Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Menu (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Menu (2022)

The Menu

The Menu (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Meni

Godina:

2022

Žanr:

komedija, triler, horor

Trajanje:

107 min

Režija:

Mark Mylod

Scenarij:

Seth Reiss
, Will Tracy

Glavne uloge:

Ralph Fiennes
  >  Chef Slowik
John Leguizamo
  >  Movie Star
Janet McTeer
  >  Lillian
Paul Adelstein
  >  Editor
Reed Birney
  >  Richard
Christina Brucato
  >  Katherine
Nicholas Hoult
  >  Tyler
Rebecca Koon
  >  Linda
Judith Light
  >  Anne
Jon Paul Allyn
  >  Boat Waiter
Mel Fair
  >  Boatman
Satoru Ito
  >  Chef
Peter Grosz
  >  Sommelier
Hong Chau
  >  Elsa
Rob Yang
  >  Bryce
Aimee Carrero
  >  Felicity
Arturo Castro
  >  Soren
Adam Aalderks
  >  Jeremy Loucks
Mark St. Cyr
  >  Dave
Anya Taylor-Joy
  >  Margot
Michael A. Dean
  >  Chef

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
robi75 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robi75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 18:54
aleksayu, prijatelju niti imam potrebu, bez ljutnje a jos manje zelju da ti pojasnjavam bilo sta. Hajde ovako, tebi se film ne dopada, meni se dopao. I ne gnjavi brate. Ako nisi video nista dobro u filmu ok, tvoje misljenje ali mene ne zanima sto ti se film ne dopada jer je misljenje tvoje, subjektivno. Licno.
Na vrh
Eragon76 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Eragon76 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 01:33
Majko božja, koje gubljenje vremena na ovom filmu! Ovo je kao moderna umetnost, vidim nacrtanog čiča Glišu i divim se kako je to dobro nacrtano! 0 ogromna za ovaj neprevazidjeno loš film!
Na vrh
Goran87BG View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Goran87BG Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 22:36
Jedino što valja u ovom filmu je čizburgerLOL, ostalo je u skladu sa jelovnikom, obično sranje...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 00:07
Odustao sam, ne zbog komentara, već zbog subjektivnog mišljenja o Anji.
Mislim da Fajns snima promašaje, ne treba mu to.
Ipak je Dej Luis gospodin za sve njih!
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2023 u 10:28
Interesantna crnohumorna satira o poremećenom šefu kuhinje, koji smatra da društvene elite koje mogu priuštiti njegove ekskluzivne obroke, ne cene dovoljno njegovu kulinarsku umetnost. I zato se neobični "meni" restorana iznenada pretvara u nešto mnogo zlokobnije od pukog skupa sastojaka i kulinarskih veština. Najveći kvalitet ovog filma je zapravo šarenolika galerija likova, od kojih svaki od njih skriva neku neprijatnu tajnu koje se postepeno otkrivaju. Film nema klasičnu podelu na dobre i loše momke. Svi su oni zapravo manje ili više iritantni do granice kad vas je baš briga šta će se sa njima dogoditi.

Ažurirao bgvracar - 14.Sijecanj/Jan.2023 u 22:20
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2023 u 21:19
Pa vi posle nemojte da cenite trud kuvara u restoranima😂 Film je upečatljiv, to mu se svakako ne može osporiti. Meni se lično nije nešto preterano dopao, pa ne bih da ulazim u dalje komentarisanje.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2023 u 13:46

Kao satira, meni mahom zabavna i sa dragim glumcima koji mi kao likovi bivaju i zabavniji od same priče, The Menu me je, eto, zabavio. No umoran sam od buke ovog doba ironije i ruganja, tema mi zapravo nije bliska (ne mora to biti svet prestižnih restorana, kuhinja, kuvara, kritičara i onih bogatih a oduzetih od lepote stvaranja, užitka,elementarnog poštovanja umetnika i dela, neka je to bilo koja druga sfera savremenog društva, zašto ne i sam Hollywood uostalom). Prosto ih ne vidim kao bitne, pa, ne u svetu unutar kojeg ja kako-tako obitavam, iako ne kažem da ih sve redom nije potrebno postaviti na svoje mesto, zašto da ne, fuck them, hajde neka i u kakvom ovako ekstremnijem smislu, zabave radi. Tek kažem i da meni zbilja nije preko potrebna ovakva jedna priča, tematski dakle me davi, dok su me je originalnost filma, nekim malim delom humor i rekoh sve to već, gluma, sami glumci i likovi koje tumače, učinili filmsku noć uglavnom prijatnom. 

Na vrh
canijel View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj canijel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2023 u 03:42
Još jedna u nizu od premekanih i predvidljivih satira na bogate ljude. 6/10
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2023 u 12:52
I najzad sam se nakanio da ga pogledam...Prvih 40 - 50 minuta sve ide svojim tokom, postoji neki tempo i moze da se gleda. Zatim, sve je stalo. I to bas kada je trebalo da se stvara napetost...

Ne mogu da kazem da je postao potpuno dosadan ali nekako je postao ravan do samog kraja. Iako ima desavanja ne drzi paznju, najvise zbog muzike. Bas je uspavljujuca ili je uopste nema. To im je veliki promasaj. 

U stvari, film je presao u pozorisnu predstavu. Bukvalno. Uglavnom...Ocena 5. 
Na vrh
s.t.a.l.k.e.r. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj s.t.a.l.k.e.r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2023 u 17:14
Prica bez kraja i najmanje pouke gledaocu.... totalni promasaj.
Na vrh
nimm11 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj nimm11 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2023 u 09:56
Horor psiho triler pa jos beskrajno zabavan , ne mogu da kazem poucan jer nazalost ili na srecu, nisam u kategoriji ali nijednoj koja je ovde navedena, ali zahvalna sam za crni humor u ovom izuzetnom ostvarenju. Feinnes je odlican izbor. Jedina zamerka su zadnji kadrovi filma koji su kao prepisani od nekoliko slicnih u poslednje vreme. Preporuka ogromna!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2023 u 12:02
Originalno postovano od strane nimm11 nimm11 piše:

Horor psiho triler pa jos beskrajno zabavan , ne mogu da kazem poucan jer nazalost ili na srecu, nisam u kategoriji ali nijednoj koja je ovde navedena, ali zahvalna sam za crni humor u ovom izuzetnom ostvarenju. Feinnes je odlican izbor. Jedina zamerka su zadnji kadrovi filma koji su kao prepisani od nekoliko slicnih u poslednje vreme. Preporuka ogromna!

Preporuka zbog Anjice, a?
Da je drugi žanr, gledao bih, ovako horore ne bih preporučio ni neprijatelju, jer je stres jedan od glavnih uzroka opadanja kose i nastanka peruti.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2023 u 12:05
Spremiš Head & Shoulders ili kakoveć, i uživaš. 
Nego, nije ovo horor Mizi, niti iz jednog jedinog ugla Smile
Nema brige oko kakve jeze, nemira, strave, napetosti, ne puca na to film, pre će te možda nasmejati, ako ćemo pravo. Thumbs Up
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2023 u 19:39
Ne razumem iskreno sto se ovde pominje horor.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 03:48
Je, blesavo je skroz, pominje se jer je iznad kao jedan od žanrova naveden upravo horor, što je pa tako jer se na imdb stranici iz nekog razloga film vodi kao horor/triler, što je pa tako jer je ovima dovoljno da je (spoiler:)u filmu neko naizgled pomračenog uma, sprema masakar, ljudi bivaju ubijani i sav taj džez pa ma koliko im akcenat, ton, ambijent, namera, sama poenta satire iz ko zna kog razloga pa izmiču, kao da se ta tamošnja nabrajanja žanrova rade mašinski ili ofrlje, pa ako neko ima šešir u kakvom filmu i pobije se u kafani, fuck, to je i western LOL
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2023 u 18:49
Treba pogledati.Nije ovo nista dovoljno ekstravagantno, ali je dovoljno drugacije od proseka.Mozda se nekim ucini dosadnim u startu, medjutim ima tu materijala.Odusevljen nisam a nije mi zao sto odgledah.Hvala na prevodu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.