Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Babylon (2022) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 42194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 15:43 |
Babylon mi i zvuči sjajno a i mainstream publika mu je, čini mi se, okrenula leđa, pride je o Hollywoodu u onom maniru koji sam uvek voleo da vidim u njemu, meni bliži, ne mogu dočekati da vidim taj film.
Ažurirao puppet_master - 12.Sijecanj/Jan.2023 u 16:31 |
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 3236 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni zvuči nebitno.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 42194 |
Za razliku od drugih pa bitnih
![]() |
|
![]() |
|
homemultimediabox ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 10.Sijecanj/Jan.2019 Status: Offline Points: 1 |
6/10 max
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ne znam zašto sam mislio da je ovo mjuzikl. Nebitno, delom mi se dopao, do trećeg čina sam imao osmeh, nekada zbog onoga što se dešava na ekranu, nekada pa zbog toga što me podseća na toliko toga što sam voleo tokom svog života i ljubavi prema filmu, refleksije filmova koje sam voleo, romana Harolda Robbinsa o Hollywoodu te epohe, potom deo tog divljaštva i dekadencije, hira i čistog ludila iza zavesa, lajavo, sa eto i meni voljenim glumcima, u lepim bojama, baš ono što sam priželjkivao već danima, film kakav mi je falio.
Sa druge strane, smetala mi je neuverljivost odnosa među likovima, u svom tom nikad-kraja-filma vremenu priča nije uspela da me ubedi u njihovu povezanost, kamoli tek emocije ili u hemiju na ekranu, što ne ide u prilog mom celokupnom utisku o samom kvalitetu filma, pada mi na ziceru. Bila mi je potrebna jača ljubavna priča i to da me razbije tragičnost likova. No, kažem, svejedno sam u mnogim detaljima imao meni lepo iskustvo sa Babylonom.
|
|
![]() |
|
bgvracar ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2016 Status: Offline Points: 1912 |
Nisam još odgledao film, ali brate mili, 3 sata traje.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 181 |
Zbog čega trajanje filma sve češće postaje velik problem? Da li zbog brzine života i manjka koncentracije fanova, ili tu ima još nešto? Koliko god da mi se život ubrzao, nikada ne postavljam pitanje trajanja pre premijere. Ako je film slab, onda mi je i 90 minuta previše. Ako je film pravi, onda prosto ne želim da ikada stane. Tako je bilo i u mlađim danima, a tako je i sada uz opasku da je generalno malo baš dobrih filmova, a pogotovo dobrih dugih filmova. Ako je zbog umora i obaveza nekada potrebno premijeru podeliti u dve večeri, ni to nije strašno jer ionako svi gledamo serije pa se ne bunimo.
Što se tiče filma iz teme, spreman je za premijeru i gledaću ga ovih dana baš da proverim od čega je satkan, kao i da napravim neminovno poređenje sa odgledanim The Fabelmans. Ovo što Puppet napisa otprilike je tačno ono što i očekujem od filma. Doduše kod mene ni ne mora previše u neke ljubavno/melodramatične vode. Dovoljno je da zabavi i da malo oživi duh starog, razuzdanog Hollywooda uz kasting od koga ipak očekujem da se istakne... |
|
![]() |
|
sasa-stipisic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 18 |
Odličan film, sa puno ludih i različitih likova, jer takav je i život 100 ljudi 100 čudi. Dosta vjerodostojno prikazana ta faza filmske industrije (prijelaz iz nijemog u zvučno doba filma) i dobro upakirana u praćenje par likova primarno kroz njihove priče.
Film je realno dosta veseo i opaljen, dinamičan film, te su mi ova 3 sata prošla vrlo brzo i mislim da ako ništa ovo je jedna odlična filmska zabava. Svakako ću se vratiti ovom filmu.
Chazelle se uz svoj evidentnan smisao za priču i dijalog malo okoristio i oplemenio film duhovima Tarantina i Scorseseja (Wolf of the Wall Street, Goodfellas). Takav je moj dojam, tko voli navedene redatelje i tipove ova 2 filma gore navedena neće požaliti.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Pride i The Aviator kada smo već kod Scorsese-a i uostalom zlatnog doba Hollywooda.
![]() |
|
![]() |
|
Gewehr98 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 1199 |
Baš otkačen film, 3 sata je prošlo kao od šale.
Glumci odradili odličan posao, doduše priča ide tim smerom kao da ni sam Šazel nije znao kako da je završi, ali nije na kraju loše ispalo. Ono što je najviše ostavilo utisak je muzika koja kida.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 2042 |
Nije bas najkraci komentar
![]() Ažurirao AlexDeLarge - 02.Veljaca/Feb.2023 u 18:58 |
|
![]() |
|
Sorin ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 14.Svibanj/May.2006 Lokacija: Zimbabwe Status: Offline Points: 1 |
Meni je Vavilon sjajan, spektakularan film. Uživao sam svih 3 sata koji su mi prošli kao tren. I da je trajao još sat ne bi mi smetalo. Retko koji film gledam 2 puta, a ovaj jesam. I u bioskopu (što je posebno iskustvo) i u kućnoj varijanti.
Zahvatio je celu epohu i odlično sublimirao po nekoliko zvezdi nemog filma u po jednom liku. Chazelle je ostao veran sebi, napravio čak i nekakav mini-čudesan spoj sa La La Land i to mene oduševljava. Mnogu zameraju kako je Vavilon besmislen, nema poentu. Pa to nije triler, ne traži se dežurni krivac, jednostavno prikazana je jedna epoha i uspon i pad nemog filma. I tu se valjda vidi nekakav epilog te ere, zar ne? Čudesan film, svaka preporuka.
|
|
![]() |
|
mile-milic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 05.Lipanj/Jun.2017 Status: Offline Points: 18 |
Kako je moguće da je Vavilon ostao bez nominacija za Oskara u glavnim kategorijama?Da li to Holivud ne sme da pogleda sam sebe u ogledalo?Da li su oni koji odlučuju o tome na teškim drogama(poput protagonista Vavilona) zaista doneli odluku da je Top Gan Maverick (koji je BTW zabavan film) više zaslužio nominaciju nego Šazelovo REMEK DELO.Neko će sigurno imati argumentaciju da bi ovakav film osvojio Oskara ,ali pre 20 ili 30 godina(što je teška budalaština) ,jer su u međuvremenu snimljeni filmovi koji na još suroviji način govore o fabrici snova.Sjajan film je jednostavno sjajan film,bez obzira kada je snimljen.Ogromna nepravda je učinjena čitavoj ekipi filma ,a posebno Šazelu,Pitu i Robi.
|
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 157 |
Prevod je uradio Bambula ✔
|
|
![]() |
|
Vilin ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 882 |
Što reče Sorin, sjajan, spektakularan film. Očekivao sam da ću se smoriti jer traje više od 3 sata, ali zaista, ta 3 sata prođoše za tren.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |