Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > PRAVILA
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Upisivanje naslova filma pri uploadu "po IMDb-u"
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Upisivanje naslova filma pri uploadu "po IMDb-u"

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Veljaca/Feb.2012 u 08:30

Klikneš ovde:

a dalje bi trebalo da bude jasno Smile

Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Veljaca/Feb.2012 u 10:29
Pošto neki i dalje imaju problema s upisivanjem/postavljanjem titlova, uskoro će izaći slikovne upute "step by step" kako bismo vam olakšali unos.
Na vrh
vuki1956 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vuki1956 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Veljaca/Feb.2012 u 17:49
hvala, poludeo sam trazeci
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 17:11

Ovog puta me je mrzelo da pričam Tongue LOL

http://www.youtube.com/watch?v=zG9zCmGh-aI&feature=youtu.be

Ali, nije problem da se napravi takav tutorijal za "često postavljana pitanja". Wink

Ažurirao snajp - 09.Ožujak/Mar.2012 u 17:17
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
gacci View Drop Down
Translator
Translator
Hanna Marin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gacci Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2012 u 17:43
Pogresno sam upisala IMDB naslov za ovaj prevod, posto ga nije bilo u bazi: http://rs.titlovi.com/prevodi/american-horror-story--asylum--155505/
Da li to mogu nekako da prepravim?
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2012 u 19:05
Originalno postovano od strane gacci gacci piše:

Pogresno sam upisala IMDB naslov za ovaj prevod, posto ga nije bilo u bazi: http://rs.titlovi.com/prevodi/american-horror-story--asylum--155505/
Da li to mogu nekako da prepravim?

Ja sam ispravila Wink Promene nakon uploada titla mogu da obavljaju samo članovi app tima, moderatori i administratori. Ali uvek možeš da prijaviš problem ako negde pogrešiš, biće ispravljeno... Wink
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
gacci View Drop Down
Translator
Translator
Hanna Marin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gacci Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2012 u 20:39
Ok, hvala Smile
Na vrh
Aky000 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Aky000 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2013 u 12:36
Korisno... Ponovno sve pohvale. Smile 
Na vrh
fice View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj fice Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2013 u 23:20

Imam jedno pitanje.

Šta da radim kada pretraživač naslova ne može da pronađe film na IMDB-u, iako ga ima?

Imao sam takav slučaj kada sam upload-ovao engleski prevod za film El búfalo de la noche AKA The Night Buffalo.

Našao sam film na IMDB-u i kopirao sam naslov, međutim pretraživač ga nije pronašao. Sve sam kombinacije pokušao, originalni naslov (sa i bez crtice na slovu u), naslov AKA na engleskom i još desetak različitih kombinacija i pretraživač ga nije pronašao. Nema šanse.

Na kraju sam kopirao u naziv filma El búfalo de la noche AKA The Night Buffalo i na mestu gde piše godina izabrao sam godinu filma 2007, kako i piše na IMDB-u.

Prevod je uploadovan i na sajtu je upisan dodatak da nije vezan za IMDB (kao greška).

Međutim nije moja greška, već greška pretraživača, a kasnije ste dodali u komentaru link za IMDB.

Sve ovo pišem iz razloga, što hoću još jedan prevod da uploadujem i koji takođe pretraživač ne može da pronađe, a ima ga na IMDB-u sve sa slikom i ocenom i film je iz 2009 godine.

Očigledno je da pretraživač nije savršen.

Kako da vežem prevod za link na IMDB-u, ako pretraživač ne može da ga pronađe?

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2013 u 23:25

@fice

Ne mozes, ako pretrazivac ne nalazi. Javicemo vlasniku sajta da vidi moze li se to srediti.
Za sada uplouduj titl bez linkovanja a kasnije ako se sredi, linkovacemo mi.
Hvala.Smile

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
fice View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj fice Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2013 u 23:34

Važi.

Hvala na brzom odgovoru!

Na vrh
fice View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj fice Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 00:20
Evo jednostavnog rešenja za problem kada pretraživač naslova, prilikom ubacivanja novih titlova, ne može da pronađe film na IMDB-u i da se poveže sa njegovim linkom, iako filma ima na IMDB-u.
Pretraživač možda ne može da pronađe svaki naslov, ali zato garantovano pronalazi IMDB linkove.
Dakle, moj predlog su sledeći koraci u ovakvim slučajevima:

1. Ukucati u google-u naziv filma

2. Pošto ga google pronađe (a to je u 99% slučajeva), potrebno je samo kopirati link sa brojem ispod naslova filma (na primer za film El búfalo de la noche iz 2007 godine to je sledeći link www.imdb.com/title/tt0483577/). Znači u ovom slučaju je dovoljno kopirati samo tt0483577

3. Link treba zalepiti u pretraživač naslova i on će ga garantovano pronaći po ovom jedinstvenom broju (svaki film na IMDB-u poseduje jedinstveni broj)
Ovaj broj se može i videti ispod godine filma, kada ga pretraživač naslova pronađe.
Na vrh
mR.x View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mR.x Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2014 u 19:37

ok je ideja pri uploadu.

ali imam jos bolju , kao sto videh na ovom sajtu 

http://www.manemoj.com/?url=forum/posts&forumid=20&topicid=1639&page=1

i bila bi dopuna efikasnosti pregleda titlova  odmah cim udjes na sajt.

znaci, kad udjes na titlovi.com ide lista titlova i sve ostalo.

sad bi bilo dobro da kraj svakog titla, slicno pomenutoj adresi, stoje i dva linka;

1. imdb filma od doticnog titla

2. usmerenje za youtube trailer od doticnog filma.

s tim sto je stavka 2. manje vazna,bitnija je prva....e, to bi tek strumfovaloWinkSmile

probajte  jos i to,znacice svima. poz !

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2014 u 20:00
Imdb link vec postoji kao i link koji vodi ka temi na forumu. Jos samo fali kratak opis, zanr, glumci i to je to, vise informacija imas klikom na link za forumsku temu.

Ažurirao icemaher - 10.Veljaca/Feb.2014 u 20:07
Na vrh
evillela View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj evillela Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2014 u 20:18
Pozdrav... imam pitanje! Zašto ne mogu učitati svoje prevedene ili preuzete titlove s drugog sajta iako sam sve toćno uvela u odgovarajuća polja? Tj. da li su titlovi obrisani s vaše strane i zašto? Hvala
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2014 u 20:35

Zdravo  evillela

Tvoju obradu nismo prihvatili zato što prevod nije bio kvalitetan, a ne zbog tvoje moguće greške pri postavljanju. Postoji razlika prilikom postavljanja prevoda na drugim sajtovima. Kod nas prevod ne može da bude postavljen bez osnovne kontrole, što opet ne znači da ne možemo da se prevarimo u proceniLOL, dok na drugim sajtovima prevod je najčešće odmah uočljiv i može da se skine. Ako preuzmeš loše preveden titl i postaviš kod nas, mi posle provere možemo da odlučimo da ga ne postavimo na naš sajt. To se upravo i dogodilo sa tvojom obradom. Samo bih zamolio i tebe i sve ljude sa našeg sajta da(kad se već mučiteWink) pre obrade i ispravki te prevode uporedite sa izvornim(Eng, i drugim). Biće i vama lakše kada vidite da nisu dobri.

Ažurirao mahoni - 17.Veljaca/Feb.2014 u 20:37
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
angels View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj angels Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2023 u 18:48
Može li mi netko reći zašto ne radi IMDB movie finder za postavljanje titlova?
Upišem naslov i kliknem na "search IMDB" i ništa se ne otvara.
Logirao sam se i preko Mozille i preko Chromea.
Hvala, pozdrav
Na vrh
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2023 u 19:42
Originalno postovano od strane angels angels piše:

Hvala, pozdrav

Na vrh
angels View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj angels Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2023 u 21:40
Originalno postovano od strane bojan969 bojan969 piše:

Originalno postovano od strane angels angels piše:

Hvala, pozdrav

Hvala!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.