| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Akasen chitai Aka Street of Shame (1956) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Akasen chitai Aka Street of Shame (1956)Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2013 u 05:17 |
|
Akasen chitai (1956) * Street of Shame * ![]() IMDb Režija: Kenji Mizoguchi Scenarij: Masashige Narusawa, prema romanu Yoshiko Shibakija Žanr: Drama Jezik: Japanski Država: Japan Trajanje: 87 min Machiko Kyô ... Mickey Ayako Wakao ... Yasumi Michiyo Kogure ... Hanae Aiko Mimasu ... Yumeko Kenji Sugawara ... Eiko Yasuko Kawakami ... Shizuko Eitarô Shindô ... Kurazô Taya Bontarô Miake ... Nightwatchman Sadako Sawamura ... Tatsuko Taya U bordelu Dreamlan u tokijskoj četvrti Yoshiwawa, 50-ih godina prošlog stoljeća, radi pet prostitutki, vrlo osjećajnih mladih žena koje se borbe za opstanak: Mickey, cinična i temperamentna djevojka slobodnog duha, starija i privržena obitelji Hanae, te Yumeko koju je jako sram posla s kojim se bavi. Svih pet djevojaka maštaju o boljem životu i stalno su pod prijetnjom zabrane prostitucije te su svakodnevno iskorištavane. Egzistencijalna drama 'Ulica srama' poznatog japanskog režisera Kenjija Mizoguchija je emotivna i angažirana karakterna studija skupine žena kroz čije sudbine režiser ukazuje na represivnost i licemjerje patrijarhalnog japanskog društva u kojem su žene ponižavane i iskorištavane. Ovo je posljednji Mizoguchijev film, svojevrstan labuđi pjev velikog umjetnika koji je iste godine kad je film snimljen umro od leukemije star jedva 58 godina. NAGRADE: 1956: Venice Film Festival Kenji Mizoguchi, nominacija nagrade Zlatni Lav i dobitnik nagrade 'Special Mention' 1957: Mainichi Film Concours Sadako Sawamura, dobitnica nagrade za najbolju sporednu glumicu Prevod je postavio chordy TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |