| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Babel |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: BabelObjavljeno: 12.Studeni/Nov.2006 u 01:07 |
|
Puška prodana pastiru da obrani stado od šakala povezati će slučajno ranjavanje američke turistkinje u Maroku, vjenčanje u Meksiku i adolescentsku krizu jedne djevojke u Japanu. Tri su mjesta, četiri su priče. Tri su mjesta, četiri su i ljudske drame.
"Babel" počiva na istoj bazi kao i njegovi prethodnici, "Amores Perros" i "21 Grams". Nekoliko paralelnih i međusobno povezanih priča, kronološka rascjepkanost te grub, na trenutke čak i surov vizualni prikaz. Uz naravno golemu dozu intimne drame kroz koju prolaze svi, brojni protagonisti filma nastali u glavama dvojca Guillermo Arriaga-Alejandro González Ińárritu, a na veliko platno prenesenih od strane potonjeg. Drugi je izravna posljedica prvog. Ovako obezglavljene, priče koje imaju što za reći to jednostavno ne mogu napraviti onako kako su mogle i kako su trebale. Na stranu meni draga izlomljena naracija, ovaj me film na emocionalnoj razini jednostavno ne dira kad i kako bi trebao, niti me njegova igra detekcije intrigira i zabavlja kao u Ińárrituovu dosad najboljem ostvarenju, "21 Grams". A kako se sranja mogu dogoditi bilo gdje i iz bilo čega, pouka je za koju mi ne treba dvoipolsatni osrednji film. K vragu i visoka očekivanja. Dva su krupna problema prisutna kod "Babela". Simptomi prvog se pokazuju dosta rano u filmu, kad nam se nedvosmisleno servira sam kraj jedne od priča - da stvar bude gora, riječ je o potencijalno najzanimljivijoj - a prisutni su nažalost kroz dobar dio filma. Otupiti oštricu čak trima pričama na ovaj ili onaj način, u ovom ili onom trenutku, kad je u pitanju drama, najprostije rečeno - jednostavno nije dobro. NASLOV: BABEL NASLOV ORIGINALA: Babel REŽIJA: Alejandro González Ińárritu SCENARIJ: Guillermo Arriaga GLAVNE ULOGE: Brad Pitt, Cate Blanchett, Mohamed Akhzam, Boubker Ait El Caid, Abdelkader Bara, Adriana Barraza, Elle Fanning, Nathan Gamble, Gael García Bernal, Rinko Kikuchi, Kôji Yakusho ŽANR: Drama TRAJANJE: 142 min GODINA: 2006 |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |