Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software > BLURAY i HDTV
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Blueray 50 to 25 GB
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Blueray 50 to 25 GB

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
joya View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Blueray 50 to 25 GB
    Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 02:22
Zzz!
Je li neko puno baratao sam blueray filmovima,
imam jedan problem kad skinem full hd film od 30 ili 40 gb
da ga snimim ne blueray disk od 25 gb...

Trazim neki program kao sto je DVDshrink za dvd-ove
da radi na tom fazonu ali sa ovim formatom
pa mi je potrebna svaka pomoć...

Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 06:51
mislim da nema tako nešto, jer samim tim ćeš izgubiti na kvalitetu. Možeš ti njega konvertovati, ali ćeš izgubiti na kvalitetu. PA čim hoćeš staviti 50 na 25 to dobijaš...
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 11:02
Ne mora da znači. Stavljali smo i DVD filmove sa 8,5GB na 4,3 GB, duplo manje,
pa nam nije previše smetalo. Mora da može i ovo sa BD (mkv ili full BD?), samo
treba naći odgovarajući program. U suprotnom je osuđen da čuva film na HDD-u
dok ima mesta, a posle...

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 11:13
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Ne mora da znači. Stavljali smo i DVD filmove sa 8,5GB na 4,3 GB, duplo manje,
pa nam nije previše smetalo. Mora da može i ovo sa BD (mkv ili full BD?), samo
treba naći odgovarajući program. U suprotnom je osuđen da čuva film na HDD-u
dok ima mesta, a posle...

u pravu si, ali ako se sećaš, dual layer dvd je otprilike ima video fajl do 5gb (bilo je i manjih, a nekad i većih), a ostale stvari (dodaci i izbačene scene) su popunjavale disk do 8gb, pa smo te ostale stvari šrinkovali i eventualno malo kompresovali taj glavni video da bi stavili na običan dvd... a ovde nema šta da se izbaci, doduše, nisam nikad imao pri ruci bluray od 50gb, pa da vidim da li ima nekog dodatnog materijala, ili je samo film. Ako ima, onda se verovatno i može nešto srediti, a ako ne, onda se mora kompresovati i tu se mnogo gubi...
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 11:16
Našao sam nešto za smanjivanje BD diska:

"You can try DVDFab "Blu-ray Copy" which normally takes 4-6 hours to shrink a BD-50 to BD-25 on normal Core Duo PC.

It also supports nVidia CUDA to speed up conversion.

http://www.dvdfab.com/blu-ray-copy.htm

Please try it to see the result. "

Takođe neki tvrde da AVS CONVERTER i ROXIO Sonic Pro 10
mogu da urade nešto po tom pitanju, samo svi kažu da proces traje dugo (2-4 sata).

Uglavnom, Google ti je najveći prijatelj.

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 11:34
@ AcaNDr

Ma gubi se, naravno, ali manje od brisanja samog filma zbog nedostatka prostora na HDD-u.
A ne mogu se kupovati u nedogled. Mada meni lično nikako nije jasno kakva je to manija sa
filmovima od 20-50GB. Možda zato što sam naćoravičav pa su mi dobri i HD avi ili mkv od po
par GB? Malo mi je čudno da se gleda kvalitet slike umesto kvaliteta filma, kao kad sam bio
balavac u doba HiFi uređaja. Svi smo slušali uređaje a ne muziku, i brojali koliko koji ima malih
"crnaca" unutra. Ko ima više crnaca i skuplje uređaje, taj je veći "Badža". Zato sam imao
uređaje u vrednosti dobrog automobila (nekoliko puta promenjeni svi), umesto gomile ploča
koje sam mogao za te pare da kupim. Razni ljudi - razne ćudi, samo se to nikako ne menja.
Mi smo čuli ono što niko drugi nije, a ovi sadašnji vide ono što drugi ne vide (čitaj - nemaju
love za bolje). Kad im dođu komšije u goste, pada im vilica do zemlje kad vide šta komšija
"gleda". Kako se samo vidi svaka elektronska crtica i tačka na ekranu, a za to vreme prođe
film. A tek 3D, nema veze glavobolja i zrikave oči posle gledanja, važno je da moš' lupiti
glavnu glumicu po guzi, toliko verno izgleda pred tobom, k'o živa!

Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 14:56
Postoji rjesenje ovog mog problema i odradi
se za samo nekoliko minuta
nisam jos uspio ali ima program bas kao sto je
DVDshrink za DVDove i zove se BD Rebuilder...

A kad uzmes orginalni dvd 50 GB on kao sto Acan kaze i za DVD DL
nikad nije pun do kraja i ovi svi su plafon do 40 gb većina filmova...
I ko nije pokretao tako film on je poput orginal DVD-a ima neki dobar
MENU i velik broj dodataka na DVD-u ali i barem 5 DTS-ova i dovoljno je
izbaciti 3 DTS-a i tako piše na ovom tutorijalu da moze da ga pakuje na 25 gb
ili jos nekih trailera itd.
Uglavnom sad mi je problem naci dobro verziju tog programa...
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 15:47
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

@ AcaNDr

Ma gubi se, naravno, ali manje od brisanja samog filma zbog nedostatka prostora na HDD-u.
A ne mogu se kupovati u nedogled. Mada meni lično nikako nije jasno kakva je to manija sa
filmovima od 20-50GB.

ja sam prvi u toj maniji, što više GB, to bolje LOL  Dobro je gledati stare filmove u HD, ove nove, manje više...

- Armin van Buuren

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,157 sekundi.