| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Caught Stealing (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Caught Stealing (2025)Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2025 u 09:18 |
|
što se mene tiče, od komedije ni k. sve u svemu nekakav prosjek današnjice. pogledat jednom i zaboravit.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2025 u 19:19 |
|
Sasvim simpatičan filmčić, ne najbolji koga je Aronofsky napravio, ali daleko i od najgoreg. Meni je prijao. Po tempu i strukturi najviše me podsetio na After Hours i Lucky Number Slevin gde glavni lik napravi malu grešku u koracima, a potom ceo film pokuša da pobegne i dospe na čvrsto tlo. Film je lišen zašećeravanja, a i modernih korektnosti.
Klasifikovan je i kao komedija, ali mislim da je to (po meni) najveća greška, te da je trebao ostati ozbiljan i prilično surov, bez komičnih pokušaja. Gluma je odlična, a mali Austin Butler već se etablirao kao ozbiljna filmska zvezda mlađe generacije, sa zavidnim CV-jem. Ostatak ekipe je takođe odličan, pri čemu sam posebno uživao u epizodnoj roli Liev Schreibera i Vincent D'Onofria kao tandema ortodoksnih Jevreja čiji humor definitivno pali! Otud i asocijacija sa Lucky Number Slevin. Ono što me je najviše impresioniralo jeste kako je Aronfsky dočarao NY 90-ih i to mu nije prvi put da briljira u tom segmentu. Nisam iznenađen jer je generacija, očigledno sa jednakom dozom nostalgije ka nekim prošlim, vrlo nesavršenim, ali dragim vremenima. Ukoliko se od priče ne očekuju velika čuda, mislim da će zadovoljiti prohteve većeg dela fanova koji vole triler akcije starog kova, garnirane slojem komedije. Od mene jaka sedmica i opravdano investirano vreme. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2025 u 11:00 |
|
Meni je ok film. Crnohumorni krimi triler. Scenarista je adaptirao svoj roman , npr kao i kod `The Whale ` gde je dramatug uradio scenario. Jeste me podsetio na After Hours , ma i neke druge filmove npr. iz tog perioda Guy Ritchie-a, pa i drugih rezisera, kad se i odigrava radnja. Takodje vezano za Jevreje podseti me na film `Pi` debitanski bas iz te godine. Opiceni psiho krimi likovi, korupcija koja je tada drmala, lepo docarana atmosfera iz tih godina, gluma Butler-a dobra ali i drugih. Ispod toga kao i u drugim njegovim filmovima pratimo glavnog lika imamo destrukciju, proslost koja proganja, i onda dolazimo do odluka, opet neke situacije ce biti nametnute, neke ce on nametati, pa cemo i videti kuda ce ga sve to odvesti, kao i ljude oko njega. U sustini u ovom prvom ne donosi nista novo, ali mi je ok, oprobao se, scenario na odredjenim mestima nije uverljiv i to mi je smetalo, hajde i crni humor mi nije legao na svim mestima, a i neki likovi. |
|
![]() |
|
canijel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2025 u 18:40 |
|
Nikakav razlog da Aronofsky ovo snima, svidja mi se svaki lik, pa čak i uvodna priča. al tačno se vidi da želi biti neka verzija Snatcha a daleko je od toga, šta znam, okej za pogledati ali navikano, ali opet izuzetno čudno da od takvog režisera dodje ovakav film, 6/10
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2367 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2025 u 18:42 |
|
Dok je Zoe bila aktivna, uživao sam, Elvis i dalje antipatičan, bez obzira što će jednoga dana dobiti Oskara za životno delo, a možda i pre. Arofonovsky pokrao malo od ovoga, malo od onoga, očigledno mu je baseball skrivena pasija, ili od scenariste, ali ovo je najmanje film o tom sportu, a najviše o Rusima i Jevrejima. Onaj Britanac sa mohawk frizurom odvratan, antipatičan, bljak. Sve u svemu, ništa ne propuštate.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2025 u 19:55 |
|
Gledat ću samo ako neko potvrdi da je bolje od ovog spota:
|
|
![]() |
|
alterego
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2025 u 23:06 |
|
Ok, ali vise sam očekivao 6/10
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2025 u 13:19 |
Matt Smith je vizuelno pogođen 100%, pravi britanski Oi punker, ali mu je lik toliko iskarikiran i metiljav, da se nikako ne uklapa uz taj imidž i upravo u tom slučaju pokušaj humora je veliki promašaj. Uzgred, Mizi, lepo je videti da ostavljaš konkretne komentare i utiske Samo nastavi, sa zadovoljstvom ću da čitam!
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2025 u 13:51 |
|
Ovo je kako su i rekli već totalni Darrenov After Hours u stilu nekoga Guy Ritchieja. Neloše za ubit dosadu, poslužilo svrsi. Dovoljno zabavno i dinamično.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1504 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2025 u 11:44 |
|
Meni se svideo ,vidim sve podseca na After hours,meni inace jedan od najomiljenijih filmova, ali meni nema veze sa njim jedino glavni glumac iz After hours sto igra ovde inace totalno neprepoznatljiv, najvise me podseca na Lucky number Slevin ali ima bas puno slicnih filmova tako da nije ni cudo sto poseca na razne kad je pokupio iz gomilu filmova. Matt Smith meni inace odlican , Zoe onako ,ne volim je bas nesto,ali Vincent Donofrio i Liev Shreiber kao Jevreji izvanredni oni su mi obelezeli film. Sve u svemu zabavno.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2025 u 18:06 |
|
Naravno, asocijacija sa After Hours leži samo i isključivo u tome što glavni likovi ceo film pokušavaju nešto što bi suštisnki trebalo biti jednostavno, ali im se ne da pa ne da do granice parodije. Ništa drugo i u tom smislu si u pravu, dok sličnosti sa Lucky Number Slevin jesu malo veće jer su strukturne i imamo čak i jasnu nit koja ih povezuje u vidu ortodoksnih Jevreja.
Naravno, primeti se još uticaja, meni je promaklo da napišem, ali neko se sasvim fino prisetio Snatch... Aronfsky jeste malo iznenadio ovim filmom i ne čudi me što ima ljudi koji to iznenađenje ističu u prvi plan. Ipak, meni se čini da on svesno balansira između različitih stilova, izvesno pokušavajući da na taj način svoje ime dodatno etablira u svetu uspešnih režisera. Baš kao i u slučaju glumaca, verovatno i tu veću vrednost ima onaj koji se ne utopi isključivo u jedan žanr, već pokaže svestranost kao znak većeg talenta. Verovatno od njega možemo očekivati još iznenađenja. Meni je, recimo, Mother! bio neprijatno iznenađenje jer ne volim filmove tog karaktera. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2025 u 19:49 |
|
Ovo je rađeno po romanu iz 2004, trilogija je u pitanju mislim. Luckez Number Slevin je došao kasnije. Mene Mother! nije iznenadio nakon filma Noah, ali dobro kome ne prija, ne prija.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2367 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2025 u 20:12 |
|
Noah je teško smeće.
For me. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2025 u 20:42 |
|
Noah, to mu i jeste najlošiji film, po mom mišljenju. Mislio sam na Mother! kome ne prija, ne prija.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2025 u 23:40 |
OK, ali pošto sam prvo gledao Slevin nije ni moglo obrnuto nego da me noviji film podseti na stariji. Nisam čitao materiju koja je inspirisala filmove. Inače Noah takođe nije za mene, kao ni bilo šta drugo biblijski/religijsko, ali tu čovek zna šta otprilike da očekuje. Mother me jeste konceptom iznenadio i nije mi legao. Deluje mi kao nekakav eksperiment, a koliko se sećam, u to vreme Aronofsky je i bio u vezi sa Lawrenceovom, da bi nedugo nakon filma romansa pukla. Ne previše bitan podatak, ali na svašta čovek naleti istražujući o filmovima
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 127 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2025 u 13:18 |
|
Proslavljeni reditelj lansirao je neodoljivo zabavni miks komedije, akcije i krimi-trilera. Struktura narativa sačinjena od brzih kadrova sa kratkim, oštrim, pa i na momente crnohumornim dijalozima. Inspiracija pronađena u nekim filmovima Tarantina odnosno Ritchieja, s to razlikom što je ova kopija ispala slabija od originala. Nisam uopšte impresioniran, iako radnja jeste brza, zanimljiva i lako se prati. Austin Butler opravdao ukazano poverenje i dečko polako, ali sigurno korača napred, nametnuvši se kao jedan od najsposobnijih glumaca mlađe generacije.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1843 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2026 u 13:52 |
|
Sam opis filma mi je totalno bezvezan, ali posto mi ga je Alex preporucio pogledacu ga.
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2026 u 15:52 |
|
Zanimljiv i pitak. Ništa specijalno, ali da prodje vreme sasvim ugodno.., Šteta Zoe... I, da, Noah je ubedljivo najslabiji Aronofskog. Ovaj je tu negde - u zlatnoj sredini...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |