| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Blow the Man Down (2019) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 241 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Blow the Man Down (2019)Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2020 u 10:46 |
|
Prijevod je uradio Goran87BG 👍
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1624 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2020 u 12:02 |
|
Dobar film.
Lepo urađen film, dovoljno zanimljiv da izdržite do kraja, ali u pitanju je triler-drama, a ne komedija. Ocena od mene 6/10. Vredi pogledati.
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2022 u 11:29 |
|
Radnja se odigrava u malom priobalnom ribarskom selu i luci koje se proteze po obodu zaliva, dakle nije grad. A radnja pocinje kad Meri En i Prisila Koneli sahranjuju majku koja je bila dugo bolesna i o kojoj su se brinule. Muke su im sto su ostale na rubu egzistencije, ostale su bez ustedjevine, Prisila smatra da joj je posao los, ne mogu da priuste kucu u kojoj zive, a Meri En to vece upoznaje u baru lika koji nije u normama drustva i sklon je ..., cini zlocin ( sta bi moglo da bude), a sestra joj pomaze da ga prikriju, iako je bilo iz samoodbrane. Istovremeno nesto se desava i sa devojkom iz bordela koji opsluzuje selo. I onda krecu peripetije i pocinje i ukljucivanje u pricu ostalih stanovnika, razlicitih profesija. I nema nikakvog podzemlja vec nesto drugo, a ako je zlocin sa policijom krece prica, logicno. Sto se zanra tice ne slazem sa navedenima po redu, ni sa Raven-om ali napisao sam dole sivim, jer bi bio spoiler. Utisak je da mi je film korektan, zasto? Iako ima puno i americkih, posebno islandskih, (bilo bi zanimljivo da neko ode npr. i da snimi film na Farskim ostrvima, mozda i ima nisam upucen, ili nekim slicnim), norveskih, svedskih, danskih kao i starijih filmova/serija na datu temu nije na odmet pogledati ponovo, tj. s vremena na vreme, ili pak procitati knjigu. Mada kao sto se iz prilozenog vidi malo promena ima, samo su oscilacije u pitanju. VISE NE ZNAM STA JE SPOILER, A STA NIJE, SPOILER JE STO SLEDI Meni je ovo klasicna satira (zato i zanr osnova i kostur je drama, zatim komedija/komika kao sredstvo da se ispolji satira, misterija i triler da otvore i razviju prethodno navedene) drustva ("drustvene zajednice" potencira se i na to) ruralnog priobalnog podrucja ( omanje ribarsko mesto i luka) gde je lepo prikazan jedan nacin zivota u krizi ( pa su tu provukli i nacine ponasanja i karaktere,ljudi razlicitih profesija i dosljaka) kao i tranzicije i medjudelovanjia u pogledu proslosti i sadasnjosti, mladjih i starijih generacija, "matrijarhata" i"patrijarhata", a ostalo su mi tehnike da se to istakne i fino docara kroz narativni tok.
Ažurirao AlexDeLarge - 03.Ožujak/Mar.2022 u 19:30 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |