| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dark Glasses (2022) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Dark Glasses (2022)Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2022 u 23:34 |
|
Prevod je uradio obr94 👍
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 12:53 |
|
Nećemo sigurno (po ko zna koji put) o tome kako su veliki pali, nije, siroma, Argento pao skoro, fića se još proizvodio i prodavao kao alva onda kada je ovom krenulo nizbrdo, zašto bi sa 80 i kusur godina pravio ne znam kako originalne i stilski nenadHebive filmove? Bole ga brige, rekao je i pokazao odavno ono što je imao. Sada, on izvlači iz naftalina svoju giallo dirigentsku palicu i gađa nas ni po čemu interesantnim "Tamnim naočarama", storijom o prostitutki sa dušom koja naleće na psihopatskog serijskog ubicu ali da bi mi imali šta da gledamo, preživljava taj susret, ne bez posledica, čime samo postaje centar sve pažnje ovog ludaka. Tu sada imamo i slepilo, psa vodiča, maleckog Kineza, glupave pubove, ukratko jedno veliko ništa. Čudi me da čak i tim Sergio Stivalettija nije uradio išta posebno sa efektima, kao i priča, situacije, motivi likova, božemesačuvaj gluma, i ti efekti deluju naivno i van vremena u kojem je ovaj film napravljen, ne u pozitivnom smislu.
Nije baš sve loše, fino je otvaranje filma, pomračenje sunca, meni dobar i soundtrack a i odgledao sam čitav vražiji film do kraja, što je, sa obzirom na bujicu mana, pohvalno samo po sebi. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 13:25 |
|
Eto imamo osvrt iz Dnevnika
. Slazem se da ne treba , to sam komentarisao u najavi, svaka cast da je eto u osamdesetim koscenarista, reziser, i glumi, treba pomenuti i Mario Bava (htedoh da se se podsetim za Diabolik, eto imamo novu adaptaciju.nisam zavrsio taj film, i tad je bila prica oko efekata i otpustio Catherine Deneuve), njegovog `mentora` Riccardo Freda, a dati cu gledati posle, i njega sam zapoceo na vhs-u ali sam morao da vratim i nisam nikad odgledao Non si sevizia un paperino (1972) od Fulci-a, vidim da je BaglyasPeter odavno preveo. Ne znam puno, tj. nisam gledao puno filmova, od njih, siguran sam da si vecinu overio, i mnogo vise upucen, ali jesam solidan broj, i to kao mladji pod uticajem starijih. |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 13:59 |
|
Meni je ovo baš nekako sirotinjski urađeno. B produkcija, B produkcije. Pravolinijska radnja sa bizarnim ubicom, sa još bizarnijim motivom, zbog kojeg je napao slepu devojku. Horor triler bez ikakvog uzbuđenja, sa slabom glumom, neubedljivim scenariom... Nema iznenađenja ni pri otkrivanju identiteta psihopate. Treba jednostavno konstatovati da u opusu Arđenta postoje neka izuzetna ostvarenja ovog žanra, ali i ono ostalo... Jeftino i amaterski. Onima koji pamte Arđenta po nekim drugim naslovima, nikako ne mogu da preporučim ovaj film. Nažalost.
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 14:07 |
|
Da to smo komentarisali kad je bila najava, ali eto bar sto se tice starih dobrih filmova, i u poznoj dobi, a opet ne traje dugo. To sam prokomentarisao za sebe, a ti i puppet ste dali uopsten komentar i za druge, sto je i svrha teme
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 14:49 |
|
Ne sećam se da sam video najavu (ta znate do sada da ne čitam kako bi trebalo ni postove na koje se kao nadovezujem 😄). Od devedesetih naovamo se sa svakim Arđentovim filmom govorilo o tome kako to nije onaj stari Arđento, na to se odnosilo to moje "nećemo o tome kako su veliki pali", pa i to u šali. 😄
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 16:21 |
|
Pa da i za druge se prica nije to vise taj reditelj, evo sad i glumci hajde bar trojica su na tapeti. A kad si rekao siroma odmah se setim npr. Ed Wood-a Mislim da je gluma najlosija ubedljivo, da ne kazem skandalozna, prica polovicno (ima tu nekih elemenata da se razvije, to sa pomracenjem kao alegorijom drustva, slepilom, naocarima, prilagodjavanje novom zivotu, pak neki zanimljivi dijalozi, ta povezanost itd, i ti elementi zanra koji su mogli mnogo bolje da se urade a ne onako naivno, na nekim mestima mi dodje kao parodija) i muzicka podloga odlicna. Samo jedino sto mislim da je ovo mozda da se popravi gluma moglo da prodje pre 30 i kusur godina, Naravno da treba preporuciti druge njegove filmove, iskreno ja sam mislio da je ovo njegov eksperiment kako ce zanr i ti neki elementi nepromenjeni da prodju u danasnje vreme, takav sam utisak stekao, mozda malo i rodni grad da provuce, a gledao sam ga vise kao podsecanje na njegova ranija dela, zbog truda u teskoj situaciji i poznoj dobi snimiti film, i jer nisam odavno gledao neki njegov film. A slazem se sa komentarima od puppet-a i bgv-a u potpunosti.
Ažurirao AlexDeLarge - 06.Lipanj/Jun.2022 u 16:43 |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2022 u 14:13 |
|
Dobar film
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |