Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Menu (2022) |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
robi75
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member Pridružen: 06.Veljaca/Feb.2011 Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
aleksayu, prijatelju niti imam potrebu, bez ljutnje a jos manje zelju da ti pojasnjavam bilo sta. Hajde ovako, tebi se film ne dopada, meni se dopao. I ne gnjavi brate. Ako nisi video nista dobro u filmu ok, tvoje misljenje ali mene ne zanima sto ti se film ne dopada jer je misljenje tvoje, subjektivno. Licno.
|
|
Eragon76
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Kragujevac Status: Offline Points: 29 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Majko božja, koje gubljenje vremena na ovom filmu! Ovo je kao moderna umetnost, vidim nacrtanog čiča Glišu i divim se kako je to dobro nacrtano! 0 ogromna za ovaj neprevazidjeno loš film!
|
|
Goran87BG
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 16.Rujan/Sep.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 495 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Jedino što valja u ovom filmu je čizburger, ostalo je u skladu sa jelovnikom, obično sranje...
|
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1548 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Odustao sam, ne zbog komentara, već zbog subjektivnog mišljenja o Anji.
Mislim da Fajns snima promašaje, ne treba mu to. Ipak je Dej Luis gospodin za sve njih! |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2016 Status: Offline Points: 2678 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Interesantna crnohumorna satira o poremećenom šefu kuhinje, koji smatra da društvene elite koje mogu priuštiti njegove ekskluzivne obroke, ne cene dovoljno njegovu kulinarsku umetnost. I zato se neobični "meni" restorana iznenada pretvara u nešto mnogo zlokobnije od pukog skupa sastojaka i kulinarskih veština. Najveći kvalitet ovog filma je zapravo šarenolika galerija likova, od kojih svaki od njih skriva neku neprijatnu tajnu koje se postepeno otkrivaju. Film nema klasičnu podelu na dobre i loše momke. Svi su oni zapravo manje ili više iritantni do granice kad vas je baš briga šta će se sa njima dogoditi.
Ažurirao bgvracar - 14.Sijecanj/Jan.2023 u 22:20 |
|
Tom Brady
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 29.Lipanj/Jun.2016 Lokacija: Bela Palanka Status: Offline Points: 35 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Pa vi posle nemojte da cenite trud kuvara u restoranima😂 Film je upečatljiv, to mu se svakako ne može osporiti. Meni se lično nije nešto preterano dopao, pa ne bih da ulazim u dalje komentarisanje.
|
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58093 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Kao satira, meni mahom zabavna i sa dragim glumcima koji mi kao likovi bivaju i zabavniji od same priče, The Menu me je, eto, zabavio. No umoran sam od buke ovog doba ironije i ruganja, tema mi zapravo nije bliska (ne mora to biti svet prestižnih restorana, kuhinja, kuvara, kritičara i onih bogatih a oduzetih od lepote stvaranja, užitka,elementarnog poštovanja umetnika i dela, neka je to bilo koja druga sfera savremenog društva, zašto ne i sam Hollywood uostalom). Prosto ih ne vidim kao bitne, pa, ne u svetu unutar kojeg ja kako-tako obitavam, iako ne kažem da ih sve redom nije potrebno postaviti na svoje mesto, zašto da ne, fuck them, hajde neka i u kakvom ovako ekstremnijem smislu, zabave radi. Tek kažem i da meni zbilja nije preko potrebna ovakva jedna priča, tematski dakle me davi, dok su me je originalnost filma, nekim malim delom humor i rekoh sve to već, gluma, sami glumci i likovi koje tumače, učinili filmsku noć uglavnom prijatnom. |
|
canijel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 01.Studeni/Nov.2022 Status: Offline Points: 5 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Još jedna u nizu od premekanih i predvidljivih satira na bogate ljude. 6/10
|
|
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 15.Srpanj/Jul.2018 Status: Offline Points: 292 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
I najzad sam se nakanio da ga pogledam...Prvih 40 - 50 minuta sve ide svojim tokom, postoji neki tempo i moze da se gleda. Zatim, sve je stalo. I to bas kada je trebalo da se stvara napetost...
Ne mogu da kazem da je postao potpuno dosadan ali nekako je postao ravan do samog kraja. Iako ima desavanja ne drzi paznju, najvise zbog muzike. Bas je uspavljujuca ili je uopste nema. To im je veliki promasaj. U stvari, film je presao u pozorisnu predstavu. Bukvalno. Uglavnom...Ocena 5. |
|
s.t.a.l.k.e.r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 08.Prosinac/Dec.2019 Status: Offline Points: 6 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Prica bez kraja i najmanje pouke gledaocu.... totalni promasaj.
|
|
nimm11
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 22.Kolovoz/Aug.2012 Status: Offline Points: 82 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Horor psiho triler pa jos beskrajno zabavan , ne mogu da kazem poucan jer nazalost ili na srecu, nisam u kategoriji ali nijednoj koja je ovde navedena, ali zahvalna sam za crni humor u ovom izuzetnom ostvarenju. Feinnes je odlican izbor. Jedina zamerka su zadnji kadrovi filma koji su kao prepisani od nekoliko slicnih u poslednje vreme. Preporuka ogromna!
|
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1548 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Preporuka zbog Anjice, a? Da je drugi žanr, gledao bih, ovako horore ne bih preporučio ni neprijatelju, jer je stres jedan od glavnih uzroka opadanja kose i nastanka peruti. |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58093 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Spremiš Head & Shoulders ili kakoveć, i uživaš.
Nego, nije ovo horor Mizi, niti iz jednog jedinog ugla
Nema brige oko kakve jeze, nemira, strave, napetosti, ne puca na to film, pre će te možda nasmejati, ako ćemo pravo. |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 8919 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ne razumem iskreno sto se ovde pominje horor.
|
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Je, blesavo je skroz, pominje se jer je iznad kao jedan od žanrova naveden upravo horor, što je pa tako jer se na imdb stranici iz nekog razloga film vodi kao horor/triler, što je pa tako jer je ovima dovoljno da je (spoiler:)u filmu neko naizgled pomračenog uma, sprema masakar, ljudi bivaju ubijani i sav taj džez pa ma koliko im akcenat, ton, ambijent, namera, sama poenta satire iz ko zna kog razloga pa izmiču, kao da se ta tamošnja nabrajanja žanrova rade mašinski ili ofrlje, pa ako neko ima šešir u kakvom filmu i pobije se u kafani, fuck, to je i western
|
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 647 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Treba pogledati.Nije ovo nista dovoljno ekstravagantno, ali je dovoljno drugacije od proseka.Mozda se nekim ucini dosadnim u startu, medjutim ima tu materijala.Odusevljen nisam a nije mi zao sto odgledah.Hvala na prevodu
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |