| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
16-9 or 4:3 |
Odgovori
|
| Korisnik | |
zagor-te-nej
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 29.Listopad/Oct.2009 Lokacija: SKOPJE Status: Offline Points: 170 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: 16-9 or 4:3Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2010 u 14:43 |
|
postovane gospodo,prelistavao sam sve sto ste napisali u vezi filma na ovom forumu,ali nisam naisla na moj problem.u cemu je moj problem?16-9 je format sliki kad slika je skracena i ima crne linije iznad i ispod filma.htela bih da dobijem sliku bez crne linije iznad i ispod,znaci preko celog ekrana.jel moze slika iz 16-9 formata da se izduzi i kako se to pravi.ako sam ispusila da procitam iz foruma negde,izvinite zbog toga.hvala.
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2010 u 15:01 |
|
kao što si rekla, možeš da IZDUŽIŠ, ali šta dobijaš sa tim? Da ti skratim muke i da ti kažem, NIŠTA, samo izduženu sliku i gubitak kvaliteta...
Ima filmova koji su u 16:9 formatu i sa tim crnim "barovima", a nađe se i bez istih, ali u većini slučajeva, ti koji nemaju te crne trake su izduženi..... Ažurirao AcaNDr - 16.Listopad/Oct.2010 u 19:17 |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2010 u 15:31 |
|
Moze konvertiranjem, ali to je samo zaguba kvaliteta i vremena.
A i danas svi, dobar deo TV prijemnika, Kompjuter svakako, DVDplayer, itd. imaju opcije za zumiranje sliku. I u DVD playere ima u setup-u opcije kako da ti odredjene slike prikaze na TV-u, osobno ima za Widescrean > LetterBox. I tako da se u svako vreme moze slika izduziti, zumirati, etc. I nema potrebe za promenu originalnog formata. |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2010 u 15:35 |
|
lično, ja ne vidim svrhu da se slika izduži, zumira... Ja kad gledam, meni je kvalitet bitan, i ne vidim svrhu da radim tako nešto.
|
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2010 u 19:11 |
S vremenom se čovjek navikne tj. ignorira crne crte. Otpor je uzaludan. ![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
conja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: Paracin Status: Offline Points: 132 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2010 u 22:22 |
|
u BS player ovako mozes da resis to bez da obradjujes video....
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2010 u 00:17 |
|
ili jednostavnim pritiskanjem slova A na tastaturi (BsPlayer).
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2010 u 00:28 |
|
Lako je za BS player, mausom uvatis rubove video prozora i vuces na koju stranu hoces i pozelis, aspect ala svoja zelja.
Nego malo je problem kod malih TV ekrana gledati mali ekran pa cak i video na polovinu ili trecinu toga. Za 16:9 ne toliko, ali za 21:9 (Cinemascope) i te kako je problem i funkcija zumiranja je ko desert/ |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |