Sheytan vojud nadarad AKA There Is No Evil (2020)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=97056
Datum ispisa: 14.Lipanj/Jun.2026 u 19:39 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Sheytan vojud nadarad AKA There Is No Evil (2020)
Objavio: titlovi.com
Tema: Sheytan vojud nadarad AKA There Is No Evil (2020)
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2020 u 00:04
|
Prijevod je najavio Bambula ⚡
|
Odgovori:
Objavio: Peki&Maki.Co
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2020 u 19:55
Objavio: aleksandar arsic
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2020 u 22:58
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2020 u 03:19
|
Nikakav poseban utisak ovo nije ostavilo na mene, osim sto obradjuje vrlo delikatnu temu.Hvala na prevodu.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2021 u 14:43
Objavio: mendo
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2021 u 15:11
|
Odlican film! Nisam prije puno znao o iranskoj kinematografiji, ali poslije ovoga filma jako sam se zainteresirao i pronasao pregrst odlicnih filmova. Ovaj preporucujem svakako pogledati. Vidi se da on ne pretendira da bude neki veliki umjetnicki film, vec da ukaze na pojedine aspekte zivota u Iranu, no reziran je i odigran na visokom nivou. Sve cetiri price su zanimljive (meni najzanimljivija treca) i sokantne za nas koji zivimo u drugacijoj kulturi. Ovaj film nam otvara jedan sasvim novi pogled na Iran i iransko drustvo.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2021 u 22:20
dzindzin16 piše:
Nikakav poseban utisak ovo nije ostavilo na mene, osim sto obradjuje vrlo delikatnu temu.Hvala na prevodu. | Da temu, koja je i danas aktuelna, bilo je par dobrih dokumentaraca na ovu temu proteklih godina.
|
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2021 u 22:31
mendo piše:
Odlican film! Nisam prije puno znao o iranskoj kinematografiji, ali poslije ovoga filma jako sam se zainteresirao i pronasao pregrst odlicnih filmova. Ovaj preporucujem svakako pogledati. Vidi se da on ne pretendira da bude neki veliki umjetnicki film, vec da ukaze na pojedine aspekte zivota u Iranu, no reziran je i odigran na visokom nivou. Sve cetiri price su zanimljive (meni najzanimljivija treca) i sokantne za nas koji zivimo u drugacijoj kulturi. Ovaj film nam otvara jedan sasvim novi pogled na Iran i iransko drustvo. |
I ja licno nisam znao o njihovoj kinematografiji,bio sam u Iranu pre 9 godina, specificno drustvo (kao npr, i Saudijska Arabija) koliko sam uspeo da dozivim za neke dve nedelje, ali i od mene preporuka za film, da ne ulazim u kratku analizu.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 27.Srpanj/Jul.2022 u 23:24
|
Kaže imdb:
The film was secretly made, then banned in Iran. |
To te ja pitam. Uzimam. Kad ću gledati ne znam.
|
Objavio: aleksayu
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 16:08
|
Alex, ti si meni sumnjiv, nema udaljenih destinacija gde nisi bio, mora da radis usput za DB...
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 17:51
Što je DB? Ima udaljenih destinacija koje još nije posjetio, kako nema. Nije, na primjer, još bio na Marsu.
|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 20:57
|
Nisam sumnjiv, imao sam prilike da proputujem zbog posla, RDB-a više nema kako beše rasformiran je jula 2002, ako me pamćenje služi.
Ali ima destinacija koje bih voleo da posetim, a nisam. Zanimljivo Aleksa nisam posetio Talin, mislim da si ti bio, a kažu mi da je jedan od najlepših gradova Evrope.
Dabome na Marsu nisam bio, sad je to aktuelno  , ne Mesec je aktuelan zbog Kjubrika.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 10.Prosinac/Dec.2025 u 07:12
To ti je, Jox, Državna Bezbednos' 😂 ne znam kako beše to zlo nazivaju u tvom kutku sveta sada.
Jbg, ja do sada bio samo u Grčkoj nekoliko puta, hajde ne računam sada države moje Juge, presmešno mi je folirati da su kao nešto tuđe sada (a ovo ovde šatro moje 🤣, koje li ironije). No dobro, mlad sam svakako, ima dana za obilaske sveta, nisam radio takav tip poslova, ne volim otići negde na svega sedmicu/10 dana, malo mi je, alavom, ko zna gde će me sve život odvesti 🙂🤗 polako, jedno po jedno.
Gledao online ulice Irana noću, drugačije ga zamišljao, nije sve onako sivo kao u mom umu ili po mnogim filmovima, mada bih ga teško odabrao kao prioritetnu destinaciju za obilazak, makar ne na početku mojih putešstvenija. Kuhinju bih im, though, o kako samo slatko isprobao 😂
|
Datum objave: 10.Prosinac/Dec.2025 u 09:03
|
SOA
Dabome puppet biće vremena.
Ali da nigde nisam bio duže od tipa 3 nedelje , nisam preko nigde živeo, tako da šta uspeš da vidiš i doživiš za taj period, neko iskustvo koje može da se podeli a i ne mora.
O iranskoj kinematografija tada nisam puno znao, sad znam više, do tada sam gledao filmove poznatijih režisera uglavnom Kiarostamia ,Makhmalbafa, Majidi-a (meni su oni baš prijali, manje ili više pa svaki, ne ulazim u neko osporavanje i politiku, dopuštenje, zabranu, ), Panahia, mislim da su prvi filmovi koje sam pogledao `The Cow ` , `Still Life` , i da kratki ` The House is Black`, i tako da sam za ovih 13 godina pogledao solidan broj ostvarenja, ono što sam propustio, što je izlazilo, čitah pomalo i o istoriji i kinematografiji ( znam da si otvorio temu i pisao), i počeo da pratim redom koji se pojavljuju po festivalima.
Samo sam o jednom filmu promenio mišljenje Farhadi-evom `About Elly` .
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 10.Prosinac/Dec.2025 u 09:15
|
To je već smislenije, od makar 14-20 dana, pa naviše, iz mog ugla/moje potrebe makar. ☺️
|
|