Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Seoske radne verzije... U najavi... |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Danilo-Naissus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior moderator ![]() ![]() Legio VII Claudia Pia Fidelis Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 17292 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2019 u 18:51 |
Tema namenjena za Moderatorluke početnike...
Objavljivanje radnih ili nedovršenih seoskih verzija... U najavi.... Anketa za Seljane - izaberite temu Sela od ponuđenih... "Seljani biraju" - Moderatorluk stavi na glasanje više tema pa koja pobedi... Tema za dobronamerne i konstruktivne predloge Moderatorlucima... Da se ne zaturi... seoska verzija Malizia, koja će ipak ostati samo radna verzija. https://forum.titlovi.com/selo-nadomak-sume-2-reloaded_t88871_p1512377.html#1512377 aka Seoska Malizia 2019 ![]() Ažurirao Danilo-Naissus - 27.Studeni/Nov.2019 u 23:07 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Legio VII Claudia Pia Fidelis Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 17292 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pošto Gever premijerno Moderira u Selu, evo da se pohvalim kaoko je to izgledalo u mojoj prvoj, neuspešnoj premijeri...
Pre premijere u Selu sam malo eksperimentisao... Uzeo sam odlomak iz "Maratonci trče počasni krug" i to veeeeliiiikiii odlomak, knjiški, adaptirao imena i malo adaptirao tekst. Lekcija 1. Tekst uvodne priče (iz mog ugla, nije pravilo igre) treba da bude zanimljiv i sažet što više. Ako prelistaš starije partije, Tihi je nekada počinjao priču sa uvodnim predstavljanjem likova što je OK. Daje profil svakome. Sabrana dela "Sela".... premijera Tihi, 24.Travanj/Apr.2014... ...a kasnije je modifikovao svoj stil, uvodio dijaloge odmah na početku i usput otvarao likove uvodeći ih na pozornicu... npr. Alan Ford ili intro kao kod Star Wars U svakom slučaju, teško je bilo koga iskopirati, a i ne treba, jer je svako Moderatorluk za sebe... Ja na žalost, nisam mogao da odolim dužoj priči... koja jeste interesantna ali verovatno i smaračka za Igrače... Seoski Deadpool... Na sreću, to yebila jedna scena iz filma koju je trebalo proširiti novim likovima... Lekcija 2: izbor uloga - po svom nahođenju/proceni, imaš pregled ko je kada bio... Režija, scenario i glavne uloge Meni se desilo (u žurbi, a nije me sramota da priznam odmah) propust da Izdajniku pošaljem info da je Izdajnik ali bez info koga treba da brani. Na sreću, sok sam se setio Seljani su već linčovali mog Vukodlaka. Priznanje je usledilo posle završene partije ali realno NIJE uticalo na ishod partije. Da je preživeo prvi krug, imao bi pomoć Izdajnika u narednom drugom krugu. Zmači, pažljivo šalji PP Igračima, bez žurbe. Posle priče, može i do ponoći ako si u nekom poslu. Nije hitno. Žrebom sam izvukao za moju premijeru tako da nije mnogo potrajao. Odmah su ga "rešili" u prvom krugu. ![]() Lekcija 3: pisanje uvodne priče i narednih linč-priča i večera-priča. Uvodna priča je najobimnija jer su svi likovi tu. Linč priča - glavni "junak" je osoba koja se linčuje a obično se pojavljuju (mada nije pravilo) samo oni koji su izglasali linč, mada može da se ubaci i neko koji "bezuspešno brani" linčovanog kao što ga je branio/la tokom glasanja. Večera priča - u glavnoj ulozi je obrok i Vukodlaci. Ps.s tim da je Tihi od klasičnog linč scenarija kasnije pisao o "nezgodama". Nekome padne saksija na glavu, upadne u poljski wc, ima infarkt,... i to je ok. Pisanje LP i VP bi trebalo da je izbalansirano bez hintova obično sem ako ne želiš namerno. Dešavalo se da je neko npr. vidovit u ulozi a da nije Vidovnjak, jedanput smo imali slepca kao Vidovnjaka (igrao ga je komšija Ispravljač 14) a jedanput Hogora iz GoT kao Vidovnjaka. A dešava se da je vidivita osova zaista vidovita... svi misle da nije a jeste. U prošloj je Boni bila istražitelj i špijun... pa ko kako pomisli, mada obično nije. Ako neko želi nešto da doda ili pita starije i iskusnije Moderatorluke od mene... izvolte. ![]() Srećan Moderatorluk !!! ![]() ![]() ![]() Ažurirao Danilo-Naissus - 26.Studeni/Nov.2019 u 19:22 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Što se tiče nekih mojih najava...
Pandorum (2009) je super tema, ima malo likova ali se mogu dodati... Bonnie And Clyde 1967 - ovde bi Boni bila Boni (lepa i opasna) a problem je koga staviti za Klajda? :) Prljavi Hari... možda ona scena sa "Do you feel lucky, punk?" I tu je pitanje ko bi mogao od muških da glumi Drti Harija... * Bilo jednom u Selu... mi nije baš prikladan... za Selo. ** The Untouchables - film je limunadica od filma... nije za Selo... |
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 10715 |
Evo jedne započete, koja se možda i ostvari:
Radni naslov: Čas matematike kod nastavnice Ljubice Iksipsilon - Sjednite, sjednite! – s vrata je povikala nastavnica matematike Ljubica Iksipsilon. – Nadam se ste svi napisali zadaću. - Nastavnice! – javi se Jedan Edenovski – Ja sam sve napisao, ali kad sam dolazio u školu zapuhao vjetar i otrgnuo mi list iz ruke. Trčao sam za njim, maršala Titija mi. I taman da ga uhvatim, vjetar promijeni smjer i zadaća završi u Titluši. - Ha, ha, ha... – smijao se njegov susjed i drug iz klupe Broj Dvojkovski – Ovaj ti je dobar. Bolje nego kad si prošli put... - Dobro, dobro... – prekinu ih Ljubica – Jedane, od tebe nisam ništa više ni očekivala. Ionako imaš toliko jedinica da je svejedno upisala ti sad jednu ili ne... - Opet ćeš ponavljati godinu. – Rugao se Broj Dvojkovski. - Ni ti nisi puno bolji, Broju. – reče Ljubica – Sve same dvojke. Znaš li ti za neku bolju ocjenu? ---- U ulogama: Ljuba, Eden i Numberguy - Ostali bi došli, jedan po jedan... ---- Dakle, izbor teme je prilično širok pojam. Ne mora to biti ni film ni serija, ni knjiga. Bilo šta što nekome padne na pamet. Skoro je Subi (ove godine) imao prosto temu: Selo nadomak šume. Čak je minimizirao priču koliko god je bilo moguće. Glavna svrha priče je da seljane (igrače) dodatno motivira za igru, da da osnovanog i neosnovanog materijala za prozivanje ili tek da se zezamo. Npr. Nisam ni slutio da će ona sa sultanom Bonijem biti onako zanimljiva (a morao sam, ipak je to Boni), ali svakako mi je bila namjera da se zezam s onom promjenom spolova. Ja sam imao običaj ponekad (da malo podgrijem situaciju) pisati i ona intermezza, ubacivati slike i slično... Npr. Irina intergalaktička kavana ima sve to. Mislim da je bilo intermezza i u Ćeranju, a bio je jedan i kod Sultana (kao trailer za sapunicu)... Kod Irine intergalaktičke kavane je čak bilo naizgled nerazumljivih dijaloga (povučenih kroz google translate na raznim egzotičnim jezicima)...
Ažurirao baho - 26.Studeni/Nov.2019 u 23:52 |
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 10715 |
Evo one zezancije s institutom... Imali smo prije toga neke dijagnoze (tj. Eden i ja smo se najviše zezali u vezi toga, pa je to dalo inspiraciju za ovo), a onda smo odlučili utemeljiti i rječnik...
Moj post od 9.1.2019 (u Selo nadomak šume 2 - reloaded): -----------------------------
Da sad ja smišljam priču za sljedeću partiju odvijala bi se na ovom našem institutu. Na Institutu za Selo i gubljenje vremena stvari su se odvijale uobičajenom dinamikom. Još uvijek se osjetio sveprisutni duh pokojnog profesora Tonija Kadeticijusa i toga kako je umro, nakon što je u Irinoj kavani birao šta će popiti na "eci, peci, pec", svojom posebno razvijenom naučnom metodom. Izbor je pao na flašu koja je slučajno zalutala među ostale, a niko nije znao da je u njoj solna kiselina. Pošto je Toni inače bio poznat kao neko široke ruke, počastio je i gazdu istim pićem. I tako su njih dvojica nazdravili, po posljednji put u životu, tj. u svojim životima. No to je jedna sasvim druga priča, jer od smrti profesora je prošlo dobrih 5 mjeseci i stvari su se vraćale u normalu. Klen Ložionić, domar i osoba koja se brine da uvijek svima na institutu bude toplo, barem oko srca, izašao je napolje, odmah na rub Zekanove šume, koja se nalazila pored Instituta, da zapali cigaretu ili nešto drugo nalik tome. Duboko zamišljen, odjednom se našao na tlu. Nakon što je shvatio gdje se nalazi, vidio je da pored njega leži tijelo akademika prof. dr. merituma Hogara Gustafsona, gostujućeg profesora u penziji sa Švedskog kraljevskog titlovačkog instituta. Po spuštenim hlačama shvatio je da je akademika vjerovatno bilo stislo, pa je kao veliki ljubitelj prirode radije odabrao šumu. Odmah je otrčao po pomoć, iako Hogaru nije bilo pomoći. Na lice mjesta uskoro su došli akademik profesor dr. sci. prim. Eden Selodijagnozovski, direktor instituta i njegov kolega i zamjenik, čije titule bolje da ne nabrajam, jer mi je mrsko, Baho Zgubidangubić. - Hogaritis šumikus - odmah je konstatirao Eden. - Slažem se, kolega - rekao je Baho i još dodao - Ali moram zapaziti i hogaritis tangicius rosea. Jeste li primijetili ružičaste tange? U tom trenu se na licu mjesta pojavila Boni Klajd-Šerifović, šerif Titlovaca sa svojom zamjenicom Anom Kostolomić, koje su čule njihov razgovor. - Opet se vas dvojica preseravate s tim stručnim izrazima, ha? - povikala je Boni. - A niko od vas nije primijetio da mu je utroba razderana? - dodala je Ana. Pošto je bilo očito da se radi o ubistvu, sad već na "mjesto zločina" pozvali su mrtvozornika dr. Buzija Patologića. - Ono što sigurno mogu reći je da je mrtav. - rekao je Buzi. - Dobro jutro, Kolumbo - rekao je Klen, motajući još jednu u prikrajku - To sam i ja odmah shvatio. - A kakvi su ovo tragovi ovdje? - upitala je dr. Zrinka Autopsić, njegova pomoćnica. - Hm... Preveliki su za neku šumsku životinju. Kao da su vučji, ali mnogo veći. - odgovorio je Buzi. - Ajme! Jao nam se svima! - povikala je Ljuba Osmić, čistačica instituta, koja je to načula dok je istresala kantu s prljavom vodom - Opet se pojavio! Ajme, ljudi! - Ama ko? Polako. Šta ti je? - smirivao ju je prof. dr. Metko Bleksabatić, šef odsjeka za tiho- i glasnologiju - Hoćeš vode? Šećera? Vode i šećera? - Možda šećera i vode? - dodao je prof. dr. Iso Ispravljač, glavni lektor Instituta - Ma pusti je, opet nešto trabunja te svoje bapske priče. - Ama... Ama... Ama, vukodlak. Opet se pojavio. Jao li nam se! Ajme! - reče Ljuba. - Kakav vukodlak? To su gluposti. - Rekao je Riči Prijavić-Neprijavić, student selologije, za kojeg zapravo nije bilo sigurno je li se upisao ili nije, jer mu se prijava negdje zagubila (pa ne znamo učestvuje li o ovoj partiji). - Vukodlak? - zapita se Buzi. - Jeste da ne vjerujem u to, ali ako zaista postoji, onda bi ovo odgovaralo njegovim tragovima. - E ovo će da bude pravi circulus primus generalis karambolis, kako mi se čini. - dodao je Eden. ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Gledao sam sinoć prve 2 epizode serije Zona sumraka... nisam siguran, možda smo je imali... ali sam pomislio tj. zamislio Edena u Zoni sumraka...
Nešto u fazonu... niko neće da glasa u Selu za njega... Baho, što se tiče seoske režije... pitanje za Moderatorluke Sela... Uvodna priča... Opcija 1: sve likove okupiti na 1 mestu, Opcija 2: svi likovovi se nalaze na jednom prostoru... bilo je priča... u selu su ili u zgradi... etc. Ponekad je baš nezgodno sve likove ugurati na istu scenu... ![]() ![]() Interesantna je možda i ideja Seoska evrovizija ali je malo komplikovana kome dati ulogu i odakle dolazi... seoska geografija... teža tema. |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Razmišljao sam o seoskoj adaptaciji filma Boni i Klajd.
Nedoumica je koga izabrati za Klajda. A Baho bi bio Džin Hekman, ladno. ![]() Tihi bi bio onaj teksaški rendžer.... A imam još jednu odličnu ideju, možda je već bila neka varijacija ali ovaj film koji bi bio mix 2 filma nije bio garant. Baš seoska tema. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator ![]() ![]() Eden - Zeleni - Šon Bin - Bogomoljka Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Јакимово, МКД Status: Offline Points: 15609 |
Pa, moderiraj sledeći put i adaptiraj to.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Prvo da se "podsetim" filma, a verujem da ga je većina gledala.
Ako neko nije - preporuka.... ![]() Seoska adaptacija jedne serije je malo veći zalogaj, to bih pre da predložim nekom od iskusnijih i starijih Moderatorluka. Tihi i Baho su je možda gledali svojevremeno. Ja sad gledam sezonu 1 ali ide malo sporije. PLUS treba to zaćiniti i seoskim humorom i seoskim toponimima. |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator ![]() ![]() Eden - Zeleni - Šon Bin - Bogomoljka Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Јакимово, МКД Status: Offline Points: 15609 |
Snaći ćeš se i ti. Samo ne zaboravljaj reći ljudima koga da brane, ostalo nije bitno.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gewehr98 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Online Points: 529 |
Šta mislite o filmu Rane? Ili Borilačkom klubu, Sedam. Džoker nije neka tema, ali npr. Sneč. Dosta likova, komedija, odlično za selo. Dok Lepa sela i nisu baš za Selo...
|
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Narode, nije loše kad imaš nešto što posluži kao inspiracija, ali važnija je sama priča i likovi u njoj.
Meni su tako super one priče od Tihog kad su svi bili povrće, ili kad počne kao svemirska odiseja, nalik Star Warsu, Crvenom patuljku ili ko zna čemu, a radnja se raspetlja u nekom neočekivanom pravcu. Zato mi je i ona Nebojšina (koja možda ne podsjeća direktno na ništa) fantastična. Zato mislim da je važnija inspiracija i mašta od same teme. Tema je tek da imaš od čega početi. Znao sam početi priču o jednom, pa je na kraju promijeniti u sasvim nešto deseto. I kako god, ono što se na kraju broji je da se seljani što više zakrve.
![]() |
|
![]() |
|
Numberguy ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() Pridružen: 07.Svibanj/May.2010 Lokacija: Makedonija Status: Offline Points: 1557 |
Borilackom klubu, je dobra ideja. I film je takav, ne zna sta se desilo ni Ed Norton.
![]() A moze i Rane.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Borilački klub nisam gledao, a godinama kao planiram.
![]() Može bilo koja tema kao osnova a onda ide seoska razrada. Upakovati likove u seoske likove to je mudrost cela. ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Online Points: 529 |
Odmah da ideš da gledaš.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
U pravu si, ja Irca nisam ni gledao, samo čuo kako se zovu likovi i sve ostalo smislio.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Mislim da je odlična ideja da Moderatorluk seloekranizuje neki svoj omiljeni film ili seriju.
To je ujedno i odlična preporuka za ostale. Da nije Bahe pitanje je da li bih odgledao Prostranstvo, a trenutno čitam knjigu br.3 i skoro da je 96% poklapanja... Bik kao novi lik o čemu je već pričao Baho u temi. Odlične knjige = serija sigurica. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Tako i sa Borilačkim klubom. Naravno, knjiga bolja.
|
|
![]() |
|
Numberguy ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() Pridružen: 07.Svibanj/May.2010 Lokacija: Makedonija Status: Offline Points: 1557 |
Evo jedna od mene onako kao šala. I ne zameravajten na moje pravopisne i jezične greške.
![]() Seoski park
Šta se desilo sa
našoj kraljici? - rekla je Ljubina, inače glavna pomoćnica
Cersenona za uklanjanje ribolovne stapice. Ko je mogao ovako
da je raspara i vrati u jezerce? – zapita se Anona, inače, isto tako, dobra
ribica koja nikad nije izlazila na površini. Danilone, i
njegov pomoćnik Silentino, tog dana isto tako su pecali i kada su vidjeli šta
se desilo dotrčali i rekli: Sigurno neki
vukodlak je uradio ovo? Ažurirao Numberguy - 02.Prosinac/Dec.2019 u 22:10 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
A ima i knjiga ?
![]() Mada mi se čini da sam je video a možda i držao u Evro Đunti knjižari nekada. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |