Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Star Trek: Strange New Worlds (2022) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Online Points: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 13.Svibanj/May.2022 u 23:01 |
Seriju prevodi Osgiliath ✨
|
|
![]() |
|
uredi ovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 25.Studeni/Nov.2018 Status: Offline Points: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Može li mi itko objasniti što se uopće događa sa Star Trekom? 3 serije koje su dijelom te franšize i ne znaš koja je od koje gora. Prve sezone "Discovery" i Picarda bile su obećavajuće, dobre, poslije, ne gledljivo. Ova, "Čudni novi uratci" zavrijedila je da se brod istopi od stida i srama. Pa zar oni nisu gledali serijale Star Trek? KOliko one prve serije izgledale danas naivno i neuvjerljivo, bile su neizmjerno bolje i gledljivije nego ovo, što god to "ovo" bilo.
|
|
![]() |
|
memich ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2019 Lokacija: Zenica Status: Offline Points: 707 |
Ja ovo preskačem. I Discovery i Picard su dobro krenule fino ali od obje serije sam odustao tokom druge sezone, nisam ih ni dovršio. A nisam neki stari fan, čisto eto, bezveze roba.
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 2562 |
Ne komentiram serije, ali dosadno mi pa evo za sve ove nove ST serije ukratko što mislim. Prva
sezona Discovery je smeće. Ostale su dobre, samo treba poizbacivati
pretjerivanje sa političkom korektnosti koje prolivod forsira i Majkl
treba prestati cmizdriti u svakoj epizodi pa će bit super. Picard je bombon da ne može biti slađi. Novi
SNW je ljubavno pismo glazbenim sladokuscima, no čini mi se ne i
profesorima, pa je nemoguće odrediti kome će sjesti, a kome neće. Nije savršen, ima promašenih taktova, ali to se angažira trojac iz pekinške opere pa da vidiš kako bi ispeglali i te sitnice. Animirane dvije serije su uvreda ljudskoj inteligenciji. Sramotno loše.
|
|
![]() |
|
Osgiliath ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 20 |
Meni od svih ovih novih 'Star Trek' novotarija ovo još i najviše sliči starim serijama.
Ažurirao Osgiliath - 15.Svibanj/May.2022 u 17:07 |
|
![]() |
|
uredi ovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 25.Studeni/Nov.2018 Status: Offline Points: 8 |
Izvrsni su ti prijevodi, u svakom pogledu, sintaksa, sinkronizacija, tehnički, pravopisno, svaka čast i na brzini kojom postavljaš prijevode što uopće nije zanemarivo. Ako je ovo "prije" Kirka onda mi netko gura prst u oko i misli da sam zaboravio plastični "Enterprise", i sve ono čega se danas uz osmijeh mogu prisjetiti iz Star Treka kao "djetinjarija" ili neuvjerljivosti, no pri tom ne s omalovažavanjem već naprotiv, s dragošću. Sad zašto je potrebno toliko vrijeđati tu i takvu "nesavršenu" seriju kojoj je naša mašta uspješno mogla "upgradirati" sve nedostatke s ovom: "Vidi me sad, kompjuterski modificiran GMO!" Ne znaš jel' krumpir, paradajz ili zadnja traktorska felga, u toj dvojbi, trojbi ili pogubljenosti, što god već da je moje stanje upitnika, prepuštam ovu seriju onima koji će hrabro otići gdje nitko prije nije bio, ali "but" bez mene.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 20 |
![]() |
|
![]() |
|
Eragon76 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Kragujevac Status: Offline Points: 17 |
Jeste izgledala plastično, ali u to vreme nije ni moglo bolje, jer nije bilo kompjuterske tehnologije kao danas koja te specijalne efekte prikazuje gotovo realno, a po meni za sada ove prve tri epizode nisu toliko loše i najviše podsećaju na Star trek : New worlds ili kako se zvao jedan od serijala sa Picardom. Nekom će se svideti ovaj serijal, nekom neće, šta da se radi, ukusi su različiti.
|
|
![]() |
|
ProtivuNeukusa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 02.Svibanj/May.2022 Status: Offline Points: 8 |
Naravno. Original Star Trek i nema Klonjogonaca. To je ubačeno kasnije za publiku nižeg ukusa.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Bilo ih je, ali su izgledali kao ljudi.
![]() |
|
![]() |
|
Eragon76 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Kragujevac Status: Offline Points: 17 |
Da li je iko razumeo epizodu 5 ? Cela epizoda čista brbljanja, bla, bla, bla, nigde nikakve akcije vidjene u prethodnim epizodama! Peta epizoda čista 0!
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
![]() |
|
![]() |
|
Despotix ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 25.Listopad/Oct.2020 Lokacija: Srednji Banat Status: Offline Points: 1 |
Epizoda 6, ladno su ukrali zaplet iz priče Ursule Le Guin, jedne od bardova SF. Priča se zove "Oni, koji odlaze iz Omelasa".Ok je to, bolje uzeti dobar zaplet nego izmišljati debilan, no mogli su na odjavi da ostave posvetu Ursuli. Zapravo njen svet ekumena se prilično dobro uklapa u Star Trek liniju, mogli bi da obrade i "svet se kaže šuma" i "rokanonov svet" itd....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |