| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Companion (2025) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Companion (2025)Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2025 u 16:22 |
|
Jako dobar i zabavan film, ideja je zanimljiva, pomalo i unikatna. Miks raznih žanrova, al svakako je uspješno ukomponirano i izkreirano da ne bude dosadno.
Puno bi sad ovdje još nešto napisao, ali ne želim jer bi bilo dosta spoilova, trailer ima spoilove, opis ima spoilove, ali ja neću ni stvari vezane uz to komentirati, pravit ću se da nitko to ne čita, ne pogleda ----> najbolje samo upaliti. UPALITE SLIJEPI i mogli bi ste uživati u zabavi više nego manje. |
|
![]() |
|
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2025 u 19:41 |
|
Kol'ko para tol'ko muzike. Jeftin, predvidljiv, ravan, ne izaziva bilo kakvu emociju...dobra stvar je sto relativno kratko traje pa nije bas da je dosadan. Scenario, rezija, gluma, upitnog kvaliteta. Ocena 4
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2025 u 17:33 |
|
Meni ovo ne leži. Dalo se odgledati, ali nije me ni zabavio ni produhovio. Antipatični likovi (što stvarni, što veštački) i tema koja me uopšte ne pokreće. Brzo će u zaborav.
Samo da dodam, ovo je film primarno namenjen mlađim generacijama. Plitki umovi i dijalozi, odsustvo normalne ljudske interakcije i odnosa, kao posledica toga potreba za robotima koji su izgleda jedini poželjni partneri za ispunjavanje sebičnih želja, samovozeći strujaši... Sve je to deo jednog matrixa kome ne pripadam i shodno tome ni kvalitet filmske produkcije, odnosno same ideje me ne "radi" baš nešto posebno. Jednostavno - dinosaurus i to je to. Svakom svoje doba i navike. Ažurirao ar8c - 23.Veljaca/Feb.2025 u 10:19 |
|
![]() |
|
Djurowsky
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2025 u 11:28 |
|
Dobro je, nije loše. zabavno! 06/10
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2025 u 12:25 |
|
Ja sam ga stavio na spisak i imam ga u planu gledati, za mene. Ali da se razummo nešto. Zašto mi ljudi kao ljudi, u ovom slučaju publika. Bilo šta da je u pitanju ''mi'' uglavnom, da ne bude 99,9% nešto napadamo. Ne kažem i da sam ja imun na to i ja to radim, kritikujem ali.... Zašto manjka pohvala, zašto ? Stavimo svi prst na ;elo i raymislimo o tome. Ovaj film, ok, ne mo\e se ynati da li je dobar ili lo[ jer mi[ljenja i ukusi su rayl;iti, podeljeno je. {to je i dbro, to je demokratija, ali yar ne mislite da malo vi[e kritikujemo bilo koga ? Te ovaj film ne valja, te ovaj glumac je lse odglumeo, ma ne samo kad je film u pitanju, te kao na primer ne priynaju oni foruma[i sa nickovima uspehe Ylatrka daklca kao selektora Hrvatske u fuddbalku, kao imao je srece. Ili te Nvak Djokovic je ovakav ili onakav. Ne moze niko da ne valja. Ljudi kao po derfault-u napadaju svakoga i sve. Nije da je sve sjajno i bajn ali niuje ni sve sivo. Evo ja sam jedan od retkih koji je samokrti;an i jednom prilkom sam kritikovao Milosa Bikovica. Al, istog tog Bikovixca ne mogu da napdnem 100% jer pak je covek na neki nacin ';úpe'' u Rusiji a to nije mala stvar. Ja i dalje nisam njegov fan ali sam realan. Znaci ovde na ovom najboljejm sajtu koji moze da pstoji Titlovi.com uz IMDb, na zalost, procitam bas malo komentara a nije da ne mogu od mene doci do reci ) Jeste ja se malo ''raspricam'' al voleo bih da cityam i komentare dreugih. Ali komentara i manjka i ukoliko h ima to su uvek kritike. Te ne valja ovo te ne valja ono.... Zato mene i nema niti na jenoj rustvenoj mrei, sta znaci taj Like ako neko objavi nesto neku pesmu ili hesto drugo.... Ok, negativne kritike ovj onaj mili da je film mogao blji ok ali postoji i da se film pohval, glumvi, gluma, reziser ili scenarita. Ovo sto cu napisati nije cinjenica nego se ogrdjujem,mje misljenje. Ljudi kao da unapred dolaz ili ovde ili na drustvene mrze ili na portale ve unpred dolaze sa stavom da kritikuju. Jednom prilikom neko je rekao da je svet lepo mesto. Pa nije da se ne bih zlozio sa tim. Jeste da se desafaju lose stvari ali ko nije negativ i ko je pozitivan i ko je dobar a ne zao....Ja recimo nisam szadovljstinam, daleko od toga, ali obraduje me sitnica. Hajdermo malo za promenu nesto i da pohvalim. )
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2025 u 12:50 |
|
Pa i ne napadamo, lepo ovde iznosimo utiske, nesto nam se svidja, nesto ne, ovo sam zapamtio Sin-gwa ham-kke: Jwi-wa beol (2017) , meni su oba odlicna, ti si prekinuo prvi, i jel bese animirane ne gledas, a ja obozavam.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2025 u 15:08 |
|
Beogradski, malo mi je teže da savladam ove tvoje monologe, možda ne bi bilo loše da ih pre puštanja malo iskontrolišeš i lektorišeš, ali ne bih voleo da ovo shvatiš takođe kao napad!
Evo, čitam sve komentare gore uključujući i moj i ja zaista ne vidim da je iko ikoga napao!!?? Molim te da navedeš šta tačno od toga doživljavaš kao napad. Ja vidim samo komentare ljudi koji su gledali film, među kojima ima onih kojima se više ili manje dopada. Sasvim normalno i uobičajeno za forum namenjen kinematografiji, zar ne? Poneko još odluči da napiše koje slovo o odgledanoj materiji, što možda može da koristi nekome ko se predomišlja da li da gleda ili ne. I to je to, bez ikakvih napada i zadnjih namera. Neko obožava film koji sam ja ocrnio skroz, a ima i onih koji ispljuju film koga ja doživljavam kao remek-delo. I sve je to OK. Demokratija. Samokritika? Eto, gore sam sebe nazvao dinosaurusom. Šta ćeš samokritičnije. Da nastavim u lično ime, nikada nisam bio na društvenim mrežama, niti ću. Ne zanima me lajkovanje i cela ta priča, a od filmova koje sam do sada komentarisao cenim da sam otprilike za pola njih pisao hvalospeve, a za pola navodio šta mi se ne dopada. Uz nekolicinu onih osrednjih koji nit' smrde, nit' mirišu. Ovako ili onako, nikoga nisam "napadao" već samo iskreno iznosio svoja osećanja i utiske o konkretnom filmu. Ne znam, da li bi po tebi bilo bolje da nešto odgledamo i da nam se ne dopada, ali zarad lepšeg utiska u javnosti da lažemo i sebe i druge, te pišemo kako samo cveta cveće i curka med svuda? Ne razumem, možda da malo konkretnije pojasniš! |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2025 u 15:29 |
|
Jeste ar8c malo teže pročitati razumeti, ali u suštini forum da je zamro, i kad ima nešto kao više kritikujemo nego hvalimo, i da se u suštini lako uzima i navikli se na dobro, a čim odstupi kritikujemo, što ja mislim da u mom slučaju nije tako, nije ni u tvom , ni kod drugih svako ima svoj neki fazon.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2025 u 17:57 |
|
Ma OK, navikao sam već, sto ljudi - sto ćudi i više ni ne analiziram. Neko piše ozbiljno kako misli i oseća, neko manje ozbiljno, neko samo troluje, ali u suštini zaista jeste malo pisanija i učesnika u diskusijama. Sve je to za očekivati jer ova nova brza vremena ne pogoduju ljudima koji vole da analiziraju, pišu svoje, a i čitaju tuđe. Tako je kako je.
Što se mene tiče, volim da pročitam ponešto i sada već otprilike poznajem ukus većine redovnih učesnika. To mi ponekad pomogne kad sam neodlučan, a retko se desi i da malo odmogne. Uglavnom gledam da vratim uslugu na jedini adekvatan način, te da i ja ponešto napišem, pa kako se kome svidi. Nekad se nešto ishvali, nekad nešto baš i ne (iako gledam da nikada nešto baš ne opljujem bez razloga i argumenata), ali ako se listom svi slažemo da je poslednjih godina/decenija došlo do malo zamora materijala i do manjka istinske ideje i kreativnosti, onda posledično i ima logike da se dogodi više negativnih kritika nego pozitivnih. Meni je bitno samo da su svi iskreni i dosledni sebi samima, a koliko ćemo da se poklopimo u ukusima, to zaista nije bitno. Bitno je samo jedno shvatiti. Umetnost je javna stvar, umetnici se svojim delima obraćaju širokom auditorijumu, očekuju da gledamo njihove filmove, kupujemo karte za bioskop, muzička izdanja, knjige, slike... Samim tim njihov rad jeste podložan kritici. Tu mislim na onu profesionalnu koja bi trebala biti i najkonkretnija, ali i onu pojedinačnu od strane običnog sveta koja u masi takođe nešto znači. Kritika umetnosti ne samo da je normalna, već i vrlo poželjna. A kritika kao kritika može biti manje ili više dobra. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2025 u 23:04 |
Meni ovde na mjuzu lupi thanks samo moja devojčica (a i te postove obrišem potom ionako ) zato što je obradujem, i Mizi, zato što je blesav ![]() ![]() nema ikakvog misterioznog i skrivenog značenja. Mogu se obući u, daleko bilo, lila haljinicu, svejedno će me kojeko ovde voleti, ili mogu dobiti oreol od nekih tamo svevišnjih, Šive i Odina nebitno (nije da su oni baš na šalterima za oreole, no šta ja znam koji pa jesu, briga me baš) i svejedno će me kojeko prezirati, to je tako sve nebitno, Like, Thanks tj, deo je nekog eto online jezika, ničega bitnog u tome u ma kom smislu, ne živi se od toga, nit mre na drugim pa društvenim mrežama more biti da ima kakav pa cilj, svrhu, ne zanimaju me ionako sve te mreže pa i ne razmišljam o tome. Počeo da gledam ovo, išlo je podnošljivo, svojim tokom, ne dopadaju mi se likovi, no zaspao po prvoj trećini, i nažalost se probudio i bunovan video o čemu je zapravo otprilike reč, sada ne znam da li da ga počinjem ponovo, ima kakvog-takvog šmeka, ali unakazih sebi doživljaj gledajući prvih 40 i poslednjih 15 minuta filma, kao mentol ![]() ![]() ![]() Ažurirao puppet_master - 23.Veljaca/Feb.2025 u 23:15 |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 15:19 |
|
E sad si me nasmejao Puppet ,i meni se to x puta desilo , zaspao posle pola filma i trgnem se i kao a proslo par minuta i nastavim kad ono cvrc kraj filma i rasplet i jbga . Ja to vise ne gledam ali ti kako hoces .
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 15:25 |
|
I inače je kod mene sve naopako često, jedared sam gledao onaj "I saw the devil" , u to doba ripovan u dva fajla, ona klasika cd1 i cd2. Pustim ja film i odgledam ti tako ceo cd2 i tek u odjavnoj špici shvatim da sam nešto pomešao tu, i onda seo nanovo, pa pustio cd1 😂 da vidim i prvu polovinu ako ne kao čovek a ono kao magarac makar 😂
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 17:51 |
|
Ahaha e jesi lud,e to mi se vec nije desilo.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 18:05 |
|
Da to se secam to si pricao, sou
![]() |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 18:35 |
|
Kad se pređe neka kilometraža života, najbanalnije što može da se desi jeste da se zadrema
Nekada nisam mogao ni da zamislim, ali sada se desi sve češće i to ne samo na dosadnim filmovima. Inače veoma poštujem filmsku umetnost i jako me nervira ako me izda budnost, a onda se bukvalno šamaram i držim kapke silom otvorenim, pa sam kao uspeo da odgledam. Deluje da se zadrema bukvalno za sekund. Ali onda dan kasnije pustim ponovo film i skapiram da ja to ništa nisam odgledao ni zapamtio, iako su kapci, kao, bili otvoreni
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 19:02 |
|
Da ali kod korejaskog mislim da se zbunio. Da koliko puta sam zaspao, posebno pustim u jedan da gledam, i npr spor tempo. Ali pre je bila fora da zaspis na nekom filmu, i nastavis priblizno na istom mestu nekad kad je blizu repriza, a nekad prodje i par meseci, ne cesto ali bilo je slucajeva.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 19:06 |
|
Dobro, ja sam baš daleko od te faze, nego fizikališem, još noćna smena, napolju se mahom radi, zaledim se, a spavam svega par sati, max 4, i onda kada se utoplim, konačno uspem da odmorim. Kao, mada teško da išta odmaram sedmicama unazad 😂😂
|
|
![]() |
|
Sorin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 14.Svibanj/May.2006 Lokacija: Zimbabwe Status: Offline Points: 2 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 21:10 |
|
@ar8c
Ne ulazim u to na šta je tačno @beogradski mislio pominjući napade, ali ću se osvrnuti na to kako si ti reagovao u jednom pasusu, isključivo u smislu šlagvorta. Ličnih napada ovde svakako ima, i to potpuno nepotrebnih i neargumentovanih. Napadaju oni koji ne pišu o filmu, već osećaju potrebu i slobodu da udare na nečije mišljenje. Lično sam to doživeo ovde nekoliko puta, a zamisli napisao sam 15 poruka za 19 godina članstva. Da je u pitanju polemika, razmena mišljenja o filmu-ni po jada. Nisam čak ni pobornik toga da je svačije mišljenje neporecivo, ako postoje dobri argumenti koji ukazuju na grešku ili zabludu. No, nastup pojedinaca koji sebi svašta daju za pravo upravo i dovodi do toga da komunikacija zamire. Pa što bi se iko ovde zadržavao, trošio svoje vreme u nekom pozitivnom cilju, a zapravo upuštao u nekakve besmislene polemike i nadgornjavanja, rizikujući da bude nipodaštavan ili vređan? Skini titl i beži. Mudrije je. Naravno, sve ovo što sam napisao je, na neki način, još i crnje ako bi iz svoje perspektive stanje ocenjivali oni koji se bave prevodima. Njima svaka čast na vremenu i htenju, jer bih se ja na njihovom mestu zapitao - za koga?
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2025 u 21:19 |
|
Tako ti je to na netu, valjalo bi imati nešto tvrđu kožu, ne možeš se tangirati zbog ponašanja i uopšte reči kakvih anonimusa po netu, ja bio ovde i narkoman, alkoholičar, lažov, šta sve ne, besmisleno na kub ma i da se ništa živo ne zna o meni, nećeš valjda da se nerviraš oko takvih gluposti, zašto ne bi pisao ionako, prosto izabereš sebi društvo, bole te brige baš.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2025 u 17:23 |
|
@ Sorin
Potpuno te razumem o čemu pričaš i često sam sebe hvatao sa mislima "kome i čemu" baš kao i ti. To je ona faza čoveka kada samo želi da se distancira od negativnosti i sačuva svoje vreme i živce. Opet, postoji i ona druga strana koja se ne sme zanemariti. Ako se svi dobronamerni i pozitivni sklone, ostaje samo negativnost na površini, a to je bukvalno propast čovečanstva. Ne važi samo za internet koji generalno jeste jedno mračno, komplikovano, ponekad i bolesno mesto, već za sve aspekte života. Treba biti svestan da uvek ima i onih vrednih ulaganja svog truda i vremena. Jedino što takvi uglavnom nisu bučni i u startu vidljivi, pa se čini da ih ni nema. Konačno, što Puppet reče, valja malo i očvrsnuti, te ne dati da svaki izliv negativnosti ili trolovanja toliko negativno utiču da čovek spas vidi jedino u begu u anonimnost i samoću. Činjenica je da svako najbolje poznaje sebe i svoj prag tolerancije, te postupa po sopstvenom nahođenju. Moja deviza je da uvek nešto treba i dati bezuslovno, bez obzira na moguće posledice. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |