| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Srpski titlovi |
Odgovori
|
| Korisnik | |
toci
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 30 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Srpski titloviObjavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2009 u 19:48 |
|
Ljudi, ako za titl pise da je na srpskom, onda neka bude na srpskom sa kvacicama!!!
Ne razumem vas bas nimalo kada okacite titl bez kvacica!!! Hvala na razumevanju!!!! |
|
|
Cogito, Ergo, Sum
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72167 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2009 u 20:22 |
|
U potpunosti se slažem sa tobom. Odavno su prošla vremena kada program nije prihvaćao slova š,đ,č,ć,ž. Poštujem svakoga tko je navikao tako pisati, ali kad se rade titlovi to je nešto sasvim drugo. Svaku primjedbu upiši pod "komentare" koji se nalaze uz titl i ocjeni ga tako da i drugi znaju da ne valja.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2009 u 20:26 |
|
pa to je prosto da se razume
velika vecina ljudi ima englesku tastaturu na kojoj je naucila da kucka tako da dodatna slova malko znaju da zasmetaju i da uspore prevodjenje. sad postoje programcici koji dodaju kvacice i ostale kuke i motike , a postoje i ljudi koji rade te ispravke licno mi ne smeta to sto nema neki kvacice kome smeta moze da doda kvacice i da ga vrne na sajt naravno NIKAKO DA SE BRISE ORIGINALAN POTPIS ako primetis neke vece nepravilnosti ti prijavi pa da izmenimo i popravimo |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Onryō Pridružen: 03.Rujan/Sep.2008 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2009 u 20:28 |
|
Izgleda da samo meni programi ne podrzavaju ta slova
....ili sam jednostavno glup (ovo drugo je verovatnije ). Zato je tu old school notepad...jbg, zvuci neobicno ali deluje. ![]() Kada je pravim prevod, postujem te kvacice...a ovako, kada gledam film, ne smeta mi ako ih nema...bitno da prevoda ima i da je tacan. |
|
|
...rot and assimilate...
|
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2009 u 20:37 |
|
titlyu koristim da dodam kvacice tako da mozes da ga probas , takodje pokaze ako se i negde progutalo ili pogresilo koje slovo i slicno
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
dcizmas
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2009 u 20:58 |
|
Pa zar i za postavljenje kvačica treba neko znanje...?
Za prevođenje treba znati engleski, znati da koristiti PC
i treba znati koristiti program SW
a ako autor prevoda i nije postavio kvačice, šta ima veze,
dovoljno je i to što je postavio prevod.
Svako ko nije zadovoljan prevodom bez kvačica može sam da ih postavi
Pa čak i ne mora da ih uploaduje ovde ako ne želi
ali neka ne traži da mu to neko drugi uradi, a pogotovo da zbog toga kritikuje prevodioca.
Hvala prevodiocima za prevode, pa makar oni bili i bez kvačica...
|
|
|
Pozdrav svima...
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72167 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2009 u 21:43 |
|
Ne bih htio ulaziti u preduboke polemike, ali stvar je u tome što očekuješ od nečega i što te zadovoljava. Ako netko kaže "Kakve ima veze što nema kvačica, bitno da je titl gotov.", onda ja mogu postaviti ovakvo pitanje: "Ako je netko potrošio 10-ak sati da napravi prijevod, zar mu je toliki problem bio staviti i kvačice?" Ako ja postavim pitanje "Nisu li nas u školi učili pravopisu?", netko će reći "Nema veze, bitno da ja pogledam film."
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2009 u 01:35 |
|
A ja kažem da su u pravu i jedni i drugi. I Iromafia i toci, ali i Luka... Lično, volim da gledam film sa "kvačicam" ili da ga kao takav narežem na disk, ali ako ih i nema, bože moj, nije propast sveta. Ovo što kaže Luka, skroz je tačno. Jednostavno ljudi imaju takve tastature i navikli su tako da pišu... Šta da radimo, tako je kako je...
|
|
|
|
![]() |
|
woody
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2009 u 03:58 |
A gdje su tvoje kvačice? ![]() Bitno je da ima titl, sve ostalo se da brzo srediti i dosta se titlova pojavi kasnije i sa kvačicama. Najveći trud ide na prevođenje i ako je autor odlučio da to odradi bez kvačica, ja to poštujem. Činjenica je da je bolje ako ima kvačice, ali nema potrebe sad kukati kad ih nema. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |