u 19:25 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |