Promising Young Woman (2020)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=97595
Datum ispisa: 08.Srpanj/Jul.2026 u 13:29 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Promising Young Woman (2020)
Objavio: maryan-mladenowsky
Tema: Promising Young Woman (2020)
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2021 u 03:09
|
Odlican pocetak, sredina filma malo ulazi u klishe i tu je film dosadan za da dobije fantastican kraj, Treba ga gledati , ako nista drugo, onda zbog zadnjih 15min, Glavna zenska uloga za oscara. Ocena 7.5/10.
|
Odgovori:
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2021 u 01:38
|
Prijevod je uradio pantel 👍
|
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2021 u 00:02
|
Šarena i drečava verzija filma Kill Bill... Osveta seksualnim predatorima. Keri Maligan odlična, kao i soundtrack. Scenario je sa teorijskog aspekta korektno napisan i nosi jake poruke, ali je u dosta scena slabo i naivno realizovan. Drži pažnju, ima neke dosta predvidljive momente, ali i iznenađujuće. Uzevši u obzir sva aktuelna dešavanja, flm je relevantan i treba ga pogledati.
-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 18:21
|
Nije loše, nimalo, od mene 7,5/10.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2021 u 16:33
|
Nema nikakve veze s Kill Billom.
Revenge drama umjesto akcije i trilera, a ko se mača laća će i poginuti što ne viđamo po drugim osvetničkim filmovima. Čista (školska) petica od mene, ili drugim riječima - mastwočuša.
|
Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2021 u 18:16
|
Film je predobar , Keri Maligan odlična .
|
Objavio: alterego
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2021 u 19:24
|
Bezveze film, par dobrih momenata, ali generalno los i totalno precijenjen. Ocjena 4.5/10
|
Objavio: Gewehr98
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2021 u 22:04
Stvarno dobar film, malo odudara od holivudske tipičnosti sa crnim humorom koji ga čini posebnijim. Preporuka
|
Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2021 u 17:16
|
Vrlo dobar film, nije tipičan hollywoodski, zato svakako PLUS
|
Objavio: murajsam
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2021 u 13:49
|
Upravo odgledao. Za mene ovo je najbolji film 2020 godine. Ubedljivo. Bravo!
|
Objavio: KrazyM
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2021 u 20:50
Iznenadih se koliko mi se svidio, definitivno netipičan holivudski film.
Držim fige da Carey Mulligan dobije Oscara za glumu, kad već nije Zlatni globus, jako mi se svidjela njena gluma u ovom filmu, baš me "uvuklo". Kako između ostalog radim i u kinu, nakon što je krenula odjavna špica nitko nije izlazio iz dvorane, ljudi su ostali sjediti jer su ostali pod dojmom filma, pogotovo jer pjesma na kraju još pojača doživljaj. Nisam ga gledao u kinu, ali imao sam isti osjećaj kao oni kad sam ga pogledao
Preporučam svima koji vole dobar slow-burn dramu/triler. 8/10 od mene.
|
Objavio: Boxy
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2021 u 04:37
|
Film izbegavati u širokom luku
|
Objavio: bgvracar
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2021 u 11:53
|
"Pre polaska na put osvete, iskopajte dva groba."
Konfučije
|
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2021 u 18:28
|
Po meni film ispod proseka, mada koliko vidim ocene govore drugačije. Stvarno ne vidim ovde ništa specijalno.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2021 u 19:30
|
Ne vidiš razliku jer si pogledao koliko ono tzv. vengeance filmova iz Holivuda dosad? Ali baš iz Holivuda. Pustimo sad svjetske masterpise.
|
Objavio: Freak37
Datum objave: 06.Svibanj/May.2021 u 15:34
Objavio: puppet_master
Datum objave: 06.Svibanj/May.2021 u 16:01
Vrlo dobar i meni, u narativu nešto izvan stereotipa, mada, hej, bad guys u finalu budu gde se to očekuje, pravde, kako se od nje očekuje, ima, malo je ciničnija, no sve ipak jeste po JUS-u, nije film manje originalan ili bolje reći svoj zbog toga. Samo želim reći da nije da su baš preokrenuli koješta naglavačke. Tek nema venčanja ili zagrljaja na aerodromu na kraju 😊 Blesavim se, elem, ovakav kakav jeste je, meni, efektan.
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 06.Svibanj/May.2021 u 20:45
|
Pogledah.5.5/10.Mozda 6.Prica kao prica, nije losa.Nisam siguran da i ja ne bih "nesto" pokusao, kada bih naleteo na ovu mackicu u odredjenoj situaciji.Hvala na prevodu
|
Objavio: mile-milic
Datum objave: 13.Svibanj/May.2021 u 11:25
|
NE kapiram.OVO nije za Oskara?Nije angažovano?Nije bitno?Iga biva u društvo sa muškim likovima iz filma!
|
Objavio: compunerd
Datum objave: 13.Svibanj/May.2021 u 14:05
|
S obzirom sta je sve na Oskarima, ovaj film je zasluzio mnogo vise od samo jednog. Ostane gorak ukus u grlu nakon gledanja, ali uprkos tome... Sjajan.
|
Objavio: zokilaki
Datum objave: 13.Svibanj/May.2021 u 19:42
|
Ako nešto mrzim, je to, da nakon 2 sata borbe, ganjanja, pucanja i svega ostaloga ...
------------------------ a drugi mrze da im se otkrije kraj 
|
Objavio: adm1r
Datum objave: 13.Svibanj/May.2021 u 20:10
aj, kakav spojler! epik fejl! aj kent biliv ajm drank agejn. mislim, stvarno, nemojte odavati kraj, ovo je i mene zaboljelo. nisam planirao gledati film, al' bih zamolio da ne spojlate za druge.
-------------

|
Objavio: Kokolino123
Datum objave: 13.Svibanj/May.2021 u 23:34
|
Film nije ništa posebno, pa zato i ne čudi taj oskar, svi filmovi koje kritičari hvale bolje izbjegavati, mada je ovaj film gledljiv, nejasan je do bola ,
|
Objavio: spacens
Datum objave: 14.Svibanj/May.2021 u 00:43
|
Ocekivao sam nesto bar malo bolje i dublje, a ono jeftina izlizana prica tipa nekog srednjoskolskog tinejdzerskog filma, samo za malo starije. Sve, samo ne "originalni" scenario.
|
Objavio: Peki&Maki.Co
Datum objave: 14.Svibanj/May.2021 u 06:09
|
Iskreno?Film me je prijatno iznenadio i svideo...svega ima i vredi da se pogleda...Napokon da sam sat i 53 minuta nisam bacio u nepovrat jer zadnje dve godine nisam ni jedan fim pogledao do kraja koji je izasao 2019 i 2020...meni se svideo
|
Objavio: zokilaki
Datum objave: 16.Svibanj/May.2021 u 11:54
|
Ahh..isprike, nisam razmišljao..no zapravo sam nekom učinio uslugu. Ponijelo me nakon recenzije.
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 16.Svibanj/May.2021 u 21:41
|
Ma zavela vas je plavusica.Ma jeste.Da nije, ne bi se ni pisalo ovoliko o ovome.
|
Objavio: Grobar95
Datum objave: 18.Svibanj/May.2021 u 17:12
|
Одличан филм,а то да ли је за оскара па и јесте кад поредиш са осталим
филмовима који су номиновани,свакако је бољи (бар мени) од ''Номадланд''.
|
Objavio: ajdaho
Datum objave: 19.Svibanj/May.2021 u 14:23
|
Ni meni nije jasno otkud tolike nominacije i nagrade. Biće da je do slabe konkurencije.
|
Objavio: dzems0
Datum objave: 20.Svibanj/May.2021 u 21:13
|
Film 6-ica i ništa više od toga. Gluma totalno jednolična, kakav crni oskar kakvi bakrači... Al valjda je popularno da su muškarci manijaci, a žene žrtve...
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 20.Svibanj/May.2021 u 22:38
dzems0 piše:
Al valjda je popularno da su muškarci manijaci, a žene žrtve... |
Vala baš, meni i ovo malo mozga ispiše, no kome da se žalim. 😔
No, ozbiljno, ta jesu manijaci muškarci, teško ćemo po crnoj hronici nalaziti vesti "silovan tridesetogodišnji muškarac, za počiniteljkom se još uvek traga", ili "muškarac bez svesti, nađen go u šumarku" (dobro de, to se još i može desiti kada se zarakija poneko, no ne kao seksualno/nasilno krivično delo kakve mahnite žene).
Ti misliš, verovatno, na #metoo itsl pokrete/teme sadašnjeg društva (u razvijenim zemljama makar), na samu aktuelnost tih tema. No opet i bez toga nije lako mirna srca snimati masovno filmove o ugroženosti muškaraca, iako ih ima, od onih klinkica koje proganjaju tipove (Crash npr, Alicia Silverstone ganja da li beše profu tu, Poison Ivy filmovi itd), ljubavnica (Fatal Attraction npr...mada će siroti Michael Douglas nagrabusiti i od Demi Moore koju godinu kasnije u Disclosure ili tako nešto)...nebitno, da ne nabrajam, tek ima i takvih filmova, ako je do toga. Meni bi tek bilo suludo da brojčano ima više filmova gde smo mi kao kakve žrtve nasilja, seksualnih zločina i sličnih gadosti, u odnosu na milice.
|
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 29.Svibanj/May.2021 u 10:23
Vrlo vrlo traljavo odrađen film. Precenjen na IMDb. Vrlo. Nema veze sa Kil Bill. Lepa ideja. Pa onda jedan neodređeno deo uvoda. Jede a kečap joj curi. I "niko ne zna, niko ne zna" (šta to sija). Predvidljivo na momente. Odsustvo emocija. Povremeno. Prosek gluma.
I najbitnije... vrlo vrlo loš kraj. Ispada da je postojala namera. Da su se zaustavili kad je trebalo bilo bi bolje finale. Jer odavno nismo gledali da zlo pobedi.
Umesto ovoga, pogledati ako niste ovaj ispod... Hard Candy (2005)... https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hard_Candy_(film)
Lična ocena: već viđeno, ispod proseka, holivudski stereotip sa potencijalom a lošom realizacijom.
------------- https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">
|
Objavio: shiba87
Datum objave: 30.Svibanj/May.2021 u 15:33
|
Sve što je Danilo napisao, potpisujem. Ni meni se ovo nije
dopalo. Očekivala sam više, jer shvatih da je film poseban, ali nažalost nije
nimalo. Djevojka koja je na početku puno toga obećavala, rijetko da je do kraja filma
išta od toga i ispunila (makar kad su moja očekivanja bila u pitanju). Dakle, film je čokolada koju je na kraju zamotao
ovaj mrmot od Emeralde Fennell.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2022 u 23:11
Objavio: axa349
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2024 u 19:08
Objavio: Mizi
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2024 u 19:46
axa349 piše:
kakva shitina |
Bogohuljenje!
|