| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
A Thursday (2022) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77237 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: A Thursday (2022)Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2023 u 21:09 |
|
Ne piše mi se, no samo da izjavim za dnevnik da mi se sviđa to kako milica drži pištolj, kao i to što tamo stalno padaju prelepe kiše, kao u korejskim filmovima.
Ne sviđa mi se bilo koje delo koje za cilj ima argument za smrtnu kaznu. Najkraće, da ne spoilujem baš.
|
|
![]() |
|
contritum
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2023 u 21:33 |
|
Po meni u top 5 najboljih filmova Bolivuda iz prošle godine. Yami Gautam je ovu ulogu "pojela" :))
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77237 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2023 u 21:40 |
|
Ma fine su obe miličice, ona pogotovo, ekspresivna faca, standarno "šmira"/melodrama/prenaglašene scene mjuzom (ovde to sve mislim u pozitivnom smislu, inače se ježim toga ako nije u kung fu filmu, tamo su kriju sve mudrosti potrebne za (dobar) život, sve im je oprošteno
). No sa temom sam imao, malo je reći, problem. To je dobra stvar btw, nema veze što se neki tamo ja ne slažem do srži sa idejom, kontroverzne teme lome društvo, što je, kažem, dobro. Beš ti one flatline filmove i ideje.
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 241 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 19:59 |
|
contritum hvala za prevod ✨
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1528 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 11:43 |
|
Film je bas dobar,odlicna gluma bas svih u filmu i decice ,muzika odlicna vec sam je nasao ,podseca me malo na temu iz Leftovers serije . Tema teska sama po sebi,slozio bih se sa Puppet za smrtnu kaznu ali opet kada covek licno tako nesto iskusi menjaju se i misljenja. I da, ja mislim da je ovo prvi indijski film gde nema igranja i pevanja ,dobro tema je teska ali me cudi da na samom pocetku nisu nesto ubacili. Sve u svemu moja preporuka i hvala Contritum na prevodu.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 12:10 |
|
Nije prvi, daleko od toga, ali nebitno, ja sam ga prekinuo na pocetku nesto mi radnja nije prijala oko dece u tom trenutku. Pogledacu ga, cujem i od drugih pozitivne komentare.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 12:17 |
|
Pogledaj obavezno jeste to oko dece mucno na pocetku ali isplatice se.
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1085 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 13:57 |
|
Nisam ljubitelj Bolivuda, ali ovo je odlično urađeno (ne računajući zadnjih minut ili dva Holivuda).
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 14:12 |
|
Pa ni ja nisam neki ljubitelj a nema neki logican razlog za to jer sve sto sam odgledao od toga mi se svidelo
![]()
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 17:41 |
Nije to kod mene do mišljenja tek, daleko bilo, možda nisam bio jasan iznad, zamara me forum, blago rečeno, pa mi u tom povlačenju često bude mrsko da pišem, to iznad je ionako tu tek radi podrške momčiću (prevoditelju) bilo. Dve trećine žena koje sam ja uopšte ikada poznavao jesu bile silovane, retki su slučajevi da nisu no to ne menja moj stav protiv smrtne kazne. Pustimo mi mene, ja sam divalj, ne predstavljam ja ni pravdu ni sistem ni kaznu, pravio bih toj gamadi silovateljima jezive stvari, i za to bih trebalo da odgovaram. Krvario sam ruke i za mnogo manje stvari, no sistem ne bi ikada smeo biti za oduzimanje života, ponajmanje kao vid kazne. To je toliko van poente svega, krajnje kontraproduktivno i nečovečno (tu je da se bavi ljudima ipak, ne, bilo bi lepo makar da je tako). Dok i to što smo jedni drugima zveri, ne bi smelo biti samo puko činjenično stanje, već se u svakoj prilici valja boriti protiv toga, sistem pre svih i svega drugog a ne i sam biti zver. Pa i za najgore govno, šta će mu ionako gora kazna od života u betonu, kavezu, malo li je. Da i ne počinjem o tome kako takvi tamo prolaze. A baviti se zakonom i pravdom i voditi ih kao mesaru, ne ide, opet jer maši svaku poentu onda. Opet, nije da kažem da ne mora nestati sve u krvi ako nismo za bolje, dabome da bi trebalo (da je pravde, i moralo bi) ako su sečivo i krv ono čemu uvek težimo i vazda verujemo da su to pravda, rešenje i način, fuck it, burn, baby, burn. Uosatlom, onakvim imbecilnim zakonom bi svaka od tih unesrećenih žena, na sav teror, traumu i užas, verovatno bivala i ubijena potom, jer kakve veze ima ako ga čeka smrt a ona biva jedini svedok, i to je tek jedan od mnogih razloga zašto je sve to naopako postaviti tako, otkud uopšte ideja da se ljudi plaše smrti, malo ko oko mene je iole išao na tu stranu mislima ili strahovima a o zločincima da i ne počinjem, smrtna kazna ih sigurno neće sprečiti, nikada nije. Dok idealnih rešenja sa ljudima nema, jbg, suviše smo daleko od bilo kakve idealnosti. No, neka ih zato koplja da se lome.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 21:53 |
E moj puppet nikad se ti nećeš obogatiti. Zavedeš udovicu, oženiš je, proglasiš je potom vješticom, smrtna kazna učini svoje a ti bogat. Tako se to radilo i radit će se i dalje tamo gdje smrtne kazne ima, sve legalno. Kad smrtne kazne nema, tu su ćevapi Velje Nevolje, samo to je komplikacija jer njemu najprije moraš platiti, a nemaš. ![]() Ima i druga opcija naravno, a to je da čekaš sljedeći rat i pobereš vrhnje od "narodnih neprijatelja", međutim ratno profiterstvo je riskantno, nikad ne znaš što će se dogoditi kad rat završi.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 21:55 |
|
Zašto bih, od svih zala sveta, želeo da budem bogat?
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 21:59 |
|
Zato da odjednom otkriješ rođake za koje nisi ni znao da postoje prije toga. Obitelj je svetinja, holivud tako kaže i zato i mi to vjerujemo, a ti si je zapostavio.
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2024 u 22:19 |
|
Nećem ja nikada, bogu fala, imati novca.
Kakva familija...Vrata ne otvaram, interfon sam ionako iščupao iz zida, pa neka stišće dugmiće koga god to čini sretnim, bole me brige baš. Postoji procedura da bi se ušlo u moju jazbinu. Novac ne igra ulogu u tome zašto me poneka luda i voli, tj nedostatak istog
![]() |
|
![]() |
|
dakiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 07.Ožujak/Mar.2018 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 11 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2024 u 02:14 |
|
Moram reći da je ovo jedan od filmova koji se pamte, ozbiljno me je pukao film.
|
|
![]() |
|
contritum
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2024 u 10:07 |
|
Slažem se skroz, jedan od boljih iz Bolivuda u poslednjih par godina :))
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2024 u 09:26 |
|
Rekoh da mi je pocetak bio mucan oko dece, bas sam pocetak i da sam prekinuo, setim se dogadjaja od pre 20 godina, bilo je i slicnih, nisam bio raspolozen da gledam. Onda kako je malo odmakao film podseti me na drugi indijski, i jedna situacija, pa mi se izgubila napetost i mogao sam da predvidim, ali mi to nije preterano smetalo, svidja mi se ta ideja da se tako realizuje. U sustini cekao sam kraj da vidim... daje se uvid , setih se i nekih knjizevnih dela gde se to obradjuje jako dobro, ne moze covek ni da pretpostavi kakve posledice moze da izazove..., ali daje se i predlog, uh bas diskutabilno, setih se npr. jos jednog finog iranskog filma itd. Mas-mediji, u ovom slucaju televizija ,(ako cemo u sirem pa i ovaj film), i ona masa, organi reda sa palicama, drustvene mreze ok mi je, pa jeste tako je. Kisa koja lije, dabome. Gluma mi je uopsteno dobra. E sad ima tu propusta pa da ne navodim, jedan mi se nikako nije svideo, drugi oko provere u istrazi takodje ( mada tu bi se odmah otvorile karte), treci oko delovanja policije i sluzbi , pa videli smo nesto slicno i u realnosti, i tu je bilo polemike oko jedne odluke pa je na kraju ispao haos, , Secam se da su preterali npr. u jednom korejskom filmu ,rimejkovali su ga Indijci, mada rekoh da mi se svideo, manjim delom bih pripisao situaciji i realno nesnalazenju u istim, dakle kritika, a delom da se inteziviraju neke stvari ( ali je nerealno i suvisno pri kraju, ali hajde idemo ka najvisjoj ins.....), moglo je to na drugi nacin, bar moje misljenje. Fino je uradjen, dobro moraju da imaju te neke svoje elemente koje stalno provlace, za klasicno sto ubacuju, muziku i igru ovde nema mesta, ima nesto suptilno prikazano sto odgovara i sto se bas uklapa. U konacnom pomesani su mi utisci. Sto ne znaci da nekome ne bih preporucio da ga pogleda jedne srede. Hvala za prevod!
Ažurirao AlexDeLarge - 09.Veljaca/Feb.2024 u 09:38 |
|
![]() |
|
blues1905
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2024 u 01:33 |
|
Prijevod na srps il hrv uskoro?
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2024 u 02:05 |
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |