Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Substance (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Substance (2024)

The Substance

The Substance (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2024

Žanr:

drama, horor

Trajanje:

141 min

Režija:

Coralie Fargeat

Scenarij:

Coralie Fargeat

Glavne uloge:

Demi Moore
  >  Elizabeth Sparkle
Dennis Quaid
  >  Harvey
Vincent Colombe
  >  Suit
Christian Erickson
  >  Man at Diner
Matthew Géczy
  >  Bob Haswell
Brett Gillen
  >  The Lighting Designer
Alexandra Papoulias Barton
  >  Encourager
Jordan Ford Silver
  >  Assistant Director - Pump It Up Show
Tiffany Hofstetter
  >  The Stylist
Olivier Raynal
  >  Alan
Gregory Defleur
  >  Happy Birthday Person
Philip Schurer
  >  Mr. Scream
Jiselle Henderkott
  >  Girl
Edward Hamilton-Clark
  >  Fred
Robin Greer
  >  The nurse
Akil Wingate
  >  TV Host
Joseph Balderrama
  >  Craig Silver
Tom Morton
  >  The Doctor
Lennard Ridsdale
  >  Man in Suit #3
Gore Abrams
  >  Oliver
Oscar Lesage
  >  Troy
Margaret Qualley
  >  Sue
Daniel Knight
  >  The Casting Director
Oscar Salem
  >  2nd Assistand Director - Pump It Up Show
Jonathon Carley
  >  Assistant Casting Director
Hugo Diego Garcia
  >  Diego
Billy Bentley
  >  Suit

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
Cibalius View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cibalius Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2025 u 12:45
Originalno postovano od strane Goran87BG Goran87BG piše:

Prvi deo gledljiv i donekle zanimljiv, drugi deo ne znam da li bih plakao ili se smejao odgledanim scenama.
Šteta imao je potencijala da bude ozbiljno ostvarenje,a ovako će ostati samo još jedna glupost u nizu.

Odličan komentar.Clap
Još jedan glupi film u nizu. Unhappy
Na vrh
marcobobby View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2025 u 00:08
Zanimljiva premisa predstavlja dobar mamac za publiku. Intrigantno pitanje donosi horor spektakl kao odgovor. Odličan rad kamere, uz prateću muzičku podlogu, takođe drži tempo radnje, dižući tenzije do tačke pucanja. I to psihičkog, ali bogme i fizičkog....Apsolutno zaslužena nominacija za Oskara.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2025 u 01:39
Originalno postovano od strane marcobobby marcobobby piše:

Apsolutno zaslužena nominacija za Oskara.

Ako je istina da je nominiran, svaka čast Akademiji, neočekivano mi je da su prepoznali što je ovo.

Mi kao vrsta jesmo naučili kako prevariti prirodnu selekciju.
Pri tome smo postali oholi, zaboravili smo da smo u glavama i dalje stupidni pećinari, a da se sa evolucijskim mehanizmima ne može igrati.

Nije ni prvi ni zadnji film o žudnji za prošlom mladošću, ali ovako precizno iscrtan, to se još nije dogodilo.
Masterpis.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2025 u 01:42
i ja bome jedva čekam da ga pogledam, zbog teme i komentara, usput vala i nisam dugo video Demi Moore, zvuči definitivno kao moj broj filmić.
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2025 u 12:40
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Originalno postovano od strane marcobobby marcobobby piše:

Apsolutno zaslužena nominacija za Oskara.

Ako je istina da je nominiran, svaka čast Akademiji, neočekivano mi je da su prepoznali što je ovo.

Mi kao vrsta jesmo naučili kako prevariti prirodnu selekciju.
Pri tome smo postali oholi, zaboravili smo da smo u glavama i dalje stupidni pećinari, a da se sa evolucijskim mehanizmima ne može igrati.

Nije ni prvi ni zadnji film o žudnji za prošlom mladošću, ali ovako precizno iscrtan, to se još nije dogodilo.
Masterpis.

Potpisujem.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2025 u 18:49
Pa jeste nominovan https://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2025  , samo što je Akademija  produžula  vreme za glasanje pa znamo i zbog čega. 

Nisam gledao  The Brutalist koji cilja na nagradu. Takođe čekam da nakon pročitanog romana Kolsona Vajtheda pogledam i  film `Momci iz Nikla` , mada tu znam šta da očekujem.

Već sam izneo komentar da se meni sviđa film, ali ima podosta komentara da je glupost ili bez veze, ne bih se složio, ali prirodno je da imamo različite utiske. Vidim da su i podeljeni utisci oko kraja. Pa rekoh moglo je suptilnije, ali meni se i sviđa tako.

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2025 u 19:03
Jaka je to tema, po meni i valja tu ekstremno i ljigavo, ta ljigav je i sam odnos prema ženama kako iole krenu da stare u industriji, ma i ne samo u njoj i ne tek tamo, te sam pritisak koji je na njima, pa koliko i same zalutaju iz straha, suočavanja sa prolaznošću, očekivanjima and so on. Ma vidimo da ni muškarci nisu imuni, koliko ih je ispeglanih, čudovišno neprirodnih, deo je ljudske prirode uopšte, mada me je vazda to sve peklo oko žena na prvom mestu, mene su uostalom podizale tri žene, dok je stara beogradska garda po kafančinama i kockarnicama (tako tek odrastao, ne zanima me išta od navedenog inače) uvrh glave imala tek nešto uticaja, kako bilo, još od Sunset Boulevard a i pre, ostaje jaka tema i podsetnik, no vidimo i dalje bez većeg efekta i promene, upravo i zato volim što se po njoj fura ovde brutalnije, snažnije, svako ima svoj senzibilitet ili pa stav kako je šta urađeno ili moglo to biti, naravno, no ako mene pitaju, samo divlje! 😂😂
Na vrh
Eduardo ZeZe View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Eduardo ZeZe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2025 u 13:07
Gledao sam film "Supstanca". Ne sviđa mi se film, ne sviđa mi se ovaj žanr. Mislim da je mogao biti puno bolji film snimljen na temu o kojoj govori, koji bi na kraju prenio poruku koja je stvarno važna i o kojoj svakako vrijedi razgovarati. A tema je, zapravo, u tom destruktivnom pritisku industrije ljepote koji dehumanizira žene, u problemu bulimije i anoreksije (kada Sue izvadi pileći batak iz pupka) i, u konačnici, u strahu od starenja. Ocjena: 10 za temu, 5 za način na koji je prikazana u filmu. Ono što je zaista vrijedno u ovom filmu je posljednjih 20 minuta, kada na glavu zalijepi fotografiju s plakata i našminka je. U početku nitko ne primjećuje da nešto nije u redu, ali svi su šokirani kad se ispostavi tko je ona zapravo. I ona scena na kraju kada se topi na svojoj zvijezdi na rivi, a onda je domar jednostavno odnese. Brutalna, ali dobra simbolika.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2025 u 20:27
Mogu vam reći da mi je ovo ubedljivo najbolji film iz protekle godine, bolji i od Dune 2.
Inače, veoma sam razočaran kinematografijom u poslednjih par godina, aj da budem precizan od korone pa na dalje/nadalje, tako da svega nekoliko filmova uspem da pogledam u jednoj godini, snizio sam ili podigao kriterijume, tako da će sve manje i manje biti gledanja.
Za serije da ne pišem, to je tek raspadakis.
Na vrh
jojo385 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2025 u 11:21
Pa sta ces da gledas? Gukni golube 😀
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2025 u 11:31
Dugo sam izbegavao gledanje ovog filma.Mogu da kazem da mi se bas dopao.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.