| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Beverly Hills Cop: Axel F (2024) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Beverly Hills Cop: Axel F (2024)Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 12:32 |
|
Pa ta vrsta nostalgije, Iga, i jeste jedan od razloga poniženja američkog filma danas, samo neka se juri gledati oživljavanje mrtvih franšiza, zakasnelim nastavcima, rebootima, preqelima, hajmo gledati osamdesetogodišnjake u ulogama koje su ih proslavile, onda će ih i snimati tako dokle god je alavosti.
Može ovo biti sasvim pristojan, zabavan film, Eddie je majstor svakako.
No iz principa mi ne pada na pamet da ga gledam. Čak i ne zbog iznad navedenog. Upravo je Eddie Murphy redak talenat, toliko toga je promenio, izmenio u osamdesetim, i onda šta? Tamo već pred kraj osamdesetih, kao jedan od najboljih stand up komičara se ostavlja mikrofona. Užas, no hajde, razumem, filmovi u prvom planu, po meni neopisiva gre'ota, no neka mu. Kasnije potpisuje ugovor sa ne može grđe, Disney studiom, i eto nam gomile dečijih besmislica, tupavih filmova koji svakako ne rabe Murphyjev talenat, nego mu gotovo ubijaju i filmsku karijeru. I sada, posle više decenija, gde je tek povremeno stigao biti u kakvom filmu koji pokazuje koliko je moćan i glumački, i kao komičar na ekranu, sa masom besmislica iza sebe, ja da uzmem da gledam od svega što je mogao a propustio za svo to vreme, još jedan Beverly Hills Cop film? Pa ne želim, gde je bio onda kada mi je nedostajao, u Daddy Day care? kakvim Ukletim kućama? Meet Dave, A Thousand words. Imagine That? i kakvim se zaboravljivim istog dana filmovima, pored sveg svog talenta, značaja, bezbroj fanova. I sada bi im se vratio sa najprepoznatljivim svojim likom.....opet? Malo mu je bilo podjednako zakasneli Coming to America 2 pre neku godinu. Uveren sam da će se ovo gledati, da će imati podršku, radovati kojekoga, dakle nije smak sveta, ne fali mu moja pažnja, prosto neka hvala. A sam film može itekako biti efektan, ne razmišljam o tome, imam šta drugo gledati a svakako ću gledati i neki budući film Eddija, ništa manje nije živa legenda za mene, samo neću nanovo isti film, ponajmanje zbog nostalgije, jedva sam čekao da izađem iz filmskih osamdesetih.
|
|
![]() |
|
Dupla ljuta.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2012 Lokacija: NIŠ Status: Offline Points: 860 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 13:27 |
|
Ja sam uživao. Ali baš uživao.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 13:33 |
|
Valjda se podrazumeva da ovo moje iznad zvocanje i nije tu da bi oteralo ikoga od filma, zbilja i mislim da bi mogao biti pristojan i zabavan, tako da se ne obazirite ionako. Lično je i iz previše razloga, naglasih i iznad da je najmanje tu upitan eventualni kvalitet samog filma.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 174 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 14:09 |
|
Bicu kratak ) Imam u planu da odgledam ovaj film iako se ne mogu setiti da li sam odgledao one pre delove )
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 14:58 |
|
Bukvalno kao da je snimljen 80-ih, što automatski znači da je to odlično. Istog je kvaliteta kao prethodna tri dijela, što je super
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 16:36 |
|
Prvi impuls nakon informacije o novom nastavku bio mi je da ovo sigurno preskačem. Sada ću ipak malo stati na loptu i sačekati da vidim kako ljudi reaguju na film. Posebno me zanimaju impresije savremenika, kao i ljudi čiji ukus mi je poznat i blizak.
Generalno jesam sklon nostalgiji, rekao bih i sve više sa protokom godina, pogotovo gde još ima i muzičke podloge koja potpiruje emocije i sećanja. Ali Axel F ima jedan karakterističan "problem" da u mojim očima baš i ne stari najbolje (reprizirao sam original pre par godina!), što je i inače slučaj sa žanrom komedije generalno. Ili sam omatorio, ili prilično izgubio smisao za humor, a možda i sve to odjednom. Takođe, nastavcima nisam bio oduševljen ni u vremenu kada su se pojavili. Iga je pri kraju recenzije poentirao i pogodio suštinu kada se zapitao kako će na film reagovati generacije koje se prvi put susreću sa Axelom. Uveren sam da je ovaj novitet i pravljen sa idejom da pre svega okupi nostalgičare i matorije, a sa mlađima kako se već poklopi. Baš kao i u slučaju, na primer, Top Gun, potpuno je jedan doživljaj film gledati sa svim onim emocijama i iskustvom "originala", a sasvim drugi gledati sve to premijerno, bez prethodnog iskustva. Da sam mlađi, vrlo je moguće da takve stvari ne bih ni gledao, a ako i bih, emocija i iskustvo gledanja bili bi definitivno sasvim drugačiji. Da ne dužim, pažljivo ću slušati tuđa iskustva, a na kraju i presuditi da li da mu se prepustim uz adekvatno sniženu dozu očekivanja. Ažurirao ar8c - 10.Srpanj/Jul.2024 u 19:28 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 18:16 |
Mene si uvjerio. Mlaćenje mrtvog konja svakako može biti zabavno - ako ne postoji ništa drugo. Kako kod mene postoji puno drugoga, a da nije holivud, jebga onda, preskok. |
|
![]() |
|
Feniks901
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 01.Lipanj/Jun.2014 Lokacija: Valjevo Status: Offline Points: 24 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 19:59 |
|
U moru losih naslova zadnjih par godina ovaj je nekkako simpa! Malo akcije malo komedije sto Edi zna da napravi. Verovatno je trebalo i pre da se snimi al sta da se radi bolje ikad nego nikad! Moje misljenje ako neko moze za filmove o robotima,majmunima dalekim svetovima a ni nasu planetu ne poznajemo najbolje(vecina zna na koju fransize mislim) da daje idalne ocene po meni je je ovo remek delo.
Ps. Nadam se da se niko nece naci uvredjen sve sto sam rekao i mislio bilo je u globalu. |
|
|
Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra. Heraklit
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 20:12 |
|
Taman posla da se iko ljuti, tome nam služi forum, da je i više ljudi aktivno i da kaže svoje glede svakog odgledanog filma, gde bi nam bio kraj.
Ovo oko filmova i ocena te doduše nisam sasvim razumeo, pa možemo voleti i maštu a ne samo deo svakodnevnice kojom nas, ionako selektivno, bombarduju, zašto ne sanjariti o robotima, dalekim svetovima, to je u ljudskoj prirodi, to nas izdvaja od životinjica, između ostalog. Uprkos istraživanju našeg sveta. Ne? Imala su i razna plemena svojih problema, nepoznavanje svoje sredine najbolje, pa su prepešačili boga oca, otkrivali druge pašnjake, lovišta, vegetaciju, staništa, prelazili mora i okeane, nisu bili zagledani samo oko sebe, oduvek smo gledati u zvezde. Nema ičega lošeg istovremeno upoznavati sebe samog, ljude oko nas, svet oko nas, kao i svetove negde tamo, među zvezdama. Iz moje perspektive. Slično važi i za filmove. |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2024 u 23:26 |
|
Dobih još neke preporuke pa reših da ga ipak odgledam večeras. Tačno je sve kako je već rečeno, čista nostalgija, kao da je ispao iz osamdesetih, zabavan, solidno duhovit i u prepoznatljivom fazonu. Malo je provrteo neke stare emocije, popunio veče. Neću žaliti investiranog vremena. Opet, u malo širem smislu, ovo je ipak bespotreban film. Čak i za nostalgičare koji uvek mogu da se vrate originalu kad malo ispadne iz memorije ili prosto požele da evociraju uspomene. Mlađi? Ne vidim ovde baš ništa vredno pažnje za njih.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2388 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2024 u 12:07 |
|
Edi Marfi, podgrejani ofarbani leš.
Nikad dovoljno novca, slave i zlata.
|
|
![]() |
|
Goran87BG
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 16.Rujan/Sep.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 577 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2024 u 15:05 |
|
Sasvim pristojan film ne manjka akcije i humora, odličan Edi još uvek ga krasi prepoznatljivi šarm i osmeh od milion dolara... Za ove vrele dane topla preporuka za uživanje sa porodicom
|
|
![]() |
|
ivan-pijovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2024 u 13:14 |
|
Solidan film. Ipak, mislim da više udara na nostalgiju i da je namenjen pre svega publici koja već zna sa kakvim likom se sreće (opet). To ne znači da ga nove generacije neće voleti, ali pošto sama radnja nije ništa novo, verujem da ovo neće napraviti nikakav BUM.
|
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2024 u 20:11 |
|
Trecerazredna prica, likovi katastrofalni. Iste fore i nakon 30 godina. Ako je vec trend prezvakati neke ekranizacije, to ne bi trebalo da znaci da se sve vrti u istim vrednostima. Udar nostalgije koji iscili vec posle prvih 15-ak minuta.
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
Cobra1978
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2013 Lokacija: Podgorica Status: Offline Points: 35 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2024 u 04:01 |
|
Ne znam je li što sam 30 godina stariji, ali Edi MArfi se osramotio
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 140 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2024 u 21:32 |
|
Zaslužuje prolaznu ocenu, iako je očigledno da igra na kartu nostalgije.
|
|
![]() |
|
brglljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2025 u 14:28 |
|
bez obzira što su stariji, svi glumci koji su glumili i u prijašnjim dijelovima ostavljaju dojam na mene ko da su umorni od snimanja filmova...
o helikopteru po cesti neću ni pričat.
može se pogledat, ali to nije to. puno toga tu ne valja.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |