Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Beau Is Afraid (2023) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Goran87BG ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 16.Rujan/Sep.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 397 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2023 u 22:15 |
E ovo se zove čudan film. Potpuno ludilo.
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 5728 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kao i prethodna dva koja su mi se svidela, skrece paznju, ima i style over substance ali ne mari, sta znam, e sad ide ono jbg, verovatno podeljeni utisci i saroliki, i prica o radu Ari Astera (mada mlad je, i realno ovo mu je mislim treci dugometrazni film), i slicnih rezisera i scenarista.
Ažurirao AlexDeLarge - 02.Srpanj/Jul.2023 u 00:54 |
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 168 |
Prevod je uradio Ispravljac14 ✨
|
|
![]() |
|
Tom Brady ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 29.Lipanj/Jun.2016 Lokacija: Bela Palanka Status: Offline Points: 34 |
Probao, izdržao nekih sat vremena i ugasio. I dalje mi nije jasno sta sam gledao😆.
|
|
![]() |
|
braca100 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 15.Srpanj/Jul.2015 Status: Offline Points: 3 |
Topla preporuka da se NE POGLEDA film...
|
|
![]() |
|
bracaco ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 16.Svibanj/May.2009 Status: Offline Points: 11 |
Jako težak i jako promašen film, možda ga zapadnjaci zbog drugačije kulture i porodičnih shvatanja bolje razumeju, ali čist gubitak vremena i za izbegavanje. Odgledao sam do kraja da bih našao opravdanje za ovakav promašaj, neku poentu bar, ali kakav film takav i kraj.
|
|
![]() |
|
aleksandar-kojic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 46 |
Neka vas ove negativne kritike ne zbune,film je fenomenalan,posebno za ljubitelje Svetog trojstva: "Holy Motors","Taxidermia" i "Dogtooth".Zaista nezaboravno iskustvo gledanja koje testira naš prag podnošljivosti negativnog ludila,a za open-mind gledaoce je rolerkoster užitka sa toliko brutalnim humorom koji kao da dolazi direktno sa prelepo zastrašujućih crteža Laurie Lipton.Šokantni teatar apsurda,najmračnije psiho-patologije i metaforične filozofije o (be)smislu života, prikazane kroz lavirint hamletovskog duševnog nemira smeštenog u moderni svet paranoje,besciljnosti,brzine,laži,sebičnosti i svih poznatih fobija.Tragikomični humor,ovde nije Alan Fordovski ni Monty Pythonovski.Ovo je izopačeni najgrđi brutalni humor koji koristi stilski ,gotovo organski efekat šoka sa psihosomatskim nuspojavama, da bi se naglasio apsurd življenja, što se često svodi na izjednačavanje s besmislom.Sličan bespoštedno bizarnim stripovima Roberta Crumba ili delima apsurdista Fernando Arrabala,Jeana Geneta i Eugène Ionescoa,ovaj film nas ostavlja bez daha kroz bolnu nadrealnu odiseju paranoičnog ali prostodušnog dobricu Boa (izobličeni Joaquin Phoenix),koji samo pokušava doći na sahranu svoje majke, suočavajući se usput sa menažerijom bolesnih likova i svojim najvećim strahovima i demonima.Posebno bih istakao sjajan fazon, da je svaki od sporednih likova uvek nasmejan kada izgovori opskurne rečenice poput "obezglavljena žena" ili "naš pokojni sin".Ovo je jedan od najluđih bolesnih filmova (čitaj-noćnih mora) koje sam ikada gledao.Jedino što može da mu parira je "Blue Jam",ambijentalna, postmoderna,nadrealna,mračna veoma bolesna TV serija i morbidno bizarni radio program koji je kreirao i režirao Chris Morris a emitovana je na BBC radiju 1 od 1997. do 1999. godine.Ari Aster je apsolutno izašao iz svog benignog jump-scare stila ranijih radova "Hereditary" i "Midsommar" gde postoji očekivana napetost,dok ovde manična akcija počinje odmah.Ovo je njegovo neočekivano stvoreno,lično čudovište od filma,sa delovima koji izazivaju gađenje i anksioznost, ili su urnebesno abnormalni, i izuzetno intrigantni.Reditelj je bukvalno dočekao svog Godoa i hrabro napravio iskorak u transgresivno svestan fijaska na blagajnama bioskopa.Potpuno neverovatna režija i gluma. Ovo je definitivno film koji je prepušten sopstvenoj interpretaciji ako se usudite da uđete u njega bez predrasuda.Lepo i uzvišeno delo na tužan, gorko-slatki način, tragično, suludo i zastrašujuće. Gledalac ne zna šta je stvarno, a šta nije. To je kao pogled u um paranoidnog šizofreničara, koji se kreće u anarhičnom svetu koji je poludeo. Ne znamo razlog zašto,ali nije tipični postapokaliptični SF svet.Sve je ovde nedorečeno,što će nas naterati da sami donosimo zaključke i ponovo odgledamo film (ko je spomenuo Davida Lyncha?).Joaquin Phoenix se pokazao kao neverovatan glumac koji igra tragično zbunjenu glavnu ulogu. Veoma je pasivan i lebdi,zbunjen i naivan,sa licem skulpture i anđeoskim,unapred izvinjavajućim pogledom,bez obzira šta se dešava oko njega.Verovatno najfascinantnije odglumljen prikaz paranoje i anksioznosti kakav nisam video na filmu u ovom veku.Provokativan, subverzivan, polemičan, afirmativan i nadasve poetičan film koji će vremenom postati kultno remek delo,verujte mi.Pohvala ludosti od strane povampirenog Samuela Becketta.Za normalne ljude,ovo je suviše radikalno i bolno za gledati,ali za nas "pomerene",prava je poslastica!
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 3679 |
Dogtooth je oda incestu, ako se ne varam, a možda se varam jer sam ga odbio gledati - dovoljno sam toga već vidio po japanskim filmovima. Holy Motors je pak film kakav isti ne postoji. Ne shvaćam kako se može mejnstim nejapanac wannabe japanac i junik masterpis trpati u isti koš. Ali čak i kad bih ignorirao taj dio priče, ovdje pričamo o filmu Ari Astera. Ari Aster je sinonim za šamarčinu ljubiteljima sadržaja. Šarlatan kojemu scenarij piše četGPT, ali koji znade jako dobro ušminkati fotografiju. Nema tu nikakvih skrivenih poruka niti mudrosti, frajer, odnosno četGPT, ne zna ispričati priču. Koga zanima isključivo stil, ovdje će sigurno zapaziti genij kakav meni, na žalost, promiče. Jer me zanima nešto drugo.
Ažurirao JoxerTM - 24.Rujan/Sep.2023 u 19:44 |
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() aka balavurdija Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 978 |
Kojiću, imam parizera, hoćeš?
|
|
![]() |
|
aleksandar-kojic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 46 |
Mizi ,dobra ideja! ![]() |
|
![]() |
|
ameo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 22.Kolovoz/Aug.2008 Status: Offline Points: 13 |
Zašto je prevoditelj preveo film kao Beau je kriv, ako se zove Beau se boji. I u kinima čak.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |