Druk (2020)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=97224
Datum ispisa: 22.Lipanj/Jun.2026 u 08:49 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Druk (2020)
Objavio: titlovi.com
Tema: Druk (2020)
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2020 u 00:32
|
Prijevod je najavio Dartanjan ⚡
|
Odgovori:
Objavio: aleksayu
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2020 u 19:36
|
Mads Mikelsen uz Bili Bob Tortona i Son Pena , trenutno najbolji muski glumac na svetu. Hvala na ovome prevodu!
|
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2020 u 01:50
|
Prijevod je uradio djdr 👍
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2020 u 03:29
|
Kada Mikelsen igra glavnu ulogu, taj film ne moze biti los.Ti filmovi mogu biti odlicni ili pak dosta dobri.Ovo je dosta dobar film ali sam po najavama ocekivao cak i vise.Hvala na prevodu.
|
Objavio: djcvrle
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2021 u 23:23
|
Meni osbno jedan od najboljih filmova godine...i šire ;-)
|
Objavio: salemanija
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2021 u 00:19
|
Odlicna recenzija, sutra se gleda. Hvala!
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2021 u 00:23
Definitivno kvalitetan film, vredan gledanja čak i ako gledalac nije preterano naklonjen ili upoznat sa evropskom kinematografijom. To ne čudi imajući u vidu da ga nosi provereni tandem režiser-glavni glumac, pogotovo nakon (po meni) još boljeg Jagten iz 2012.
Recenzija je uobičajeno dobra i na mestu, uz samo jednu malu digresiju: Možda naizgled Vinterberg ne sudi, niti moralizira, odnosno prepušta gledaocu da se nosi s vlastitim stavovima, ali mislim da je po(r)uka ovog filma više nego očigledna svakome ko iole dobro rezonuje i ko želi da prepozna jasan kritički osvrt društva i sveta kome se obraća.
|
Objavio: djani_666
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2021 u 01:05
Totalno plitko vidjenje. Pisanje pisanja radi. Mada, umetnost je tu za svakoga, pa je moze svako i shvatiti prema nivou svoga intelekta.
|
Objavio: lovac666
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2021 u 13:00
|
odličan film, ali za nas balkance ništa revolucionarno, kod nas ionako većina muškaraca ima promila od ranog jutra. :D
|
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2021 u 15:26
Dzindzin16 Mads Mikelsen ne moze biti argument niti sinonim da je svaki njegov film dobar!? Ima on nekih tezgaroskih filmova koje i nije morao da snimi. Move on iz 2012 na primer totalno isprazni promasaj, zatim Polar ....
|
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2021 u 12:15
aleksayu piše:
Dzindzin16 Mads Mikelsen ne moze biti argument niti sinonim da je svaki njegov film dobar!? Ima on nekih tezgaroskih filmova koje i nije morao da snimi. Move on iz 2012 na primer totalno isprazni promasaj, zatim Polar ....
|
Bas volis da trazis dlaku u jajetu.Slazem se za Move on a Polar je sasvim pristojna akciona zezancija.Ko ne voli Madsa i njegove filmove, uvek su mu za uzivanje raspoloziva dela Adama Sandlera, recimo.
|
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2021 u 14:30
Sta cu .Jedan prevodilac mi je posle mog " kasapljenja" nejog filma rekao da sam trebao da se rodim u vreme inkvizicije. Tu i tamo mi javi sta je preveo pa ako film izdrzi moj " strasni sud". Jel si gledao Zift. Budi mi pozdravljen yebiga sa svojih 60 godina ne mogu da gledam sve i svasta od filmova i serija.
|
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2021 u 18:45
|
Nisam gledao Zift ali sam cuo za njega i deluje mi da bi to mogla biti odlicna stvar ili pak propast, bez neke srednje ocene.Ako je preporuka i to od inkvizicije, gledace se u najskorije vreme.
|
Objavio: barcaffe
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2021 u 06:47
|
Odličan film i on u glavnoj ulozi...prima in čista 10!
|
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2021 u 12:09
|
U filmu igra Ivo, desna ruka Dzara iz serije Pod prikritie Aka Balkanska mafija.
Film je u crnobeloj tehnici,izuzetno ozbiljana i filozofska drama crime zanra.Radjen je po romanu bugarskog pisca koji zivi i radi u Americi.
Ako ti se film ne dopadne, javno me pljuni ovde pred svima...
|
Objavio: daniel-antony
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2021 u 00:05
|
dosadan fil, jedva sam docekao kraj, ne drzi paznju
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2021 u 16:42
|
Odlican film, a Mads Mikkelsen je vrhunski glumac
|
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2021 u 17:23
|
Osecam da je ovo neka teska dosada ali cu svakako pogledati film.
|
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2021 u 21:51
aleksayu piše:
Osecam da je ovo neka teska dosada ali cu svakako pogledati film. |
Ma gledaj, pa sta bude.Ima filmova koji se jednostavno trebaju osmotriti, iz nekih visih razloga.
|
Objavio: dzabaludin
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2021 u 00:09
Film nije loš, vrijedi ga pogledati, ALI!
<MALI SPOILER> Po meni, film je malo previše benevolentan prema ozbiljnom problemu o kojem govori, barem se takav dojam stječe na kraju.
BTW, ZNA LI EDO MAAJKA DA SU MU UKRALI PJESMU "TI SI TAKO LIJEPA"??? DVA PUTA SE POJAVLJUJE (TOKOM FILMA I NA ODJAVNOJ ŠPICI) TEMA IZ TE PJESME, A NJEGA NIGDJE U ŠPICI, BAREM KOLIKO SAM JA UPRATIO.
Ako neko zna njegov mail, baš bih volio da mu to javi pa neka ljudi pogledaju da li sam u pravu.
|
Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2021 u 23:29
|
Dobar film, ima i komedije ima i drame. Sve je počelo sa zanimljivom teorijom da se svatko rodi sa -0,5 promila u krvi, ima logike...
|
Datum objave: 17.Travanj/Apr.2021 u 19:06
sasa-stipisic piše:
Dobar film, ima i komedije ima i drame. Sve je počelo sa zanimljivom teorijom da se svatko rodi sa -0,5 promila u krvi, ima logike... | Ispravak krivog navoda: NE RODI SE, nego bi SVATKO TREBAO IMATI 0,5 U KRVI.
Tako i počnu testirati ispravnost te filozofije (očigledno neke norveške pijandure, aka "filozofa").
|
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2021 u 21:06
|
Sasvim prosecan film. Ovo je daleko po kvalitetu od oskara a dobio ga je.
6/10
|
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2021 u 21:53
aleksayu piše:
Sasvim prosecan film. Ovo je daleko po kvalitetu od oskara a dobio ga je. 6/10 |
Apsolutno se slažem!
Garant među glasačima prevladavaju alko/narkosi, koji su u ovom filmu našli utjehu i opravdanje za svoje poroke.
Zato film i nije ono što bi trebao biti, ali možda Skandinavci imaju takvo poimanje o problemima ove vrste.
|
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2021 u 22:45
Oni jahaci sa Mikelsenom je mnoogo bolji film i uz to zabavniji.
|
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2021 u 10:12
aleksayu piše:
Sasvim prosecan film. Ovo je daleko po kvalitetu od oskara a dobio ga je. 6/10 | Nisam gledao ali imam osećaj da ču se složiti sa ovim komentarom. A možda me vara osećaj. Videćemo.
------------- https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2021 u 15:06
|
Oskar kao Oskar ne priznajem jer tu ima i jako izvikanosti i precenjenosti ( u ovom slucaju Anthony Hopkins ), film cu gledati ali unapred znam da on nije odglumeo za Oskara. Secam se i da nisam gledao Oskarom nagradjen film Roma. Danski film Jos jedna tura je dobar ali sad da li je za Oskara ili nije, pittanje je. Podtoji grupa ljudi koja gleda samo Odkaron nagradjivane filmove i grupa ljudi koja pa gleda razvikane blockbustere. Bez obzira dobio Oskara ili ne preporucujem da se odgleda danski film(function(){window['__CF$cv$params']={r:'6470779fd9d4c281',m:'95087d07eeedf06d99312167971b4b3d2187e121-1619614761-1800-AYb1RR+0rxHLody7BHwHuVJzC9yV+4qxsxHo2b6ap/QeKe+/GH43IO6SgJmk5yB2RtJp8aAgjgP0WOdCdm7EsIMUZcJtD8DLcLo1eb7UUsMl2weyMrRsSWH3vOGU5uYBSnInhov6rQSUo8fozT43CgOrkW05Oo9B32vpFQr09TrI7NTmJ17K2pxAIZxwYbNauZf1FXmLChBaj6RFwqhGGuxn6NAc6YVSQVH2F4+KvCLV',s:[0xaea87f2aa6,0x72b50572da],}})();
|
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 10.Svibanj/May.2021 u 00:10
Film bi trebao da se zove Bruk a ne Druk. I da piše koja (belo)svetska destilerija ga finansirala.
U opisu filma stoji lapsus. Trojica kolega, profesora a ne učenika.
Da krenemo redom...
Scenario je blago rečeno glup. I ima puno improvizacije i iskrivljenih činjenica.
Uzgred, nacistički Treći Rajh je 9.aprila 1940 mirno i bez otpora okupirao Dansku "da bi je zaštitio od britansko-francudke agresije". 16 mrtvih i 20 ranjenih nacista. Koprnhagen nije bombardovan jer je Danska ispunila ultimatum i kapitulirala.
Zato i stoji ona simpatična pričica o Hitleru. Hitler nije bio visoko odlikovan oficir u WW1 i nije poštovao žene. Bio je oličenje zla. Diktator. Uništavao je istrebljivao druge narode. I političar se ne glasa zbog spoljašnjeg izgleda već zbog političkog programa. U Čerčil nije ni pijan ni trezan donodio važne državne u ratne odluke. Niti ijedan lider sam to ne radi. A da je alkohol zdrav - niko se ne bi ni treznio.
Ukratko opis filma... škola, danska himna, alkohol, svađa, himna, alkohol, direktorka, alkohol, matura, sarana, alkohol. Naravoučenije? Nije za Oskara. Ljubavna drama? Preslabo i neubedljivo.
Zaplet - čoveku u krvi fali 0,5 promila alkohola. Bolje da fali nevina japanka i runolist sa Himalaja.
Na momente prosečan već viđen, uglavnom loš film.
Antipreporuka od mene.
Mikelsen je dao sve od sebe ali su mu bile vezane ruke na leđa.
I obrnuto je. Nordijci rade ko Crnci radnim danima a opijaju se vikendom, neradnim danima. I zato ih migranti zaobilaze u širokom krugu.
------------- https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">
|
Datum objave: 10.Svibanj/May.2021 u 07:14
Bravo Danilo. Odlican pametan prikaz filma!
|
|