Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Spider (2002) |
Odgovori |
Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4477 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2023 u 19:27 |
Vrhunska gluma vodeće trojke i prilično dobro prikazano kako može završiti netko sa Capgrasovim sindromom.
Lik stiže u grad, zbunjen koro skroz, ali s namjerom da utvrdi što se dogodilo s njegovom majkom jer sjećanja su izblijedila. Pa posjećuje određene lokacije te mu se sjećanja malo po malo vraćaju. Čak i ako vas ne zanima navedeni poremećaj, pogledajte ako ništa zbog briljantnih izvedbi Clegga, Byrnea i nevjerojatne transformacije Mirande Richardson. Lektira za studente psihologije, nama ostalima ipak samo nevakidašnji bombon jer se radnja ipak trebala malo ubrzati. |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58019 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Uh, njega baš nisam voleo, sam tip filma, način na koji je ispričan, nije moj broj, iako tema može biti interesantna, gluma svakako odlična, no ja prosto ne volim takve filmove, nije nužno baš onaj "mind fuck" pravac (tek to ne podnosim) ali kažem, meni zbilja dalek, nije domen mog interesovanja najkraće.
|
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4477 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Nije mindfuck, ali ti znaš da čim je šema nesvakidašnja ja sam odma' u ektazi. |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58019 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Je, ali ubaci takvog lika sa takvim, hm, tegobama i umom u neku malo ipak drugačiju priču, drugu sredinu, neka u podjednakoj potrazi za sobom, ali npr u noir-u, i meni je dovoljno. Ovako je suviše specifičan za svoje dobro, hermetički zatvoren u svoj svet (isključivo meni dakle, to itekako može biti poslastica za one kojima je to svet u kojem žele da borave, ili makar da ga dokuče)
|
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 8742 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Pomenuh Cronenberga i setih se datoh filma, a i imao sam tad želju da pročitam roman, ali nisam. Meni se jako svideo film. Pa to oko mentalnog poremećaja može da bude i nešto drugo ali nema veze, može da se uzme u obzir i dati sindrom kao što je Joxer naveo, jeste najistaknutiji simptom je prisutan, ali i ide i šire, a opet ozdravljenje ide u tom smeru. Tempo mi je taman, koliko se sećam nije mi ništa smetalo. Meni se nekako svidela sredina, lokacije i ono tmurno, boje , i mrlje, pa i oko onog što gleda kroz prozor, i drugo, i kad je `svetlo`, odsustvo ljudi na ulicama, saobraćaja. E sad što puppet reče da su ga izmestili na drugo mesto, pa ne znam ne ulazim u to, ali meni je ovako potaman. Sviđa mi se simbolika paukove mreže, mada ona se dosta koristila, opet i sećanja i promenljivost istih , njegovo prisustvo kao da su gledaoci bili posmatrači, pa da se proceni šta je ... opet i lepo se brinulo o detaljima u filmu. Nešto nije pokriveno u filmu, serviraće se ukratko na kraju. Gluma svih aktera mi je odlična. Posvećenost Ralf Fajnasa je super, opet uloga oca možda i najteža, ma svi su mi dobri. Sećam se da sam slušao da je bio ograničen budžet , mislim da je kasting dobro odrađen, mada Fajns i producentkinja su se pitali da li će se uopšte ekranizovati roman i ko bi mogao da režira i smatram da je Cronenberg to dobro odradio. |
|
Odgovori | |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |