Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bastarden (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Bastarden (2023)

Bastarden

Bastarden (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Obećana zemlja

Godina:

2023

Žanr:

biografski, drama, povijesni

Trajanje:

127 min

Režija:

Nikolaj Arcel

Scenarij:

Anders Thomas Jensen
, Nikolaj Arcel
, Raphael Jose

Glavne uloge:

Martin Feifel
  >  Colonist Klein
Magnus Krepper
  >  Hector
Søren Malling
  >  Paulli
Mads Mikkelsen
  >  Ludvig von Kahlen
Finn Nielsen
  >  Godsejer
Thomas W. Gabrielsson
  >  Bondo
Jacob Lohmann
  >  Trappaud
Felix Kramer
  >  Balzer
Melina Hagberg
  >  Anmai Mus
Joen Højerslev
  >  Kusk
Morten Burian
  >  Lauenfeldt
Amanda Collin
  >  Ann Barbara
Lise Risom Olsen
  >  Kirstin
Kristine Kujath Thorp
  >  Edel Helene
Arved Friese
  >  Colonist Claus
Gustav Lindh
  >  Anton Eklund
Simon Bennebjerg
  >  Frederik De Schinkel
Lasse Steen
  >  Uldrich
Morten Hee Andersen
  >  Johannes Eriksen

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Bastarden (2023)
    Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2023 u 21:12
Prevod je uradio Dartanjan ✨
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2023 u 21:44
Hvala za prevod!
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2023 u 22:51

Hvala. 
ucesnik Cana 2023
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2023 u 19:00
Odličan 8/10
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2024 u 11:09
Ne bih nešto duzio meni se svidja ova istorijska drama.

Dobar mi je narativ, zasnovan je romanu, eto voleo bih da sam imao prilike da procitam,  antagonizam smo viđali ali mi ne smeta, u ovom tipu neke stvari pa i mogli  su malo drugacije, na dva mesta klise i konfekcijski, a opet jedan delic me podseti na npr. film Aferim! (2015) to mi je zanimljivo, opet ono ludilo  kod..., i te prilike... jezivo , i vidajli smo slicno sve do revolucionarnih potresa u Evropi, ne smeta mi da s vremena na vreme pogledam. 

Neki dijalozi i odluke su mi odlicne, gluma, likovi ( pa sta znam, razradjeni su dovoljno) , rezija,  tempo, muzicka podloga , priroda,  itd. sve mi je ok. E sad kraj da li ce se nekome svideti, pa meni je jedan deo super, o drugom moze da se diskutuje.

Mislim da su Nikolaj Arcel i Anders Thomas Jensen ( cija ostvarenja volim, ok i Mads Mikkelsen i Amanda Collin, ma i drugi glumci ) u svakom slucaju odradili dobar posao i  preporuka  s moje strane da se pogleda, naravno koga interesuje.   

Zaboravih hvala za prevod!

Ažurirao AlexDeLarge - 02.Sijecanj/Jan.2024 u 12:02
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 18:51
Ma film je izvanredan.Svi "rasturaju" a narocito Mads.Obavezno pogledati Hvala na prevodu...
Na vrh
SIN View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SIN Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2024 u 23:53
Povremeno malo predvidiv, ali sve u svemu, da sam ga pogledao prije tjedan dana mogao bih slobodno reći možda i najbolji koji sam vidio 2023. Najemotivniji svakako. Ovako će mi biti jedan od najboljih koje vidjeh u 2024.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2024 u 17:03

Odlican film. Nemam ni jendu jedinu zamerku. Dobar scenario, sto se tice glume kad igra Mads Mikelsen to je uvek bingo. U filmu ima nekih neprevedenih termina kada pricaju romi i kada mala devojcica oslovljava Madsa. Ako je u pitanju romski , mozda prevodlica i nije mogao da ih prevede. Inace prevod je za cistu desetku.

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2024 u 13:15
Meni je odličan. Možda i najbolji od ovih koji su izašli u poslednjih par meseci ako ne i šire. Danski kandidat za Oskara 2024. za najbolji strani film.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2024 u 01:11
Zadovoljan. Odličan povijesni film zanimljive priče u podneblju Danske. Scenarij i scenografija odlični. Ima i napetosti i emocije, sve što mi treba u ovome žanru. Mads Mikkelsen kao i uvijek gazda ekrana.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 22:41
Pa dobro.. Klasican vestern na danski nacin. Odlicna fotografija i muzika koja je i najzasluznija za tu turobnu atmosferu koja preovladava. Inace, nista specijalno. Mislim.. svrha one male u filmu je iskljucivo da se udara na emocije. Uveliko izandjao fazon.    Ocena 6.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 23:02

Ovo blage veze nema sa vesternom nije taj zanr nego je cista drama.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 23:42
Valjda biografija.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 00:15
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Ovo blage veze nema sa vesternom nije taj zanr nego je cista drama.

Drama, dobro ali jeste klasican vestern. Eto, izbaci kralja iz jednacine, prebaci radnju na Divlji Zapad, i dobices bogatog rancera koji je nekada davno tu dosao, popeo se na najvisu cuku i rekao - sve sto odavde vidim sada je moje. A onda par decenija kasnije dolazi neki lik, obicno sa porodicom i zauzima jedan deo te zemlje i kaze - rancer nema papire, ova zemlja nije njegova.. sada je moja. 

Prvi film koji mi pada na pamet je Sejn, a ima brdo takvih filmova i svi su na isti kalup. Svi do jednog su na strani tog malog, siromasnog...lika sa porodicom i bar jednim veoma simpaticnim detetom.. itd. 

Svi ti klisei su iskorisceni ovde. Samo sto je ovde i sam kraj bas ljigav. Toliko je providno sniman da bi se ulizivao sirem gledalistu da je bas truleks. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 13:54
Ama to su biografijski klišeji. Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.