Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

The Matrix Resurrections (2021)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=99711
Datum ispisa: 11.Lipanj/Jun.2026 u 22:57
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: The Matrix Resurrections (2021)
Objavio: Boxter7
Tema: The Matrix Resurrections (2021)
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2021 u 21:58
Uh... Jedan od omiljenih filmova. Nisam siguran da mu je ovaj nastavak trebao.

Odgovori:
Objavio: vladablok9a
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2021 u 18:27
Nisu mu bila potrebna ni prethodna 2, jer su odradjeni samo zbog para, apsolutno nicemu nisu sluzili

Objavio: kikilele
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2021 u 22:03
Uz duzno postovanje, pa onda nisi shvatio film. Inace, sutra 22.12.2021 izlazi na HBO Max, eto nam digitalne verzije. Big smileBig smileBig smile

Objavio: vladablok9a
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2021 u 19:21
Sve sto treba da shvatis je u prvom delu, jedino vredno pomena iz ostala 2 je dijalog sa Arhitektom, sve ostalo je nepotrebna splacina, kao da sam gledao neko marverlovo sranje. Izbaci prvi deo i objasni mi sta si to shvatio u druga 2?
Inace odgledah i ovaj deo, ali ne bi spojlerisem 

Objavio: Telegon
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2021 u 20:53
Sagledah i ovaj, četvrti deo. Blago je reći da je ovo katastrofa. Jeftina akcija i jeftina priča. Komplikovane i uzaludne potere, ekspozicija u kojoj nam se sve objašnjava većinom rečima, a slabo i delima, izostanak izvanrednog Hjuga Vivinga kao agenta Smita, plitki i isprazni dijalozi, uvođenje mora novih bezličnih likova, beskrajna jurnjava sa jedne na drugu stranu, izostanak izuzetnog akcionog spektakla koji je trilogiju, između ostalog, učinio remek-delom itd.

Sveopšti jad. Iako mi je prvi deo filma držao pažnju iz čiste znatiželje, i iako sam lično srećan zbog pojave Nila Patrika Harisa, jer se s radošću setim njegove uloge u How I Met Your Mother, ovaj film je bio mediokritet kakav nisam video još od poslednjeg filma iz serijala filmova o Ratovima Zvezda. Bojim se da jeftini pokušaji da nas zbune prikazujući scene iz starih filmova u okviru novih da bismo pomešali nostalgiju za starim za uživanje u novom nisu prošli.

EDIT: Kakvih filmova ima sa ocenom ispod 5, mislim da nije primereno dati manje od 5. Lična ocena: 5.5.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2021 u 23:24
Uocavam da na mnogim relevantnim sajtovima uglavnom dominiraju negativne kritike.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2021 u 23:54
Preskačem. Iako to nikoga ne zanima, svi trče za mejnstrimom...

Objavio: lovac666
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2021 u 10:44
Loš film, da ne govorim da je vizualno kao da je sniman mobitelom

Objavio: bracabmb
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2021 u 14:17
Ne postoje nastavci, (obrisan dio zbog vrijeđanja ostalih). Priča u 4 poglavlja. Um treba da je otvoren i pita!?

EDIT:

Za ovakvo izražavanje prema ostalim sugovornicima dodjeljujem prvu i jedinu opomenu. bubba

Objavio: kjovo
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2021 u 14:38
Ne znam cemu to vredjanje,nije greska ako se kaze nastavci,na kraju krajeva,drugo poglavlje se nastavlja na prvo,iliti je njegov nastavak i tako dalje.Ali opet ako hoces tako prvo poglavlje je vrhunsko ostala su ocaj blagi i bespotrebna.Ali opet to je moje i samo moje misljenje i necu druge vredjati ako se ne slazem sa njihovim misljenjem

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2021 u 16:05
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Ne znam cemu to vredjanje,nije greska ako se kaze nastavci,na kraju krajeva,drugo poglavlje se nastavlja na prvo,iliti je njegov nastavak i tako dalje.Ali opet ako hoces tako prvo poglavlje je vrhunsko ostala su ocaj blagi i bespotrebna.Ali opet to je moje i samo moje misljenje i necu druge vredjati ako se ne slazem sa njihovim misljenjem

Slažem se, totalno nepristojno. Nastavak znaci produžetak, nastavak se uobičajeno upotrebljava za film, a poglavlja za knjige, udžbenike, pisana dokumenta. Aktuelno je i u još jednom postu greška prilikom pisanja, jako bitna stvar. Ovo nije forum ( filmovi i serije) gde će se diskutovati o pravopisu, normativnoj gramatici, Leksikonu stranih reči i izraza, jezičkim nedoumicama, već da se iznose utisci o filmovima i serijama, ukažu na pojedine zanimljivosti, podele iskustva, i tom prilikom da se trudimo da poštujemo  tuđa mišljenja, pa makar imali totalno suprotna, niko vas ne primorava da čitate, ako se i provuče greška, što više rada to više i grešaka, na fin i kulturan način je predočiti ( o tome lično pišem) i vezano za prevode ( njih npr. ne komentarišem).

Objavio: new1
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2021 u 18:37
Fake news:
Prema neprovjerenim informacijama film je skinulo oko 2 milijuna pirata i na HBO gledalo (glagol u nesvršenom prošlom vremenu - imperfektu) približno 12.000 gledatelj. Službeno ima informacija da je 9 ljudi odgledalo film do kraja, ali pri tom nije poznato uz ili bez prekida.
Očekuje se i nastavak franšize, Matrix pilav 1 i 2, te Matrix čobanac, a bogami i Kečiga...

Objavio: iromafia111
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2021 u 20:23
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Ne znam cemu to vredjanje...

Zbog vrijeđanja mu izričem opomenu. Druge neće biti. postovanje

-------------

Objavio: IonX
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2021 u 21:20
Meni je 66% na RT sasvim dovoljno (za pozivanja na "relevantne sajtove"):

Ono što mi se ne sviđa je što se Kianu naložio na imidž Džona Vika, pa će ga sad gurati kroz još x filmova.

Objavio: mile969
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 00:23
Film nije loš ali ne bi trebalo da postoji pod franšizom Matrix, uz sve to nekako izgleda jeftino a na mahove kao zombi jurnjava. 6/10

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 02:44
Prijevod su najavili  Bambula  i  darcassan ⚡

Objavio: zlatko-livadic
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 08:05
Jos uvek ga nisam odgledao, po svemu sudeci i po gotovo svim recenzijama film je pravo smece,videcemo ne zelim napamet da komentarisem, tek kada ga budem odgledao dacu konacni sud. Cini mi se da je film tako snimljen ono da nema sredinu, znaci ono wauu odlican je ili pak je smece pravo!!!!

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 10:10
Najgore je sto ce ga 90% ljudi gledati iako znaju da nista ne valja,ja sam prvi medju njima ali jbga prvi film mu je obezbedio gledanje dokle god budu izlazili nastavci barem kod mene. 

Objavio: robin12345
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 10:41
A ja imam 4kConfusedočekivao bar nešto. kmeeeee

-------------
Robin Obični- najobičniji

Objavio: ar8c
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 12:22
Prilično jalova recenzija, ali nisam time iznenađen. Više me iznenađuje horski "hejt" većine onih koji su film pogledali, ali i onih koji to nisu, valjda po sistemu "kud svi, tud i mali Mujo" Rizikujući da ostanem usamljen na drugoj strani obale, evo i mojih impresija nakon odgledanog filma onako kako je i predviđeno, na velikom platnu u udobnosti dobrog bioskopa:

Najveći problem današnjih konzumenata, ujedno i kritičara, jeste taj što se od svakog filma, a pogotovo od svakog nastavka, očekuje da je ništa manje nego masterpiece! Nažalost, to tako ne ide i retka su ona remek dela koja su pomerala granice žanra i/ili čak same kinematografije. Matrix definitivno spada u tu kategoriju, ali očekivati da svaki nastavak prevaziđe original u najmanju ruku je neozbiljno. Ni najveća imena svetske kinematografije ne mogu da se pohvale kako im je svaki film kultni. To je prosto nemoguće.

E sad, da li ceniti svaki naredni pokušaj da se neka priča raširi i razgrana u skladu sa vizijom kreatora, ili svaki takav pokušaj dočekati na nož i popljuvati ga - to je već na svakom od nas. Ali činjenica je da ovo novo digitalno doba gde svako ima prohodnost do medija i shodno tome do prilike da kritikuje, najčešće dovodi neopravdanog obezvređenja nečijeg truda.

Po mom skromnom mišljenju Resurrections je sasvim uspeo i dobrodošao nastavak iz serijala epskog Matrix univerzuma kome sam se unapred radovao, a na kraju i potpuno uživao u projekciji. Kompleksna i interesantna priča, gomila flashbackova za ljubitelje, odlična kamera i efekti na nivou priče i očekivanja (naravno, ukoliko se gleda na velikom platnu i uz odgovarajući kvalitet slike i zvuka), gde bi svako prepričavanje sadržaja bilo bespotrebno i kontraproduktivno. Od mene ocena 8,4/10 i obaveza da se u dogledno vreme u repriznom terminu utvrdi gradivo.

Možemo postaviti i nekoliko pitanja.
Da li je ovaj nastavak bio neophodan i da li se moglo živeti bez njega? Odgovor je, naravno, da nije bio neophodan i da je trilogija i bez njega sasvim fino zaokružila priču. Izuzev onih tvrdokornih koji bi želeli da je sve stalo već nakon izvornog Matrixa.

Da li je ovaj film savršen i bez mana? Naravno da nije. A koji film pa jeste? Svako u skladu sa svojim ukusom i željama može izneti svoje zamerke na određene nejasnoće, nedoslednosti, recikliranje izvorne ideje ili na čega god poželi. Šteta je što fenomenalni Hugo Weaving nije imao slobodnih termina da obnovi svoju rolu, ali zamena je adekvatna i kasting je sasvim dobar. Što se mene tiče, možda bih završio film na malo drugačiji način, ali da sam u prilici da kreiram i snimam filmove, onda bih o tome ozbiljnije razmišljao. Ovako cenim trud onih koji su zaduženi da snimaju i priču vode putem koji su zamislili.

Da li ovako koncipiran i realizovan četvrti deo sage treba da smeta istinskim fanovima? Naravno da ne treba! Samo treba očekivanja svesti na razumnu meru i prepustiti se priči bez da je primarni motiv negativnost i traženje mana. Ovo je sasvim dostojan predstavnik Matrix univerzuma i mogu samo da se nadam da nije i poslednji. U pitanju je SF žanr, a tu je sve moguće i dozvoljeno u skladu sa maštom i inspiracijom kreatora priče.

Kome bih preporučio ovaj film? Pre svega starijoj gardi (poput moje malenkosti), onima koji su bili u poziciji da uživaju i shvate pun potencijal i značaj izvornog Matrixa, ali i nastavaka koji su usledili. Upravo onima na čijim licima i telima mogu jasno da se uoče znaci nemilosrdnog protoka vremena i starenja, baš kao i na našim junacima Neu i Trinity, ali i na maštovitim tvorcima ove sage. Ima u filmu mnogo simbolike, skrivenih poruka i asocijacija, samo treba imati strpljenja i dobre volje, pa ih sve ih pohvatati.

Činjenica je da je jedno ovakvo mišljenje manjinsko i da neću imati mnogo istomišljenika. Ali ne smeta mi biti u manjini. Ako sam na ovaj način naveo barem nekoga da pogleda film umesto da se samo unapred osloni na pljuvanje i ako neko takav neočekivano dobije svoju porciju užitka, onda mi nije žao utrošenog vremena na pisanije

Objavio: puppet_master
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 12:57
Ne bi ti trebalo biti stalo do tuđih mišljenja i doživljaja ionako. 🙂 Nismo tu zbog jednoumlja, slaganja, znaš to i sam. Svako tek, verujem, kaže svoje. Ima kakve, heh, skoro pa tragičnosti u tome da se notornim pljuvanjem može poneko oterati od gledanja (ma kog) filma, te se ostaje uskraćen za kakav god već no ipak svoj doživljaj, no šta da se radi, ne može se očekivati ni da ko prećuti svoje mišljenje.

Sa druge strane, što bi rekla miss Shiba, ja volim da pogledam koješta upravo zbog tuđih negativnih mišljenja 🙂 šta ću im ja ionako? 😄 Svakom svoje. Nisam ni postao strastveni ljubitelj filma jer gledam tek vrhunske filmove koji mi se dopadaju, uživam često i u đubretu, osrednjim, promašenim filmovima. Volim ih većinu ionako a utisak/doživljaj neka i varira.

Kako bilo, sa ovim Matrixom sam zaspao posle 10 min, premoren sam i prosto nisam u stanju već danima da pogledam išta. Nevezano za ugođaj, svakako ću odgledati film.

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 13:22
Jasna stvar, gledat ću, mada postoji i zakon velikih brojeva. Ako od 100 ljudi kaže njih 90 da ne valja, šanse su ipak povelike da film osim kod par zaljubljenika neće ostaviti neki trag u kolektivnom sjećanju.

-------------

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 13:31
A ti pa gledaš filmove zbog njihovih uticaja na kolektivno sećanje? 😋

Ma ja ovo iznad aRc-u (pogodih li nick, makar blizu?), čovek se baš potrudio da napiše kako utisak, tako još i više osvrt na tuđe doživljaje, pa se tek onako nadovezah, drugarski, pada kiša, prodadoh samo knjigu kakvih latinskih citata 😄 pa hajde da kažem i ja koju, na svo već sivilo. 😄

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 13:50
Gledam što hoću. No smatram da ako hodaš kao patka, glasaš se kao patka, izgledaš kao patka- velike su šanse da si upravo to- patka! ( stara istinita poslovica sa USA tlaLOL ). Sad ako napišeš da li ja vjerujem USA poslovicama, neću ti odgovoritiLOLLOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 14:07
Ma, blesavim se 😄 razumem te svakako. Ti ideš od toga da bi verovao većini, ili hodu/glasu patke (😄), tj izgledi bi bili da je film, loš. No meni je to manje bitno, ne jurim samo za dobrim filmovima, sve i da mi većina sa sve patkom zbilja govori išta. 🙂 Čak i da ne ulazim u to što je moguće da mi na kakvom uber ličnom planu ko zna kakav film može šaputati nešto (samo) meni bitno. Zbilja. I bez svih mojih osobenosti. Najozbiljnije, upoznao sam jednom lika iz Bora, koji je odgledao Rocknrollu, od svih zala, i kaže da mu je promenio život taj film. Prodao je sve što ima, otvorio kakav restoran sa hrono (or some shit) specijalitetima. 😄

Rocknrolla. Svega ima. 😄

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 14:16
Kao kod mjuze npr. Svaka čast svim tim trubadurima, vokalima, skladu i čemu sve ne, no meni su daleko najbitnija mesta u mom umu na koja me ta mjuza vodi. 🙂 Možda je ona i krš najgori, šta da se radi.

No da ne lutam, verujem da me razumeš, neka teme nazad Matrix filmu, kakav god da je. 🙂

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 14:45
Ja sam isto rekao,ja film moram da odgledam jer na mene je prvi film takav utisak ostavio da sve sto ima u nazivu Matrix gledam. Ali sam ipak od onih tvrdokornijih sto bi rekao Arc ,mislim iskreno da je trebao da zavrsi na prvom delu jer je prica zaokruzena,ali sta je tu je teramo dok se snima .

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 15:11
@ puppet_master

Kolega, prijatelju, volim da prčitam to što napišeš jer nikada nije manjkalo poštovanja, razuma i uvažavanja drugačijeg stava. Mišljenja i treba da nam se razlikuju, pa kakav bi to svet bio da svi mislimo i radimo isto, ali respekt i lepo vaspitanje jesu ključ dobre i uspešne konverzacije. Inače imam isti problem, puno se radi, godine pritiskaju, pa ponekad zaspim i uz nešto što nikako ne bi smelo i zaslužilo. Ali ko razume - razumeće. Upravo iz tih razloga sam sa lepšom polovinom zapucao u bioskop i to u dnevni termin, da ovaj Matrix pogledam dovoljno budan i razuman I uspelo je, pružio je dovoljno zabave kakva mi je baš trebala, tim pre što je u Corona godinama manjkalo i dobre kinematografije i bioskopa. Očekivanja su bila realna i utisci su veoma dobri.

Samo da demistifikujem nick, u nedostatku vremena i inspiracije odabrao sam skraćenicu Alfa Romeo 8C, upravo onaj sa slike, odnosno Avatara. Ali to je već neka druga priča i neki drugi, opet manjinski hobiji

@ robin12345

Odmah da kažem, tvoje recenzije veoma cenim jer su sadržajne, pismene, kvalitetne i pre svega objektivne. Teško je zadržati objektivnost prilikom kritike i recenzije, uvek se tu provuče i subjektivno, a tajna je u meri. Ne moram uvek da se složim sa napisanim, odnosno ukusom, ali poenta je da nikada nema neke presije da se film (ne)gleda i po pravilu provejava osećaj poštovanja prema čitaocu.

A što se tiče mišljenja većine, samo bih se nadovezao primerom da danas od 100 slučajno odabranih ljudi sigurno njih 90 radije sluša turbo folk, a svega 10 Pavarotija ili makar rock. Da li to znači da narod uvek zna šta je najbolje i da je turbo folk bolji od Pavarotija?
Naravno, primer je malo ekstreman, ne radi se o potpunoj analogiji sa Matrix situacijom, ali nadam se da se kapira poenta.

Bottom line - mislim da bi fanovi Matrixa trebali da pogledaju ovaj film i to ignorišući sve komentare i recenzije. Onako opušteno, otvorenog uma, pa ako upali - upali. Ponešto može da se dobije, a teško da išta može da se izgubi...

Objavio: baho
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 16:25
Pih! I ovdje o svemu više nego o filmu.

Ma svakako ću pogledati. Gledo sam i sve Terminatore na račun prvog i drugog (ako se dobro sjećam, gledao i onu seriju), pa što ne bih i ovo?

Ako ništa, Carrie Ann Moss izgleda još uvijek odlično... A za žene je tu valjda Keanu (možda i za neke druge, da ne ispadne da sam netolerantan)... Smile

-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela <<
Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 16:59
Naravno, to čini forum zanimljivijim, mada verujem da tebi smeta.

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 17:07
Kao, malo je toksičan forum, ne pršte odasvud frustracije i (žešći) kompleksi, gde sme da se priča normalno o ma čemu, off topic je šatro, suviše spontano. 😄😄

Ono, ja sam nov ovde, ne znam da pišem, niti da pogađam teme, izvinjavam se svima na prethodnih par postova, znam da nisu u duhu foruma, šta da se radi 🙂

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 17:38
El nije neko reko da baho mrtav? A, ono živLOLMožda i Cersei naiđe pa sve ode u neke druge vode?Cool

-------------

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 17:53
Ovde se rasprava o filmu pretvorila u temu "Misli mene gone sve do vasione".

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 18:47
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

El nije neko reko da baho mrtav? A, ono živLOLMožda i Cersei naiđe pa sve ode u neke druge vode?Cool
Ona je odabrala pogrešnu pilulu, izgleda... LOL

-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela <<

Objavio: Armando Sain
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 18:58
Dugo nesto gore ne pogledah, srecom na pola sam prikunu jer bih vjerovatno zavrsio na psihijatriji od budalstine, i filam , ocjen 1 od 10

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 19:11
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Ma nije valjda trudnaLOLPopila antibiotik namjesto oralne kontracepcijeConfused

-------------

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 19:12
[QUOTE=ar8c]Prilično jalova recenzija, ali nisam time iznenađen...[QUOTE=ar8c]

Razmišljah da li da odgovorim na ovo, ali, rekoh, ok, nema svrhe... Samo bih dodao da mi je utisak još lošiji nakon što su su se stvari slegle pošto su prošla tri dana nakon od odgledanog filma. Ali, drago mi je da si ti video nešto u njemu. Filmovi zato i postoje, da različite ljude nadahnjuju na različite načine. Nekome se sviđa Supermen, nekako Dambo, nekome Kijanu koji leti. Nema potrebe da se vređamo...

I, da, Hristos se rodi, onima koji slave...

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 19:17
Da se ne ponavljam, ne razumem se u forume, filmove, ne znam da pišem, nov sam ovde i sav taj jazz, no ovo je meni, u istina tek jednom kratkom trenu, bila najlepša tema na forumu u poslednjih hajde makar nedelju dana, iz više razloga. Smile (ne računam meni ludo zabavni Joxov post posle piva, to je van konkurencije Smile)

Četiri člana sa potpuno različitim stanovištem i vodiljama, ljudski, bez vređanja i obezvređivanja, uz razumevanje, svako fura svoju priču usput se zabavljajući, bez "vidi me koliko sam bitan i kako su ovi ili oni glupi" LOL A i uvek je lepo videti Robina aktivnog na forumu. 

Ovo drugo, ma ne mogu da se pravim da su druge teme na ovom forumu tobože o filmu, come on, to čak nije ni smešno. LOL Zapravo me čudi kako do sada niko još da pomene makar to kako su Amerikanci eto glupi or something  LOL

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 19:26

Ma nije valjda trudnaLOLPopila antibiotik namjesto oralne kontracepcijeConfused
Pa ti onda vjeruj Morpheusu kad kaže da će ti pokazati koliko je duboka... zečja jazbina. LOLLOL

-------------

Objavio: bgvracar
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 19:55
Gledaću film bez straha da ga neću razumeti, s obzirom na činjenicu da ni u prethodna tri dela ništa nisam razumeo. LOL LOL LOL

Objavio: Ordinary
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 19:56
Usao sam u film otvorenog uma u nadi da nece upropastiti ono sto su uradili u trilogiji, ali ne vredi, od pocetka sam imao osecaj da je film pravljen za generaciju Z, tiktok sranje od filma.

Vec vidjene scene ali snimljene bezveze, forsirane stvari kao moc sa zaustavljanjem metaka,iznova i iznova, nerviralo me kao kada neko u mortal combat-u ceo fight vrti 2 poteza, ona doskocica sa warner bros i Snajderom, sta koji ^&*.  Filmu nedostaje toliko stvari da ne bih znao odakle da pocnem, da li su stvarno mislili da agenta Smith-a mogu da zamene bilo kim.
Za mene se ovaj film zavrsio sa trecim delom i tako cu jednog dana pustati svojoj deci. (function(){window['__CF$cv$params']={r:'6c3a2a695803fc5d',m:'4a4aee49302b3fc47654a80caf4c7ce7f88d960d-1640520203-0-AaRYBdLN+x1EsQOj57cvCfQQ+Xaeo3hspIsEfc3dr2xNzTqfAqbYKK57ZBOeI6QH5k9p75oSelNKYxKFYMvgzxuS0rn82/5r/9u4aBIadjLN9/TWbKGN2fKg5C1REjWRxrw+qqBsuGvTk6lDmrmnRSZhkApFm4l0PuB5G4GgYRvbNAqhUWxeytkEmY/cXEO0rA==',s:[0x7431450e6d,0x226f01d121],}})();

-------------
Normal's Overrated

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 22:33
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Nema potrebe da se vređamo...

Vređamo? Čekaj, pišeš recenzije u kojima filmove praktično stavljaš na stub srama, a onda kada se čitaocu ne dopadne tvoje recenzija odmah to zoveš vređanjem? Nešto mi tu ne štima. Trebalo bi da i tvoj rad podleže kritičkom sudu, kao i da računaš da neće svako bespogovorno da se složi

A što se ostalog tiče, tu se slažem. Svet je šaren, nekome se nešto dopadne, nekome ne, neko nešto skapira, neko ne...

Objavio: memich
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 23:21
Ima li ko da ne sere po ovom filmu... Pokrenuo sam ga spreman da ga brzo prekinem, ali solidan film.

Smiješno mi je pljuvanje po filmu od strane ljudi koju su ga požderali čim je izašao uz komentare kako ovaj nastavak nikome nije trebao. Očigledno je trebao vama. Možda je ovdje problem uzdizanje originala, koji zaslužuje sve pohvale, ali smirite doživaljaj ljudi, ne može svaki film biti vrh vrhova.

Moja ocjena: 6,5/10

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 01:30
Evo iskreno. Sutra cu morati bar tri puta za redom da pogledam prvi deo da pokusam da potisnem ovo smece. Sem reci matrix i tri glumca iz prave troligije nema ni jedne dodirne tacke. Teska katastrofa, prosipanje debilnog humora, zombi momenti i totalno odudaranje od prave atmosvere pravog Matrixa.

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 10:57
Ja potpuno mogu da razumem da se nekome ne dopada pravac kuda je ideja krenula dalje. Mogu da razumem da nekome priča ne paše, kao ni recikliranje detalja iz izvornog filma, odnosno trilogije. Ali reći da atmosfera potpuno odudara od one iz "pravog" Matrixa totalna je besmislica i nekoga ko nije gledao film jedino može navesti na pogrešne ideje.

Scenografija, kostimi, moda, boje, izvorna priča, borbe, jurnjave automobilima i motorima, muzika (OK, tu mi malo nedostaje neprevaziđeni Juno Reactor!)..., ma bukvalno sve je maksimalno preslikano iz trilogije i kao takvo savršeno se nastavlja na ono što je započeto pre par decenija. Imamo svega nekoliko likova iz trilogije, mahom ostarelih, ali kako se radnja filma dešava nekih šest decenija nakon trilogije i to mu dođe nekako logično, zar ne?

Nemam nikakav problem sa tim da velika većina bukvalno sahrani ovaj film u komentarima. Mene to ne dotiče niti može da utiče na pozitivne utiske. Ali dajte ljudi makar realne zamerke dok udarate po njemu, a ne nešto što zaista ne stoji i navodi na pogrešan trag.

Objavio: sosna
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 13:26
Ma film je dobar i vrijedi ga pogledati. Ok, nije na razini prvog dijela, koji je bio odličan i originalan, ali u usporedbi s ostalim filmovima koji izlaze je i više nego dobar.

Objavio: Vladika
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 14:55
Prvih pola sata filma, cinilo mi se kao da je u pitanju parodija. Neo kako sedi na wc solji... Neo koji se kupa u kadi sa zutom gumenom patkicom na glavi... Neo koji odsutno gleda u ogledalo, sa izrazom lica kao dugogodisnji gledalac pinkove zadruge... Nije mi jasan koncept cedjenja suve drenovine. Da li je cetvrti nastavak, zaista bio potreban?

-------------
Vladika

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 19:22
ar8c moram da odgovrim posto je komentar upucen meni i nemam nista protiv tvog vidjenja. Moze film da se desava i sa totalno drugim glumcima i posle tristo godina film nema dodirnih tacaka sa Matrixom. Upravu je Vladika kad kaze da je parodija. Nema ni jednu notu ozbiljnosti koju Matrix nosi. U moru glupih filmova je ovaj mozda dobar ali onda su trebali da ga nazovu drugacije. Prica sa igricom bi prosla svakako. Za mene kao ljubitelja Matrix trilogije (iako je prvi deo sutina svega) ovo je tesko smece. Mogu slobodno da poistoveti sa trenutkom kad je BMW izbacio peticu e60... Toliko o tome.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 01:02
Upravo sam pogledao. Ma odličan film. Meni nije ništa lošiji od 3. dijela. 
Ne znam šta ljudi očekuju. U odnosu na mnoge nastavke drugih franšiza ovo je nivo iznad.
Po mom mišljenju, ovo je prilično dobar komentar na trenutni svijet u kom živimo (što je najbitnije). Pogotovo po pitanju mogućnosti slobodnog izbora, vještačke inteligencije (koja polako postaje stvarnost) i virtualne stvarnosti (što je takođe nešto što već polako ulazi u svijet).

Možda su mogli malo smanjiti količinu scena iz trilogije, koje su prikazivali kao flešbekove, ali opet nije ih bilo ni previše. Zamislite to više kao ono u serijama "Previously on...", pošto je sigurno većini onih koji nisu imali vremena ponoviti trilogiju to manje-više bilo potrebno. A uglavnom to i jesu neke scene bitne za radnju. Ovo ne shvatite ni kao lošu ni dobru kritiku. Jednostavno, meni nije smetalo, a da je bilo malo manje isto bi bilo OK.

Rekao bih (možda griješim) da mnogi od ovih kojima se film nije svidio upadaju u klopku nostalgije. Nije to samo ovdje. Ljudi često ne žele prihvatiti moderni pogled na nešto što su voljeli u mladosti.
Starite, prihvatite to. Pljuvanje po nečemu novom vas neće vratiti u godine koje idealizirate.
Svijet nije isti, počevši od vas samih. Uzmite crvenu pilulu. LOL

Usput, na kraju vidjeh (nisam ranije znao) da je jedan od scenarista Aleksandar Hemon (jedan od njih troje). Čovjek koji je inače odličan pisac, scenarista i kolumnista. Pisao je i na našem i na engleskom jeziku, podjednako dobro. Meni je poznat po nekim romanima i iz sarajevskih Dana.

Od ekipe, Morpheus mi je najlošije sjeo. Mislim da su tu (ako već ne može Laurence, a teško da ga ko može nadmašiti) mogli naći neko puno bolje rješenje. Smith mi je bio manje-više OK. Ali, sve u svemu, nije loš izbor ekipe, od Neil Patricka i Priyanke (koji su sjajni) do ostalih.

I hvala, Bambula, na prijevodu! bubba2

-------------

Objavio: yolix83
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 09:57

Upravo sam pogledao. Ma odličan film. Meni nije ništa lošiji od 3. dijela. 
Meni je ovo onda preporuka da ne odgledam pošto je meni 3. dio se nikada nije sviđao. Prvi dobar, drugi gledljiv a treći sam jedva čekao da se završi.
Ali najvjerovatnije ću pogledati nekad, samo zato što je Matrix.

-------------
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 10:43
Meni bome ni sa dvojkom nije bilo baš lako yolix LOL no gledah ga u bioskopu, sjajno je izgledao, priča mi je bila daleka ali je vizuelni ugođaj mahom, da prostiš, izvukao stvar. Svejedno, isto ovde, gledaću svakako ovo, čak i ne tek zato što je Matrix, što ti reče, već ionako gledam bezmalo sve. LOL

Objavio: JUKA2HR
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 12:40
Film je BLAGO rečeno - KATASTROFA!

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 18:37
@ Boxter7

Apsolutno kapiram i poštujem tvoje viđenje stvari. Na kraju dana sve je stvar ukusa, da li pre Petica E60 ili E39, F10,..., Odnosno da li pre Alfa Romeo ili BMW Da budem iskren, meni i dalje Bangleova E60 izgleda sveže i zanimljivo, iako je polarizovala javnost otprilike kao Matrix Ali svako ima pravo na svoj ukus i to je sasvim normalno.

Jedino na čega sam želeo da ukažem jeste da je poslednji Matrix apsolutno iz istog šablona kao prethodni delovi i da daš nekome da pusti bilo kojih nekoliko sekundi filma, u trenu bi mu bilo jasno šta gleda. To znači da film ima iste sastojke i atmosferu kao prethodnici, a da li priča teče na zadovoljavajuć način ili ne - to je već na svakome od nas da proceni individualno.

@ baho

Apsolutno se slažem sa tvojim viđenjem. Cenim da zaista u ljudima ima previše nostalgije, ali i nerealnih očekivanja da svaki nastavak priče mora biti antologijski i kultni. To je u principu nemoguće jer mi film danas gledamo drugim očima nego što je bio slučaj pre 2-3 decenije. Koliko puta samo pogledam reprizu nekog stariteta i doživim film sasvim drugačije nego nekada.

U suštini mi najviše smeta to neko bodovanje segmenata jedne iste priče. Kao kad bih sada ja rekao da su moje dvadesete bile najbolje, tridesete i četrdesete malo lošije, a pedesete daleko lošije i ni blizu dvadesetih! Ovako ili onako sve je to moj život, nekad lepši, a nekad manje lep. Tako i Matrix živi neki svoj život i ne valja u startu imati apsurdno visoka i nerealna očekivanja. A ako se neki krak priče ne dopadne previše, jednostavno ga ispustiti iz memorije kao lošu uspomenu.

BTW, negde sam ulovio vest da zapravo i Resurrections treba da dobije svoj nastavak, odnosno da smo tek na pola puta ove nove priče nakon trilogije. Ja mu se radujem, ali kako će tek to da polarizuje auditorijum

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2021 u 02:06
Ako ovo posmatramo kao nezavisni uradak od prvobitne trilogije, rekao bih da je eto solidna sf akcija.U suprotnom = PARODIJA.Hvala na prevodu

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2021 u 08:25
Film nit smrdi nit mirise

Objavio: Tom Brady
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2021 u 23:12
Interesantno je da se i sami scenaristi u više navrata u filmu "pravdaju" zbog čega je bilo potrebe da se uradi ovaj nastavak. Kao da je i njima bilo unapred jasno da publika neće baš najbolje prihvatiti film. Originalni Matrix je imao originalnu priču koja nije bila viđena u ranijim filmovima i vizuelne efekte koji su bili avangarda za to vreme. Inače nisam neki fan serijala tako da je meni ovo Matrix kao i svaki drugi. Nije loše, ali ništa više od toga.

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 07:36
Prijevod je uradio i payutti 👍

Objavio: Kakarot
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 18:15
Moze da se pogleda, ali jednom i to je to. Prilicno dosadno i providno. Sarenis kakav se i ocekivao od Lane, plus ovoliko ovih Sense8 glumaca, u jednom trenutku sam pomislio nastavak na Sense8..

Objavio: dmauka
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 19:36
- Dobar dan gospoja Rivs, da li je Kianu kod kuce? - Jeste deco, tu je - A sta radi? - Pa nista, malo basta, malo garaza... - A moze li napolje, da se igra s nama? - Ajde, moze...ali nemojte dugo...

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2022 u 00:03

Au, kakav krš od filma LOL A baš sam želela da mi se svidi i bila uporna i odgledala do kraja i pazila na detalje i razmatrala dublje značenje... ali i dalje ostao krš LOL Kao neki miks parodije, lošeg scenarija, šarenila boja i akcionih scena, koji u zbiru pokušavaju da imaju dublje filozofsko značenje Ermm

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2022 u 01:33
Vrlo zadovoljan prikazanim i viđenim. Reunion posle 18 godina.
Odličan. Da motiviše mlađe generacije da pogledaju i prethodna 3 dela.
IMDb: (now) 5,7 Lična: 7,1
Od mene preporuka svima.

* Nisam opterećen prethodnim delovima.
Gledao samo prvi deo i to "na mišiće".   

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2022 u 18:18
Nemam još uvek ni blagog pojma u kojem uopšte pravcu ide film, no ove meta fore, gde likovi pričaju o Matrixu, igri šatro, su mi superzabavne LOLLOL i Keanu mi je sjajan, ovo ostalo ipak slabije dopire do mene, za sada. 

Objavio: Ljubivoje
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2022 u 11:47
Ne mogu racionalno da ga ocenim jer nisam odgledao ceo film, posle 20 minuta prekinuo sam agoniju. Po meni, prvi film je trebalo da ostane i jedini, dakle bez nastavaka. U ono vreme to je bila revolucija u filmskoj umetnosti i zaista je provocirao intelekt. Na stranu to što je i tada bilo nepotrebnih kung fu scena ali dobro, nešto akcije je trebalo da se proda film. Sve u svemu, taj film je tada postao deo opšte kulture, znači da je vredeo a sve posle bila je nepotrebna nadogradnja. Ovaj nastavak je ekser u mrtvački kovčeg, ceđenje suve drenovine ne bi li se namakao koji dolar na blagajnama.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2022 u 21:37
Smortriks. LOL

Objavio: niko011
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2022 u 21:21
Uh... kakva fekalija 3.5

Objavio: Heryshaf
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 18:43
Katastrofa

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk