Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=97414 Datum ispisa: 19.Lipanj/Jun.2026 u 15:51 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Midnight Sky (2020)Objavio: bokidante
Tema: The Midnight Sky (2020)
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2020 u 10:44
Nisam pod dojmom, od mene 5/10.
Odgovori: Objavio: memich
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2020 u 23:44
Može proći.
Ima mana što se tiče podloge, tj. uvoda, kako već da se izrazim da ne spojlam. Dosta toga je zaobiđeno, Kluni nije htio da se zamara detaljima, i time kako smo došli do zadnjih članova čovječanstva, ali film je većinom solidan. Film izgleda sjajno, tu uglavnom mislim na stvari u svemiru.
6,5/10
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2020 u 03:13
Super film. Kluni je odigrao sjajnu ulogu, jednog naučnika koji se bori sa svojom prošlošću, strahovima, nadanjima, kajanjem, stidom, tugom, propuštenim šansama, gubicima i dobicima... SF drama jednog čoveka i jedne planete... jedan jedini put ka iskupljenju... Kadrovi, izuzetna muzika - koja govori više od reči, gluma... savršeno... priča pitka, drži pažnju... naravno svako može naći neku sitnu zamerku u filmu... tj. u scenariju... ipak scenario nije mnogo nabudžen i zamoran/dosadan... nema mnogo likova što je prednost a ne mana filma... tu su oni samo koji trebaju biti... film je baziran na romanu/knjizi 'Good Morning, Midnight' Lily Brooks-Dalton... što mu daje određenu težinu i da nije hopa cupa scenario sklepan za jedan vikend.... Gledano u celini sjajan film koji svakako treba pogledati... jedno od retkih prijatnih osveženja i iznenađenja u mršavoj 2020. Od mene svakako preporuka filma.
IMDB: 5,6 Lična: 8,5
* interesantan detalj.... Felicity Jones koja igra Sully je stvarno bila trudna tokom snimanja filma pa je Kluni modifikovao njen filmski lik... (vidi video ispod)...
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2020 u 07:59
Danilo, baš sam hteo da pišem recenziju o ovom filmu, ali si me preduhitrio. Sve si rekao, neobičan film, u pravom smislu SF drama, dakle nije za one koji vole isključivo pucačine u svemiru i iskežena čudovišta. Spor i melanholičan film, ali to mu je samo još jedna vrednost. Fali mu par scena da bi bio još bolji, ali valjda nije bilo mesta za i takav kompromis između autora i producenata...
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2021 u 02:16
IgaBiva piše:
Danilo, baš sam hteo da pišem recenziju o ovom filmu, ali si me preduhitrio. Sve si rekao, neobičan film, u pravom smislu SF drama, dakle nije za one koji vole isključivo pucačine u svemiru i iskežena čudovišta. Spor i melanholičan film, ali to mu je samo još jedna vrednost. Fali mu par scena da bi bio još bolji, ali valjda nije bilo mesta za i takav kompromis između autora i producenata...
Dobrih recenzija nikad dosta... tako da bih voleo pročitati tvoju recenziju o ovom filmu, iz tvog ugla... Da dodam, tek na kraju filma vidimo celinu, zadnja scena je delić mozaika koji nedostaje na početku filma.... i još jednom, soundtrack je stvarno odličan.... Ljudi su navikli da po automatizmu pljuju Klunija ali ovde je stvarno imao lagan poslić jer je imao kvalitetnu priču tj. scenario... (naravno, neke odluke su mi besmislene sa ove strane velikog platna... ali su smislene ljudima/likovima u romanu i filmu koji su te odluke doneli). Dubok film za razmišljanje i prava filmska poslastica.
Sretna Nova 2021. i želim ti još puno kvalitetnih recenzija na našem sajtu dragi Iga Biva.
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2021 u 18:07
Drago mi je da je ovako nesto snimljeno i da sam isto gledao.Film ima skoro sve ono, sto ja dozivljavam kao super temu za isti.Dakle, istrebljenje ljudskog roda, izolovanost na kraju sveta, misija u svemiru i sve to sa dobrim budzetom.Sad bih jos trebao ekstra da nahvalim sve ovo i apsolutno ga preporucim za gledanje aliiiiiii, tajm aut.A zasto?Pa zato jer me je navedeno ostvarenje u vise navrata, davilo kao zmija zabu.Ok.Mozda su time hteli da stave do znanja, koliko neki covek zali ili ne zali, za propustenim u zivotu i cega se kaje a cega ne i koliko mu je stalo do svega sto je ostalo na kraju i kako se lik nosi sa svim tim.Plus svemir tj. misija.Dosta iritantnog razglabanja "svemiraca".Da skratim.Gledajte film.Mogao je biti malkice kraci ili da su jednostavno neke kadrove, zamenili necim drugim.Ono zbog cega ga vredi gledati, je odradjeno vrhunski.Hvala na prevodu.
Objavio: bgvracar
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2021 u 13:18
Sve u svemu, film mi se dopao. Odlična priča o pokušaju iskupljenja bolesnog naučnika u odnosu na ćerku koju nikad nije upoznao, niti učestvovao u njenom odrastanju. U tu svrhu, njegov um je kreirao dete (mlađu verziju ćerke) koje mora da zaštiti od nepovratno degradirajućeg okruženja. Prilično depresivna radnja koja gledaoca sve vreme drži u lošem raspoloženju uz povremeni nagoveštaj nade u budućnost za one koji su preživeli apokalipsu.
Kluni, standardno na nivou zadatka, ali za mene je pravo otkrovenje mala Kejlin Springl (ako sam pravilno napisao izgovor njenog imena) u ulozi vizije njegove ćerke.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2021 u 13:57
I ja ga baš sinoć počeo, od umora zaspah pre središnjice, no sjajan mi je bio ambijent, lokacije, sporogoreći tempo, Clooney i malecka odlični, još ne vidim u kom pravcu zapravo teče priča ali do sada mi deluje kao fin film. 🙂