Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Clash of the Titans (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Clash of the Titans (2010)

Clash of the Titans

Clash of the Titans (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Sudar Titana

Godina:

2010

Žanr:

akcija, fantazija, avantura

Trajanje:

106 min

Režija:

Louis Leterrier

Scenarij:

Phil Hay
, Beverley Cross
, Matt Manfredi
, Travis Beacham

Glavne uloge:

Ralph Fiennes
  >  Hades
Liam Neeson
  >  Zeus
Jason Flemyng
  >  Acrisius
Jason Flemyng
  >  Calibos
Izabella Miko
  >  Athena
Liam Cunningham
  >  Solon
Hans Matheson
  >  Ixas
Mads Mikkelsen
  >  Draco
Sam Worthington
  >  Perseus
Alexa Davalos
  >  Andromeda
Ian Whyte
  >  Sheikh Suleiman
Ashraf Barhom
  >  Ozal
Mouloud Achour
  >  Kucuk
Luke Evans
  >  Apollo
Gemma Arterton
  >  Io
Tine Stapelfeldt
  >  Danae

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
HennesseySR View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HennesseySR Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2010 u 15:08
Clash of the titans 3/10

Odavno ne odgledah vecu glupost od ove,gluma nula,scenario nula,rezija nula...ovu trojku sam dao na kakve takve specijalne efekte.

Nekad smeska se povoljna prilika za bolje,nekad spasi te dusman a izigra te voljen...
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2010 u 02:33
Borba titana je evidentno jedan od onih filmova za koje su autori mislili kako će biti mnogo bolji ako se ponovo napravi uz pomoć modernih tehničkih pomagala. Istini za volju, stop-motion tehnika koju je Ray Harryhausen 1981. godine koristio i tada je bila pomalo prevaziđena, kada su igrani filmovi u pitanju, ali neke od njegovih kreacija, npr. gorgona Meduza, mogu da uliju strah i trepet i u vene savremenog gledaoca.

Pored toga, iako se priča nije doslovno držala mita o Perseju, kojim je inspirisana, promene koje su unete su bile opravdane zapletom, dok su neke osnovne teme grčke mitologije zadržane. Bogovi su pohotni i kapriciozni, njihove međusobne čarke utiču na život antičkog čoveka, a komplikovani porodični sukobi se sa Olimpa preslikavaju i na Zemlju. Ipak, ono što je najvažnije je da taj film sebe nije shvatao previše ozbiljno – božanske spletke i ljudske avanture su prožete blagom samoironijom i vedrim humorom.

Svi ovi kvaliteti su odsutni u Leterrierovoj verziji. Novi film prati trenutni holivudski trend da se izanđali koncepti i izumrle franšize oživljavaju u „ozbiljnijem“ i „mračnijem“ ruhu. S obzirom na to da grčka mitologija obiluje surovim temama, mogli bismo pomisliti da to u ovom konkretnom slučaju i nije tako loša ideja. Leterrier kao glavnu liniju sukoba postavlja prkos ljudi prema bogovima, personifikovanu u Perseju (sveprisutni Worthington), Zevsovom sinu koji bi da povede rat protiv svih Olimpljana zbog nepravdi koje nanose čovečanstvu. On, dakle, kreće u pohod da spase Arg ne zbog ljubavi prema Andromedi (Davalos), već iz inata svome tati (Neeson), kojim ionako manipuliše stariji brat Had (Fiennes).

Međutim, kako je producentima očigledno bio cilj da snime film koji će u Americi moći da gledaju dečaci od 12 do 16 godina, rečena ozbiljnost ostaje samo na papiru, i ni jedno od predimenzioniranih čudovišta vam neće oduzeti dah, nikada nećete posumnjati u Persejevu finalnu pobedu, a o seksu i slikovitom nasilju, standardnim začinima akcionog filma, ali i mitologije, nema ni govora. Pritom je i dijalog očajno loš i uglavnom se sastoji od nizanja stereotipnih superherojskih replika.

Ipak, najveći problem ovog ostvarenja je sveopšti nedostatak motivacije. Ako Perseja možemo i razumeti (mada je potpuno jednodimenzionalan, a glumačka veština Sama Worthingtona je standardno na nivou amebe), nejasno je šta su to bogovi tačno uradili ostatku čovečanstva. Čini se da i naš junak redom skuplja magične pomoćnike kojima ne samo da nije mesto u njegovom mitu, već naizgled nemaju nikakvog razloga ni da se pridruže njegovoj misiji, sem da mu po principu deus-ex-machina razreše trenutni problem.

Pošto je uspeo da Neverovatnom Hulku (2008.) udahne život, Louis Leterrier je ovoga puta ostvario potpuno suprotno. Isisao je sve što je bilo zanimljivo u grčkom mitu i starom filmu i stvorio akcioni film koji, povrh svih svojih mana, nije čak ni zabavan. Par svetlih tačaka - Mads Mikkelsen kao maloreki zapovednik straže i Polly Walker, koja u liku Kasiopeje reprizira razvratnu Aciju iz serije Rim (2005) - zaradile su filmu dvojku.

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2010 u 22:43
Ne poznajem toliko Grcku mitologiju da mogu da presudim sta valja, a sta ne. Cuo sam za vecinu tih "likova", a ko se s kim borio, to vec ne znam.

JA volim takve filmove i kad se onaj Had pojavio, e to me je i kupilo. Taj glas, nacin na koji je uletio medju masu i kako je najavio cirkus koji ce se desiti, e to mi se jako svidelo i samim tim ceo film mi ide u tom toku.

Necu da pricam o efektima i tim stvarima, ali film mi je vise nego dobar!
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2010 u 22:19
Dosadno, dosadno, dosadno, loši efekti koji na trenutak izgledaju dobro, loša gluma, priča da ne može biti lošija (scenaristima ovog njesra bi trebali zabraniti rad u Hollywoodu). Ima li kakve veze sa mitologijom? Ima neke, ali da ne ulazimo u to. Izgleda da su scenaristi čuli za originalni film, pročitali koji grčki mit (i u to čisto sumnjam, ali eto) i napisali ovo njesra. Veze s vezom nema, postoje određeni likovi iz originala i to je to. Efekti na trenutak izgledaju dobro, na trenutak su ekstremno loši (više loši nego dobri). Od grčkih bogova postoje samo Zeus i Had, dok su ostali tu samo da bi popunili onu dvoranu na Olimpu. Da ne spominjem da grčki bogovi liče na Vitezove okruglog stola LOL Io je inače bila Perzejeva pra-pra-pra-prabaka što znači da ima i incesta LOL Jedina dobra tačka filma mi je Mads Mikkelsen, koji je svoj posao odradio više nego dobro, iako je imao sporednu ulogu i Ralph Fiennes, kojem uloge luđaka, pa makar oni bili i grčki bogovi, stoje odlično Wink Režija me je totalno razočarala. Od Francuza sam mnogo više očekivao. Izvukao je Hulka iz mrtvih sa onom ekranizacijom i onda ispade ovo njesra Dead Pretpostavljam da je bio pod pritiskom producenata ili da je ovo snimio zbog ugovora jer čini mi se da nema baš puno "njegovog" u ovom filmu. Sve u svemu, ne očekivati previše od ovog filma.
What can change the nature of a man?

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2010 u 23:12
Ovako nesto od filma sam i ocekivao,tako da nisam mnogo ni razocaran.
Film kao film-prica losa,gluma prosecna (sem par sporednih likova i Fiennes-a koji je odlican),efekti solidni,radnja zbudzena,mitoloski posmatrano,netacna......
Obzirom da ovakvi filmovi i ne plediraju na neku jacu pricu i da su namenjeni vise teen populaciji...........6/10

Ažurirao novy78 - 15.Srpanj/Jul.2010 u 23:13
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2010 u 17:50
Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

Sto se tice efekata, ... s te tocke gledista filmu nema zamjerke. 10/10

prica... eh bolna tocka...
najprije s mitoloskog gledista, ... prica s autenticnosti mitova, 2/10

prica sa strane obicnog filmskog konzumenta...
suplja, slabo povezana, plitka, nesto kao transformeri, akcija radi akcije radi akcije... prebrzo se odvija, ne mozete uopce uzivati u filmu...imam dojam kao da je radjena za nabrijane klince.
ocjena 4/10

ukupna ocjena filma, 5/10, moze proc ako nemate sta pametnije za radit...

Skoro da se slažem, osim po pitanju vizuelnog efekta gde bih dao ocenu 15/10, pa bi samim tim i krajnja ocena po mom mišljenju bila 7.

Ovaj film ipak treba gledati kao zabavu za široke narodne mase a ne kao "udžbenik iz istorije", ali čak i tad ga treba malo produbiti i dodati bar još sat vremena radnje.
Sve u svemu, na velikom platnu (u "biskopu" sa dva gledaocaLOL) uz HD rip i ekstremno dobro ozvučenje, film je ostavio utisak - bar vizuelni.Wink
P.S. Sentinel, svaka čast za prevod!!!!!Clap
Na vrh
HeadBurn3r. View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2010 u 23:16
Ne znam po meni barem najbolji film koji sam odgledao ove godine.
Vizuelno sam ostao bez reci, međutim priča malo slabija strana. Ali ipak me je film držao tokom celog vremena, nije bio dosadan. Od mene barem dobija 9-tku.

Bravo za prevod.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2010 u 23:18
Originalno postovano od strane HeadBurn3r. HeadBurn3r. piše:

Vizuelno sam ostao bez reci, međutim priča malo slabija strana. Ali ipak me je film držao tokom celog vremena, nije bio dosadan. Od mene barem dobija 9-tku.

Bravo za prevod.

već sam pomislio da se samo meni sviđa film
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
nikzilic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nikzilic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2010 u 00:08
Ne, nisi jedini
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2010 u 09:42
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Originalno postovano od strane HeadBurn3r. HeadBurn3r. piše:

Bravo za prevod.

već sam pomislio da se samo meni sviđa film

Pa gazda kako se ne secas... pre par meseci
sam ja ovaj film ocenio 10/10 Tongue
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
morph.kuja View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj morph.kuja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2010 u 13:00
Po meni je ovaj film jedno totalno sr**e. Prica je totalno nepovezana, glumacki dio nista posebno, preduge scene akcije. 2/10 zbog vizuelnih efekata.
"But man is not made for defeat," he said. "A man can be destroyed but not defeated."
E.H.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2010 u 22:24
Odgledah i ja Titane i kao ljubitelj avantura, protkanih bilo kakvim magijama, moćima, borbama dobrog i zla sasvim sam zadovoljna.
Trudila sam se da potisnem ono malo znanja što imam o grčkoj mitologiji (jedino me proganjalo- od kud sad ta Io u priči, kad se sećam da je bio da Andromedom LOL), da sve to posmatram ako ekranizaciju neke bajke o kojoj nikad ništa nisam znala i super sam utrošila ovih sat i po.

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.