Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The First Omen (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The First Omen (2024)

The First Omen

The First Omen (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2024

Žanr:

horor

Trajanje:

119 min

Režija:

Arkasha Stevenson

Scenarij:

David Seltzer
, Ben Jacoby
, Tim Smith
, Arkasha Stevenson
, Keith Thomas

Glavne uloge:

Sonia Braga
  >  Silvia
Charles Dance
  >  Father Harris
Anton Alexander
  >  Father Spiletto
Ralph Ineson
  >  Father Brennan
Bill Nighy
  >  Lawrence
Dora Romano
  >  Sister Romano
Charita Cecamore
  >  Red Headed Girl
Mia McGovern Zaini
  >  Beatrice
Peter Arpesella
  >  Priest
Ishtar Currie-Wilson
  >  Anjelica
Guido Quaglione
  >  Alfonzo
Nicole Sorace
  >  Carlita Scianna
Michelangelo Dalisi
  >  Luca
Sylvia Panacione
  >  Nurse 1
Alessia Bonacci
  >  Nurse
Federica Santoro
  >  Smoking Nun
Giuseppe Russo
  >  Priest
Andrea Arcangeli
  >  Paolo
Tawfeek Barhom
  >  Gabriel
Eugenia Delbue
  >  Pregnant Woman
Milena Bozic
  >  Young Sister Silva
Maria Caballero
  >  Luz

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
anatolibugar View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj anatolibugar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The First Omen (2024)
    Objavljeno: 06.Svibanj/May.2024 u 01:29
Prevod ????
Na vrh
Cobra1978 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cobra1978 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2024 u 15:22
Dobar
Na vrh
kristijan-dumencic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kristijan-dumencic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2024 u 19:43
Ugodno iznenađenje od mlade talentirane žene kojoj je ovo redateljski debi. Dobar slow burner bez jump scareova. Prequel nam donosi velike promjene čime se ‘ostavština’ čitave franšize mijenja iz korijena. Stvarno dobar prequel i uvod u novu franžizu ili samo potencijalni nastavak aka The Last Omen? Otkrili smo da Damien ima živu majku i švester blizanku. U orginalu je Damienova biološka majka šakal i umrla je pri porodu u bolnici. Tamo se zvala Maria Scianna. Ovdje je Damieonov otac šakal, a majka je sasvim obična Margaret, ali s titulom đavoljeg djeteta s greškom. Ostaje nam sad za vidjeti hoće li se u potencijanoj franšizi/nastavku one boriti protiv Damianove djece iz 4 nastavka ili ćemo dobiti ženu antiklrista kojeg kult smatra da je roba s greškom?
Na vrh
jojo385 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2024 u 14:01
Dugo vremena nisam gledao horore ,nevjerujuci da mogu
ponuditi nesto novo.
Ni ovaj ne nudi nista novo.
Klasika.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2024 u 15:08
A ja sam dugo vremena baš gledao horore.
Međutim ne sjećam se da sam od ikoga tražio snimanje ikakvih prikvela ili sikvela.

S obzirom da se ovdje radi o nepotrebnom produktu koji nisam tražio niti bih, odoh radije po neki novi originalni horor.
Na vrh
Stressman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stressman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2024 u 16:46
Nije loše...radnja se dešava 1971. a u filmu slušaju muzičku numeru ''Daddy cool'' vis Boney M. koja je objavljena tek 1976...zlokobno,zlokobno...
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2024 u 21:30
Čitava ta priča mi je odavno prevaziđena, generalno me dave takvi mitovi i bez Omen filmova, svakako im se ne bih vraćao više, ni prvi ne bih mogao da gledam više, da sve bude gore ti motivi se stalno iznova izvlače iz naftalina u milion varijacija, kopija, na stranu čak i to šta ja lično mislim o hrišćanstvu, pogledaj nas na šta ličimo a fali nam samo nekakvo bulažnjenje o antihristu. Uz sve to, vazda me je davila i ideja o nekakvoj zlokobnoj deci, trudnicama, proročanstvima, ta ovo je filmska "savršena oluja" u samoj ideji za mene, kao da se neko trudi da me gađa sve odreda meni dalekim i glupavim stvarima koje ne želim videti u filmovima. Tako da se preskače pa makar nemao šta drugo da gledam, što nije slučaj.  Approve
Na vrh
s.t.a.l.k.e.r. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj s.t.a.l.k.e.r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2024 u 13:14
Film pravljen da obesmisli svaki smisao života. Čista glupost gubljenja vremena.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2024 u 15:51
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Čitava ta priča mi je odavno prevaziđena, generalno me dave takvi mitovi i bez Omen filmova, svakako im se ne bih vraćao više, ni prvi ne bih mogao da gledam više, da sve bude gore ti motivi se stalno iznova izvlače iz naftalina u milion varijacija, kopija, na stranu čak i to šta ja lično mislim o hrišćanstvu, pogledaj nas na šta ličimo a fali nam samo nekakvo bulažnjenje o antihristu. Uz sve to, vazda me je davila i ideja o nekakvoj zlokobnoj deci, trudnicama, proročanstvima, ta ovo je filmska "savršena oluja" u samoj ideji za mene, kao da se neko trudi da me gađa sve odreda meni dalekim i glupavim stvarima koje ne želim videti u filmovima. Tako da se preskače pa makar nemao šta drugo da gledam, što nije slučaj.  approve

Ovo kao da sam ja sročio
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2024 u 03:35
Ma ništa gore od toga kada u baš konkretno današnje vreme npr neki studio ima prava na eto neku od starih franšiza, već su ih muzli do iznemoglosti, pa hajde onda još za nešto friškiju publiku, pa još ako upecaju nekoga na nostalgiju, mašala. Samo da ne mora da se ima cojones, svežine, potpuno novih ideja.  Nisam ni ja lišen toga, ta ja bih gledao nanovo neki Petak 13-ti recimo, klanicu na jezeru, šta ima veze, ali ti filmovi se ne prave da se nešto drugo, nema uobrazija, imbecilne predstave o borbi dobra i zla, nevidljivim čikama na nebu i nekakvim demonima, jednostavna priča gde se klinci drmaju ko nenormalni a onaj baksuz ih juri i roka na sve zamislive i nezamislive načine, i mirna Bačka, makar mi ne prodaju neku iskrlvljenu ideju o svetu u kojem živimo. No dobro, neko će vazda da gleda Bond filmove, neko nastavke slashera, neko pa te Exorcist/Omen pričice, svakom svoje. 
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2024 u 14:18
Nevolim ovakve filmove, sa ovom temom, vec ispricane sve price i to na filmski odlican nacin , sve ovo dalje su blede kopije, ali meni je binije da su ovo bas nikakve stvari koje se ekranizuju jer verujem u ono sto je suprotno u svemu sto se prikazuje u svim takvim filmovima, jedan je bog.....
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2024 u 21:39
Nebinarne osobe ne veruju u Boga.
I njima se sviđa film.
Svi delovi.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2024 u 22:57
Kad si već tu, prosvijetli nas još više pliz... A trinarne osobe?
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2024 u 23:11
Nema to veze sa personalitijem.
Ovde je riječ o filmu i strahotama
koje on pruža, znači ljudi vole da se plaše.
I u tome uživaju.
Bitan je razvoj duha i duše.
Neko voli horore, neko nebinarne osobe,
sve po zakonu.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2024 u 00:28
Ljudi vole da se plaše?
Čega?
Zatvorenog prostora, visine ili nečega drugog?
I kako to vole? Je li to ljubav kao u romantičnim negledljivim holivudskim ljigama?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2024 u 10:55
VolU se na'milije. Kakav 'olivud. Nego da se preturi strava preko mene, ja joj zavučem obe ruke pod gaćicu, za guzičicu, isprepletemo se tako, da ne znam više gde se završavam ja a gde počinje jeza, a ona zaspi snom pravednice preko mene tako užasnutog i to sve. Umiljati hororko. LOL

Neje tako bilo. Kada sam bio klinjo, malecki puppet, pa me puste negde samog po pi'di materini da se šunjam tminama, te se, šta ću, uplašim siroma, tada još nisam znao da je strava u nama, mislio da je okolo, no ja ti svejedno tako poplašen uzmem pa zamišljam da sam zapravo ja ubica pod maskom, Jason, Myers, koji god već balvan, i oteram stravu, svet bi ionako trebalo da se plaši mene, ako ima išta pameti, a ne ja njega. I eto još jednog, ne nužno umiljatog načina da se voli 'oror. Heart

Povrh toga, moj padre je znao da izađe da kupi cigarete, pa se vrati, zbog dobrog vladanja, posle 27 meseci, pa ga se puppet (glupav bio kada sam bio mali, nije da sam sada pametan šatro, nego tek, ono, bio glupaviji kao mali) uželi, a on me voda onda po bioskopima, jerbo me je malo šta radovalo to'ko ko'ko bioskopi, no vazda je sam birao šta ćemo gledati, najčešće horore (delom i Sci fi filmove, no toga je bilo dosta manje na repertoaru beogradskih bioskopa), te sam se i tako vezao za 'orore, opet jeste do ljubavi, kanda. 
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2024 u 19:20
Horor žanr, uz komediju, najviše je pao u mojim očima sa protokom vremena. Bukvalno više ni ne gledam filmove tih žanrova, a podžanr "religijski horor" mi je posebno mrzak sada jer u te bajke nikad nisam verovao, a posebno ne sada. Jedino još prođe kakva repriza iz onih starih dobrih vremena, ali i to samo zato jer ima emotivnu vrednost i ostalo je urezano u srce i dušu.

Naprosto, čovek jednog dana odraste, spozna malo psihologiju, ljudsku prirodu, sagleda političku scenu, kakvi likovi su odabrani da nas vode i usmeravaju... Čovek spozna svet oko nas, a nakon toga nema više horora koji će ga i najmanje uzbuditi, kamoli prestrašiti. Obična limunada poredeći sa realnošću. A osim toga što mi u umetnosti više ništa nije strašno, prestalo je odavno i da mi bude smešno.

Dakle do mene je, nije do njih. Dobro, ima ipak malo i do njih jer ovi danas nemaju mašte ni sposobnosti da naprave makar i pitku, ali ipak solidnu limunadu od filma. Čast retkim izuzecima...
Na vrh
marcobobby View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 19:26
Rediteljski debi sa potpisom Arkasha Stevenson, dostojan je prequel kultnog horora ''Omen''. Dinamičan sa nekolicinom zanimljivo napisanih likova, efektno usnimljenim kadrovima od kojih vas podilazi jeza (ili barem prošu žmarci). Fin prijem kod publike, pa čak i kod uvek naoštrene kritike, jesu dobra polazna osnova za moguće novo oživljavanje franšize.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 01:55
Dugo stajao i resih da pogledam.Ne pravite istu gresku.Obidjite ovo.Nit je stasno, nit jezivo, nit je interesantno bar po nekom osnovu.Hvala na prevodu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.