Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cheung foh (1999)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Cheung foh (1999)

Cheung foh

Cheung foh (1999)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1999

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

84 min

Režija:

Johnnie To

Scenarij:

Nai-Hoi Yau

Glavne uloge:

Wai Ai
  >  Cop (as Ai Wai)
Roy Cheung
  >  Mike
Cub Chien
  >  Hoi
Elaine Eca Da Silva
  >  Mrs. Lung
Jerome Fung
  >  Cop
Eddy Ko
  >  Lung (as Ko Hung)
Paco Yick
  >  Assassin (as Tin Hung Yick)
Suet Lam
  >  James (as Lam Suet)
Jackie Chung-yin Lui
  >  Shin (as Jackie Lui)
Francis Ng
  >  Roy (as Francis Wong)
Keiji Sato
  >  Assassin (as Sato Keiji)
Tian-Lin Wang
  >  Fat Chung (as Wong Tin Lan)
Anthony Chau-Sang Wong
  >  Curtis (as Anthony Wong)
Simon Yam
  >  Frank
Man Shing Yau
  >  Scared Bodyguard (as Yau Man Shing)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Cheung foh (1999)
    Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 08:23
Ostareli, moćni boss kineske trijade je naglo počeo da biva na udaru sve profesionalnijih revolveraša i asasina, te jedva preživevši poslednji pokušaj atentata uvidja da mu je jedina opcija da nekako preživi učestalost tih napada pre nego što otkrije ko uopšte stoji iza njih, ta da unajmi najbolje telohranitelje koje novac može kupiti. Oko njega se potom okuplja ekipa vrhunske, hladnokrvne telesne straže, petorica veterana svakojakih sukoba, kojima ruke ubrzo bivaju pune posla u očuvanju života svog poslodavca. Svako je na svoju ruku, sa vrlinama i manama, no svi su odani svojoj profesiji, stavljajući svakodnevno život u procep, dajući se kompletno i požrtvovano samo za tu svoju svrhu. Napadi su žestoki, proračunati, nepredvidivi, i kako se film dalje razvija, mi bolje upoznajemo celu ekipu i njihovu sumornu profesiju. Priča se dodatno komplikuje kako se film bliži svom kraju, i ispred petorice profesionalaca isprečiće se dilema lojalnosti jednih prema drugima…ili pak prema njihovom krvavom zanatu. 

Šta mi se (sve) svidelo? Pre svega Anthony Wong kao Curtis...besprekorno miran i naizgled dalek tip, a zapravo uvek spreman, savršeno hladan lik koga sam odmah zavoleo. Potom i sama tema o ovoj specifičnoj profesiji (kao klinac sam voleo knjigu “Peta Profesija”, koja me je i uvela u taj svet telohranitelja), akcija je sjajna, vojnički precizna, bez glupiranja i preterivanja (izuzev što ne fali leševa u filmu), ma, Johnnie To je majstor svog zanata.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 10:30
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Ostareli, moćni boss kineske trijade je naglo počeo da biva na udaru sve profesionalnijih revolveraša i asasina, te jedva preživevši poslednji pokušaj atentata uvidja da mu je jedina opcija da nekako preživi učestalost tih napada pre nego što otkrije ko uopšte stoji iza njih, ta da unajmi najbolje telohranitelje koje novac može kupiti. Oko njega se potom okuplja ekipa vrhunske, hladnokrvne telesne straže, petorica veterana svakojakih sukoba, kojima ruke ubrzo bivaju pune posla u očuvanju života svog poslodavca. Svako je na svoju ruku, sa vrlinama i manama, no svi su odani svojoj profesiji, stavljajući svakodnevno život u procep, dajući se kompletno i požrtvovano samo za tu svoju svrhu. Napadi su žestoki, proračunati, nepredvidivi, i kako se film dalje razvija, mi bolje upoznajemo celu ekipu i njihovu sumornu profesiju. Priča se dodatno komplikuje kako se film bliži svom kraju, i ispred petorice profesionalaca isprečiće se dilema lojalnosti jednih prema drugima…ili pak prema njihovom krvavom zanatu. 

Šta mi se (sve) svidelo? Pre svega Anthony Wong kao Curtis...besprekorno miran i naizgled dalek tip, a zapravo uvek spreman, savršeno hladan lik koga sam odmah zavoleo. Potom i sama tema o ovoj specifičnoj profesiji (kao klinac sam voleo knjigu “Peta Profesija”, koja me je i uvela u taj svet telohranitelja), akcija je sjajna, vojnički precizna, bez glupiranja i preterivanja (izuzev što ne fali leševa u filmu), ma, Johnnie To je majstor svog zanata.

Bas me interesuje, ovo je koliko uocavam kinematografija Hong Kong-a, da vidim kako su obradili temu telohranitelja, posto sam upoznat sa temom, mada nista bez Kevina i Vitni :)
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 10:35
Nisam taj film (Bodyguard) ikada ponovio, iako volim Costnera a i ponavljam često mnoge filmove (i mnogo gore LOL), mogao bih jednom. Mada mi se sada pre gleda Klint u onom "In the line of fire", to takođe nisam gledao još od devedesetih a jeste beše donekle blisko profesiji telohranitelja.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 10:52

Nisam taj film (Bodyguard) ikada ponovio, iako volim Costnera a i ponavljam često mnoge filmove (i mnogo gore LOL), mogao bih jednom. Mada mi se sada pre gleda Klint u onom "In the line of fire", to takođe nisam gledao još od devedesetih a jeste beše donekle blisko profesiji telohranitelja.

In the Line of Fire nisam gledao, hteo sam ponovo da odgledam Man on fire sa Denzelom ali odustao, pa cu ipak Cheung foh.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 11:01
Opak Man of Fire, voleo sam pokojnog Tony Scotta neuporedivo više od Ridleya, svaka čast Alien-u i Blade Runneru, no van toga, Ridley mi je jedan od najbezličnijih reditelja tamo, možda je grđi samo Ron Howard. LOL Tony mi je bio bliži, mogao je imati više sreće sa izborom filmova, no stil mu je besprekoran, po mojoj meri makar. U Man of Fire se to najbolje oseti (prva verzija je bila sa Scott Glennom, koga obožavam, više od Denzela ali nije ni po čemu ni blizu taj film Tonijevoj verziji, još mi je MeHiko bolje podneblje od Italije, iz moje perspektive).
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 11:30
Da mi sada neko sa strane ne bi iskočio sa kakvim spisima i istorijskim podacima, ne mislim iznad na to da je Meksiko kakav simbol kidnapovanja a Italija tobože mirna i tiha, verujem da je u svoje vreme Žabarija bila možda čak i jedno od opasnijih mesta šire od Evrope čak, ako te ne otmu Crvene brigade onda će Kalabrezi LOL no po pitanju ambijenta FILMA dakle, Meksiko mi je dalji, ima meni nešto divlje i tuđinsko u sebi, jezivo siromaštvo, karteli, ogrezlost u korupciju, izrazita hladnoća i sadizam u kriminalu, doslovni ratovi sa desetinama mrtvih u boju na ulicama itd... Postaviti priču o kidnapovanju je dakle meni efektnije kada je po sredi Meksiko. 

Ažurirao puppet_master - 07.Sijecanj/Jan.2022 u 11:45
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 11:59

Da mi sada neko sa strane ne bi iskočio sa kakvim spisima i istorijskim podacima, ne mislim iznad na to da je Meksiko kakav simbol kidnapovanja a Italija tobože mirna i tiha, verujem da je u svoje vreme Žabarija bila možda čak i jedno od opasnijih mesta šire od Evrope čak, ako te ne otmu Crvene brigade onda će Kalabrezi LOL no po pitanju ambijenta FILMA dakle, Meksiko mi je dalji, ima meni nešto divlje i tuđinsko u sebi, jezivo siromaštvo, karteli, ogrezlost u korupciju, izrazita hladnoća i sadizam u kriminalu, doslovni ratovi sa desetinama mrtvih u boju na ulicama itd... Postaviti priču o kidnapovanju je dakle meni efektnije kada je po sredi Meksiko. 

Da odmah u arhiv :), u sustini veciti kontras. Sad me podseti na pesmu grupe Aerodrom , i stihove "Cuvaj mi Rozi i uvek joj pomozi, mi smo Kalabrezi, Sicilijanezi siamo Cosa Nostra";)
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 12:03
I na film,Sorido eopsi (2020)

https://www.imdb.com/title/tt10431572/

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 12:13
Hehehe, istina, zaboravih na tu pesmu LOL pustiću je sebi kasnije, trenutno mi gruva live Madonna LOL Aerodrom je suptilniji, lirski nežan, romantizovana predstava o krimosima sa čizme i okoline. Sada dolazim k sebi od umora i treće doze vakcine koju mi je, kao da nema sutra, zabola neka klinka, možda kći medicinske sestre ( LOL) pa mi je ruka u agoniji, te mi više prijaju basevi i ritam disco Madonne. Kažem, kada je bal, neka je bal vampira.  

Sve su to fini filmovi sa telohraniteljima, međusobno vrlo različiti no dobri, ovaj iz teme, Bodyguard, Man of Fire, In the line of fire...setićemo se sigurno još koječega vremenom. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 21:25
Klise gangsterskih filmova, bar po mom misljenju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.