Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adaptirani scenario: "Avatar"
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Adaptirani scenario: "Avatar"

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Adaptirani scenario: "Avatar"
    Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2010 u 15:32
Sam Worthington se budi iz kriogenog sna dok se pilot čuje na radiju.

Pilot
Spremite se, stižemo na Pandoru.
Sam Worthington
Pandoru? Nije ni čudo što slušam dvadeset istih pesama u krug.

Sam izlazi iz male kriogene kapsule i proteže noge.

Sam Worthington (naracija)
Sada je 2149. godina i ja ću nastaviti rad svog brata kako bih pomogao Giovanniju Ribisiju da skupi dovoljno novca za još koji samoglasnik u prezimenu.

Vojna baza - Pandora
Sam ulazi u salu za sastanke u svojim 145 godina starim invalidskim kolicima i sluša govor Stephena Langa.

Sam Worthington
Čoveče, Duke Nukem Forever će zaista izaći u budućnosti!
Stephen Lang
Ne, ja sam žestoki momak u filmu. Dobro došao na Pandoru. Ovde nema dovoljno kiseonika za disanje, ali ipak ga ima dovoljno za fantastične eksplozije.
Sam Worthington
Jel bar gravitacija ista?
Stephen Lang
Zapravo, mi ćemo stalno pominjati nižu gravitaciju koja neće uticati ni na koga.

Sam se upoznaje sa Sigourney Weaver i Joelom Mooreom.

Sigourney Weaver
Mrzim te jer si marinac, a marinci su glupi. Ipak, ispostaviće se da sam pogrešila u vezi tebe, iako sam bila u pravu za sve ostale pripadnike vojske. Zayebi trupe.
Joel Moore
Hajde da te ubacimo u tvoje Avatar 3D IMAX Iskustvo.
Sam Worthington
Kakve su ovo stvari? Izgledaju kao Noćni Elfovi. World of Warcraft opstao i u budućnosti?
Joel Moore
Zapravo da, ali sada dobiješ svoju životinju na trećem nivou. Ovo su avatari. Oni su nastali kombinovanjem DNK domorodaca sa Pandore i ljudske DNK, ali nekako su ispali genetički identični domorocima.

Sam se mentalno povezuje sa Plavim Samom Worthingtonom.

Plavi Sam Worthington
Mogu ponovo da osetim svoje noge! To je totalno vredno mog besmislenog izgleda!
Plavi Joel Moore
Budi oprezan s tim. James Cameron je potrošio milione dolara da razvije unapređenu tehnologiju uslikavanja ljudskih izraza lica.

Džungla na Pandori
Grupa ogromnih Plavih mačaka šeta po džungli.

Plava Sigourney Weaver
Vidi Joele, ova biljka je ista kao što je bila i juče! Istraživanje! Nauka! Prodori!
Plavi Joel Moore
U redu, Same, čuvaj stražu dok mi istražujemo. Drži oči otvorene; ovo je fantazijska zemlja, što znači da nisu svi organizmi isti kao i na zemlji.
Plavi Sam Worthington
Nešto nalik nosorogu bulji u mene. A sada me juri i nešto nalik panteri.
Plava Sigourney Weaver
Beži! Beži kao da te McG juri sa scenariom Terminatora 5!
Plavi Sam Worthington (trčeći)
Zašto su mi dali pušku ako ne mogu ništa da uradim?

Sam se razdvaja od Sigourney i Joela.

Plava Sigourney Weaver
Bolje bi bilo da se vratimo u bazu pre nego što padne mrak. Nema šanse da lociramo Sama sada.
Plavi Joel Moore
Nema šanse da ga lociramo? Potrošili smo milijarde dolara na uzgajanje ovih stvorenja i nismo ih snabdeli sa GPS-om? Ja imam GPS u patikama za trčanje. Kako "priključivanje" može da funkcioniše ako ne možemo da lociramo prokleta stvorenja?

U međuvremenu, Sam luta po džungli. Dok mrak pada, biljke počinju da emituju neonsko svetlo.

Plavi Sam Worthington
Dođavola, mislim da sam zalutao u film Joela Schumachera. Neka me neko izbavi odavde!
Plava Zoe Saldana (titlovano)
Ne bi trebalo da si ovde. O Bože, jesam ja to titlovana "Papyrus" fontom? Dođavola, pričaću na engleskom.
Plavi Sam Worthington
Vodi me do vođe plemena. Treba da postanem član tvog plemena.
Plava Zoe Saldana
Ne dolazi u obzir.
(pauza)
U redu.

Sam i Zoe se penju na ogromno drvo i sastaju se sa Zoeinim ocem, Wesom Studijem.

Plavi Wes Studi
Dobro došao u moje selo, Same Worthingtonu. Ja sam Wes, čiroki glumac. Već si upoznao moju latino ćerku Zoe, a ovo je moja žena, CCH Pounder, crnkinja. Tamo je Laz Alonso, koji te mrzi.
Plavi Laz Alonso
Mene takođe glumi crnac.
Plavi Sam Worthington
Vau, lepo je znati da su kastinzi bili rasistički kao i ostatak filma. Hoćemo raditi iste stvari kao u Pocahontas, The Last Samurai, Ferngully ili Dances with Wolves?
Plavi Wes Studi
Ja sam bio u poslednjem! Nego, Zoe će ti pomoći da postaneš jedan od nas i na kraju najbolji od svih nas.
Plavi Laz Alonso
Šta?! Poplaveo sam od besa!

Zoe vodi Sama po Pandori

Plava Zoe Saldana
Mi, Na'vi, smo jedno s prirodom. Mi odbacujemo ljubav vaše kulture prema tehnologiji i umesto toga cenimo harmoniju i lepotu sveta.
Plavi Sam Worthington
Svakako mi je drago što je kompjuterska tehnologija postala toliko sofisticirana da je James Cameron mogao da snimi 3D IMAX film vredan 230 miliona dolara o odbacivanju tehnologije! Mislim da razumem: tehnologija je loša, priroda je dobra!
Plava Zoe Saldana
Upravo tako! Pritom ne mislim na tehnologiju koja te može zamrznuti, transportovati na ovu planetu, zaustaviti dotok kiseonika ili bežično te povezati sa avatarom.
Plavi Sam Worthington
Naravno.
Plava Zoe Saldana
A sada, vidiš li krilate životinje iza mene?
Plavi Sam Worthington
Da. Da li cenimo lepotu i veličanstvenost ovih velikih bića?
Plava Zoe Saldana
A? Ne, porobljavamo ih. Prikači svoj konjski rep u neki od njih da kontrolišeš njihov um.
Sam i Zoe lete malo po okolini da bi publika pomislila da je nošenje neugodnih 3D naočara vredno njihovog novca.
Plavi Sam Worthington
Šta..? Lebdeće planine? Kako su "lebdeće planine" dospele sa papira na ekran bez da je neko pitao kako planine mogu da lebde dok ljudi hodaju?
Plava Zoe Saldana
Najbolja stvar je što lebdeće planine imaju vodopade. Odakle voda dolazi?
Plavi Sam Worthington
Čoveče, u pravu si! Mislim da sam se zaljubio u tebe!

Sam i Zoe vode ljubav.

Plava Zoe Saldana
Ups, jel gej ako nam se pletenice dodiruju?
Plavi Sam Worthington
Bolje da pređemo na neku drugu scenu pre nego što publika shvati da gleda dve velike plave mačke kako opšte.

U međuvremenu...

Vojna baza
Giovanni Ribisi priča sa Stephenom Langom

Giovanni Ribisi
U redu, mislim da je vreme da dignemo drvo u vazduh.
Stephen Lang
Slažem se.
Sigourney Weaver
Ne možeš to da uradiš! Zar ne shvataš koliko su divna ta drva? Svako drvo ima deset na četvrti veza sa ostalim drvećem oko njega!
Joel Moore
To je skoro deset hiljada veza!
Giovanni Ribisi
Slušajte, baš me briga za drveće. Ja sam ovde da detoniram Unobtanium! Muahaha.

Giovanni naređuje da se drvo uništi, ali Plavi Sam Worthington pokušava da ga spreči.

Stephen Lang
Hej, zumiraj tog plavog tipa. Uvećaj!
Giovanni Ribisi
Jesi ti to rekao "uvećaj" dok gledaš pauzirani snimak? Mislim da sam potrefio filmski kliše!

Stephen upada u sobu za povezivanje da isključi Sama Worthingtona.

Joel Moore
Nećeš bogami! Isključivanje avatara je izuzetno opasno!
Stephen Lang
A ipak ćemo to uraditi još jedno deset puta bez ikakvih posledica!

Stephen isključuje Sama i potom ga zaključava sa Joelom i Sigourney u ćeliju. Michelle Rodriguez im pomaže da pobegnu.

Michelle Rodriguez
Stephen je upravo digao drvo u vazduh. Ja sam ignorisala direktno naređenje i otišla. Hajde da odnesemo mobilnu stanicu za povezivanje avatara u džunglu.
Sam Worthington
Ali kako će to funkcionisati bez ikakvog izvora struje u blizini?
Michelle Rodriguez
SVE STVARI U SNOVIMA JAMESA CAMERONA SU MOGUĆE U BUDUĆNOSTI!

Sam se povezuje sa Plavim Samom i uspeva da ukroti jedinu stvar na planeti koja nije zelena ili plava.

Sam Worthington
Ja sam prvi tip kojem je palo na pamet da odozgo skoči na pterodaktila. To me je učinilo kraljem i sada okupljam sve domoroce na planeti da im pomognem u odbrani od sledećeg napada.
Stephen Lang
Giovanni, neko okuplja Na'vi da odbrani Drvo Duša. Odjednom ih je deset na treći!
Giovanni Ribisi
Hmm. Šta bi Paul Reiser iz Aliens-a uradio? Verovatno pobio sve.

Stephen okuplja tim da bombarduje Drvo Duša. Plavi Sam Worthington predvodi kontranapad. Čak mu i Michelle Rodriguez pomaže!

Michelle Rodriguez
Nisi ti jedini koji ima pušku, kučko.
(umire)
U redu, sada jesi, kučko.

Plavi Sam Worthington preuzima avion koji nosi bombu i pomera ga da eksplodira nekoliko metara od prvobitnog cilja tako da nema nikakve štete. Stephen Lang ulazi u borbeno odelo i skače na zemlju.

Plavi Sam Worthingon
Borbeno odelo? Ma daj?
Stephen Lang
James Cameron je ubeđen da je svaki film bolji sa borbenim odelom. Da budemo iskreni, verovatno je u pravu.
Plavi Sam Worthingon
Uh. Postoji samo jedna stvar koja može učiniti da borba između ogromnog štrumfa i robota bude besmislenija.
Stephen Lang
Borba noževima.

Stephen i Sam se bore. Na kraju, Sam pobeđuje!

Plava Zoe Saldana
Uspeli smo, Same! Zašto nisi uzbuđen?
Plavi Sam Worthington
Zbunjen sam. Ne mogu da shvatim zašto internet toliko obožava ovaj film. Ovo je još jedan tročasovni blockbuster Jamesa Camerona sa apsurdnim kliše zapletom koji stoji iza parade izvanrednih specijalnih efekata.
Plava Zoe Saldana
Jednostavno. Ljudi na internetu ne mogu da se obuku kao likovi iz Titanic-a.

KRAJ

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 13:41
Ne znam jel me usta bole od smijanja više ili tijelo od valjanja na podu... Legendarno!!!
ROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFLROFL

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 15:57
ovo da vide ovi iz holivuda bilo bi hit hitova

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 18:14
Slažem se... Ma u prvom tjednu bi zaradio 800 milijardi i prestigo sadašnjeg Avatara...
LOLLOL

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 22:23
posto scenario imamo ostaje samo da angazujem jos glumce i sentinela da odradi grafiku i animaciju i eto nama kesa 

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 22:25
Pa evo imaš već jednog glumca, mene, ja glumac već petu godinu u kazalištu.. samo čekam svoj debi na filmu i eto mi prilike... hahaha

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 22:26
onda ostaje samo jos kasting da se obavi za glumice  i ostale ulogice 

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.