| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
A Simple Plan (1998) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77218 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: A Simple Plan (1998)Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 01:39 |
|
Začudo, evo gde upravo film jednog Sam Raimija sjajno prikazuje ono što ja volim najviše u noir filmu, progonjene/rastrzane likove potonule u sivilo, sa malo ili nimalo nade za čupanje iz tog vrtloga, gotovo izvesno unapred osuđenim na propast.
Ovde imamo trojicu tipova, dvojicu braće, Hanka (Bill Paxton) i Jacoba (Billy Bob Thornton) i Jacobovog prijatelja, lokalnu pijanduru-besposličara Lou-a, koji zajedno, slučajno u sred svoje zabiti negde u snegom prekrivenoj Minesoti, u obližnjoj šumi kraj puta pronalaze srušeni avion sa sve kamarom para u torbi...preko 4 miliona $. Tenzije gotovo istog momenta počinju rasti...i ne nestaju do samog kraja filma, a opet sve vođeno lagano, postepeno nam otkrivajući sumoran univerzum ove zabiti i naših junaka, u komplikacijama koje se ređaju jedna za drugom, jedna zlokobnija od druge, dok je sve počelo naslovnim, gotovo nevinim prostim planom. Dakle, još jedna fina studija o prokletstvu novca, užasnim izazovima koje ovaj stavlja pred ljude, te uopšte ljudskoj tragediji i pohlepi, u meni iznenađujuće dobro vođenom filmu Raimija, mimo njegovih dotadašnjih tema, sa sjajnim Paxtonom i (posebno) Thorntonom, u odličnom zimskom ambijentu, delom nas možda podsećajući na maestralni Fargo. A Simple Plan verovatno neće biti blizak svakome, sve se razvija lagano, sporo, likovi su tmurni, često bliski idiotima, meni lično je gadna i sama ideja novca, kamoli tek pohlepe, mada i bilo kakve motivacije koju bi novac kao pokrenuo, no ovo svakako ostaje sjajan mali film, kako temom, glumom, tako i interesantnim uglom iz kog se ova priča razvija. Preporuka. Ažurirao puppet_master - 02.Kolovoz/Aug.2017 u 01:56 |
|
![]() |
|
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5570 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 10:39 |
|
Hvala puppet_master,začudo nisam gledao ovaj uradak,ali čim si počeo pisatim o sadržaju i mene je odmah podsjetilo na Fargo.Odmah ide na skidanac.
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2019 u 18:28 |
|
Film solidno pokazuje koliko je pohlepa opasna, ali je predug i ima mnogo nelogičnosti, naivnosti i gluposti pa me žešće smorio. Ne mogu mu dati više od 6.
Komentar sa kojim se uglavnom slažem. Drugi naziv filma "What NOT to do if you find millions of dollars".
![]() |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1848 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2024 u 11:15 |
|
Hvala.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2024 u 12:02 |
|
Da neće svima prijati delim mišljenje sa puppetom, dovoljno je napisao , pa to je to. A da Nikola što je napisao pa stoje stvari ali nekad se zapitam, skoro dok sam gledao jednu seriju, pa jeste isto bih naveo nekoliko stvari i onda razmišlajm da se postavim u situaciju, pa nekoliko bih prekrižio, vrlo verovatno, a gluposti ima puno.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 19:30 |
|
Ponovo sam odgledao ovaj dobar film gde igraju na zalost pokojni Bill Paxton ( R.I.P. ), koji nas je prerano napustio. Zatim fenomenalni Billy Bob Thornton koji me uvek prijatno iznenadi sa svojom transformacijom i spomenucu bivsu glumicu, bivsa jer je prestala da glumi a to je Bridget Fonda. A nju cu spomenuti jer nikad nije znala da glumi i niko iz familije Fonda, barem moje misljenje. A volim ovakvu vrstu filmova i jeste da podseca na Fargo a imam da napisem i sledece, nisam pohlepan ali ko je imun na pare tj. novac ili money money money. Ko ne bi voleo da pronadje torbu sa 4,4 miliona $, ko ? Odgovor je NIKO
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |