Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Spam, spam i samo spam > Smješni i zanimljivi klipovi i slike
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - boleština nad boleštinama
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

boleština nad boleštinama

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
Sineast View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sineast Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2006 u 11:34
Ptanje je koliko je ta stranica istinita, jer kanibalizam ostavlja na čovjeku i većini drugih živih bića loše posljedice na zdravlje.
Recimo dva istraživača su otišla u Papuu Novu Gvineju da istražuju posljedice ljudskog kanibalizma i kako je to navelo mnoge Papuance da polude. Oni su otkrili da da ti ljudi boluju od prijenosne gljivične bolesti znane kao TSE. Događa se da crveni proteini -prioni- zarežu moždane stanice i izviju se u abnormalne oblike. Umjesto da se razlože kao normalni proteini, tako da ti mozak bude pun rupa i totalno razorenog živčanog sustava.
O tome se dosta pričalo kad je bilo riječi o kravljem ludilu, jer mnogi znanstvenici smatraju da je kravlje ludilo uzrokovalo kanibalističko hranjenje krava. Zato je Britanija od 1996. godine zabranila kanibalističku prehranu stoke.

Ažurirao Sineast
Na vrh
smagda View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj smagda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2006 u 13:54
Da, i ja sam razmišljala o kravljem ludilu i kanibalizmu jer zapravo se to dvoje svodi na isto. Nisam našla informacije o mogućim zdravstvenim posljedicama kanibala, ali možda je moguće da postoji nešto u genima i dna strukturi što nekima omogućava da nesmetano konzumiraju vlastitu vrstu ( mislim iskljčivo na ljude ), a drugima ne. Možda se kod izoliranih plemena te abnormalije prilagode genetskoj strukturi pa iz naraštaja u naraštaj rađaju ljude koji su prilagođeni takvoj vrsti ishrane. Ovo su samo moje teorije, nigdje nisam pročitala da je to tako, pa me nemojte držati za riječ.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.