Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Beasts That Cling to the Straw (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Beasts That Cling to the Straw (2020)

Jipuragirado jabgo sipeun jibseungdeul

Jipuragirado jabgo sipeun jibseungdeul (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2020

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

108 min

Režija:

Kim Yong-hoon

Scenarij:

Keisuke Sone
, Kim Yong-hoon

Glavne uloge:

Jeon Do-yeon
  >  Yeon-Hee
Jung Woo-sung
  >  Tae-Young
Youn Yuh-jung
  >  Soon-Ja (as Yuh Jung Youn)
Heo Dong-won
  >  Manager
Park Ji-hong
  >  Yoon-ho
Bae Jin-woong
  >  Catfish
Jang Eui-don
  >  Detective
Yun Je-mun
  >  Myung-goo
Park Ji-hwan
  >  Carp
Bae Sung-woo
  >  Jung-Man
Jin Kyung
  >  Young-Seon
Shin Hyeon-bin
  >  Mi Ran
Jung Yong-hwa
  >  Jin-tae's friend
Hyun-Bin Shin
  >  Mi-Ran
Jung Ga-ram
  >  Jin-Tae
Kim Jun-han
  >  Jae-Hun
Dae-han Kim
  >  Doo Man's gang member

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Beasts That Cling to the Straw (2020)
    Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2020 u 12:17
Zvuci zanimljivo. Hvala teroristo!
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2020 u 00:20
Prijevod je uradio Kardiovask. Terorist 👍
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2021 u 17:35
Izdržao pola sata i onda je išao uninstall.

Ovo je uz dramu trebao biti nekakav krimi triler, tako kaže imdb.
Već sam pisao da triler može biti ovo i ono, kombinirati ovako i onako, ali jednu stvar nikako ne smije sebi dopustiti - dosadu.
A u tih prvih pola sata dosadna je i radnja, i dijalozi, i likovi, i kadrovi, pa čak i glazba.

Po meni promašaj, po kritičarima će vjeroojatno biti remek djelo jer im štedi tablete za spavanje.

Na vrh
Kardiovask. Terorist View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (3) Thanks(3)   Citiraj Kardiovask. Terorist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2021 u 11:31
Sad tek slučajno vidjeh da je Joxer prije 140 dana popljuvao ovaj film ne pogledavši ni trećinu filma. Pa rekoh, ajde da ja zauzmem suprotnu stranu.  Wink
Po meni, ovo je jedan od najboljih korejskih filmova iz 2020. godine. Istina, ovaj film nije brza vožnja, i u početku je malo teže pohvatati niti radnje zbog dosta likova koji se pojavljuju a koji naoko nemaju previše veze jedni s drugima, pa nestrpljivi gledatelj koji filmove gleda u 3 ujutro poput našeg Đokice lako može utonuti u san pravednika. Ali poslije se sve to lijepo ispreplete i sjedne na svoje mjesto u jako dobrom miksu drame, trilera i crne komedije.
Možda film nije za svakoga, ali meni je osobno baš legao i preporučio bih ga svakome. Osim onima za koje nije. Tongue
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2021 u 14:32
Originalno postovano od strane Kardiovask. Terorist Kardiovask. Terorist piše:

Po meni, ovo je jedan od najboljih korejskih filmova iz 2020. godine.
Jadna im je onda ta 2020-ta... Tongue
Mene su razmazili Agent Jun, Deliver Us From Evil, The Closet, Swordsman, Peninsula i Innocence...
Mislim da si ih već sve preveo pa nije da nisi gledao njih nego samo ovo, u pitanju je vjerojatno ukus.

Niti jedan od tih koje sam naveo, pa i onih koji nisu dugo pamtljivi ili preposebni iz te godine, nije mi bio neopravdano dosadan.
Opravdano dosadan film može biti onaj koji nije u kategoriji triler. Pa će biti komedija dosade, tragedija dosade, horor dosade, "istinita" (katkad ratna) biografija kao vrhunac dosade, je li, to se sve prodaje kao zamjena tabletama za spavanje pa se i snima.
Ali ako sam krenuo gledati triler, to onda znači nisam trenutno od volje za dosađivanjem niti mi treba uspavanka.

Nije povezano sa sitnim satima.
Znalo se dogoditi da u sred filma više ne mogu, posebno onih indijskih koji traju 3 ure, a biološki sat upozori da treba ić' leć'.
Ali onda ih nastavim i pogledam do kraja sutradan.
Ovaj ne samo da nije u tome košu, nego kad sam ga ugasio i likvidirao, pogledao sam jedan drugi koji ne da mi nije bio dosadan, nego mi se baš svidio, imaju korejci podosta takvih filmova koji su u nekim stvarima predvidjeli ondašnju budućnost, današnju sadašnjost.

Ažurirao JoxerTM - 04.Lipanj/Jun.2021 u 14:39
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kardiovask. Terorist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2021 u 15:33
Pa i nije da je godina bila nešto senzacionalna. S ovim filmovima koje si spomenup se više-manje slažem, mada The Closet ne bi ušao na moju listu, ali bih tu umjesto njega ubacio The Man Standing Next, dakle, još jednog tvog "ljubimca". Nego, kad ćeš napisati review te političke povijesne drame/trilera po istinitom događaju?  Tongue
Inače, od spomenutih filmova Innocence još nisam preveo. Čekam Gramofonskog Klerika da to učini. On je taj film navodno svojedobno počeo prevoditi, ali mu je riknuo hard disk, pa je prijevod otišao skupa s hardom u tri pizde materine. Ja ga nagovaram da ponovi prevođenje, ali se još opire. No slomit ću ja njega. LOL
Na vrh
Tetragramatonski kle View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2021 u 16:50
Joxer, da si samo još malo sačekao. ⏱️
Možda si trebao u pit stop, pa da nastaviš. 😉
Film, posle nekog vremena, prikazuje radnju iz različitih uglova, tj.
iz ugla skoro svih aktera priče. Tad dolazi do "preplitanja" i postaje prilično zanimljivo.
Slažem se sa KT-om, film nije u klasi korejskih "velikih", ali daleko od toga da nije vredan gledanja.
Iskreno, ja sam uživao gledajući ga.
Sve je stvar percepcije. Možda smo gledali dosta kvalitetnih korejskih, pa nam je sada reper za dobar film prilično visok.

KT, nije navodno, tako je bilo.
I am "innocent". 😟
Bolje da uradiš titlove, biće ti lakše nego da me ovako mučiš.

Ažurirao Tetragramatonski kle - 04.Lipanj/Jun.2021 u 16:56
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2021 u 16:54
Nikad. Wink
Ionako se pokušavam natjerati na New Trial koji imam skinut jer nisam onda znao da je po istinitom događaju, neću pretjerivati u tome smjeru.

Problem je što takve ne volim.
I onda, recimo da ne voliš ljubičastu boju i dobiješ za rođendan ljubičastu majicu nekome prelijepu pa ti ju da od srca, a tebe baš ubode u oko i podsvjesno te naljuti iako racionalno ne bi trebalo tako ispasti.
Ako je takav film stvarno dobar, ne serucka i prikazuje ljude kao ljude (japanski Cold Fish npr.), lako je ostaviti glavu da se ohladi i onda napisati par riječi bez predrasuda.
Međutim te moje predrasude nisu nastale iz zraka, previše sam takvih "po istini" pogledao i previše puta se naživcirao, razočarao ili zapitao u šta sam bacio vrijeme.
Niam slučaj kao naši ksenofobi koji nisu u životu vidjeli korejca, ali ne mogu oni smisliti te "kineze", a tek njihov jezik im se gadi iako su ga čuli nikad i ne znaju da ono što su čuli nije korejski.

A dobro eto nisi preveo jedan, nema veze, bit će nekad nije bitno tko, ja sam ga ionako gledao nedugo nakon izlaska s eng. jer me zanimao previše.

Nije bila senzacionalna godina općenito što se filmova tiče, nije čudo jer zbog korone su se pomicali rokovi, mijenjali preminuli, prilagođavalo se scene da bude što manje ljudi u istom kadru itd.
Valjda u tom moru loših i mediokriteta strši i pokoji blago natprosječan, a na koji bi samo odmahnuli rukom da je izašao kao Cold Fish 2010-e kad je baš bila vrhunska ponuda (berba) filmova svugdje.
Na vrh
Tetragramatonski kle View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2021 u 17:01
Cold fish sam pogledao pre cca mesec dana i bio bi greh kada se ne bih složio sa tobom. Od mene jaka 8-ca.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kardiovask. Terorist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2021 u 17:11
Originalno postovano od strane Tetragramatonski kle Tetragramatonski kle piše:

KT, nije navodno, tako je bilo.
I am "innocent". 😟
Bolje da uradiš titlove, biće ti lakše nego da me ovako mučiš.

TK junferu Tongue, tebi imam da kažem samo dve reči: "Innocence, Innocence". Cool

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kardiovask. Terorist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2021 u 12:08
Originalno postovano od strane Tetragramatonski kle Tetragramatonski kle piše:

Cold fish sam pogledao pre cca mesec dana i bio bi greh kada se ne bih složio sa tobom. Od mene jaka 8-ca.

Istina, Cold Fish i od mene ima najvišu ocjenu, izvrstan film. Jedan od najboljih filmova Siona Sona, inače jednog od mojih omiljenih japanskih režisera. A i glavna glumica u tom filmu, inače supruga Siona Sona, je, ajmo reći, oseBUJNA. Kome se svidjela njezina gluma u Cold Fishu, preporučujem i extended verziju filma Guilty of Romance. WinkBig smile
A kad smo kod Siona Sona i prijevoda, da me netko pita koji mi je film bio najzahtjevniji za prevođenje, rekao bih da je to upravo jedan film Siona Sona - Tokyo Tribe. Preporučio bih svima da ga pogledaju. Ne, nije nikakvo remekdjelo, ali meni je bio jako zabavan, no zahtjevan za prevođenje jer čitav jebeni film repaju. Radi se o glazbenoj hip-hop akcijskoj komediji, pa ako to želiš prevesti da ima kakvu-takvu rimu onda slijedi muka. I bila je. LOL
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2021 u 12:15
Meni je najdraži Love exposure. Ne mogu da dočekam friški Sion Sono-Nick Cage film 🤭
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 11:27
Vidim da ima puno komentara, nisam ih citao vidim samo Cold Fish i Sion Sono, mozda cu ponoviti nesto. Ali evo mojih utisaka.

Meni je bio bas zanimljiv i dobar film, mozda je na pocetku konfuzan, treba ga gledati sa paznjom, i kako je odmicao lepo su se skockali ( kao da su scene delovi slagalice) putevi likova (kojih ima dosta, iz razlicitih "bransi", npr jedan, u opisu sa IMDB-a stoji da je vlasnik restorana, on u stvari radi na odrzavanju kod sauna (ili neke varijacije) u hotelu, i koga sef pshihicki maltretira i drzi mu lekcije)  i dogadjaji ( tri radnje, mada jedna moze da se okarakterise kao dve, vremenski isprepletane). I kraj mi se svideo, zapazanje i reci majke, kao i da takvim ljudskim problemima i manama nema kraja.

Ima svega u filmu, od pomenutog radnika sa porodnicnim problemima vezanim za majku ( i jos nesto) i problemima na poslu, preko kriminalaca, zelenasa i sociopate, malo neobicnog detektiva, porodicnog nasilja, "modernih" eskort dama, pa "madam", usijanih mladih glava,  pronevera, prevare koju ortacki sprema drzavni sluzbenik ( nisam bas ukapirao on radi vezano za pasose a posle se kaze nesto vezano za imigrante/emigrante, ne znam kako je kod nas to regulisano, posto mi nemamo onakav vid ulaska u drzavu).

Naravno moralo je da se provuce i da neko krade sokove, podseti me na seriju Vruc vetar kad kradu pampure za flase.

U zanru je bas sve navedeno samo bih dodao prozet crnim humorom.

Naknadno sam video da je ovo scenaristi i reditelju prvenac, i da je adaptacija istoimene knjige japanskog pisca Keisuko Sone o kome nema nesto puno po net-u.

Ažurirao AlexDeLarge - 31.Sijecanj/Jan.2022 u 11:42
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 12:29

Spominjete film The closet.
Jel moze link, nisam pronasao ovde na sajtu taj film?!
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 12:41
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Spominjete film The closet.
Jel moze link, nisam pronasao ovde na sajtu taj film?!

https://titlovi.com/titlovi/the-closet-313665/
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 12:43
Ali nisam gledao zbog jedne pojave koju ne podnosim, verovatno je dati jer je iz iste godine kao i Beast a preveo g. Kardio
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 12:46

bLAGODARIM
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,295 sekundi.