The Ice Road (2021)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=98690
Datum ispisa: 17.Lipanj/Jun.2026 u 21:11 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Ice Road (2021)
Objavio: Black Raven
Tema: The Ice Road (2021)
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2021 u 15:19
Dobar film, dovoljno zanimljiv da izdržite do kraja filma. Na početku filma ima nekoliko loše urađenih scena, ali kasnije je film kvalitetnije urađen. Priča je slaba, klasična, nekoliko zloća i nekoliko dobrica jure kamionima za nečim. Moglo je ovo biti i malo bolje urađeno, sa još nekim kvalitetnijim glumcima, ali i ovako je ispalo gledljivo ostvarenje.
Preporučujem. 
|
Odgovori:
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2021 u 23:39
|
Prijevod su uradili Bambula i payutti 👍
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2021 u 16:19
|
Potpisujem sve što je Black Raven napisao.
Možda se zapitate koliko je realna fizika leda i spomenute mase u filmu. Ali
kad se sjetite da je ovo zamišljeno kao film za zabavu se rijetkim
kamiondžijama u prvom planu te da film u nijednom trenutku nije dosadan, ja
ga jednako preporučam.
|
Objavio: new1
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2021 u 09:56
|
Gospoda, cijenjeni član i cijenjeni prevoditelj, Joxer TM i Black Raven, evidentno nisu gledali isti film koji sam ja gledao, a kojem je ova tema posvećena. Jedino dobro u filmu je prijevod, a budući da se radi i djelu vrsnog prevoditelja Bambula (hvala Bambula) i jednako dobroj prilagobi na Hrvatski cijenjenog člana Tona01 (hvala Tona01) nismo ni pomišljali da bi to moglo biti ikako drugačije, zar ne? Jedino dobro, prijevod i prilagodba, koje sam morao neizostavno naglasiti ni u kojem slučaju ne znači da su originalni dijalozi dobri ili da imaju ikakva smisla baš kao što ništa (baš, baš, baš ništa) u ovom filmu nema nikakvog smisla. Metanski detektori su isključeni kako bi se uštedjelo 4 dolara i 12 centi, a onda uništiš tri bušeće glave koje vrijede oko 15 milijuna dolara, i 3 kamiona od 800.000 dolara i platiš još 200.000 dolara da ti to dopreme... pa angažiraš profesionalce da pobiju... "profesionalce"? "Profesionalce" ? Prvo, koncept je ukraden iz filma The Wages of Fear (Francuski: Le Salaire de la peur) iz 1953. (pogledati film pod obvezno i ako ste ga gledali i ako niste), drugo, svaka epizoda History "Ice road truckers" ("Kraljeva leda") bez ikakvih scenskih efekata i bez i jednog plaćenog glumca ima više dramatike i napetosti nego u ovoj, ovoj... smeću. 3. gluma, dijalozi, animacija, akcija, režija, scena, fotografija... nema što nije upropašteno tako i daljnje nabrajanje nema smisla.
Kako god bilo, pod svaku cijenu izbjeći ovaj jad.
|
Objavio: Black Raven
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2021 u 14:11
|
Kolega, new1, gledali smo mi isti film kao i ti, ali ti izgleda nisi shvatio da je ovo Netfliksov film. Netfliks retko ima fantastične filmove, dobri su im filmovi, ali su napravljeni da uzmu što više novca, a ne nagrada. Ovo je sasvim klasična Netfliks akcija, trejler za film je bio dobar, u filmu igra dobar glumac i to je dovoljno da se uzmu pare.
Ovaj film će pogledati i stariji i mlađi gledaoci i verovatno da će im se dopasti, jer prosečnog gledaoca ne zanima koliko košta kamion i da li led stvarno može da izdrži težinu kamiona. Obične gledace ne zanima da li je Rambo ispucao 30 ili 300 metaka iz istog šaržera, već da li je film zanimljiv.
Film "Ice Road" je dobar film jer većinu gledalaca će držati skoro 2 sata ispred TV-a. Za mene su dobri filmovi od ocene 4 do 7, a ovaj ocenjujem sa 4,5/10. "Ice road" nije spektakl, ali je dovoljno dobar za gledanje.
|
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2021 u 14:43
|
Ajde onda ću i ja dodati "pojašnjenje".
Gledali smo isti film.
Ali nismo gledali svi nešto drugo. Već
sam pisao, ne gledam drama/war/history/biography kombinacije bilo kakve
vrste te slijedom toga ne gledam ni History produkcije. Ne shvaćam čemu uspoređivati dokumentarce i fikciju namijenjenu zabavi, posebno ovakvu koja ne laže da je istinita priča.
Na titlove nemam nikakve primjedbe, napišem ako imam.
Matematika koju si raspisao ne pije puno vode. Tri
kamiona od po $800K su ugovoren posao - ne pripadaju firmi. Firma će
platit 200K za prijevoz i to je to, ostalo je problem prijevoznika. Bušeće glave su osigurane, ako se neće vaditi naknadno, gubitak će se naplatiti.
Isključeni detektori su https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/troje-uhicenih-zbog-pada-zicare-namjerno-ostavili-vilicu-koja-deaktivira-kocnicu-15075989" rel="nofollow - isključene kočnice na talijanskoj žičari pa je pala gondola . Tko tu profitira, koliko i profitira li u novcu ili položaju, žrtvama je nebitno. Profesionalci su Velja Nevolja & co, jeftinjaci, samo što ovi ne prave ćevape.
Koncept se ne mogu složiti da je isti jer osjetljivi eksplozivni materijal i bušilice nisu ista stvar.
Mogao si tako reći da je koncept ko Frozen River, samo što tamo švercaju ljude i nema kamiona.
Tako da nije zgorega pogledati i ovaj i stari francuski, nije isto, a oba su (meni) dobra.
Kako god ja ne znam što si si tu očekivao. Ja sam očekivao zabavu, dobio sam ju. Tako sam mislim bio i napisao.
|
Objavio: new1
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2021 u 19:22
|
Hvala na osvrtu, Black Raven i Joxer TM. Mogao bih pisati i napisati kilometar rasprave, no ovako: U PRAVU STE, ja nisam. Nema "ali", nema polemike s moje strane. Kulturološki, svijet ide u "Ideocracy" i što sad to odlagati, uvijek se sjetim scene kad u tank odleti baklja u filmu "Vodeni svijet" i pri tom čovjek u čamcu kaže: "Hvala Bogu." Eto, tko bude zadnji neka ugasi svjetlo, ako uopće još uvijek gori, nisam ga baš svjestan pa ne znam.
|
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2021 u 21:30
|
? Ma kud ti ode čoeče...
Razmijenili smo utiske o filmu. Svaki za sebe je u pravu, ljudi nemaju isti ukus, a uz to ne traže svi od filma iste stvari. Upravo ta različitost je garancija da nismo otišli u idiokraciju. Još nismo. Ne kažem da nećemo. 
btw
ja bih volio da se pod idiokracijom sjetiš neke scene iz drugog
"vodenog" filma koji su svi trčali gledati, neki više puta. A ja ga
nisam pogledao i neću.
[spoiler]Titanic.[/spoiler]
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 02.Srpanj/Jul.2021 u 19:41
|
Ja sam vise za dokumentarce na ovu temu.Film nije bas nista posebno.Jednostavno neka lagana zabava.Ja odgledah a vi pokusajte na sopstvenu odgovornost.Hvala na prevodu
|
Objavio: Filaret
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2021 u 23:35
Ha, New1, ...Ajde odma da odgledaš http://Nadnicu%20za%20strah" rel="nofollow - Nadnicu za strah , možda si već odgledao, ako jesi nema veze, ako nisi pothitno.
Da se razumemo, nemam nameru da gledam ovaj film, čisto da se oraspoložiš 
Pozdrav.
|
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2021 u 23:41
|
Ovaj, izvini
https://www.imdb.com/title/tt0076740/?ref_=nv_sr_srsg_6" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt0076740/?ref_=nv_sr_srsg_6 (function(){window['__CF$cv$params']={r:'6693465a59520d56',m:'06237d4bcb3277f035096d5afcd9ba03b3ca17e3-1625348453-1800-AVWMoN5iG1vrtWjeSkVwtYctrhtDqa5FO9tK97JWpVa+Z3my1E+UflAqokrjneTEZEO8F6DZLaJ41M13J2PyPuc6+euaJGK9ltbs1nrioNJvpVySHOsww4L3QkqHCMuCWJvy47BuDEFYipmeSSKFrgeydpC/Dt4oDWdPG/khigh2R2SsM1PIlVpYFSSUhbBs8Q==',s:[0x4d2a10896a,0xdd5570ee56],}})();
|
Objavio: kadetoni
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2021 u 23:57
Filaret piše:
Ha, New1, ...Ajde odma da odgledaš http://Nadnicu%20za%20strah" rel="nofollow - Nadnicu za strah , možda si već odgledao, ako jesi nema veze, ako nisi pothitno. Da se razumemo, nemam nameru da gledam ovaj film, čisto da se oraspoložiš  Pozdrav. |
a ranije reče
new1 piše:
Prvo, koncept je ukraden iz filma The Wages of Fear (Francuski: Le Salaire de la peur) iz 1953. (pogledati film pod obvezno i ako ste ga gledali i ako niste) |
|
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2021 u 00:55
Objavio: rijeka00
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2021 u 09:13
|
da budem kratak,da nije glumio Liam u ovom filmu čisto sumnjam da bi netko i čuo za njega.Ovako,ono gledljiv,ali ništa posebno,u nekim trenucima i potezima u filmu me podsjećao na Horizon Line,ha ha!Sve u svemu,ako ti je dosadno,da se pogledati ali ništa spektakularno:)
|
Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2021 u 08:50
|
Gdje je on ( Liam Neeson ) film je predobar .
|
Objavio: bgvracar
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2021 u 14:14
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2021 u 23:31
|
Po meni prvi deo filma bolji nego kasnije kada krene ova vratolomna jurnjava i scene borbe. U nekim trenucima mi se čini da je film čak malo i veštački produžen upravo sa pomenutom borbom. Ali dobro, za ubiti nešto više od sat i po vremena može da prođe. Ako očekujete film koji ćete duže pamtiti, ništa od toga.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 15.Srpanj/Jul.2021 u 21:56
Objavio: beogradski
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 17:10
|
Odlican film. Liam Neeson ima dobre filmove
|
Objavio: Trpimix
Datum objave: 01.Srpanj/Jul.2025 u 21:45
|
Žao mi je ali ovoga puta ne mogu reći da je ovo dobar film, Kažem "žao mi je" jer veoma cenim opus Liam Neeson-a, pogotovo počevši od franšize Taken pa naovamo. Tu su i The Commuter, Cold Pursuit, Honest Thief, itd. I sve su to filmovi koje mogu opet da pogledam i ne mogu mu dosaditi. Ali "The Ice Road" nije ni blizu gore navedenim filmovima. Ali da se razumemo: nije Liam Neeson kriv za to, on je svoj glumački deo posla sasvim dobro odradio, Pa šta je onda pošlo po zlu? Pre svega, priča je jako loša, scenario je katastrofalan, scene su jako, jako naivne. Ne morate biti ljubitelj poznatog dokumentarca o vozačima sa ledenih puteva da bi ste poznavali materiju. Jednostavno spašavanje prevrnutog kamiona ili bekstvo od popucanog leda se kosi sa zdravim razumom i što je mnogo, mnogo je. CGI scene su samo so na ranu jer su katastrofalno urađene. Ne znam kakvo je opravdanje: mali budžet ili niski standardi, ali ovaj film gledam samo zbog glumaca kakvi su Liam Neeson i Laurence Fishburne i zato jer sam se nagledao dokumentaraca o ledenim putevima pa me to zaista i interesuje. Ali dokumentarna serija je mnogo napetija i bolja od ovog filma što je prava šteta jer se mnogo toga moglo iz realnosti preneti u film. Film se može pogledati i ima par napetih scena što nije dovoljno da bude nešto jedva oko proseka.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 02.Srpanj/Jul.2025 u 00:52
|
Kad malo bolje razmislim, malo sam prenaglio sa onim ''odlican'' nego je pre ok film. Snimljen je i nastavk. Pre neki dan je izasao i trejler. Meni obecava tj. mislim da ce moci da se gleda
|
|