| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Chung Hing sam lam AKA Chungking Express (1994) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Chung Hing sam lam AKA Chungking Express (1994)Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2011 u 17:50 |
|
Chung Hing sam lam (Chungking Express) ![]() ![]() Žanr: komedija, drama, misterija Režija i scenario: Kar Wai Wong Uloge: Tony Leung Chiu Wai, Brigitte Lin, Faye Wong, Takeshi Kaneshiro, Valerie Chow Trajanje: 98 minuta Film obuhvata dve različite priče, koje slede jedan za drugom, a obe govore o romansama dva policajca. Osim kratkog momenta, kada se jedna priča završava a druga počinje, ove dve priče nisu međusobno povezane. Kroz izvanredan spektar boja kaleidoskopskog efekta, sniman “kamerom iz ruke”, “Chungking Express” predstavlja hipnotišući portret Hongkonga devedesetih godina. Pored specifičnog vizuelnog izraza, rediteljev eksperiment s muzikom, koja se u ovom filmu gotovo takmiči sa dijalogom, pokazao se vrlo uspešnim. Tematska pesma u filmu je "California Dreaming" u izvođenju Mamas and Papas. Pesma se provlači kroz film, naglo počinjući i završavajući, čime određuje ritam koji organizuje narativnu strukturu filma. Hongkonški reditelj jedan je od svetski najznačajnijih predstavnika autorskog filma. Čuven je po vizuelno jedinstvenim i visokostilizovanim ostvarenjima. U časopisu Britanskog filmskog instituta Kar Wai Wong se našao na listi deset najvažnijih reditelja savremenog doba. (Izvor: www.cinemacity.org) IMDB TITL |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2011 u 18:00 |
|
Hvala za ovu temu. Neki poseban razlog ili...?
|
|
|
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2011 u 18:13 |
|
Kar Wai Wong mi je jedan od omiljenih reditelja (za danas sam zacrtala da odradim teme za nekoliko njegovih filmova), a i slaba sam na Takeshija i Tonyja, priznajem
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2011 u 18:21 |
|
^
![]() I tako mi dobismo zamenu za moderatora Icemahera.
|
|
|
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2011 u 18:36 |
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2021 u 23:22 |
|
Najkraće...Volim.
(Skoro koliko i "In the mood for love") |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |