Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

The Virtuoso (2021)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=98303
Datum ispisa: 11.Lipanj/Jun.2026 u 06:42
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: The Virtuoso (2021)
Objavio: JoxerTM
Tema: The Virtuoso (2021)
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2021 u 00:14
Kaže imdb akcija, triler i kriminal.

Akciju zaboravite. Bit će je sveskupa 1 minut.
Triler također zaboravite. Napeto nije ništa, a twist je vidljiv iz aviona. I još je i glup.
Krimić... Pa je ajde.

Ali je zapravo u pitanju drama o životu jednog plaćenog ubojice.
Drama ko drama, znate već kako to ide, besmisleno brbljanje o otprilike ničemu koje vodi još većem ničemu.
Dodatni je problem to što vas uopće nije briga ni za plaćenika, ni za nekakvog psa kojeg hrani, ni za nalogodavca, ni za žrtve.

Na žalost, još jedan holivudski mediokritet od mediokritetskog scenarista i mediokritetskog režisera kojeg nisu uspjeli spasiti poznati glumci.
Preskočiti.

Odgovori:
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2021 u 00:33
Prijevod je uradio Telegon 👍

Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 09.Svibanj/May.2021 u 09:53
Loše , film je pomalo i dosadan .

Objavio: bgvracar
Datum objave: 10.Svibanj/May.2021 u 19:06
Ne znam zašto toliko negativnih komentara, za ovaj prilično solidan triler. Mislim da ljudi prvo treba da steknu predstavu o tome šta zapravo gledaju i da u skladu sa tim doziraju svoja očekivanja. Dakle, ovo nije nikakav holivudski blokbaster iliti film A kategorije (iako Entoni Hopkins igra u njemu), već se radi o nezavisnoj produkciji tj, autorskom filmu i kroz tu prizmu treba i posmatrati isti.

Ono što mi se posebno dopalo, jeste naracija u prvom licu jednine kao i blagi dodir neo-noir-a. Ta naracija je vrlo živa i deskriptivna, i ni u jednom trenutku nije dosadna. Sama radnja sporo dogoreva, polako razotkrivajući plot i glavne igrače u njemu. Svi elementi priče su lepo posloženi a na kraju dobijamo neumitnu istinu da su ljudi iz tog sveta (plaćene ubice) potrošna roba i da se ciklus te delatnosti neprestano nastavlja ukrug, nikad ne prestajući. Menjaju se samo akteri.

Jedan od najjačih aduta ovog filma a ujedno i najveće razočarenje istog, jeste glumica Ejbi Korniš. Ovo prvo leži u činjenici da je jako ubedljivo odigrala ono što predstavlja u ovom filmu (da ne spojlujem) a razočarenje se sastoji u tome da se fizički veoma promenila (pamtim je iz nekih drugih flmova kao cicu i po). Ovde vidim jednu zapuštenu i gojaznu glumicu koja treba da odigra ulogu femme fatale a vizuelno nikako ne može da se uklopi u tako nešto. Šteta.

Objavio: robin12345
Datum objave: 10.Svibanj/May.2021 u 19:16
Jedno od prvih pravila kad se odlučiš već javno obznaniti svoje mišljenje o filmu je ne miješanje žanrova. Ne miješanje kruška i jabuka. Ne možeš mali nezavisni film ocjenjivati po kriteriju npr. Blade Runnera. Stavi ga gdje mu je i mjesto, među slične filmove pa onda usporedi. Što se tiče druge strane medalje, ljudi inače lako potežu obarač, strogi su. Mora ih pogoditi u živac ili biti remek djelo. A filmovi su kao ljudi- nesavršeni. da su sve žene lijepe kako bi znali cijeniti ljepotu? Da je sve ukusno i fino, kako bi znali što je ukusnije a što manje ukusno? Osim toga, ako neki film digne prašinu lijepo je hračnuti na njega. Primjer je Druk. Meni opuštajući laganini film, koji mi je baš feelgood legao. No masa ljudi je rafalno po njemu. Te je glup, te je ništa- nula.... Život je takav. Što možeš, sto ljudi sto ćudi.

-------------
Robin Obični- najobičniji

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 10.Svibanj/May.2021 u 20:03
Jedno od prvih pravila zašto ja nešto napišem:
Bih li ja ovaj film dao mom najboljem prijatelju na disku da pogleda.

Bio film B produkcija ili AAA, kad smatram da će valjati (određenom tipu publike ako ne svima) onda to i napišem.
Uostalom neki dan ste vidjeli da sam zapravo pohvalio jednu https://forum.titlovi.com/jom-kha-mung-wej-aka-necromancer-2005_t39488.html" rel="nofollow - žnj produkciju iako nije Blade Runner ima svojih trenutaka koje ju čine interesantnom i vrijednom rizika.
Druk me ne zanima pa ne mogu komentirati koliko je dobar ili nije, niti ću ikad moći.

Za film u temi se nisam predomislio, u pitanju je bolni mediokritet za koji ne krivim glumce, mislim da sam i napisao koga smatram odgovornim.
Posebno ne krivim "cicu". Wink

Jebga, takvog sam mišljenja.
Ispred toaleta stoji stroga teta, znam. Nemam ništa sitno...
Tako da Terorist zapamti zadatak za neki sljedeći.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 10.Svibanj/May.2021 u 20:09
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ispred toaleta stoji stroga teta, znam. Nemam ništa sitno...
Tako da Terorist zapamti zadatak za neki sljedeći.

Htedoh da zaurlam, strčao sam dole
Nisam mog'o da izdržim duže
Socijalni slučaj pred vratima WC-a
Rekao je - Dva dinara, druže! Dva dinara, druže! Wink LOL

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2021 u 23:27
Mnogo više sam očekivao od ovog filma... ustvari 2 različita filma.

U prvom filmu na početku imamo hladnog, preciznog, savršenog plaćenog ubicu koji živi ispod radara, povučeno, zna ko su mu mete i planira sve polako i lepo. Cenjen u svom poslu.

U drugom filmu isti lik glumi gusku u magli. Emotivan, sa grižom savesti (?), nema pojma ko je meta, otvoren je i ranjiv, sušta suprotnost od lika br 1. I klasika, iz nekog nepoznatog (da *ebe oca) razloga, poslodavac više nema poverenja u njega.

Na momente predvidljiv.
Na momente tupav.
Kako vreme ide pitate se "koj moj kurton gledam ovo"?
I na kraju su ga zasrali filozofijom. Umesto beng i gotova priča. Ali ne, mora da se ispalamudi.

Antipreporuka za ovaj ispod prosečan film (ocena < 5,0).

Prošetajte psa, mačku, kanarimca, curu, verenicu, ženu ili dete.
Prošetajte sami.
Izađite u provod.

Samo zaobiđite ovaj film.   

Nema na čemu i drugi put.    

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk