Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The 100 (2014) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 11> |
Korisnik | ||
Gor@n88 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Master translator ![]() ![]() Pridružen: 28.Travanj/Apr.2011 Lokacija: Vojvodina Status: Offline Points: 3322 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 16.Svibanj/May.2013 u 22:34 |
|
![]() Opis: Pre 97 godina, desio se nuklearni Armagedon na Zemlji, koji je uništio celu civilizaciju. Preživelo je samo 400 ljudi koji su živeli u 12 međunarodnih svemirskih stanica u orbiti. Vremenom se povećčavao broj ljudi u tim stanicama i odlučeno je da sve stanice spoje u jednu kako bi se preživeli očuvali. Dobijale su se velike kazna ako se prekrši zabrana o kontroli populacije. Vođe stanice "Ark" tajno pošalju 100 zatvorenika na Zemlji kako bi utvrdili da li je ona ostala nastanjiva za život. Posle skoro jednog veka, ljudi su se ponovo vratili na Zemlju. Među tih 100 ljudi nalazi se Klark (Eliza Taylor), kćerka glavnog medicinskog osoblja na Arku; Vels (Eli Goree) sin premijera Arke, i duo Belami (Bob Morley) i Okatavija (Marie Avgeropoulos) čiji ilegalni status je oduvek vodio ka kršenju pravila. U rukama tih 100 ljudi je sudbina opstanka čovečanstva i oni moraju da nađu način da prevaziđu svoje razlike i da se udruže kako bi utabali novi put na Zemlji. To neće biti lako jer je Zemlja sada potpuno drugačija. Žanr: SF Ažurirao jafforidza - 08.Travanj/Apr.2017 u 18:08 |
||
![]() |
||
valkanela ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 30.Listopad/Oct.2010 Status: Offline Points: 246 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
denis-pugy ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 23.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 443 |
|
sta je ovo u zadnje vrijeme samo neke Apokalipticne serije se snimaju :) neka neka, samo neka snimaju takve teme!! obozavam to!
|
||
![]() |
||
Rocky75 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Budale i pečurke se ne sade, same niču Pridružen: 24.Rujan/Sep.2012 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1723 |
|
Solidna serija, samo glavna plavušica, Klark, ide na živce, prepotentna...
|
||
Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!
|
||
![]() |
||
new1 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() ![]() Pridružen: 17.Listopad/Oct.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 159 |
|
Prva epizoda, ono: "prvi mačići...", eto, ne treba odmah "đonom". Ali... doista, ako pisac i režiser nisu pismeni ili im se neda proučavati znanstvaene radove, u ovom slučaju možebitnih posljedica nuklearnog rata i svemu što nakon slijedi, pa neka pogledaju ima gomila filmova koji zorno opisuju i vizueliziraju tu situaciju. Ovo, što su nam prezentirali do neke 5. epizode, doista je naivno.
Gluma je u rangu sa gore navedenim po pitanju pismenosti prozvanog dvojca koji su se potrudili ubiti u nama volju za gledanjem, a mora se priznati kako im je to pošlo za rukom, dakle pozerstvo, površni likovi, neuvjerljiva gluma itd, povremeno se režiser "zaigra" zaboravi kako je tim klincima niti 18 godina (u suprotnom već bi šetali svemirom zbog zlodjela) te željan vidjeti mlado meso uvaljuje im glupe erotske scene. (To i ne zvuči baš loše, hmm?) I onda, neki... a tko će znati kakva bića, al' da mrze ove mlade *njam-njam* curetke i dečke (već prema tome kojeg ste spola i seksualne orjentacije) i po svemu sudeći ono njam-njam shvaćaju doslovno, pa onda mutirane svakojakakve živine... u 100 godina mutacija? Jel' to oni nas smatraju nepismenima? Na ovim prostorima svako dijete zna o genetici više od pisca, režisera i sve ostale "stručne" ekipe koja je doprinijela fijasku dobre ideje. |
||
![]() |
||
iromafia111 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 56560 |
|
1. Zašto se ovo prikazuje, a Terra Nova je ukinuta?
2. Zašto je Terra Nova ukinuta, a ovo i Defiance se prikazuje? 3. Zašto mi se čini da je netko rekao: OK, ukinuli su Terra Novu. Ajmo sad probat sličnu foru, ali s djecom. 4. Uopće neću postavljati pitanja o radijaciji, mutacijama i sličnom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
cersei ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14871 |
|
vidim da nisam jedina što pati za terra novom ![]() ![]() |
||
![]() |
||
iromafia111 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 56560 |
|
Terra Nova je bila High Class Sci Fi ultra realna serija o putovanju kroz vrijeme za razliku od ovog.
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Gor@n88 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator ![]() ![]() Pridružen: 28.Travanj/Apr.2011 Lokacija: Vojvodina Status: Offline Points: 3322 |
|
Serija je dobila treću sezonu.
|
||
![]() |
||
NikolaJe ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator ![]() ![]() Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4044 |
|
I ja sam se nervirao što nema Terra Nove.
|
||
![]() |
||
bojanadj ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31478 |
|
Gledam prvu sezonu i meni je ok. Slažem se sa svim navedenim i nabrojanim rupama/greškama i ima ih još mnogo, ali ja je nekako gledam više sa socijalne strane (u smislu- svaka grupacija ljudi je manje-više ista i mi nikako da naučimo
![]() p.s. Nisam gledala Terra Novu, a sad moram da skinem, s obzirom koliko je spominjete ![]() |
||
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31478 |
|
Kao i obično, dali su mi ono što najviše volim, ono na šta nasedam kao najveći "saker"
![]() ![]() Odgledala sam obe sezone i s obzirom da već drugi dan posle gledanja razmišljam o seriji, o već viđenom i mogućim verzijama u trećoj sezoni, znači da mi se serija mnogo dopala. Meni je bila mnogo zarazna za gledanje, a više od toga ni ne očekujem od serije. ![]() Čitala sam razna mišljenja na netu i ok, ima rupa/nepravilnosti po pitanju onog "naučno" u složenici naučno-fantastični žanr, ali zašto ljudi tako lako isključe drugi deo složenice ("fantastično") i hvataju se uvek samo za prvi deo. Tvorci serije su postavili svoje premise, svoju naučno-fantastičnu verziju određenog sveta i ja je tako prihvatam, bez obzira koji je odnos naučnog i fantastičnog. Uostalom, to radim za sve što gledam- epska ili naučna fantazija meni je isto, jer je to izmišljeni svet (ili izmišljena verzija našeg sveta) koji je neko osmislio. Ako prihvatam postojanje zmajeva, orka, vilenjaka, patuljaka, mističnih bića iza Zida, ljudi sa natprirodnim moćima, robote koji osećaju, ljude koji se pretvaraju u životinje, putovanje kroz vreme, sposobnost da se trči ceo dan, s jednog kraja sveta na drugi, prihvatam i da ljudska vrsta može razviti određeni stepen tolerancije/imuniteta na radijaciju; da deca (17 god. baš i nije fizički dete, ali ajde) mogu da se bore za opstanak kao odrasli; da vojsku nemilostrdnih vodi dete (ljudi su skloni svakakvim verovanjima, pa me ne čudi da je određeni deo preživelih veruje u reinkarnaciju)... Čitala sam u nekom komentaru da su u okolini Černobila našli životinje sa mutiranim genima, koje se, poput biljki privikavaju i prilagođavaju stepenu radijacije. Zašto je onda to nemoguće zamisliti i prihvatiti i za ljudsku vrstu u ovoj seriji? Ok, možda su malo požurili (97 godina posle rata), ali to je premisa koju su postavili. Meni je nebitno da li su rekli 97 ili 397 - suština je ista. Daleko sam od naučnika, a i davno beše kad sam išla u školu ![]() ![]() E sad, kad sam nadugačko, naširoko i bez ikakve potrebe ![]() ![]() ![]() ![]() Ako ćemo o rupama - za mene su najveće rupe u tim stvarima. Vremenski okvir dešavanja radnje je kratak. Nisam sigurna, ali mislim da je kompletna radnja prva dva serijala smeštena u dva-tri meseca, a radnja je prilično brza, te su mnogo zbrzali to oporavljanje od rana, gubitka ljudi i sličnih stvari, što meni više smeta od svega ranije rečenog. Ipak, kao što rekoh, meni su oni dali nemoguću ljubav (Romeo i Julija ![]() ![]() Suma sumarum - ovo je svakako tinejdžerska serija (traži da ne preisputujete mnogo, a nudi mnogo tinejdžerskog adrenalina/mladalačke zanesenosti i energije), a pošto volim i to, meni je dobra (sve dok su Linkoln i Oktavija zajedno ![]() ![]() ![]() |
||
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14871 |
|
long live the površnost
![]() ![]() malo kasnim, negdje sam na sredini 2sezone, ja čekam da se Clarke i Bellamy spoje ![]() ![]() ![]() Ažurirao cersei - 16.Travanj/Apr.2015 u 11:27 |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Znala sam da postoji i kraći način da iskažem sve što mi se vrzma po glavi ![]()
I ja sam čekala, ali bojim se da je ostavljeno za 3 sezonu, inače bi ostali bez seksi scene za tu sezonu. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
sad si mi se po*rala u ostatak sezone
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Znam i uživala sam u svakoj sekundi.
![]() Ne brini, meni je kraj(poslednje dve ep) sezone stvarno dobar. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
jedva čekam dok ubiju John Snowa
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
I za to ćeš se načekati
![]() |
||
|
||
![]() |
||
denis-pugy ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 23.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 443 |
|
ma vec su ga killali nece on ono prezivjet sta mu je onaj lincoln napravio!
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Denise, pobrkao si.
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 11> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |