Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - True Detective (2014)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

True Detective (2014)

True Detective

True Detective (2014)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Pravi detektiv

Godina:

2014

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

55 min

Autor:

Nic Pizzolatto

Glavne uloge:

Ray Fisher
  >  Henry Hays
Stephen Dorff
  >  Detective Roland West
Carmen Ejogo
  >  Amelia Reardon
Mahershala Ali
  >  Detective Wayne Hays
Rachel McAdams
  >  Detective Ani Bezzerides
Scoot McNairy
  >  Tom Purcell
Michelle Monaghan
  >  Maggie Hart
Tory Kittles
  >  Detective Thomas Papania
Afemo Omilami
  >  Police Chief Holloway
Kelly Reilly
  >  Jordan Semyon
Michael Potts
  >  Detective Maynard Gilbough
Colin Farrell
  >  Detective Ray Velcoro
Sarah Gadon
  >  Elisa Montgomery
Matthew McConaughey
  >  Detective Rust Cohle
Woody Harrelson
  >  Detective Marty Hart

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 6>
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2015 u 20:11
Nisam još ni počeo gledati drugu sezonu. Vidim da me čeka još jedno razočaranje. LOL
Na vrh
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2015 u 01:04
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Nisam još ni počeo gledati drugu sezonu. Vidim da me čeka još jedno razočaranje. LOL

definitivno meni ostalo još 3.epizode i nikako da ih pogledam..onda možeš zamislit kolko je zanimljivo Wacko
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2016 u 22:41
1. sezona upravo završena.
Odlična serija... Sviđa mi se mračna atmosfera i duo Metju-Vudi je fenomenalan.

E, sad... Gledati ili ne gledati 2. sezonu? A sve mi se čini ovo drugo. LOL
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2016 u 02:21
Ne gledati drugu! Nažalost nije ni blizu prvoj.
Prva je nešto što se nekim neverovatnim spletom okolnosti
desilo. Mekonahi, Harelson, atmosfera, radnja, filozofijaEmbarrassed... sve na najvišem novu.

Prva sezona 10/10

Druga: --- no comment
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Stressman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stressman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 22:05
Prva sezona je stvarno izuzetna. Druga nije na tom nivou,ali treba pogledati. Možda su prvom postavili previsoke standarde. :-)
Na vrh
ALFA stalker View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ALFA stalker Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2017 u 21:59
prva sezona jedna od boljih detektivskih serija a druga je više kao dobra krimi drama.
Na vrh
mavrenski92 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mavrenski92 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2017 u 10:42
Jedna od najboljih, ako ne i najbolja krimi serija koju sam ikada gledao. Sjajna priča, odlični glumci. Prva sezona je malo bolja, ali i druga je odlična.
Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2017 u 10:45
Slažem se sa svima da je True Detectiv najbolja krimi serija ikada napravljena u Americi,druga sezona je neloša ali čim su ubacili političke konotacije u seriju počeli su se lagano gubiti.Bila je na tragu toga da postane drugi Fargo serijal ali bojim se da treću sezonu nećemo gledati ali nikada ne reci nikada.Sve u svemu druga sezona gledljiva uz gajbu hladne pive i to je to,lagani recept.Wink
Everything is a joke !
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Srpanj/Jul.2017 u 23:58
Zvanično obnovljeno za 3. sezonu Wink
Glavnu ulogu igraće Mahershala Ali.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 00:00
Lepo, čeka se Smile
Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 09:33
SUUUUPEEEER.
Samo hoću li je dočekati,neznam.
OOOOpaaaa , puppet_master ,nema više Mickeya , ovo je novi look valjda poslije face-liftingaBig smile.
Šala,šala,valja malo promjene u svemu.
Everything is a joke !
Na vrh
Banjo92 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Banjo92 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2017 u 19:42
Sjajna serija,preporuka za pogledati.
Na vrh
arcadian View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arcadian Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 10:22
7.0
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2017 u 20:23
Volim obe sezone, iako bitno drugačije, svaka mi je prijala na svoj način, da ne duljim, tek ćaskam.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2017 u 18:43
Na vrh
franc-prijatelj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj franc-prijatelj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2018 u 16:30
Posle 3.epizode sasvim solidno napram sličnim serijama. Da vidimo do kraja.
Na vrh
insideman View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj insideman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2018 u 17:47
Ja sam tu prvu sezonu doživeo kao razvučeni film. Gledao sam pre par meseci i već sam zaboravio. 
Na vrh
franc-prijatelj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj franc-prijatelj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2018 u 14:05
Sad sam završio 6.epizodu. Sve je bolja. Oba igrača su "face". Bit če frke sada, kad su opet zajedno po toliko godina. Preporučujem svima , koji voli malo zamršenije krimi slučajeve. Idem na 7. .
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2018 u 05:21
  Nik Picolato koji je autor serije je zaista napisao odličan scenario koji su Vudi i Metju (meraklija i megdandžija) odlično sproveli u delo.  Našao inspiraciju u knjizi Roberta Čejmbersa Žuti kralj.

O seriji i Picolatu su dosta pisali po netu i bilo je tu svega i svačega. Od Ničea, Kanta pa do plagijata zbog kog su hteli da ga tuže. Takođe je tu bilo raznoraznih teorija i teorema vezanih za srećan kraj u koji ja ne verujem. Bilo je tu svega, od filozofije i metafizike do hepi enda.

Da počnem od onog čuvenog "Time is a Flat Circle" koje me je nateralo da malo bolje promislim o svemu.

Njih dvojica su dva puta imali šansu da uhvate ubicu. Znamo šta se desilo prvi put a pošto je Picolato već dao svoje mišljenje o vremenu logično je da su isto prošli i drugi put. Ova dvojica nisu napustila Karakosu, ostali su tamo  fizički mrtvi i zaboravljeni u svom svetu u kom su zbog već pomenutih finansijera nastavili bitisanje. Najbolji primer za to je porodica koja dolazi u posetu Martiju koji leži u bolnici. Svi se nekako sablasno i čudno ponašaju i smeškaju. Sve je posle Karakose i jezivo i čudno, bar za mene.

Metju Mekonahi je kreirao lik za svaku antologiju a ne samo svoje karijere jer suvereno vlada svakim kadrom. Ne bi bio ovako dobar i da ga je neko programirao.
  Ono što mi se takođe svidelo je ritam koji ima serija i koji se savršeno uklapa sa okolinom i načinom govora.

Kraj sezone je za sada, na žalost, katastrofalno urađen. Očekivao sam zaveru sa više učesnika a ne jednog ubicu koji izgleda kao da je hibrid raznih filmskih ubica. Ovakav kraj prve sewzone  je verovatno kompromis nastao između autora i finansijera serije.

Druga sezona je naspram orve katastrofalno loša. Ipak zbog samog kraja zaslužuje komentar.

Drugu sezonu je uništila gomila podpriča i nebitnih likova koji su vodili u ćorsokak. Prva sezona je imala jednog Rasta i Martija kao njegovu suprotnost, u drugoj me je dočekao miks od najmanje 5-6 bledunjavih Rastija i Martija.

Kraj sezone je sasvim druga priča. Frenk je završio kao neki romantični heroj. Nije ga zaustavilo ni sunce ni aveti koje ga prate već žena. Romantika.

Poslednje epizode i scene su izvukle seriju uprkos onom gore.

Kakva će biti treća sezona tek će se videti. Raduje me što najavljuju povratak u ruralne predele. Ozark ili nešto slično.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2018 u 02:44
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 6>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.