Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam predstavljaju - Ex-Yu filmove i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Toma (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Toma (2021)

Toma

Toma (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2021

Žanr:

biografski, drama, glazba

Trajanje:

140 min

Režija:

Dragan Bjelogrlic
, Zoran Lisinac

Scenarij:

Dragan Bjelogrlic
, Nikola Pejakovic
, Heidi Baletic
, Zoran Lisinac
, Maja Todorovic

Glavne uloge:

Vojin Cetkovic
  >  Dragan Nikolic
Marko Janketic
  >  Mika Antic
Mirjana Karanovic
  >  Kosana Zdravkovic
Srdjan 'Zika' Todorovic
  >  Bora Todorovic
Nemanja Rafailovic
  >  Tomina prva supruga Olgica
Srna Djenadic
  >  Medicinska sestra Tamara
Aleksandar Stojkovic
  >  Spaho
Radomir Nikolic
  >  Zoran Radmilovic
Ivan Zekic
  >  Predrag Zivkovic 'Tozovac'
Tamara Dragicevic
  >  Silvana Armenulic
Olivera Bacic
  >  Lepa Lukic
Milan Maric
  >  Toma Zdravkovic
Andrija Kuzmanovic
  >  Menadzer Drda
Denis Muric
  >  Rama
Vaja Dujovic
  >  Danka Novovic
Milena Radulovic
  >  Tomina treca supruga Nada
Djordje Stojkovic
  >  Kemal Monteno
Filip Hajdukovic
  >  Davorin Popovic
Milan Kolak
  >  Novica Zdravkovic

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka Obrnut redosled
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Toma (2021)
    Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 23:13
Bilo mi je dovoljno pogledati pola trejlera da potvrdim moju odluku da ne gledam 
biografske igrane filmove. Dokumentarce, da. 
(Naravno da nisam pogledao ni o Frediju, a sve dokumentarce jesam.)
To je lešinarenje, prilika da se mazne lova na tuđem imenu i emocijama fanova.
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Film je klasična promocija Titoslavije i njenih ''vrednosti''...
Ne znam, nisam gledao, ali mogu da pretpostavim da je sve kao ovaj naivno amaterski,
diletantski "duhoviti" pokušaj  "promocije Titloslavije" u duhu današnje revizije/menjanja istorije,
lažnog pretstavljanja jednog vremena, kad neki lik kaže:
"Zaljubljivanje je jedno najobičnije buržoasko sranje.
U komunizmu je sve na izvol'te!"
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Bolje da su uradili neki ozbiljan dokumentarni film, ali išli su na siguricu i da strpaju što više novca u kasicu prasicu!
Ovde se slažemo.

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 19:08

Eto slazemo se oko Marica da je antipatican, udarila mu slava u glavu. 
Igrace u Edipu novoj predstavi u pozoristu pa cu ici da ga gledam, mozda i promenim misljenje....

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 19:07

Meni su Titove ''vrednosti'' mnogo bolje od danasnjih ''vrednosti''.
Za Tominu muziku se slazem podpuno sa tobom, Toma je bio jedinstven...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 18:22
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Pa sta ako su ulozene pare.
Ulozene su pare i u Juzni vetar koji je fenomenalan film u svome zanru.
Nervira me Maric, zato sto je pun sebe i uobrazen u filmu. Nije prirodan i spontan.
Ali da ne ogresim dusu o njega pogledacu njegov  film Dovlatov.

Ne znam za Marića, ali znam da mi se više sviđa Tomina muzika.
Jeste on antipatičan, uštogljenko, ali ima dosta angažovanja, ima neki X faktor.
Film je klasična promocija Titoslavije i njenih ''vrednosti''...
Bolje da su uradili neki ozbiljan dokumentarni film, ali išli su na siguricu i da strpaju što više novca u kasicu prasicu!
bubba2
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 14:52

Pa sta ako su ulozene pare.
Ulozene su pare i u Juzni vetar koji je fenomenalan film u svome zanru.
Nervira me Maric, zato sto je pun sebe i uobrazen u filmu. Nije prirodan i spontan.
Ali da ne ogresim dusu o njega pogledacu njegov  film Dovlatov.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 01:41
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Odustao da gledam posle 5 minuta. Za mene izvestaceno smece od filma a pogotovo ocajna gluma uobrazenog Marica koga ne podnosim kao glumca.

Nemoj tako oštro, tu su uložene ogromne pare!
Šteta što nisu angažovali eksperte iz Holivuda da im urade makeup, jer tužno je na šta je ispao lik Tome.
Sva sreća što je umro, jer da je video ovo strašilo od šminke to bi ga dotuklo!
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2022 u 00:08
Odustao da gledam posle 5 minuta. Za mene izvestaceno smece od filma a pogotovo ocajna gluma uobrazenog Marica koga ne podnosim kao glumca.
Na vrh
abvgd View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj abvgd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2022 u 14:19
Pozdrav svima,
Da li neko ima titlove za film na engleskom, hteo sam da pustim film prijateljima iz inostranstva? Nisam uspeo na titlovi.com kao ni na drugim sajtovima da ih nadjem. Ako neko ima bio bih zahvalan. 
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 20:06
Aleksa Šantić Heart "Što te nema" tj, mada naravno da razumem kada govoriš o Jadrankinoj verziji, fenomenalna. (meni je efektna i ona koju peva Himzo Polovina) Upravo vanvremenska. 
Na vrh
Dakson View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 19:44
Nisam hteo da gledam ovaj film. Prvi razlog: NOS. Čemu to bizarno gumeno čudo nasred lica?!? Drugi razlog: PERIKE. Ne razumem zašto, aman, ljudi?!? Počev od Tominih, preko Drdinih, pa do Davorinove. Ceo film izgleda skoro kao jagodinski muzej voštanih figura. Nosilac glavne uloge uopšte nije posebno briljantan, pa da je morao baš on biti Toma sa sve tim iritantnim veštačkim nosem i perikama. Mislim da je mogao biti odabran i glumac iz nekog malog pozorišta sa juga Srbije, autentičan i likom i harizmom bliži Tomi. Treći razlog: VULGARNOSTI. Čemu ona „điha-điha“ scena zbog koje je svaka normalna, porodična osoba imala transfer blama ako je gledala film u društvu svoje dece ili svojih roditelja. Psovke manje-više, neke i mogu da prođu u službi radnje, ali oni fazoni tipa da se „Cune razume u pič*u ko Mara u kriv kur*c“ su bez veze. Četvrti razlog: PLAKANJE. Ko god mi je pričao o filmu „Toma“ obavezno je ubacio kako je plakao / plakala i predviđali mi da ću i ja tako. Priznajem, zaplakao sam kod scene u kojoj filmski Toma, sa sve silikonskim nosem, svira „Ljiljanu“ Paulini i Benčini, ali ne zbog te filmske scene, nego zbog same pesme koja je i pretužna i prelepa i toliko moćna da joj čak ni glumac sa plastičnim nosem i perikom ne može nauditi. Peti razlog: LICEMERJE. Odavno Bjelu posmatram sa ogromnim poštovanjem em zbog impresivne karijere, em zbog, i dalje verujem, beskompromisnog stava i osećaja za pravdu i propagiranje pravih, porodičnih vrednosti, a onda me, nekako, često razuveri i podseti da je, parafraziraću, „malo šta sveto, da je sve bruto i neto, sve je zabava“. Da skratim, film „Toma“ je, barem meni (debilku-naivku koji, istina, nema pojma o obimu i težini filmskog biznisa) bio gledljiv samo zahvaljujući starim genijalnim pesmama koje se čuju u filmu, nostalgiji na koju je oslonjen i samoj činjenici da je inspirisan Tominim životom. Mada je tehnički zaista superioran u odnosu na kinematografiju regiona, film, umetnički, nije daleko od „Pink“ nivoa. P.S. Željkova pesma „Ponoć“ je odlična. Čujem da je i sam Tozovac učestvovao u kreiranju iste. Verzija Jadrankine "Što te nema" je takođe vrhunska, a scena sa tom pesmom je, ujedno, i jedan od lepših momenata filma (što je, opet, najviše zasluga same pesme koja je vanvremenska). Zablistalo je i par epizodista, onako, baš fino.

Ažurirao Dakson - 07.Sijecanj/Jan.2022 u 19:51
Hvala svima na dobrim prevodima.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 11:14
Ako bih baš morao, pod pretnjom ili hajde recimo ako bi mi neko ponudio vagon napolitanki, poredio bih pre Aretu sa Esmom Redžepovom ili Vidom Pavlović, mada opet...

Neka toga, no glede filma...čitavog života sam vezan za Tomine pesme, ono što je izviralo iz njega, mimo te fasade pijanca, kockara, boema, iako se to mahom uvek guralo u prvi plan. Bjelogrlićevo čitanje Tome, pre bajkovito negoli biografsko, meni ipak nudi ono što sam oduvek cenio u enigmi Tome, ljudskost, emociju, večitu zaljubljenost, strast u onome čemu se posvećuje, potragu za mirom, demone koji progone, duboku tugu. Sa te strane film mi, dakle, pogađa većinu meta. Mane, sve odreda, nestaju po odgledanom filmu.

Da nisam na fonu, okačio bih makar "Šta je to u meni" klip, avaj...
Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 10:43
Perfektan film , nema riječi .
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 00:55
Originalno postovano od strane Black Raven Black Raven piše:

Originalno postovano od strane Coolmer Coolmer piše:

IgaBiva - Naslov kaže "Toma - Srpska Aretha Franklin" sad da li je to poređenje... ali da slažem se sramotno je uopće stavit Tomu i Arethu u istu rečenicu.

Nema tu ništa sramotno... Da je Areta Franklin rođena na Balkanu niko u svetu ne bi ni čuo za nju.

Areta bi bila poznata u celom svetu zbog muziskog stila soul ( gospel, blues, jazz) a i maestralno je pevala. I ne vidim uopte smisla za poredjenje necega sto nema ama ni jednu dodirnu tacku. A evo imam druga basistu, a to mu je hobi, ciji je album u svetskom vrhu, radio je soundtrackove za Izraelske filmove, itd.

Ažurirao AlexDeLarge - 03.Sijecanj/Jan.2022 u 01:03
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 00:44
Uzmete samo iz Skadarlije i Kasine na YT kad peva i eto vam boljeg filma.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 00:32
Scenski solidan... glumački solidan... priča - malo biografija, malo fikcija,...
Gledao u gostima... pa su ga vraćali... puštali... kad su počeli da pale društvene mreže i puštaju klipove sa tonom...
izašao iz prostorije.... i nastavio ćaskanje sa delom familije koja nije otišla na "projekciju"...   

Toma je očigledno jedna složena ljudska priča... a samo neki stariji znaju koliko je preneto toga na platno....

Čuven po pesmama... kocjanju... razvodima...

Iskreno.... očekujem naredni film "Silvana" a tu ima isto puno materijala za odličan film... plus neke scene se mogu iskoristiti kao flešbek... Videćemo... glumica ista.

Na vrh
Daks View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Daks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 20:02
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Beogradski - Niko ne poredi Aretu sa Tomom, već strukture filmove o njima...
Ali Toma je ipak Toma,jeste ih sramota  lično porediti,ipak je naš Toma Institucija za nju SmileWink
Na vrh
tom-kaic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tom-kaic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 17:39
Da odličan,mene je osvojio....
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 17:31
Film je za nase prilike odlican
Na vrh
GM_Tissot View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj GM_Tissot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 15:41
POzdrav! Da li ima negde prevod za ovaj film ali na engleskom?  Hocu da ovaj film pustim prijateljima koji ne znaju srpski pa bi mi prevod dobrodosao. Greota je ovo cuvati za sebe, jako emotivan film/biografija.
(function(){window['__CF$cv$params']={r:'6c74bddf1fbf717e',m:'6d3526111c5b647ba4efb976cc20e0f760a6fa00-1641134417-0-ATf+KM8pfvIdSeDjlZaYPA8VN4hfGwquCWuq5sqbp9VL1t/5tqaDojNY6z84MuQKVFaa0jDAKfoY3yb+cehb9Eb/y3vOe0K+Kve50ijTz8ECGxKVfux90SvPVBLEsSr+QvFRwHBh+MAipWCZG1DP1GxoAyLleQO6CS6PVfQockXV',s:[0x1fc19fbc17,0xd510a63442],}})();
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2021 u 09:25
Po meni, film i nije toliko loš. Lično, nisam neki veliki ljubitelj Tominih pesama, ali da jeste bio veliki pevač, to stoji. Da li film sve verno prikazuje kako je i bilo ne bih znao reći, mada čisto sumnjam. Mislim da je dosta toga karikirano za potrebe filma.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.