Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
God's Country (2022) |
Odgovori |
Korisnik | |
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 37 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2023 u 23:52 |
Tako Tako i mozda Loshe
|
|
Stanis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2015 Status: Offline Points: 10 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
dobar...
|
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 213 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Prevod je uradio MihovilBiro ✨
|
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58085 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Iako međusobno itekako različiti, ovaj film se u mom umu fino nadovezuje na recimo "Winters Bone (2010)" i "Wind River (2017)",
negde je to Misuri, negde Vajoming, ovde je valjda Montana, no svejedno su to sve američke često brutalne vukoyebine prelepe prirode,
prekih ljudi, eto u malim, izolovanim sredinama sa svojim pravilima, dokle zakon i ne dopire uvek, sve pa u flertu sa neo westernom.
Ovo je zapravo intimna drama uz nešto (kao) triler obrisa, o ženi (sjajna Thandie Newton) koja na svom posedu dolazi u blagi sukob
sa lokalnim lovcima, što otvara vrata dubljeg ponora. Film se usput kreće kroz razne teme, svedeno, nije mi utrljavao u lice išta od
svojih rasnih, društvenih i kakvih već rukavaca i predrasuda, što zna biti i mač sa dve oštrice, jer koliko god mi sve to zapravo prijalo
da bih prosto uživao u liku naše junakinje, kao i situacijama kroz koje prolazi, bez jasnijeg akcenta, film teže stiže do kakvog jačeg efekta.
No kako bilo, dopao mi se lik Newtonove, priroda, sredina, ljudske sudbine i ti uvek tužni ambisi koji ih dele i vode u nesreću. Suviše je
tih, nenametljiv, bez snažnog poentiranja, uz još danas često omrznute teme, pa ga ne mogu preporučivati, tek su mi se svideli njegov svet i ton.
|
|
Odgovori | |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |