Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Dexter: New Blood (2021)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=99666
Datum ispisa: 10.Kolovoz/Aug.2022 u 18:46
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com


Tema: Dexter: New Blood (2021)
Objavio: -FILMAR-
Tema: Dexter: New Blood (2021)
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2021 u 10:02
Da li neko radi na prevodu serije? 😊Odgovori:
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2021 u 00:48
Prvu sezonu prevode englez i mirha 👍


Objavio: Any13
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2021 u 10:46
Da li znate na kojoj platformi bi se mogle pogledati prijašnje/stare sezone? Znam ha ih ima 8 pa ih ne bi skidala, a koliko se sjećam serija je bila super!


Objavio: puppet_master
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2021 u 23:02
Fin dizajn, sjajan mi je novi Dexter, izgled, ambijent, ton serije, više (i bolje) mjuze koja se provlači, potom su tu stari tempo i stil a opet sve biva itekako sveže, meni tj. I hvala Boginji za podneblje, preko glave mi je bilo šarenila i vreline Floride, zgodan mi je oku sav taj sneg, hladnoća, provincija. I nemam zamerki za likove, tokom osam sezona mi je smetalo nemalo likova, nisu mi bili interesantni, sve je suprotno ovde, svi mi drže pažnju. Ne vidim da me tok vodi u kakav iznenađujući pravac/obrt, iako ne smatram to manom a ko da zna šta su scenaristi priredili potom, malo mi je pet epki za kakav konkretniji sud. Bitno mi je da uživam. 


Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2021 u 23:38
Ne znam, prve dve sezone ok, ostalo sam u stilu hajde da zavrsim ali se oduzilo, pa sam zazalio, da bi poslednju FWD za dva, tri sata, iako sam bio tolerantan za gledanje. Pa me interesuje da li ima smisla gledati nastavak? Na stranu izgled, predeli, muzika, vejte snegovi i vani je bio mrak.


Objavio: puppet_master
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2021 u 00:45
Meni je dobar deo smisla, najveći deo tačnije, upravo u tome što je tebi po strani, mada navedoh još koješta, tako da verovatno nisam najbolji sagovornik na temu toga "ima li smisla..." LOL  to mi je svakako predaleka tema sa kime god bih pokušao da razgovaram. Ako mi nešto prija i/ili me interesuje, gledam, ako ne - ne gledam, besmislenost i haotičnost, stihija me vode, ne kakav smisao, ne znam da razmišljam o tako čemu. Smile

Poslednja sezona mi je bila tek podnošljiva, mada mi se dopao kraj, ipak ni po čemu ne bih poredio sa ovim...reboot-om? nastavkom, kako već. Čitav Dex je mogao stati u 4 sezone max, ma i manje. 
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2021 u 01:26
Posto ste samo vi trenutno dali komentar, nisam vama postavio pitanje, nego uopsteno,jer je sigurno jos neko gledao, posto su komentari za dosta stvari koje me interesuje slicnog tipa, gluma ( iako je to kompleksna stvar), muzika, gledam samo zbog tog glumca/glumice pa nema veze sto je film los vazno da on/ona glume pa je negledljiv postao gledljiv, razlomci, decimalni zapisi.

Nisam hteo da udjem na polje semantike, pragmatike, ili u domen filozofije, a misaoni tok informacija, znanje,saznanje, spoznaja vode ka smislu u posebnom znacenju me kao osobu interesuje , a u specijalnom posto se bavim eksp. fizikom analiza  i smisao i a priori ,i a aposteriori  me interesuju,   ali u redu vas to ne interesuje.

Samo sam postavio pitanje da li neko smatra (misljenje) da li  treba pogledati nastavak s obzirom sta je predstavljeno od druge sezone pa nadalje, i finala, da li ima bar neki kvalitet (pvenstveno scenario) i neki preokret.

Pozdrav i svako dobro.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2021 u 01:33
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Na stranu izgled, predeli, muzika, vejte snegovi i vani je bio mrak.

Učinilo mi se da je zbog iznad navedenog makar nekim delom pitanje bilo upućeno meni, iako navedoh još koješta drugo osim izgleda, podneblja (neka i predela), muzike i snegova, no dobro de, ne fali išta tome da se nadovežem na šta god već, tome forum. Smile  Odgovorih na svoj način doduše, nebitno, predaleka mi je čitava tema, pardon.  Takođe, sve najbolje. Smile


Objavio: kjovo
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2021 u 08:17
Evo ja mogu da odgovorim.Ovih 6,7 epizoda novog Dextera je mnogo bolji od zadnje sezone prethodnog serijala.Jednom recju nisam ocekivao ovakav kvalitet ,uzeo da gledam cisto iz postovanja prethodne serije i veoma sam pozitivno iznenadjen.


Objavio: puppet_master
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2021 u 08:56
Dobro de, ja tek odbih da ulazim u priče ima li smisla gledati šta god, ne želim da učestvujem u tako čemu, no po pitanju novog Dextera, rekoh već da mi je (dakle meni, ne znam za druge a ni to kako će ko reagovati) sve sveže, izgled, sporedni likovi koji više ne iritiraju, uz standardan zaplet koji se zahuhtava i komplikuje iz epke u epku, nije lako sažeti išta dok sezona tek dobija na ubrzanju, pa još i sažeti išta bez spoilera. 

Kako bilo, sada imamo i njegovog sina koji dobrim delom vuče i gura priču u nekoliko pravaca, time i angažuje Dextera na svežiji i drugačiji način od ranijijh sezona. Negativac vrlo dobar, svi glumci mi gode, zapravo. Clancy Brown je veteran, daje koji sloj više liku koji tumači, mada se nažalost još nije došlo do toga da Dexter ima naspram sebe kakvog lika za kojeg bih se mogao više vezati, ja eto volim kada su negativci toliko dobro napisani i predstavljeni, da mi dinamika između protagoniste i antagoniste bude toliko interesantna, da ponekada ne znam za koga sam više (šta znam sada, recimo primer Rick-a i Shane-a u Walking Dead seriji, dok je još imala kakvu težinu).  I dalje je ovde najbliže tome puki zakon, policija koja bi mogla uhvatiti Dextera, što je već viđeno toliko puta.  Mimo toga, sve je sveže i interesantno sa obzirom na to da bi ovo bila deveta sezona. 

No opet, Dexter kao serija ima naviku da tek posle negde devete, desete epizode počinje pokazivati svoje pravo lice, zapleti još kako-tako, u raspletu se stvari komplikuju pa bude mlaka, jaka, emocionalna ili pa zatupljena, u zavisnosti od sezone. Rano mi je, rekoh, da dajem konkretniji sud o sezoni, no prija mi, svakako više od prethodnih nekoliko sezona. Četvrta mi je poslednja koja mi se dopala, mada sam voleo i gostovanje Julie Stiles, tj tu sezonu, zaboravih koja je (što je blesavo jer ponovih čitavog Dexa u novembru LOL ali šta da se radi, um mi je da raznim mestima u ovo vreme)


Objavio: puppet_master
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2021 u 09:13
E, da, takođe mi je bitno i to da ovde ne osećam (previše) to razvlačenje unedogled, mišljenja sam i doživljaja da bi sve prethodne sezone bile bolje da je bilo 3-4 epizode manje po sezoni. New Blood bi mogao čak da bude i sadržajniji, opet zbog Harrisona, čitav novi poligon za priču, ne tek kakav tinejdž-srednoškolski mikro svet, već i sama njegova psiha koja je u kakvoj sivoj zoni, da ne spoilujem i ne špekulišem previše sada. No bolje je ovako nego da su se odlučili za kakav spin-off. 


Objavio: tantal
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 10:58
Mislio sam da ce biti obican nastavak serije.Medjutim,ovo je sveze i jako dobro.Klensi Braun fenomenalan,kao novi negativac.Zbog Harisona sve dobija novu dimenziju.Preporucujem za pogledati.


Objavio: puppet_master
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 12:17
I evo te uvek (u dramaturškom smislu) komplikovane završnice, onoga što daje suštinski kvalitet (ili manjak istog) Dexter serijalu, stavljajući pečat na sezonu. Ovoga puta su rešili da prilično okuju Dexterove šanse da se iskobelja iz svoje mračne rabote, da li su dani na slobodi konačno gotovi? Da ne bude i gore od toga? Da li možda dolazi do potpunog sloma koda koji je čuvao našeg antijunaka toliko godina? Šta sa Harrisonom? Da li nam dolazi još jedan lik iz Dexterove prošlosti kako bi se ogolilo ono što je Dexter zapravo? I šta je on, uopšte? Krv, suze, teški izbori, suočavanje sa sobom, prioritetima...obrti, još jedno šok finale koje će mnoge iznervirati? LOLLOL  Poslastica. Meni makar. LOL Ladno su me iznenadili. LOL
Objavio: puppet_master
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 12:29
Btw, ne mogu da dočekam utisak CSIstražiteljke Smile LOL ako bude pri volji da ga podeli sa nama. 


Objavio: bracaco
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 13:20
Na žalost kako serija teče sve je manje pitkija i pojedine radnje su u suprotnosti sa zdravom logikom i osnovnim načelima kriminalistike. U istom mestu i u paralelnim radnjama u nekim scenama je dan u nekima noc. O radnji neći pisati ništa da nekom ne pokvarim uživanje, ali mene su neke epizode i to baš pred kraj potpuno razočarale.


Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 22:59
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Btw, ne mogu da dočekam utisak CSIstražiteljke Smile LOL ako bude pri volji da ga podeli sa nama. 


Čekala sam da se završi kompletna sezona pa da odgledam, ali zašto mi se čini da ću ostati razočarana? LOL


-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen


Objavio: puppet_master
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 23:03
Nećeš, volim da verujem, no videćemo. Tebi se beše svidelo finale osme sezone, tada zapravo serije čitave, kao i meni, iako se net svojevremeno digao na noge koliko je kao loš kraj LOL Sada je sve samo još i blesavije, no zbilja se nadam da će ti se svideti. Smile Meni jeste. Zbunilo me je, no odmah sam se nasmejao slatko. LOL


Objavio: balavurdija
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2022 u 00:22
Svidela mi se serija, preporuka.
Hvala Mirha za prevode!


Objavio: bgvracar
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2022 u 12:10
Odgledao prvu epizodu. Obećava. Thumbs Up


Objavio: kjovo
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2022 u 08:48
Odlicna,kompletirana,iznenadjujuca,ma sve na mestu po meni


Objavio: bgvracar
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2022 u 12:42
Bilo bi mi žao da zatvore ovu priču, ali kako stvari stoje (a i logični završetak nalaže Shocked), sve ide u tom pravcu. Cry

Nekako mi je ovaj lik prirastao srcu. CoolObjavio: tantal
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2022 u 13:11
Ko zna.Mozda smisle neku pricu,u kojoj je Dekster preziveo.mada je ovo logican zavrsetak.


Objavio: Telegon
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2022 u 00:25
Sviđa mi se i preporučio bih je za gledanje. Ovaj sequel je lep način da se pokaže da ima smisla oživljavati neke naslove, ako se to uradi na pravi način - da se ispoštuje originalni rad i donese nešto novo (što nije čest slučaj danas). Priča vas brzo uvuče i zainteresuje, pitka je, a veza oca i sina je pažljivo iskrojena i upletena u "čudnovate" tokove misli glavnog lika.

Jedina ozbiljnija zamerka je to da se neki zaključci i dijalozi dešavaju ne nužno, već prosto tako, "da bi se radnja desila", što nikako nije dobro, ali se dešava na svega par mesta. Lična ocena: 8.5.


Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2022 u 23:26
Jao, šta mi je trebalo da gledam ovo? LOL

Zapravo nije loše počelo,  ali su posle upropastili sve... Previše slučajnosti i nelogičnosti samo da bi napakovali rasplet kakav žele... I onda kraj serije zbrzan i nimalo fascinantan... Najbolji deo serije su scene sa Debrom Clap-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen


Objavio: tantal
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2022 u 23:37
Bice i druga sezona


Objavio: puppet_master
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2022 u 23:40
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Jao, šta mi je trebalo da gledam ovo? LOL

Bitange te nagovorile LOL pogreših, mislio sam da će ti se svideti Approve Šalim se, ta valjda bi je gledala ionako, draga je bila to serija u svoje vreme, da bi se propustilo ovo malo epki posle više godina pauze. Smile
Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk