Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
>>Dnevnik gledanja Filmova<< |
Odgovori | Stranica <1 660661662663664 771> |
Korisnik | |||
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Banned user Pridružen: 20.Ožujak/Mar.2012 Lokacija: Dejton, Ohajo Status: Offline Points: 490 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
@Srkis
Znaš kako, kraj je Januara, organizam mi je iscrpljen, relikti mračne prošlosti poput Krsnih slava su učinili svoje i ostavili nesagledive posledice na moje mlado, ali namučeno telo, a nervni sistem, pre svega. Usled toga i tako nejasna formulacija. No, nadam se da će ovi novi ugovori, sporazumi i paktovi dovesti do zabrane svih tih retrogradnih pojava. Iznenađenje je prijatno jer dugo nisam pogledao dobar film, bez obzira na kinematografiju, i odnosilo se na Wake in fright. A što se tiče Ramba, šta će sirotan? Nije on kriv što su ga američke vlasti ostavile na cedilu da gleda svo to nasilje vijetnamskih bezbožnika i komunjara. |
|||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12363 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Lone survivor 5/10
američka propaganda, ali solidno izvedena |
|||
seaport
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 25.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Zemun Status: Offline Points: 877 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Filth(2013) ....Svi se zezaju ali niko nije opaljen kao Škoti. Dobro, izuzev Srba. Scene sa šrinkom i škotskim pandurima na fotokopir aparatu su dostojan pandan nekim scenama iz Trejnspotinga.
Walk Hard...Odlicna komedija. Najvise su mi se svidele šezdesete. Dewey Cox aka Bob Dillan...protestna pesma za prava patuljaka |
|||
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of 22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Thor: The Dark World 7.5/10
Volim filmove o super junacima pa onda mogu i da zažmurim na gomilu glupih scena i da ne posmatram film baš toliko kritički. Dovoljno mi bude ako je film dobro "urađen" i ako se reditelj bar potrudi da sama priča ne bude skrajnuta. Tor je zadovoljio ta očekivanja i mogu reći da sam u dobroj meri zadovoljan. Bilo bi još bolje da su događaji na Zemlji bili svedeni na minimum i da se radnja potpuno fokusirala na događaje u ostalih 8 svetova. To je taj propagandistički deo u filmovima sa super junacima koji se izgleda mora prihvatiti kao nužno zlo (spasavanje Amerike, pa onda i sveta) The Hunger Games: Catching Fire 7.5/10 Ovaj drugi deo mi je dosta bolji od prvog zbog nešto mračnije atmosfere. Čini se da je i teen elemenat sveden na minimum, tako da je film skroz na mestu. Nisam čitao knjige, ali je uvek prisutan neki utisak da knjiga nije najbolje adaptirana tj. da su mnoge stvari pojednostavljene za potrebe filma. Film drži pažnju. August: Osage County Mnogi ljudi odgledaju neku dramu prepunu kompleksnih ljudskih odnosa, polivalentnih emocija itd. i kažu "Vau, kako su na sjajan način brutalizovane i ogoljene stvari" i onad ostane utisak da je reditelj kao neki genije koji je dosegao dubine ljudske duše i sl. bez obzira da li ta drama šalje neku poruku i kakva je ta poruka. Šta je ovde poruka? Dekadencija porodice i ljudskog društva, a posebno američkog? Egocentrizam kao sve prisutnija pojava? Mislim, ovde su spojeni likovi od kojih gotovo svaki u sebi nosi pregršt najgorih ljudskih osobina bez neke protivteže u nečem pozitivnom. Ne vidim ništa poučno niti otrežnjujuće u ovom filmu. Što se mene tiče, potpuno je bolestan. Ažurirao novy78 - 01.Veljaca/Feb.2014 u 11:39 |
|||
|
|||
CipiIwer
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 18.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 397 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
The Book Thief (2013)
Sjajna gluma glavnih protagonista, pogotovo genijalnog Geoffrey Rush-a, kao i veoma lepa prica obelezili su ovaj vise nego solidan film. Moram priznati da nisam nesto spektakularno odusevljen (prosto film nije koncipiran tako da te odusevi, vec da isprica jednu lepu pricu), ali ovo je definitivno jedan od boljih filmova koje odgledah u poslednje vreme... Ocena 7,5/10 |
|||
CipiIwer
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 18.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 397 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
12 Years a Slave (2013)
Imali smo mnostvo deja vu filmova na temu ropstva, ali ovo je jedna od najboljih...tako dobro ispricana, brutalna istinita prica o Solomonu, obrazovanom coveku koji je lisen svojih prava i prodat u ropstvo pod drugim imenom...Preporuka! Ocena 8,5/10 |
|||
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of 22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
The Wolf of Wall Street 7.5/10
Film je sam po sebi dobar. Traje 3 duga sata, ali dosta solidno drži pažnju, tako da, osim par bespotrebno razvučenih scena, ima fin kontinuitet radnje. Kažem "sam po sebi", ali teško da se može posmatrati samo na taj način pošto je moj utisak kao da je u pitanju znatno opširnija varijanta Stounovog Volstrita. Jedina bitna razlika je što nema onog odnosa šegrta i majstora. Što se tiče glume, mislim da je na dosta visokom nivou i da koliko god Di Kaprio bio pomalo antipatičan (još od svojih ranih radova), ipak je odlično odglumio. Ima par scena gde kao da pokušava da imitira Paćina, ali ok. Režija je dosta pretenciozna i mislim da je u dobroj meri lišena spontanosti. Mislim da su neki režiseri sami po sebi genijalni i da krajnji produkt bude rezultat te njihove genijalnosti. Skorsezea bih svrstao u grupu nesumnjivo talentovanih reditelja, ali s tom primesom prenaglašene težnje ka nečem nesvakidašnjim. Zato je u svakom njegovom filmu prisutno par scena kojima tu nije mesto i koje se veštački stvaraju i ubacuju radi pomenute težnje, dakle sasvim su nepotrebne. Toga je bilo dosta u Vuku i iako ne bih nikako ovaj film svrstao među Skorsezeove klasike, ipak je pokušao da stvori nešto više od ovog filma nego što sama radnja nudi kao potencijal i tu je omanuo. Dakle, dosta gledljiv film, samo pomalo pretenciozan. |
|||
|
|||
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user Pridružen: 20.Ožujak/Mar.2012 Lokacija: Dejton, Ohajo Status: Offline Points: 490 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Pogledah Her. Dobar film, sa zastrašujućom temom. Gledajući ove nove generacije, njihovu vulgarnost, neobrazovanost, površnost, nepostojanje duhovnosti, banalnost, zaglupljenost i potpuno odsustvo bilo kakvog promišljanja i spoznaje okruženja, mišljenja sam da ovaj film nije budućnost, nego sadašnjost, a budućnosti nema.
Posebno je intrigantna tema deerotizacije i dehumanizacije čoveka. Ima i malo limunade, ali sasvim solidan film. U vezi s ovom tehnomanijom: pre neki dan sam išao u telenor da izlistam dugovanje za prethodni mesec, i unutra sreo svoju komšinicu i njenu ćerkicu od 12-13 godina. To je familija koja jedva sastavlja kraj s krajem, često u kući nemaju ni za kafu, podstanari su i žive baš teško. Međutim, obe imaju telefone najsavremenije generacije, po kojima se nešto, kao drlja rukom. Dakle, prioriteti se znaju: Viber, Watsapp, sms, a za hleb ako ostane... Ažurirao Bardemov sin - 03.Veljaca/Feb.2014 u 12:33 |
|||
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1641 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Eto ti ga sad! Dočekah taj dan da kontriram Bardemu
Her (2013) http://www.imdb.com/title/tt1798709
Dakle, odgledah i ovo... Iz dva puta (viša sila, morao bio da prekinem, za vikend...).
Elem, prilično sam saglasan sa nekima, na jednom drugom filmskom forumu... Doduše, po njinom, film je dibidus bezveze, meni nije baš načisto, ali je tu negde... Sorry, Bardem. A odlično je krenuo i kamo lepe sreće da nisam ni nastavio gde sam bio stao (nekih pola sata od početka). Naročito sam saglasan sa tezom da je DOSADAN. U prilog tome je činjenica da sam par puta pridremao i vraćao scene nazad - to mi se, inače, NIKAD ne dešava. Potpitanje: što gledamo filmove za koje znamo da nam se neće dopasti? U svoje ime: bio sam skeptičan jer je sinopsis prilično tupav (kad se ogoljeno prepriča). Ali mi se sve to učinilo jako zanimljivo dok sam uklapao i kontrolisao prevod (to ja, umesto trejlera ). Pa je, kao što napisah gore, još i jako lepo krenuo... A i volim, brate, melodrame. E sad, mislim da je ključni problem filma žanrovska neodređenost: niti je melodrama, niti je neka (anti sci-fi) socijalna drama (kritika tehnološke otuđenosti itd). Što bi naš narod rekao, nit' smrdi, nit' miriše... Standardan problem savremenog Holivuda - "mnogo hteo, mnogo započeo..." Još jedan dokaz u prilog moje teze da su Holivuđani (rezidenti Holivida, je li) raja apsolutno kadra da od svake pite napravi govna. Jer, do koske ogoljena, priča je toliko stupidna da je GENIJALNA - jedan se, naime, ZALJUBIO u operativni sistem neke tehnološke sprave? BRE! 5.0/10
|
|||
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|||
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Iskreno, i ja sam ga gledao iz nekoliko puta. Slažem se i da je ,,mnogo hteo, mnogo započeo" fazon, ali ipak je uspeo da mi u toku gledanja aktivira mozak. Naravno, nije u pitanju nikakva revolucija, nište epohalno, ali meni sasvim dobro.
|
|||
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1895 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Zar tebi ovo što si napisao nije dovoljna poruka? Meni jeste, itekako. Ali uprkos sjajnim ženskim ulogama dosadna je dramuljina i jedva sam je odgledala. The Book Thief (2013) Ovo je započelo kao lepa drama o životu deteta u nacističkoj Nemačkoj pred 2. svecki rat, ali se odužilo ko gladna godina pa iako je bilo barem par prilika da se priča zaokruži i elegantno završi, autori nisu odustali dok pred zlosrećnog gledaoca nisu istresli svih 130 predugih minuta. Osim toga, kad pripovedač u prvom minutu filma deklarativno izjavi ja sam smrt on u tome mora ostati dosledan a ne kalkulisati, brljati i ošljariti tako da se ja kao gledalac postidim u ime reditelja. Kraj je grozan, grozan. Jedan od najgorih krajeva ikad viđenih.
Ti srkis imaš problem oko definicije Holivuda. Spike Jonze nije Holivuđanin niti je Her holivudski film. Veruj mi da se Holivud duboko gnuša ovog filma i njegovog junaka zaljubljenog u operativni sistem. Jer to nisu standardna govna od kojih Holivud mesi svoje pite. Rečju, meni je ovaj film lego ko budali šamar. Ambijentiran u blisku budućnost on je daleko od Holivuda a emotivno blizak britanskoj seriji Black Mirror. To je nekakva naša (ne samo američka) budućnost - kompletno otuđenje, ispraznost. Pobljuvala sam se od smeha već u prvim minutima kad sam videla firmu divnapisma.com u kojoj radi zlosrećni Teodor. I bilo mi je prirodno i neminovno da se ta i takva osoba zaljubi u svoj operativni sistem. Uprkos loše izvedenom kraju (tu je Rođa u pravu), ovo je jedan od boljih filmova koje sam pogledala u zadnje vreme. 8,5/10 PS. A ti Rođo ne olajavaj svoje komšinice po forumu. Zar ti se nikad nije dogodilo da se odrekneš neke od najpotrebnijih stvari zarad nečeg posve beskorisnog? Nisu one Subrianca pa da telefoniraju sonieriksonom P800 nasleđenim od pradede |
|||
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Her je čist američki mejnstrim snimljen parama studija.
|
|||
Come on, you apes. You want to live forever?
|
|||
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Subrianca, nisam siguran da film nije holivudski i da neće ubrati i po koji oskrčić. Međutim, meni je sama činjenica, da me je film podstakao da razmišljam o širem kontekstu, znatno uticala da film ocenim kao dobar. Nije mi bio dosadan, osim pri kraju.
Nisam hteo ni da cepidlačim, za još neke evidentne greškice jer su mi, nekako, tema i solidna razrada odnele prevagu. Ja sam ubeđen da je takvo vreme već došlo, samo u nešto širem smislu. Vreme botova, indoktrinacije i onih koji veruju u ,,Supermena iz Feketića"... Ažurirao Bardemov sin - 04.Veljaca/Feb.2014 u 10:48 |
|||
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1641 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Što se Holivuda tiče, samim tim i definicije istoga, nemam NIKAKAV problem. Problem su mi mala plata, rata kredita, "besplatno" školstvo, troškovi energenata... Zdravstvo, hvala Bogu, (još) nije... A to da film snimljen parama Annapurna Pictures nije holivudski (da ne pominjem učešće barem dve povelike zvezde dotičnog Holivuda) i da ga se u tom Holivudu "gnušaju", to ti okači mačku o rep (btw. imam jednog - crn kao zift, 7 kila, zovemo ga Marko). Tačno je da Spajk Džounz nije (bio) tipičan holivudski autor, ali, sudeći po učestalosti (igranih) filmova koje je uradio - ukupno 4 u 15 godina - izgleda da je ipak rešio da "revidira". Her je, u tom smislu, na dobrom putu, moglo bi se reći da je "malo trudan" - znači, namlatiće se koja parica... Ažurirao srkis - 04.Veljaca/Feb.2014 u 11:49 |
|||
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|||
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Pa nije dovoljna poruka nikako. To je evidentno već dugo vremena da su društvo i neke normalne vrednosti otišle u q. Dekadencija porodice takođe. Teme koje su prežvakane u stotinana filmova na mnogo bolji, kompleksniji i poučniji način. Znači, ako se neko već dohvati ove teme, mora izneti (ili barem to pokušati) nešto novo ili na drugačiji način to prezentovati. Ovde su jedino tu pojavu otuđenosti roditelja od dece, sebičnosti i jednih i drugih itd. dodatno začinili i svojevrsnim incestom, preljubama u okviru porodice itd. Šta je tu poučno? Poenta je izgleda samo bila stvoriti ulogu za Meril Strip da može da dobije Oskara. |
|||
|
|||
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1895 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Pogledaš li razne ovogodišnje kandidate za Oskara pronaći ćeš bar osam filmova koji su snimljeni bez ikakvog drugog razloga osim da glumac/ica u njemu pokaže snagu svog raskošnog talenta. Robert Redford plovi, plovi i Tom Hanks, Cate Blanchette ludi, Matthew Mcconnaughey ima aids, Leo di Caprio je poslovni čovek, onaj crnac je 12 godina rob, Meryl Streep...itd. Nijedan od ovih filmova ne bih gledao zbog radnje (jer je skoro pa nema). Oko termina poučno se možemo sporiti. Masa dobrih filmova evidentno nije poučna. Čemu nas uči korejski film Video sam đavola? August: Osage County mi je OK što se teme tiče i mogao je biti dobar, ali je loše režiran, beskrajno dosadan, izgleda kao snimljeno pozorište... |
|||
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Za poruke su zaduženi kuriri, negde i premijeri, ali film može biti remek delo, a da pri tom, ne pošalje niti jednu jedinu poruku. Vrhunski režiser stvara film koji podstiče gledaoca, pretvara ga u koautora filma i ostavlja mu slobodu da sam kreira poruku ili da ne kreira ništa. Do duše, danas to malo teže ide sa gledaocima kojima je najveći intelektualni napor gledanje prvog muškarca koji se porodio u talk show by Oprah Winfrey.
|
|||
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Pa dobro, nema svaki film neku jasnu pouku ili poruku kao kada čitamo Lafontenove basne, ali treba da ima bar neki smisao ili da ostavi neki upečetljiv utisak.
Govorim šta bi trebalo da bude cilj filma i bilo kog umetničkog dela, ali je nažalost sve više filmova (pogotovo u žanru drame) gde film nema nikakvu svrhu. |
|||
|
|||
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8743 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
"Za dobar film treba tri stvari: dobar scenarij, dobar scenarij i dobar scenarij."
|
|||
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|||
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
||
Slažem se da bez dobrog scenarija teško da može da se napravi dobar film, ali teško i bez dobre režije i dobre glume. Bilo šta od toga da fali, ne valja...
|
|||
|
|||
Odgovori | Stranica <1 660661662663664 771> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |