| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Carla's Song (1996) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Carla's Song (1996)Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 03:12 |
|
Carla's Song (1996)
- Carlina pjesma -
http://www.imdb.com/title/tt0115832/
Režija: Ken Loach
George (Robert Carlyle) je vozač autobusa na kat, koji je zbog svog
Ažurirao Kneginja - 25.Ožujak/Mar.2011 u 04:45 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2011 u 00:04 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2011 u 12:20 |
|
U najkraćem Majk Li plus Oliver Stoun. Jedino što Ken Louč u ovom, kao ni u većini svojih filmova, ne dostiže genijalnu jednostavnost prvog, niti ima talenat (ruku na srce ni sredstva) ovog drugog. Dobija se čudan utisak da je jedan razbesneli salonski levičar rešio da lupi rukom o sto i svima pokaže pravu istinu. Doduše, desetak godina kasnije i kad je sve gotovo... Ali, dobro.
Od komentara na ovaj film najzanimljiviji mi je jedan gde se film optužuje za neokolonijalizam jer prikazuje Latinoamerikance kao proste, zaostale i nemarne ljude koji umeju jedino da igraju, pevaju i ratuju, a Lenoks, koji dolazi iz zemlje koja je egzemplar kolonijalizma, je zgrožen i o tome pojma nema. I stvarno postoje ti stereotipni prikazi recimo crnaca u Americi do II sv. rata (kad su valjda postali važni za vojsku), o Rusima i u novije vreme Srbima da ne govorimo. Zato Karla liči na čas srećno, čas nesrećno majmunče, sve dok je dubina njene tragedije i rođena zemlja ne "pretvore" u ljudsko biće. Ta duboka lična i kolektivna tragedija, uz dodatak kompromitovanih, ali uvek privlačnih ideja levice o pravednom svetu bez eksploatacije i nametanja vrednosti, pokrivaju sve ideološke, a bogami i dramaturške manjkavosti. Ažurirao Filaret - 26.Ožujak/Mar.2011 u 12:21 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |