| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
BBC The Celts: Blood, Iron and Sacrifice (2015) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: BBC The Celts: Blood, Iron and Sacrifice (2015)Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2015 u 22:43 |
|
The Celts: Blood, Iron and Sacrifice (2015) ![]() Žanr: Dokumentarni, Istorija Trajanje: 3 x 60 min Država: Engleska Jezik: Engleski Režija: Jeremy Hall Uloge: Prezenter ... Alice Roberts Prezenter ... Neil Oliver U trodelnoj BBC-ijevoj dokumentarnoj seriji antropolog Alice Roberts i arheolog Neil Oliver kreću u potragu za Keltima, jednoj od najtajanstvenijih drevnih civilizacija. Neil i Alice istražuju poreklo i verovanja Kelta, njihovu visoko sofisticiranu plemensku kulturu i trajni uticaj na široko područje antičkog sveta. U prvoj epizodi Neil i Alice istražuju poreklo Kelta u Alpima i oživljavaju trenutak kada su Kelti prvi put došli u kontakt sa Rimljanima u bitci severno od Rima koju Kelti dobijaju, a grad razaraju. U drugoj epizodi otkrivamo zlatno doba latenske kulture, keltskih ratnika i otkrivamo da se keltski svet prostirao sve do centralne Turske. Sredinom prvog veka pre nove ere, Keltima preti rimsko carstvo koje se širi. Galski ratnik Vercingetorix izaziva Julija Cezara i sledi epska bitka koja oblikuje budućnost Evrope. Rimska vojska usmerava svoju pažnju na ostrvo bogatih resursa, moćnih plemena i napredne vojne opreme - Britaniju. Treća epizoda govori o poslednjem uporištu Kelta protiv rimske vojske pobuni koju predvodi kraljica-ratnica Budika (Boadiceja). Seriju prevela fixup Ažurirao bojan969 - 27.Prosinac/Dec.2015 u 20:32 |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2015 u 18:52 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |