Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - A Simple Plan (1998)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

A Simple Plan (1998)

A Simple Plan

A Simple Plan (1998)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Jednostavan plan

Godina:

1998

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

121 min

Režija:

Sam Raimi

Scenarij:

Scott B. Smith

Glavne uloge:

Bill Paxton
  >  Hank
Bridget Fonda
  >  Sarah
Billy Bob Thornton
  >  Jacob
Becky Ann Baker
  >  Nancy Chambers
Brent Briscoe
  >  Lou
Tom Carey
  >  Dwight Stephanson
Gary Cole
  >  Baxter
Bob Davis
  >  FBI Agent Renkins
Wayne A. Evenson
  >  Bartender
Jill Sayre
  >  Hospital Nurse
Paul Magers
  >  Anchorman
Marie Mathay
  >  News Reporter
John Paxton
  >  Mr. Schmitt
Chelcie Ross
  >  Carl
Jill Sayre
  >  Hospital Nurse
Joan Steffand
  >  Anchorwoman
Tim Storms
  >  Drinker
Peter Syvertsen
  >  FBI Agent Freemont
Jack Walsh
  >  Tom Butler

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: A Simple Plan (1998)
    Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 01:39
Začudo, evo gde upravo film jednog Sam Raimija sjajno prikazuje ono što ja volim najviše u noir filmu, progonjene/rastrzane likove potonule u sivilo, sa malo ili nimalo nade za čupanje iz tog vrtloga, gotovo izvesno unapred osuđenim na propast.

Ovde imamo trojicu tipova, dvojicu braće, Hanka (Bill Paxton) i Jacoba (Billy Bob Thornton) i Jacobovog prijatelja, lokalnu pijanduru-besposličara Lou-a, koji zajedno, slučajno u sred svoje zabiti negde u snegom prekrivenoj Minesoti, u obližnjoj šumi kraj puta pronalaze srušeni avion sa sve kamarom para u torbi...preko 4 miliona $.

Tenzije gotovo istog momenta počinju rasti...i ne nestaju do samog kraja filma, a opet sve vođeno lagano, postepeno nam otkrivajući sumoran univerzum ove zabiti i naših junaka, u komplikacijama koje se ređaju jedna za drugom, jedna zlokobnija od druge, dok je sve počelo naslovnim, gotovo nevinim prostim planom.

Dakle, još jedna fina studija o prokletstvu novca, užasnim izazovima koje ovaj stavlja pred ljude, te uopšte ljudskoj tragediji i pohlepi, u meni iznenađujuće dobro vođenom filmu Raimija, mimo njegovih dotadašnjih tema, sa sjajnim Paxtonom i (posebno) Thorntonom, u odličnom zimskom ambijentu, delom nas možda podsećajući na maestralni Fargo.

A Simple Plan verovatno neće biti blizak svakome, sve se razvija lagano, sporo, likovi su tmurni, često bliski idiotima, meni lično je gadna i sama ideja novca, kamoli tek pohlepe, mada i bilo kakve motivacije koju bi novac kao pokrenuo, no ovo svakako ostaje sjajan mali film, kako temom, glumom, tako i interesantnim uglom iz kog se ova priča razvija.

Preporuka.

Ažurirao puppet_master - 02.Kolovoz/Aug.2017 u 01:56
Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 10:39
Hvala puppet_master,začudo nisam gledao ovaj uradak,ali čim si počeo pisatim o sadržaju i mene je odmah podsjetilo na Fargo.Odmah ide na skidanac.Smile
Everything is a joke !
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2019 u 18:28
Film solidno pokazuje koliko je pohlepa opasna, ali je predug i ima mnogo nelogičnosti, naivnosti i gluposti pa me žešće smorio. Ne mogu mu dati više od 6.

Komentar sa kojim se uglavnom slažem.

Drugi naziv filma "What NOT to do if you find millions of dollars". LOL
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2024 u 11:15
Hvala.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2024 u 12:02
Da neće svima prijati delim mišljenje sa puppetom, dovoljno je napisao , pa to je to. A da Nikola što je napisao pa stoje stvari ali nekad se zapitam, skoro dok sam gledao jednu seriju, pa jeste isto bih naveo nekoliko stvari i onda razmišlajm da se postavim u situaciju, pa nekoliko bih prekrižio, vrlo verovatno, a gluposti ima puno.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 19:30
Ponovo sam odgledao ovaj dobar film gde igraju na zalost pokojni Bill Paxton ( R.I.P. ), koji nas je prerano napustio. Zatim fenomenalni Billy Bob Thornton koji me uvek prijatno iznenadi sa svojom transformacijom i spomenucu bivsu glumicu, bivsa jer je prestala da glumi a to je Bridget Fonda. A nju cu spomenuti jer nikad nije znala da glumi i niko iz familije Fonda, barem moje misljenje. A volim ovakvu vrstu filmova i jeste da podseca na Fargo a imam da napisem i sledece, nisam pohlepan ali ko je imun na pare tj. novac ili money money money. Ko ne bi voleo da pronadje torbu sa 4,4 miliona $, ko ? Odgovor je NIKO
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.