Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Beau Is Afraid (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Beau Is Afraid (2023)

Beau Is Afraid

Beau Is Afraid (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Beau se boji

Godina:

2023

Žanr:

drama, misterij, komedija, horor

Trajanje:

179 min

Režija:

Ari Aster

Scenarij:

Ari Aster

Glavne uloge:

Parker Posey
  >  Elaine
Nathan Lane
  >  Roger
Joaquin Phoenix
  >  Beau
Catherine Bérubé
  >  Hero Beau's Wife
Joe Cobden
  >  Brian Galloway
Bradley Fisher
  >  Birthday Boy Stab Man
Bill Hader
  >  UPS Guy
Patti LuPone
  >  Beau's Mother
Julian Richings
  >  Strange Man
Amy Ryan
  >  Grace
Anana Rydvald
  >  Elaine's Mother
Alicia Rosario
  >  Liz
James Cvetkovski
  >  Boy Beau
Denis Ménochet
  >  Jeeves
Kylie Rogers
  >  Toni
Hayley Squires
  >  Elaine
Julia Antonelli
  >  Teen Elaine
Armen Nahapetian
  >  Teen Beau

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Goran87BG View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Goran87BG Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Beau Is Afraid (2023)
    Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2023 u 22:15
E ovo se zove čudan film. Potpuno ludilo.LOL
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2023 u 00:32
 Kao i prethodna dva koja su mi se svidela, skrece paznju, ima i style over substance ali ne mari, sta znam, e sad ide ono jbg, verovatno podeljeni utisci i saroliki, i prica o radu Ari Astera (mada mlad je, i realno ovo mu je mislim treci dugometrazni film), i slicnih rezisera i scenarista.

Ažurirao AlexDeLarge - 02.Srpanj/Jul.2023 u 00:54
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2023 u 20:18
Prevod je uradio Ispravljac14 ✨
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2023 u 15:23
Probao, izdržao nekih sat vremena i ugasio. I dalje mi nije jasno sta sam gledao😆.
Na vrh
braca100 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj braca100 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2023 u 22:08
Topla preporuka da se NE POGLEDA film...
Na vrh
bracaco View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bracaco Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2023 u 22:27
Jako težak i jako promašen film, možda ga zapadnjaci zbog drugačije kulture i porodičnih shvatanja bolje razumeju, ali čist gubitak vremena i za izbegavanje. Odgledao sam do kraja da bih našao opravdanje za ovakav promašaj, neku poentu bar, ali kakav film takav i kraj.
Na vrh
aleksandar-kojic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksandar-kojic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2023 u 16:57
Neka vas ove negativne kritike ne zbune,film je fenomenalan,posebno za ljubitelje Svetog trojstva: "Holy Motors","Taxidermia" i "Dogtooth".Zaista nezaboravno iskustvo gledanja koje testira naš prag podnošljivosti negativnog ludila,a za open-mind gledaoce je rolerkoster užitka sa toliko brutalnim humorom koji kao da dolazi direktno sa prelepo zastrašujućih crteža Laurie Lipton.Šokantni teatar apsurda,najmračnije psiho-patologije i metaforične filozofije o (be)smislu života, prikazane kroz lavirint hamletovskog duševnog nemira smeštenog u moderni svet  paranoje,besciljnosti,brzine,laži,sebičnosti i svih poznatih fobija.Tragikomični humor,ovde nije Alan Fordovski ni Monty Pythonovski.Ovo je izopačeni najgrđi brutalni humor koji koristi stilski ,gotovo organski efekat šoka sa psihosomatskim nuspojavama, da bi se naglasio apsurd življenja, što se često svodi na izjednačavanje s besmislom.Sličan bespoštedno bizarnim stripovima Roberta Crumba ili delima apsurdista Fernando Arrabala,Jeana Geneta i Eugène Ionescoa,ovaj film nas ostavlja bez daha kroz bolnu nadrealnu odiseju paranoičnog ali prostodušnog dobricu Boa (izobličeni Joaquin Phoenix),koji samo pokušava doći na sahranu svoje majke, suočavajući se usput sa menažerijom bolesnih likova i svojim najvećim strahovima i demonima.Posebno bih istakao sjajan fazon, da je svaki od sporednih likova uvek nasmejan kada izgovori opskurne rečenice poput "obezglavljena žena" ili "naš pokojni sin".Ovo je jedan od najluđih bolesnih filmova (čitaj-noćnih mora) koje sam ikada gledao.Jedino što može da mu parira je "Blue Jam",ambijentalna, postmoderna,nadrealna,mračna veoma bolesna TV serija i morbidno bizarni radio program koji je kreirao i režirao Chris Morris a emitovana je na BBC radiju 1 od 1997. do 1999. godine.Ari Aster je apsolutno izašao iz svog benignog jump-scare stila ranijih radova "Hereditary" i "Midsommar" gde postoji očekivana napetost,dok ovde manična akcija počinje odmah.Ovo je njegovo neočekivano stvoreno,lično čudovište od filma,sa delovima koji izazivaju gađenje i anksioznost, ili su urnebesno abnormalni, i izuzetno intrigantni.Reditelj je bukvalno dočekao svog Godoa i hrabro napravio iskorak u transgresivno svestan fijaska na blagajnama bioskopa.Potpuno neverovatna režija i gluma. Ovo je definitivno film koji je prepušten sopstvenoj interpretaciji ako se usudite da uđete u njega bez predrasuda.Lepo i uzvišeno delo na tužan, gorko-slatki način, tragično, suludo i zastrašujuće. Gledalac ne zna šta je stvarno, a šta nije. To je kao pogled u um paranoidnog šizofreničara, koji se kreće u anarhičnom svetu koji je poludeo. Ne znamo razlog zašto,ali nije tipični postapokaliptični SF svet.Sve je ovde nedorečeno,što će nas naterati da sami donosimo zaključke i ponovo odgledamo film (ko je spomenuo Davida Lyncha?).Joaquin Phoenix se pokazao kao neverovatan glumac koji igra tragično zbunjenu glavnu ulogu. Veoma je pasivan i lebdi,zbunjen i naivan,sa licem skulpture i anđeoskim,unapred izvinjavajućim pogledom,bez obzira šta se dešava oko njega.Verovatno najfascinantnije odglumljen prikaz paranoje i anksioznosti kakav nisam video na filmu u ovom veku.Provokativan, subverzivan, polemičan, afirmativan i nadasve poetičan film koji će vremenom postati kultno remek delo,verujte mi.Pohvala ludosti od strane povampirenog Samuela Becketta.Za normalne ljude,ovo je suviše radikalno i bolno za gledati,ali za nas "pomerene",prava je poslastica!
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2023 u 19:39
Dogtooth je oda incestu, ako se ne varam, a možda se varam jer sam ga odbio gledati - dovoljno sam toga već vidio po japanskim filmovima.
Holy Motors je pak film kakav isti ne postoji.
Ne shvaćam kako se može mejnstim nejapanac wannabe japanac i junik masterpis trpati u isti koš.

Ali čak i kad bih ignorirao taj dio priče, ovdje pričamo o filmu Ari Astera.
Ari Aster je sinonim za šamarčinu ljubiteljima sadržaja. Šarlatan kojemu scenarij piše četGPT, ali koji znade jako dobro ušminkati fotografiju. 
Nema tu nikakvih skrivenih poruka niti mudrosti, frajer, odnosno četGPT, ne zna ispričati priču.

Koga zanima isključivo stil, ovdje će sigurno zapaziti genij kakav meni, na žalost, promiče. Jer me zanima nešto drugo.

Ažurirao JoxerTM - 24.Rujan/Sep.2023 u 19:44
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
aka balavurdija

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2023 u 21:04
Kojiću, imam parizera, hoćeš?
Na vrh
aleksandar-kojic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksandar-kojic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2023 u 22:27
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Kojiću, imam parizera, hoćeš?
Mizi ,dobra ideja!

Na vrh
ameo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ameo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2023 u 15:32
Zašto je prevoditelj preveo film kao Beau je kriv, ako se zove Beau se boji. I u kinima čak.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.