Hard disc
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=9977
Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 14:01 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Hard disc
Objavio: jack
Tema: Hard disc
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 16:44
|
evo ovako imam jedan mali problemcic.
pošto sam kupio digitalni reciver s mogucnosti snimanja na hard disc(dakle imam ladicu na reciveru sa hardom)i sve je ok snimi slika je fantasticna,ali tu je sad problem,kad spojim na dig.reciver moram staviti pod Master i to je to,i sad kad taj isti hard prebacim na komp nece mi prepoznati taj hard(imam dva hard disca da ne bude zabune,ali ovaj nece,promijenio sam slot na Slave jer tako mi je i bio ali uzaludno,hard je u potpunosti ispravam nego me j..u ti slotovi,pa ako mi netko moze malo pomoci bio bih mu zahvalan,,dali se tu treba sto promijeniti u Biosu neznam.,ajmo ljudi pomozite.
------------- JACK
|
Odgovori:
Objavio: Dngy
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:06
|
Moraš u biosu namjestit pod "hdd priority" na prvo mjesto disk na kojem su ti windowsi, jer se često dešava da disk koji naknadno prikljućiš automatski prijeđe na prvo mjesto, pogotovo ako ti je glavni disk sata.
|
Objavio: Guests
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:12
|
uzmi usb ladicu i nemas problema
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:15
pa i namijesteno mi je ovj prvi disc sto prepoznaje na njemu su win ,.ali mi nece ovaj drugi prepoznati,dakle prepoznavao ga je dok mi je bio na Slave ali kad sam spojio na reciver zahtjevao je na da ga prebacim na master da bih mogao snimati,i onda kad sam vratio na komp nista ,pa sam vratio na slave kako je i bilo,ali ni onda nije radilo,zato mislim jel se treba sto u biosu podesiti.,.
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:16
|
jack piše:
pa i namijesteno mi je ovj prvi disc sto prepoznaje na njemu su win ,.ali mi nece ovaj drugi prepoznati,dakle prepoznavao ga je dok mi je bio na Slave ali kad sam spojio na reciver zahtjevao je na da ga prebacim na master da bih mogao snimati,i onda kad sam vratio na komp nista ,pa sam vratio na slave kako je i bilo,ali ni onda nije radilo,zato mislim jel se treba sto u biosu podesiti.,. |
pa i imam usb ladicu?
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:18
|
speedy piše:
uzmi usb ladicu i nemas problema |
Imam usb ladicu
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:18
na usb kladici ne moras nista namjestati, ja imam dva hdd-a i dvije ladice i oba su na master a win. dize sa onoga sto je u kucistu, isto master ne znam, lega
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:23
a covjece mene uvijek nesto zaje...a,idem vidjet te postavke u Biosu,tebi je hdd priority"ovaj na kompu,a ovaj iz ladice..nije mi jasno kako ti oba harda mogu raditi pod master.,jel ima neka postavka u biosu.,.daj speedy pomozi,,cijeli dan se gnjavim s tim.,
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:25
ovaj iz ladice mi nije ucitan u biosu
probaj dici win. i onda tek upaliti usb hdd
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:28
ok,samo mi reci jel bitno na kojem je slotu ja sam ovaj iz ladice stavio na Slave,.,mislim tako mi je i bilo prije i sve je radilo.
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:33
|
bitno je ako ga prikacis na sata/ataslot na maticnoj, ako je u ladici preko usb-a onda nije bitno, barem je tako kod mene
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:35
ok,idem probati,.,hvala
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:36
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:48
nista probao sam,sad kad mi se podize sistem piše mi Floppy disc(s)fail (40) i moram stisnuti F1 da bih nastavio dalje.Neznam jel ima kakve veze kad sam ga spojio na reciver(disc) pitao me je dali zelim Defregmentaciju i ja sam potvrdio.
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:52
ne znam, pricekaj do navecer da netko pametniji dodje na forum
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 17:54
haha vazi .,.svejedno hvala ti na pomoci
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 20:56
i dalje trazim bilo kakvu korisnu informaciju 
------------- JACK
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 22:43
alo ima li budnih
------------- JACK
|
Objavio: Zlatkohead
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 23:08
probaj spojit na sekundarni ide kabl na slave...
ak imaš dva optička i ta dva harda, onda mora bit npr: primarni master (hard1), primarni slave (dvd rom) sekundarni master (dvd prža), sekundarni slave (hard2)
ja kad spajam dva harda, nikada ne spajam na isti ide kabl... (ili: primarni master hard 1 i primarni slave hard 2)
ak ne funkcionira spajanje na zasebni ide kabl, onda ćemo naći drugo rješenje...
------------- http://imageshack.us -
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2006 u 23:13
meni je uvijek 2 hdda na jednom i 2 dvd rom/rw na drugom kablu
ali to nije bitno, covjeka zanima za usb ladicu
|
Objavio: BELI
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2006 u 00:23
speedy piše:
na usb kladici ne moras nista namjestati, ja imam dva
hdd-a i dvije ladice i oba su na master a win. dize sa onoga sto je u
kucistu, isto master ne znam, lega
|
Win XP nema problema sa vise primary/master diskova/particija, dakle slobodno poslusaj coveka.
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2006 u 00:46
sve sam spojio kako treba,sve sam kombinacije isprobao,ali pri samom podizanju sistema mi pise da je taj hard(ladicar na Slave i to je ok ,ali mi ispod toga piše FLOPPY DISK(S) FAIL(40) i onda moram stisnuti F1 da bih podigao sistem,i on sve prepozna samo taj hard iz ladice ne,,dali je problem u nekim driverima sa Flopijem,nije valjda da cu morati Reinstalirati komp radi toga.da ne bude zabune do sada mi je radilo sve bez problema na ovaj nacin,ocitavao mi je oba harda.,.,
------------- JACK
|
Objavio: BELI
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2006 u 01:10
Najbolje da ti speedu objasni kako je on to resio, ali
detaljno.....inace, na tvom mestu ja bih i taj disk
stavio na master, i prikopcao na usb. Mislim, kada ga na
zivo (dok komp radi) prikopcas, trebalo bi samo da ti izbaci onu
poruku "new dewice detected" . Meni komp radi 24h dnevno, sedam
dana u nedelji, ako ti uspi, a ti ucini kao i ja. I nadaj se da
ne rikne stogod.
A bas imas za snimanje ovih dana filmove....Imas Erola Flyna da snimis....
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2006 u 10:42
najbolje je da jack posalje foto te ladice, meni tu nesto smrdi
kao sto smo beli i ja rekli, kada ti je komp vec upaljen, prikljucis usb kabel u njega i dodje ti poruka "new device deteced" to jednostavno mora tako, a ako je usb prikopcan a ti onda uplais komp, ne smije biti nikakvih errora, usb jednostavno ne smije da sjebe dizanje
|
Objavio: Zlatkohead
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2006 u 11:51
točno...
p.s. ja sam se osvrćo na spajanje bez ladice
------------- http://imageshack.us -
|
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2006 u 00:28
ej ljudi evo napokon je rijesen problem,vjerovali ili ne u pitanju je bila memorijska kartica koja je bila ispala iz slota,i radi toga mi nije htio prepoznati hard,evo sad sve radi bez greske,skoro 2 dana sam izgubio zbog ovoga da popiz..š,vec sam htio komp razbiti ali evo radi,hvala svima na pomoci 
------------- JACK
|
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2006 u 10:31
eto super bas mi je ivica 
|
Objavio: Seven Of Nine
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2006 u 19:37
ivica gljivica
------------- Pioneer of Civil Rights
|
|