| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Bella Martha Aka Mostly Martha (2001) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Bella Martha Aka Mostly Martha (2001)Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2013 u 17:02 |
|
Bella Martha (2001) * Mostly Martha * ![]() IMDb Režija: Sandra Nettelbeck Scenarij: Sandra Nettelbeck Žanr:Komedija, Romansa, Drama Jezik: Njemački, Talijanski Država: Njemačka, Italija, Austrija, Švicarska Trajanje: 109 min Martina Gedeck ... Martha Klein Maxime Foerste ... Lina Klein (Martha's niece) Sergio Castellitto ... Mario August Zirner ... Martha's Therapist Sibylle Canonica ... Frida Katja Studt ... Lea Antonio Wannek ... Carlos Idil Üner ... Bernadette Oliver Broumis ... Jan Ulrich Thomsen ... Sam Thalberg Gerhard Garbers ... Herr Steinberg Angela Schmidt ... Frau Steinberg Diego Ribon ... Giuseppe Lorenzo Romantična komedija o uštogljenoj i usamljenoj šefici kuhinje kojoj se život mijenja iz temelja kada se počne brinuti za svoju nećakinju. Martha Klein (Martina Gedeck) jedna je od najboljih kuharica u gradu i radi u poznatom hamburškom restoranu gdje na opsesivan način stvara kulinarska remek-djela. Pripremanje hrane središte je njezinog svijeta, no ona ne kuha strašću nego matematičkom preciznošću. Marthin je glavni problem što umjesto komunikacije radije kuha: puno je lakše kuhati nego razgovarati s ljudima. No, njezin se život potpuno mijenja kada se počne brinuti o osmogodišnjoj nećakinji Leni (Maxime Foerste) koja nakon tragične smrti njezine sestre dolazi živjeti s njom. Lena je povučena djevojčica duboko potresena smrću svoje majke, a Martha se teško uklapa u svoju novu ulogu. Da stvari budu gore, Marthina šefica zapošljava novog kuhara, raspjevanog i srastvenog Talijana Maria (Sergio Castellitto)... 2007 godine, snimljena je američka verzija ovog filma s naslovom "No Reservations" u kojoj glume Catherine Zeta-Jones i Aaron Eckhart. NAGRADE: 14 nagrada i 7 nominacija TITL izvor:inter.okr. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
nosundayfear
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 09.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Jugoslavija Status: Offline Points: 1251 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2013 u 00:21 |
|
Ne umem da opišem zbog čega mi se film dopao, ali baš mi je legao.
|
|
|
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2013 u 00:29 |
|
Da, tesko je reci bas zasto, glavni zenski lik nije posebno simpatican, (mozda cijela atmosfera filma vuce), ali ipak: Pogledala sam obe verzije, ovu njemačku i američku, mislim da je njemačka autentična, iskrena. Glumica Martina Gedeck je bila uvjerljiva u svojim "opsesijama", kao i kemija koja se polako stvarala izmedju nje i Sergia Castellitta. I da ne spominjem da je Sergio puno sarmantniji od Aarona Eckharta iz američke verzije ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 12:48 |
|
Ovo je jedan mlak, neubedljiv i metiljav film. Nadasve dosadan, sa nerazradjenim likom glavne glumice. Nije pomoglo ni to sto je igra cuvena nemacka glumica ni Ulrich Thomsen mozda uz Mads Mikelsena najbolji danski muski glumac. Ne moze pita od g. da se napravi. Ne znam zasto su Amerikanci pravili rimejk. Ja nisam iz ovog filma i ovaj film za mene nema ama bas nikakvu filmsku vrednost.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |