Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Daybreakers (2009) |
Odgovori |
Korisnik | |
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2009 u 18:03 |
Directors: Willem Dafoe ... Elvis Film "Daybreakers" prikazuje mračni svet budućnosti u kojem vampiri vladaju, a ljudi su gotovo istrebljeni. Nestanak ljudi za „krvopije" znači nestašicu hrane, pa zato vampiri pokušavaju da očuvaju „zalihe"... "Daybreakers" („Stvorenja zore") je horor scenarista i režisera braće Majkla i Pitera Spiriga, u kojem Itan Houk, Vilijem Defo i Sem Nil tumače glavne uloge. Trejler za film "Stvorenja zore" Radnja filma dešava se u budućnosti, 2017. godine, u svetu gde je ogromna većina populacije pretvorena u vampire. Dok preostala manjina smrtnika polako nestaje, snalažljiv tim vampira planira da zatoči i „uzgaja" svako preostalo ljudsko biće, dok istovremeno traže odgovarajuću zamenu za krv. Baš kada se čini da je sva nada izgubljena, oni otkrivaju tajnu, koja može da obezbedi spas za ljudsku vrstu... Itan Houk u filmu igra vampira istraživača, koji pokušava da ljude spase od istrebljenja, a vampire od izgladnjivanja. Opisujući ovo ostvarenje, Houk je rekao da, iako je ono alegorija o problemima trošenja prirodnih resursa, „ipak je potpuno nepretenciozno i blesavo." "Daybreakers", koji je mešavina horora, drame, komedije, trilera i naučne fantastike, imao je budžet od 21 milion dolara. Premijera filma, snimanog u Australiji, bila je 11. septembra na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a prikazivanje u bioskopima počinje 6. januara u Velikoj Britaniji, a 8. januara u SAD. rts |
|
|
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Pošto je film iz moje omiljene tematike (slaba sam na vampire i ne poričem ) meni se dopao.
Znam da su priče o vampirima prežvakane na milion načina, tako da jedna više manje ne može da škodi. Film mi je kao neka mešavina I am legend, 28 dana(nedelja, medenih meseci, ne bitno) kasnije i sličnih filmova, ali slabiji od navedenih. Nije drama niti limunada, nije ni horor, nema mnogo gadnih scena (uzimajući u obzir da se radi o vampirima koji ostaju bez hrane, očekivala sam scene kada ću skretati pogled u drugu stranu, ali to se nije desilo). Na samom početku su razvukli (ali valjda da bi nam oslikali taj svet vampira - podsetilo me na I am legend), onda je postalo zanimljivo (ne preterano, ali ne treba svaki film da nas ostavi prikovane za stolicu i bez daha....nije problem da ustanete po grickalice i vodu, ali ne bih baš preporučila da perete suđe dok film traje ) i bila je ok akcija (ništa preterano) do kraja. Sam kraj mi je malo ....pluffff...ameri bi stvarno trebalo malo da se ugledaju na istočnjačke filmove da nauče kako da slikom i muzikom prenesu neku poruku, a da ona ne bude previše patetična i bljutava. Sve u svemu (da, začin C) pošto nisam mnogo očekivala lepo mi je prošlo vreme p.s. Dragi, radnja filma se odvija 2019, a ne 2017. godine |
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of 22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Zanimljiv film,nista specijalno,ali "specijalnih" filmovaskoro da vise i nema tako da......Pocetak filma zaista obecava,jer je ideja zanimljiva i ta mracna atmosfera je fino stvorena......i tako sve do polovine filma utisak je OK,ali od onog momenta kada skontaju nacin kako da ponovo postanu ljudi,sve krece nizbrdo.Mislim,ideja je originalna ali prilicno glupa u isto vreme.Zaista je sve prisutnija tendencija da filmove koji obecavaju (i idejom i pocetkom) upropaste glupim endovima,sto zbog tipicnoamericke sladunjavosti sto zbog glupog scenarija.Sve u svemu,vredi pogledati
|
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12083 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ne znam ni kako sam doživeo ovaj film. Kako sam počeo pisati, u jednom momentu govorim, kako je "prežvakan" u drugom kako mi je super, u trećem da mi je dosadan, tako da i sam ne znam, ako me neko pita kakav je film, šta da mu kažem. Ima dobrih scena, "baš baš" dobrih.......... ma nemam pojma, sve u svemu, nije za baciti!
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11281 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Prosečan film, nije za bacanje, ali nije ništa posebno... može se gledati u nedostatku drugih filmova, ali niko neće ništa bitno da propusti i ako ga preskoči...
Ima dobru ideju, ali je slabo realizovana, do polovine film je ok, ali kasnije počinje da bude pomalo dosadan, priča bez većih iznenađenja, a pouka filma slabo preneta na gledaoce... Kao što napisah u dnevniku, 6/10 |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
Odgovori | |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |