| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Brisanje i ispravak titlova |
Odgovori
|
Stranica <1 425426427428429 529> |
| Korisnik | |
kulin ban
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Banned user
Pridružen: 01.Rujan/Sep.2016 Lokacija: Tuzla, Bosnia Status: Offline Points: 30 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2018 u 19:43 |
|
prebaci postove u temu "žalbe" koju nisam našao
po čemu zaključak da se virilo zbog istog prevoda nekih rećenica ponovo pitanje kakp vi prevodite izmišljate neke riječi ili dijelove rečenica ?? pa naravno da se neke rečenice mogu prevesti samo na isti način i nikako drugačije |
|
![]() |
|
fAzazel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nečastivi Pridružen: 11.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Zenica, BiH Status: Offline Points: 2133 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2018 u 19:43 |
|
Da radiš u subtitle workshopu znao bi da u lijevoj strani imaju dvije opcije, prikazivanje po vremenu i frejmovima. I istina je da se neke rečenice ne mogu drugačije prevesti, ali ne 97%, dok je ostalih 3% razlika između hr i bh jezika. Nema potrebe da se dalje naklapamo. Ako želiš da doprineseš, onda stvarno prevodi nešto za šta nema prevoda ili sređuj tehnički loše titlove, ali pusti se varanja i onda uvjeravanja u to kako si proveo sate praveći isti postojeći titl. Nisi ni prvi ni posljednji koji je to pokušao, pa se nije proslavio u tome.
|
|
|
|
|
![]() |
|
kulin ban
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 01.Rujan/Sep.2016 Lokacija: Tuzla, Bosnia Status: Offline Points: 30 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2018 u 19:58 |
|
pa eto idem težim putem, unosim manuelno vrijeme u samom textu, a slušajući govor u filmu i sinhronizirajući sa textom
pa eto prevedite taj titl sa zagradama na vrijeme pa ćete vidjet da nijedan ama bas nijedno vrijeme ne smije bit isto jer znam da sam se tu najviše i namučio da sinhronizujem govor u filmu sa titlom !! (ujedno ti odgovor na ne nebulozu da stvarno nisam uložio sate i dane za prevod, na kraju krajeva nikakvog razloga nemam da baš eto nešto lažem za ovaj film, kada sam još 6 filmova doradio i za sto je realno mnogo manje vremena trebalo) dakle zasto bi to nesto eto lagao baš za ovaj film...zasto ?? bar 50% rečenica u mom titlu mora bit 100% različito izvolite detaljno pregledati i uporediti a ne površno zaključivati na osnovu prve rečenice o hrčku koju ste naletili, koja by the way takođe nije ista, jer moja počinje sa doslejdnim prevodom 'ne mogu da vjerujem..." što uopšte nema u titlu koji ste postavili Ažurirao kulin ban - 09.Rujan/Sep.2018 u 20:04 |
|
![]() |
|
fAzazel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nečastivi Pridružen: 11.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Zenica, BiH Status: Offline Points: 2133 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 00:19 |
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
kulin ban
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 06:39 |
|
dobro
i....?? kao što sam rekao najmanje 50% je isti prevod, 50% je različito osim otga, odlično da si postavio ovako, jee se vidi da se vrijeme APSOLUTNO razlikuje, kao što sma i rekao, manuelno sam upisivao, gubio sate i sate da usinhronizujem rečenicu titla sa izgovorenom rečenicom u filmu Ažurirao kulin ban - 10.Rujan/Sep.2018 u 10:16 |
|
![]() |
|
kulin ban
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 08:01 |
|
ništa, kad sam potrošio 15 dana, neće mi bit mrsko da ponovo preradim prevod, bukvalno spram engleskog texta, pa da vidimo šta imate onda za zamjerku
Ažurirao kulin ban - 10.Rujan/Sep.2018 u 08:46 |
|
![]() |
|
drdamjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 02.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2490 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 09:13 |
|
evo se javljam ja, uploader Cruel Intension 2.
Ne znam otkuda mi title i postavio sam ga kakvog sam dobio, ali vidim da se isti može popraviti, i da tu ima mjesta za dobro utrošiti vrijeme i dobro zabaviti se. Uzmi engleski title, bane kuline, mač tj. pero u ruke, i raspali.
|
|
![]() |
|
kulin ban
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 10:12 |
|
dobro, možda si sletio ko padobranac na temu, pa nisi čitao ranije psotove
ali ČITAJ jer na nekom od prethodnih postova upravo sam postavio link sa engleskim textom koji mi je bio osnova i kao što rekoh evo sad ću ga se BUKVALNO držat, da vidim kakve će onda primjedbe imat |
|
![]() |
|
fAzazel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:08 |
Upisivanje vremena ga ne čini tvojim autorskim djelom, nego adaptacijom postojećeg. Valjda vidiš da su vam rečenice u riječ iste. A ne bi gubio sate adaptirajući da koristiš program predviđen za izradu i obradu titlova. I nema potrebe da prevodiš nešto što je već prevedeno. Uzmi nešto čega nema u bazi.
|
|
|
|
|
![]() |
|
kulin ban
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:22 |
|
kako nije autorski rad ako je prilagođen totalno drugoj verziji filma, jel vidiš da je razlika 15-20 sekundi
zato i nisam mogao upotriyebiti nijedan postojeći titl sa ovom verzijom filma, a mislim da je ispravna, jer počinje film od samog početka, dužina filma 1:23:28 to me i nagnalo da potpuno nanovo uradim titil, kako i jesam, koristeći engleski text i sinhronizijući rečenice u textu sa izgovorenim rečenicama na filmu koji je to famozni procenat da ne budu iste rečenice 50,60, 70 % što se tiče titlovanja nekog novog filma, ne vidim koji bi mogao biti, jer kako sam odgovorio za Misision imposlble, jednosatvno mi se ne da gledati ružne kino snimke filmova a kad već dođe pravi snimak, dotle već neko postavi titil, tako da... dobio sam odbijanje i za doradu titla na filmu Basic Insttict 2 sa obrazloženjem o "preklapanju linija" zbilja mi nije jasno o čemu se radi jer sam film odgledao na TV uz moj titl i bio je PERFEKTAN !! morao sam ispravljati vrijeme početka više od pola rečenica u titli, jer nisu bile sinhronizovane (rečenica u titlu krene pola/sekundu prije nego što čovjek počne da izgovara na filmu !) o milion gramatičkih grešaka, da i ne govorim, o izostavljenim riječima, pa i dijelovima rečenica takođe, elem uradio sam temeljnu preradu titla i mislim da je moj titl odličan stoga bih molio objašnjenje o čemu se zaista radi Ažurirao kulin ban - 10.Rujan/Sep.2018 u 11:34 |
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14923 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:33 |
|
Čak i ja koji sam najveći njob za pregledavanje titlova na planeti nađem preklapanja za 10 sec, tako da prekini spamati temu više s gunđanjem što što, ja sam bezgrešan, moje je savršeno itd. jer nije, normalan član bi provjerio prije gunđanja.
I da dosta spama više, 3 admina je provjerilo titl(ne ja) i zaključilo da je upotrebljavan drugi titl i ne može biti autorski rad, 3 admina koji godinama svakodnevno to rade i znaju što pričaju(opet ne ja ) tako da slažemo se da se ne slažemo.ispravak i zamjena titlova je tema. Ostatak roncanja o nepogrešivosti brišem.
|
|
![]() |
|
kulin ban
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:36 |
|
šta podrazumjevaš pod "preklapanjem"
što se tiče "spamanja" teme, drugi put ponavljam otovori temu "žalbe na odbijanje titila" ja bi otovorio, ali ne vidim opciju što do sada nisam vidio ni na jednom forumuod stotinu koje sam posjetio da nema opcije otvaranja teme |
|
![]() |
|
fAzazel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:44 |
|
Evo jedno preklapanje u tvom perfektnom titlu kojeg nije bilo u orginalnom: ![]() A da nemaš šta prevesti, to samo pokazuje da moraš u neki titl da zaviruješ. Uvijek se ima šta prevesti ako se hoće.
|
|
|
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51724 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:47 |
|
Vidimo da tebi treba objašnjavati sve od Kulina bana ![]() ali da skratimo - ovde možeš postavljati titlove samo pod uslovima koji važe na ovom sajtu. Ako te zanimaju detalji, možemo ti poslati poruku sa uputstvima, pa ih pažljivo pročitaj, da vidiš kako treba i gde grešiš. I najvažnije - nemoj da se trudiš da prevodiš bukvalno, to nikad ne ispadne dobro i najsigurniji je način da titl bude odbijen. |
|
|
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:53 |
|
samo da napomenem, ja bi odobrila sailormoon i s preklapanjem
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51724 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:53 |
Večni optimista
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 11:56 |
|
toliki da se pouzdah da će se vas 200-300 prevoditelja dogovorit, svaki uzet jednu epizodu i darovat svojoj najdražoj administratorici divan dar za rođendan
![]() ![]() Samo požurite Ako vam se ne prevodi, možete skupit za neko krstarenje bar![]()
|
|
![]() |
|
kulin ban
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 12:10 |
pa zato sam i rekao da sam temeljno preradio titl znači to je "preklapanje" ![]() zahvalujem na pojašnjenju, otprilike sam pretpostavljo ali me gospođica u privatnoj poruci zbunila na moj upit na kojem vremenu, a trebala je da odgovori na 35:52:600 ovdje kao preklapanje (znači isto vrijeme završetka prethodne linije i početka nove vidim samo na 375/376 redu na vremenu 35:52,600 što si označio kao crveno i to je ok, mada ponavljam prilikom gledanja na TVu sa usb sticka to uopšte nije pokazalo kao problem ali ok, to UVAŽAVAM i to ću ispraviti !!! za ostalo mi i dalje nije jasno !! (što si žuto i plavo označio) |
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 12:18 |
|
ima 3 preklapanja u titlu, gospođa vam javljala razlog odbijanja titla što joj je posao kod brisanja iz baze, preklapanja se jako lako i sama nađu, ako in ne znate naći sigurna sam da će vam ljubica rado poslati uputstva za početnike.
|
|
![]() |
|
fAzazel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 12:24 |
Ne označavam ja, to sam Subtitle Workshop odradi. Samo postaviš parametre po kojima radiš. Npr. ovdje razmak između linija manji od 0,125 sek, linije kraće od 2 sek...
|
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 425426427428429 529> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |