Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Twisters (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Twisters (2024)

Twisters

Twisters (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Twister 2

Godina:

2024

Žanr:

akcija, triler, avantura

Trajanje:

122 min

Režija:

Lee Isaac Chung

Scenarij:

Michael Crichton
, Anne-Marie Martin
, Mark L. Smith
, Joseph Kosinski

Glavne uloge:

Maura Tierney
  >  Cathy
Tunde Adebimpe
  >  Dexter
David Born
  >  Riggs
Laura Poe
  >  Debra
Paul Scheer
  >  Airport Traffic Police
Glen Powell
  >  Tyler Owens
Austin Bullock
  >  Manny
Kiernan Shipka
  >  Addy
Harry Hadden-Paton
  >  Ben
Stephen Oyoung
  >  Mike
David Corenswet
  >  Scott
Brandon Perea
  >  Boone
Nik Dodani
  >  Praveen
Anthony Ramos
  >  Javi
Katy O'Brian
  >  Dani
Daryl McCormack
  >  Jeb
Sasha Lane
  >  Lily
Daisy Edgar-Jones
  >  Kate Cooper

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Twisters (2024)
    Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2024 u 12:33
Dobar, zabavan film uz solidnu priču. Po stilu vraća, podsjeća na slično žanrovske spektakle 1990-ih. Jako dobar duhovni i tematski brat filma iz 1996. "Twister", meni se čak ovaj više svidio. Sve skupa dobro filmsko "entertaining" iskustvo.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2024 u 17:33
Prvi impuls je bio da preskočim bez puno razmišljanja, ali pročitah već nekoliko utisaka sličnih Sašinim. Moglo bi biti neplanirano pozitivno iznenađenje. Biće mu pružena šansa, možda već večeras.
Na vrh
paid in full View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj paid in full Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2024 u 22:03
Kao što je Aliens loš nastavak Alien-a, tako je i Twisters loš nastavak Twister-a
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2024 u 22:05
Iz enidabi on planet Earth???
Dis iz rimejk, you bastardz!!!!
Na vrh
MajaG72 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MajaG72 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2024 u 14:01
Pogledala sam film, uradila prevod, pa očekujte da budem i pristrasna što se tiče komentara. Prvo neka komentarišu oni koji su odgledali film i imaju pozitivno mišljenje o njemu. Ljude, generalno, zanima šta je to posebno što ga karakteriše. Film je zabavan, imaju sjajne glumce, dijaloge i efekte. Imate realan utisak, kao da ste usred oluje i saosećate zajedno sa tim ljudima koji su izgubili sve, nakon razornog delovanja tornada. Muzika je kantri, što odgovara Oklahomi. Postoji i neka ljubavna priča koja je prisutna, ali je gurnuta u stranu jer je glavni "protagonista" tornado. Na YT sam našla dve recenzije koje su mi se dopale, i koga zanima može ovde da pogleda.

Na vrh
Cobra1978 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cobra1978 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2024 u 17:58
Tornado i ljubavna priča-5/10
Na vrh
kristijan-dumencic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kristijan-dumencic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2024 u 20:33
Mene nije nešto previše oduševio, bolji mi je stari Twister,
no nije ni loš, zabavan je dovoljno da ti prođe vrijeme.
Jedna stva rmi je iz filma ostala upečatljiva,
a to je kad su pričalli o geoinženjeringu, tzv. "zasijavanju" oblaka
i stvaranju umjetne kiše pomoću sijanja srebrnog jodida u oblake.
To me baš razveselilo što sam vidio u filmu i drago mi je da se o tome počelo više govoriti.

Ažurirao kristijan-dumencic - 13.Kolovoz/Aug.2024 u 20:42
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2024 u 22:26
Lekcija broj 1 - veruj prvom instinktu! Baš bih voleo da je ovo jedan opušten i solidan letnji blockbuster. Nažalost, on to nikako nije. Nisam bio neki fan ni originalnog filma, koji je malo više neozbiljan i pretenciozan nego što bih ja to tada voleo. Ovo sada je za jedno pet kopalja slabije, neuverljivije i naivnije. Twister za Youtube generacije.

Solidna produkcija i pristojni efekti ne mogu da ga izvade jer je to standard za današnje vreme i tehnologiju. Najmanje što se moglo iskonstruisati. Priča je očaj živi, a iz toga se nije mogla izvući ni nekakva glumačka bravura. Žali bože protraćenog života na ovo, jedan od slabijih naslova u inače slaboj konkurenciji. Kao i uvek, prevodiocu kapa dole za trud!
Na vrh
banisa2006 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj banisa2006 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2024 u 23:39
Originalno postovano od strane paid in full paid in full piše:

Kao što je Aliens loš nastavak Alien-a, tako je i Twisters loš nastavak Twister-a

Ma sta pricas????
Aliens dakle drugi dio je najbolji film od te fransize Aliena ikada... Da je kojim slucajem prvi dio bio drugi bio bi potpuni debakl...
Na vrh
Redman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Redman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2024 u 14:56
Šta znam... filmić da se ubije popodne ili veče. Dobri efekti i očekivana priča.
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2024 u 16:45
Maja, sorry film nije o katastrofi, film je katastrofa. Ja sam se naprevađao glupih filmova, što ne znači da su dobri jer sam ih ja preveo.LOL
Robin Obični- najobičniji
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2024 u 17:55
Smeće, prekinuo nakon 23 i po minuta.
Na vrh
MajaG72 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj MajaG72 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2024 u 10:41
Gospodo draga, niko vas ne tera da gledate svaki blockbuster koji stigne u bioskop. Svako sad, hvala bogu, ima internet i može da pogleda o čemu se radi u filmu i koji su glumci. Ako ne volite Glena Powella i njegovu koleginicu Daisy Edgar-Jones, ako ne volite kantri muziku, preskočite Twisters. Umesto toga izađite vani, lepo je vreme i prošetajte koji krug po kvartu, da vas vidi sunce. Čitajte knjige! I ako je nešto besplatno, kao što su titlovi za blockbustere koje skidate odavde, ne  znači da će odgovarati vašem trenutnom raspoloženju i afinitetima. Možda jednog dana kada odrastete i sazrite.

Ja verujem da je u filmu prikazano trenutno stanje naučnih i tehničkih dostignuća na polju meteorologije u SAD, jer je tornado kod njih veliki problem za život ljudi u tim područjima.

Nadam se još kojem nastavku.
Na vrh
leo-mesi View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj leo-mesi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2024 u 11:00
Twisters 2024 je prosečan avanturistički film koji svoju ideju crpi iz filma Twister 1996.
Ponoviću ono što sam rekao i za film Maxxxine 2024 a to je da kriza u Holivudu ne prolazi a traje već nekoliko godina.
Nedostatak novih ideja koje će biti pretočene kroz adekvatan scenario i režiju je najveći problem.
Filmovi tzv. blokbasteri uglavnom se brendiraju ili kroz poznate glumce ili se najavljuju kao nastavci poznatih filmova snimljenih pre 10 ili 20 godina.
Openhajmer je najbolji film u poslednje 3 ili 4 godine...film je po meni sasvim dobar ali zapitajmo se da li zaslužuje sve one oskare koje je pobrao...a razlog je jednostavan a to je da objektivno nije ni imao ozbiljnu konkurenciju. 
Nadam se boljim danima...
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2024 u 14:21
Originalno postovano od strane MajaG72 MajaG72 piše:

Gospodo draga, niko vas ne tera da gledate svaki blockbuster koji stigne u bioskop. Svako sad, hvala bogu, ima internet i može da pogleda o čemu se radi u filmu i koji su glumci. Ako ne volite Glena Powella i njegovu koleginicu Daisy Edgar-Jones, ako ne volite kantri muziku, preskočite Twisters. Umesto toga izađite vani, lepo je vreme i prošetajte koji krug po kvartu, da vas vidi sunce. Čitajte knjige! I ako je nešto besplatno, kao što su titlovi za blockbustere koje skidate odavde, ne  znači da će odgovarati vašem trenutnom raspoloženju i afinitetima. Možda jednog dana kada odrastete i sazrite.

Ja verujem da je u filmu prikazano trenutno stanje naučnih i tehničkih dostignuća na polju meteorologije u SAD, jer je tornado kod njih veliki problem za život ljudi u tim područjima.

Nadam se još kojem nastavku.

Film je loš. Ne znam Maja zašto čitati bukvicu onima kojima se film ne sviđa. Nitko ne spori prijevod, ponajmanje napor. Btw, ja sam senior translator, preveo sam više glupih filmova no što je bilo dobrih. Moja stvar dakako. Kao što je moje mišljenje o Twistersima i dalje kakvo je. Zašto gledam? Pa valjda iz navike, mazohizma te ponajviše zato jer se nadam da nije loš. Uvjeravati nekoga da je film dobar je čisti mazohizam. Još veći no gledanje istih.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2024 u 14:22
Btw, što se nastavaka tiče, bit će ih. Još i glupljih od ovoga.LOL
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2024 u 14:24
Danas budem objavio osvrt na jednom portalu. Naslov je ....LOL

TWISTERS- Ken I Barbie protiv tornadaCool

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2024 u 16:29

Možda jednog dana kada odrastete i sazrite.

Zašto tako oštro Majo? Zar je iko ovde kritikovao prevod? Ja se još usput lepo i zahvalio A film? Nekad se prosto mora isprobati jer ne mora značiti da će bilo čija recenzija biti adekvatna našem ukusu? Pošto sam odavno odrastao i već prezreo, a usput odgledao na tone toga, bez ustručavanja kažem da je za mene film glupost. To ne bi trebalo da vređa, a ni da utiče na bilo koga.

A što se tiče nekih naučnih dostignuća po pitanju meteorologije - malo toga novog smo mi ovde videli, za razliku od budalastog junačenja i iracionalnog ponašanja likova u filmu, čega ima baš previše za moj ukus. Pa čak i ovde kod nas se ispaljuju neke protivgradne rakete koje deluju tako da makar malo ublaže posledice nastupajućeg nevremena.

Na žalost sve većeg broja teoretičara zavere i HAARP-ovaca, valjda bi Ameri pre svega uticali na sopstvenu klimu i ne bi svake godine trpeli najgore moguće uragane i tornada da imaju takve tehnologije i mogućnosti, a kamoli još da nekim Balkancima šaraju chemtrailsima i kvare klimu
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2024 u 16:56
Što se tiče meterologije, srebrni jodid je stara stvar. Uglavnom da je odgovor na umanjivanje šteta od leda- nije. Što se tiče eksperimenata, za sada je skuplje sve isprobano s obzirom na učinak, koji je mizerija. To je sve u domeni fanova HARP-a i ovih dječjih slikovnica od filma. LOL
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2024 u 16:59
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Možda jednog dana kada odrastete i sazrite.

Na žalost sve većeg broja teoretičara zavere i HAARP-ovaca, valjda bi Ameri pre svega uticali na sopstvenu klimu i ne bi svake godine trpeli najgore moguće uragane i tornada da imaju takve tehnologije i mogućnosti, a kamoli još da nekim Balkancima šaraju chemtrailsima i kvare klimu

To je u skladu s onim- Što ne bi CIA uložila milijarde da sazna što Jagica i Ivka laprdaju na kavi u Prpuševcu Gornjem? Nemaju pametnija posla nego HARP-om stvarati nevolje po Balkanu. Prije bi Ruse naterali da usred kolovoza izgube tehniku u blatu do koljenaLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.